Helmut Šmit o životinjskom kapitalizmu i poređenju Merkelove sa Hitlerom (FOTO)

Angela Merkel kao HitlerBivši nemački kancelar Helmut Šmit kaže je da je sadašnja kanceralka Angela Merkel sama kriva što je u evropskoj štampi sve češće upoređuju sa Adolfom Hitlerom. Problem je što je ona isuviše veliki nacional-egoista i pokušava da reši aktuelnu krizu u Evropi vraćajući na scenu centralizam, rekao je 93-godišnji Šmit. Prema njegovim rečima, dvojica ljudi su u istorji pokušali da vladaju Evropom iz jednog centra. Prvo je to probao Napoleon, a potom Hitler. Ne sme biti trećeg puta. Nemačka mora odustati od želje da bude centar Evrope, poručio je Šmit sadašnjoj kancelarki.

Govoreći o aktuelnim problemima u svetskom bankarskom sektoru, Šmit je istao da je danas na sceni “životinjski kapitalizam”. “Pored njega, tu su još i životinjski islamizam, životinjski socijalizam i životinjski feudalizam. Neophodno je vratiti moral u banke i kontrolu nad finansijskim sektorom”, poručio je Šmit.

Izvor: Kurir

Nemačku dominaciju pod vodstvom Angele Merkel nazvali su Četvrtim Rajhom
Il Giornale, novine u vlasništvu bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, u avgustovskom broju nemačku dominaciju pod vodstvom Angele Merkel nazvali su Četvrtim Rajhom
Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?