Šta sve može jedna perfektna šolja čaja (VIDEO)

My perfect cup of teaBritanci piju dnevno 166 miliona šoljica čaja, koji uprkos sve većem broju kafopija, ostaje omiljeni napitak na ostrvu, rezultat je najnovijeg istraživanja. Anketa posvećena navici ispijanja čaja pokazala je da se u Velikoj Britaniji popije blizu 42 miliona litara čaja na dan, a da jedna četvrtine Britanaca ispije pet ili više šolja dnevno.

Poređenja radi, Britanci popiju dnevno tek 70 miliona šoljica kafe, napitak koji je poslednjih godina u velikom usponu.

Svaki peti ispitanik je izjavio da mora obavezno ujutru da popije šolju čaja pre nego što i pomisli da započne dan. Većina je priznala da je “rob navika”, pa tako stalno koristi istu šolju, a više od polovine je kazalo da se njihove navike nisu promenile godinama unazad. Većina ispitanika voli da im čaj bude jak i taman, dok ga manji broj preferira sa više mleka. Čaj koji se priprema u čajniku sve više ustupa mesto kesicama, tako da danas tek svaki peti Britanac priprema ovaj napitak na tradicionalan način.

Istraživanje, kojim je obuhvaćeno 2.000 ljudi, ukazalo je, takodje, i na društvenu ulogu ispijanja čaja. Popiti čaj s prijateljima uz razgovor može da ublaži osećaj samoće, posebno kada je reč o starijim osobama.

Ovog leta polaznici jezičke mreže Verbalisti krenuće u još jedno osvajanje Londona, a u tome će im pomoći jedna neodoljiva šolja čaja. Popularno jezičko putovanje My LONDON možete pogledati ovde, a šta sve može ta perfektna šoljica čaja… pa, pogledajte 🙂

_

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Један одговор на „Šta sve može jedna perfektna šolja čaja (VIDEO)“

Imate komentar ili pitanje?