Hju Grant u reklami za Gardijan i Obzerver (VIDEO)

Glumac Hju Grant

Glumac Hju Grant je možda na ratnoj nozi sa britanskim tabloidima, ali je zato stao na stranu ozbiljne ostrvske štampe u borbi za čitaoce.

Novine Gardijan
List Guardian u borbi za čitaoce

Hju Grant se pojavljuje u reklami za dnevnike „Gardijan” i „Obzerver” koji, kao i mnogi drugi veliki listovi na engleskom jeziku, pokušavaju da zadrže stare i privuku nove čitaoce. Kompanija koja izdaje „Gardijan” i „Obzerver” veruje da će to učiniti angažovanjem svetske zvezde koji u parodiji filmskih trejlera svedoči da se ovim novinama može verovati.

Kako piše Politika, veliki listovi na engleskom jeziku, uključujući žutu štampu, još traže model poslovanja koji bi im omogućio prosperitet u digitalnoj eri. Britanski „Dejli mejl” odlučio se da investira u svoje strane na internetu i privlačenje publike iz inostranstva. I dalje ne naplaćujući za svoj onlajn sadržaj, dnevnik se ambiciozno okreće američkom tržištu gde beleži stalni porast čitalaca.

Izdavači mnogo očekuju i od proširenja na druga područja gde preovladava engleski jezik, posebno od Indije u kojoj nova srednja klasa počinje redovno da čita novine. Zbog rasprostranjenosti engleskog jezika, britanske novine mogu da se pohvale da 55 odsto njihovih čitalaca već dolazi iz inostranstva pa i SAD u kojoj se izdaju najuticajniji svetski listovi.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?