Letnja škola španskog i letovanje na Ibici – active IBIZA

Letnja skola spanskog na Ibici, Verbalisti

Letnja škola španskog active IBIZA idealna je za polaznike uzrasta 18 do 25 godina, iako će i oni nešto stariji pronaći u ovom programu sve ono što će učiniti njihovo jezičko letovanje na Ibici dinamičnim i nezaboravnim.

Individualni active programi jezičke mreže Verbalisti kreirani su za mlade uzrasta 16+ godina koji žele samostalnost u planiranju slobodnog vremena tokom letnjeg jezičkog usavršavanja. Nakon kvalitetne nastave u najboljim koledžima u svetu, sledi uživanje i odlična zabava u jedinstvenim “action-packed” vannastavnim aktivnostima. Iako su te aktivnosti i ekskurzije pažljivo planirane i organizovane, polaznicima je ostavljeno dovoljno slobodnog vremena da sami istražuju atraktivne destinacije, kao što su London, Malta, Berlin i Ibica.

Ibica

Plaza na Ibici, Verbalisti

Ibica, poznata i kao „la Isla Blanca“ (Belo ostrvo), najlepše je od četiri Balearska ostrva. Prekrasni zalivi i uvale sa kristalno čistom vodom, visoke stene koje štrče iz mora, mediteranske plaže sa sitnim belim peskom, mirišljave borove šume, romantični zalasci sunca i prijatni barovi na plaži poznati kao „chiringuitos“… sve ovo čini Ibicu savršenim mestom za odmor i učenje španskog.

Svoju popularnost Ibica umnogome duguje i legendarnom noćnom životu. Svakog leta najpoznatiji svetski di-džejevi do usijanja podižu atmosferu u lokalnim klubovima.

Ibica je raj i za kupoholičare: razni šoping centri, butici, prodavnice i pijace nude sve što poželite.

Škola

Jezička mreža Verbalisti s ponosom ističe da ekskluzivno zastupa u jugoistočnoj Evropi najugledniju i najstariju jezičku školu na Ibici – Instituto de Idiomas. Školu su osnovali lingvisti s dugogodišnjim iskustvom u nastavi španskog jezika za strance.

active IBIZA program španskog jezika za mlade predstavlja idealan spoj nastave i fantastičnih vannastavnih aktivnosti. Program aktivnosti pažljivo je dizanjiran od strane jezičke mreže Verbalisti i stručnjaka škole kako bi se učenje španskog nastavilo u međusobnom druženju van učionice dok uživate u svim čarima Ibice.

Kurs španskog

Na casu, Ibiza, Verbalisti
Kurs španskog izvodi se u manjim grupama od najviše 10 polaznika

Polaznici pohađaju 4 časa dnevno (svaki čas traje 45 minuta) od 9:00 do 12:15.

U grupi se nalazi najviše 10 učenika. Iako to nije uslov, poželjno je da je polaznik pohađao najmanje godinu dana kursa ili nastave španskog jezika u svojoj zemlji.

Škola nudi programe standardnog španskog jezika koji se razlikuju po intenzitetu i broju časova. Intenzivni kurs 20 ima 20 časova opšteg španskog jezika nedeljno. Superintenzivni kurs 30 sa fondom od 30 časova nedeljno predstavlja kombinaciju intenzivnog kursa od 23 i dodatnih 7 privatnih (1-na-1) časova španskog.

Kao jedna od vodećih škola u Španiji, Instituto de Idiomas organizuje i pripremne kurseve za polaganje ispita DELE. Skraćenica DELE znači Diploma španskog kao stranog jezika. DELE diplome su jedine međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima. Kurs se sastoji od 20 časova standardnog španskog i 5 privatnih časova koji su posvećeni pripremi za ispit.

Vannastavne aktivnosti

pored spanskog neki su ucili i da rone, Ibiza, Verbalisti
Pored časova španskog, mnogi verbalisti upisuju i časove ronjenja, paraglajdinga i drugih vodenih sportova

Svakog popodneva i u večernjim časovima polaznici učestvuju u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti, čiji cilj nije samo zabava već i prilika da se kroz druženje proveri znanje španskog jezika. Brojne sportske aktivnosti, obilasci ostrva i provod na čudesnim plažama Ibice organizovani su od strane osoblja škole (activity leaders).

