Đoković izazvao haos na netu!

Prema dostupnim podacima nema mesta na svetu sa kojeg nije “tvitovano” ime najboljeg svetskog tenisera dok je pobeđivao Mareja, ali i pozdravljao srpske navijače

Kad je Srbin u trenutku najpopularniji čovek na planeti! Na Svetog Savu, 27. januara 2013, ime koje se najviše puta tvitnulo je bez premca ime Novaka Đokovića. O popularnosti najboljeg svetskog tenisera najbolje govori statistika socijalne mreže Tviter. Ona kaže, da ne postoji mesto u svetu odakle nije preko “ptičice” otkucano ime Novak Đoković.

“Trend mape” na ovoj mreži koje smo vam sakupili govore u prilog tome.

Nolemanija

Na svih pet kontinenata se komentarisalo veliko finale u Australiji, a konkretno u Evropi, najviše tvitova sa haštagom #djokovic poteklo je iz Velike Britanije – konkretno u prestonici Londonu, gde je najbolji svetski teniser osvojio Vimbldon 2011. godine i završni Matsters prošle godine. Slede Pariz, Istanbul Glazgov, Madrid i Barselona.

Sa druge strane Atlantika, Đokovićevu igru su najviše komentarisali tviteraši iz Njujorka, Vašingtona i Čikaga, a nisu zaostajli ni Toronto ni Vankuver.

Djokovic tviterovanje u Americi

Na kontinentu gde se, gledajući njegovu popularnost, tradicionalno oseća kao kod kuće, četvrostuki šampion Australijan Opena bio je tema tvitova u Kuala Lumpuru, Džakarti, Mumbaiju i Dubaiju. Da je ova društvena mreža dozvoljena u Kini, nesumnjivo bi najviše tvitova dolazilo odatle, s obzirom na armiju navijača koju Đoković tamo ima…

U Centralnoj i Južnoj Americi, Novakovu igru su na društvenoj mreži najviše komentarisali u Buenos Ajresu, Meksiku, Karakasu, Rio de Žaneiru i Sao Paolu, dok su se u Africi najviše javljali iz Lagosa, Najrobija, Kejptauna i Johanesburga.

I na kraju, “tviteraši” u Melburnu koji su bili najbliži Novaku kad je podizao svoj pehar ipak su bili nešto slabiji u odnosu na one iz Sidneja, ali bolji u odnosu na Brizbejn i Pert.

Među stotinama hiljada tvitova je bilo onih najpozitivnijih o tome kako je “Novak ponovo uspeo”, ali čak i Marejevi navijači su na kraju pored Đokovićevog imena dodali: “Čestitamo, bio si bolji”.

Izvor: Telegraf

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Један одговор на „Đoković izazvao haos na netu!“

  1. Šta reći… “Doći će srbin koji će pobedjivati sve redom jer veruje u sebe i veruje u to što je srbin.” Ne bih da spominjem imena pojedinih naših vrhunskih sportista u košarci, fudbalu, rukometu. Trebalo bi da se ugledaju na Novaka da su ljudi kakvi bi trebalo da budu, ali nisu jer ne vide ono što gledaju gledajući Novaka.

Imate komentar ili pitanje?