Redizajn ljubavnih hotela u Rio de Žaneiru za Svetsko fudbalsko prvenstvo

Ljubavni hoteli u Rio de ZaneiruVlasnici ’ljubavnih hotela’ u Rio de Žaneiru ulažu milione dolara kako bi kičaste crvene dekore i krevete u obliku srca zamenili minimalističkim nameštajem i ugostili sasvim drugačiju klijentelu koja će napuniti grad za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2014. i Olimpijske igre 2016. Povoljnim zajmovima i poreznim olakšicama obnoviće se ukupno 3.500 od 6.500 soba u “ljubavnim hotelima” u vrednosti od 100 miliona dolara.

Ljubavni hoteli u Brazilu procvetali su 70-ih i 80-ih godina, ali poslednjih godina aktivnost ovih hotela je opala. Ipak i ovi hoteli su uvek popunjeni u vreme karnevala, velikih skupova poput UN-ov Samita Zemlje 1992, ili poseta pape Ivana Pavla II 1997. kada se traži krevet više i gosti zažmure na ljubavne parove s kojima se sureću.

U sklopu priprema za svetska sportska prvenstva izvršiće se preobuka osoblja hotela kako bi se udovoljilo novoj klijenteli koju ne zanima diskrecija već informacija, pa je tako osoblje već počelo da pohađa tečajeve stranih jezika.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?