Najtraženiji svetski muzičari na Nishvillu

Ron-Carter
Ron Carter

Ron Carter, jedan od najboljih i najtraženijih kontrabasista svih vremena, kompozitor, aranžer, bendlider i verovatno džez muzičar sa najvećim brojem snimaka (procenjuje se da je učestvovao na snimanjima skoro 2.500 albuma!), nastupiće na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu sa svojim Golden Striker Triom. U ovoj nesvakidašnjoj postavi bez bubnjara, sa njim će nastupiti i poznati gitarista Russel Malone i klavirista Donald Vega.

Kada je reč o Ronu Carteru, mnogo bi kraće bilo navesti muzičare sa kojima nije svirao, mada je, s druge strane, veoma teško pronaći iole značajnijeg džezera sa kojim Carter tokom karijere koja traje od početka šezdesetih – nije sarađivao. Slično mnogima iz njegove generacije u žižu džez javnosti lansiralo ga je članstvo u sastavu Milesa Davisa – i to u onom čuvenom kvintetu (1963 – 1968) u kojem su bili Herbie Hancock, Tony Williams i Wayne Shorter. Dvostruki je dobitnik Grammy nagrade: 1993. za najbolju instrumentalnu džez grupu – Miles Davis Tribute Band i 1998. za instrumentalnu kompoziciju Call ‘Sheet Blues’, koju je napisao za film “Round Midnight” u kojem se i pojavljuje u nekoliko muzičkih scena. Takođe, ima zapaženu ulogu i u Altmanovom filmu “Kanzas City”.

Russell Malone
Russell Malone

Ovaj uticajni instrumenatlista i plodni kompozitor, aranžer, rođen je 1937. godine Prvo formalno muziko obrazovanje stekao je svirajući violončelo, koje zamenjuje kontrabasom, a klasiku – džezom. Diplomirao je kontrabas na Manhattan School of Music u Njujorku gde je kasnije primio i počasni doktorat, a dobitnik je i cenjenog francuskog ordena “Viteza umetnosti”. Bio je umetnički director Thelonious Monk Instituta, predaje na više čuvenih univerziteta, drži džez klinike i radionice širom sveta – a kao izvođač je aktivan – kao i uvek!

Donald Vega
Donald Vega

Donald Vega (1974) američki klavirista poreklom je iz Nikaragve gde je i stekao klasično obrazovanje. Sa 14 godina dolazi u USA gde mu je prvi džez mentor bio Billy Higgins. Studirao je jazz klavir kod Kenny Barrona. Pod svojim imenom snimio je dva albuma od kojih je drugi “Spiritual Nature” iz 2012. Godine (Christian McBride – kontrabas i Lewis Nash – bubnjevi), na kojem istražuje kombinaciju džeza, latino i klasične muzike – stigao do vrha liste jazz albuma.

Izvor: Nišville

Nagradna igra komunikacijske mreže Verbalisti

Osvojite komplet ulaznica za Nišville

Verbalisti vas pozivaju da osvojite besplatne karte. Kliknite ovde i učestvujte u nagradnoj igri – odgovorite na jednostavno pitanje i imaćete priliku da budete na festivalu sva četriri dana (vrednost 3.000 dinara).

Prodaja ulaznica

Do karata možete doći i na drugi način, tačnije kupovinom na svim prodajnim mestima Card Service-a i Eventima u Srbiji i inostranstvu, a možete ih naručiti i preko interneta na strani www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Kategorije i cene karata za glavni program Nišville Jazz Festivala 2013:

KOMPLET KARATA po ceni od 3.000 dinara
STUDENTSKI KOMPLET po ceni od 2.500 dinara
POJEDINAČNA ULAZNICA po ceni od 1.000 dinara
VIP KOMPLET po ceni od 4.000 dinara
VIP POJEDINAČNA po ceni od 1.500 dinara
DVODNEVNA ULAZNICA po ceni od 1.500 dinara

I dalje je aktuelan “turistički paket” MINI JAZZ LETOVANJE ZA 90 EURA, odnosno, 9.990,00 RSD koji podrazumeva komplet ulaznica i 4 puna pansiona, a više o tome na oficijelnom sajtu festivala ovde

Kako kupiti karte – detaljnije ovde.

Imate komentar ili pitanje?