Simultano prevodjenje na konferenciji – Parlamenti u Evropi koja se menja

Simultano prevodjenje na konferenciji
Konferenciji su prisustvovali narodni poslanici, vodeći predstavnici međunarodnih organzacija i organizacija civilnog društva i predstavnici stručne javnosti
Jezička mreža Verbalisti

Beograd, 12. septembar 2013 – Poslovna grupa zadužena za jezičku edukaciju i usluge prevođenja kompanije PRODIREKT uspešno je organizovala dvodnevno simultano prevođenje na konferenciji “Parlamenti u Evropi koja se menja – građani i predstavničke institucije u modernom upravljanju”, koja je održana 10. i 11. septembra 2013. godine u Narodnoj skupštini. Konferencija je organizovana u okviru Tvining projekta EU “Jačanje kapaciteta Narodne skupštine Republike Srbije u procesu evropskih integracija” u saradnji sa parlamentom Grčke.

Tvining projekat za jačanje skupštine vredan 1,5 miliona evra treba da stvori uslove za ključni politički dijalog između Skupštine Srbije i relevantnih evropskih političkih institucija. Glavni izazov za Skupštinu Srbije, kao jednog od glavnih aktera procesa pristupanja Evropskoj uniji, je definisanje njene uloge u praćenju pregovora o pristupanju Uniji, izjavili su juče učesnici konferencije o ulozi parlamenata u Evropi.

Prodirekt, u čijem sastavu se nalazi poslovna grupa i jezička mreža Verbalisti, prva je kompanija u jugoistočnoj Evropi koja je dobila zvaničan status edukatora i agenta dve najznačajnije nezavisne institucije u Evropi – britanske English UK i nemačke ICEF. Pomenuta dva priznanja svojevrsna su garancija kvaliteta edukativnih usluga, jezičkih programa i prevodilačkih usluga koje ta kompanija nudi.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?