Pored 6 aktivnosti tokom dve nedelje trajanja programa, u cenu su uključene i dve celodnevne ekskurzije, od kojih je jedna izlet do spektakularnog ostrva Formentera.

Poslepodnevne aktivnosti predviđaju boravak na najlepšim peščanim plažama na ostrvu, razne sportove (uz doplatu na raspolaganju su i časovi ronjenja, paraglajdinga, jedrenja i slično), obilazak Ibice u pratnji profesionalnih vodiča, a predviđeno je vreme i za šoping. Večeri su rezervisane za još zabave i druženja, kao što su roštilj i DJ na plaži.

Smeštaj

Sve opcije smeštaja počinju nedeljom a završavaju se subotom.

Neustrasivi Dragan, Verbalisti Ibiza 2013
Učenje španskog i letovanje na Ibici

Porodica

Smeštaj u porodici je pravi način da utvrdite znanje španskog i upoznate ostrvo i njegove stanovnike. Porodice su pažljivo birane i najčešće su 15-ak minuta hoda udaljene od škole. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi doručka s noćenjem ili polupansiona.

Za opciju polupansiona potrebno je dodati 45 evra nedeljno na cenu prikazanu u cenovniku.

Pranje veša jednom nedeljno uključeno je u cenu, a porodica obezbeđuje posteljinu i peškire.

Studentski stan

Škola nudi i smeštaj u studentskim stanovima koji obično dele do 6 polaznika škole. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja, a prostorije koji stanari zajednički koriste su kupatilo i opremljena kuhinja. Doplata za sobu sa balkonom i televizorom 50 evra nedeljno.

U cenu su uključeni peškiri (ali ne peškiri za plažu) i korišćenje veš mašine. Održavanje soba je obaveza polaznika koji ih koriste. Polaznik pre ulaska u smeštaj ostavlja depozit u iznosu od 150 evra koji se vraća u slučaju da nije pričinjena šteta u stanu.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci: 23. juna i 30. juna, 7, 14, 21. i 28. jula, kao i 3. i 10. avgusta

U smeštaj se dolazi nedeljom dok se isti napušta subotom.

U cenu su uračunate vannastavne aktivnosti i obilasci Ibice, kao i jedna ekskurzija nedeljno. Pojedine druge aktivnosti i izleti takođe su dostupni uz doplatu.

2024 CENELETNJA ŠKOLA ŠPANSKOG JEZIKA, PROGRAM active IBIZA
(cene su date u evrima)

SmeštajKursBroj časovaDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje
STUDENTSKI STAN jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaINTENZIVNI KURS 2020132518552385
SUPERINTENZIVNI KURS 30 (23 časa u grupi + 7 privatnih časova), na raspolaganju od 23.04. do 26.10.30154521852825
DELE PRIPREMA (INTENZIVNI + 5 PRIVATNIH ČASOVA ZA DELE)253045
PORODICA jednokrevetna soba, noćenje sa doručkomINTENZIVNI KURS 2020138519452505
SUPERINTENZIVNI KURS 30 (23 časa u grupi + 7 privatnih časova), na raspolaganju od 23.04. do 26.10.30160522752945
DELE PRIPREMA 25 časova nedeljno (INTENZIVNI + 5 PRIVATNIH ČASOVA ZA DELE)253165

Polaznici ostvaruju dodatne uštede i jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Kurs španskog jezika, kompletan nastavni materijal (10€), administrativni troškovi upisa i traženja smeštaja od 95€ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, smeštaj i program aktivnosti (3 nedeljno) i ekskurzija (jedna nedeljno).

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije €50, avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse, aerodromski transferi, lokalni prevoz na Ibici i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Ovako izgleda učenje španskog na Ibici

Program španskog jezika za mlade – active IBIZA i vannastavne aktivnosti

Program španskog active IBIZA – želite detaljnije informacije ili da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading