Letnja škola jezika za mlade u Oksfordu, koledž Embassy CES (14-18 god)

Panoramom Oksforda dominiraju veličanstveni koledži
Panoramom Oksforda dominiraju veličanstveni koledži

Oksford, ili “grad uspavanih tornjeva”, u svetu je pre svega poznat po svojim koledžima koji slove za najprestižnije na svetu, i zajedno s Kembridžom predstavlja simbol engleskog akademskog establišmenta i elite.

Tokom 800 godina tradicije bio je dom kraljevima i naučnicima, piscima i ekscentricima. S Verbalistima ćete upoznati istorijski, ali i savremeni Oksford. Tu i dalje studira svetska obrazovna elita, ali je u međuvremenu postao i centar visoko razvijenih tehnologija, britanska silicijumska dolina.

Zbog autentične arhitekture koja krasi staro gradsko jezgro u Oksfordu se često snimaju filmovi, poput sage o Hariju Poteru. Iako panoramom Oksforda dominiraju veličanstveni koledži i gotske crkve okružene prelepim zelenim parkovima i vrtovima atmosfera koja prožima grad daleko od uspavane. Oksford je i grad mladih u kom se školuje više od 30.000 studenata, pa mu ne nedostaje zabavnih sadržaja poput bioskopa, pozorišta, kafea, starih, autentičnih engleskih pabova, a turiste ovde čeka i izvanredan šoping – da pomenemo samo Bicester Outlet Village gde se u buticima Dior, Dolče Gabana, Barberi i mnogih drugih može kupovati po cenama nižim i do 60%.

Pabovi pored reke omiljena su sastajališta mladih
Pabovi pored reke omiljena su sastajališta mladih

Sve ovo čini Oksford privlačnim turističkim centrom koji godišnje poseti preko milion ljudi. 

Koledž

Hedington kampus u kom se održava nastava je deo Univerziteta Oksford Bruks. Nalazi se u jednom od najlepših delova Oksforda. Do centra grada možete došetati za 20 minuta ili 4 stanice gradskim autobusom koji staje ispred samog koledža. Kampus je veliki i ima sve neophodne sadržaje: učionice, multimedijalni centar, spavaonice sa apartmanskim smeštajem, restoran, zatvoreni sportski centar, sportske terene na otvorenom, salu za bilijar, diskoteku.

Sigurnost i podrška polaznicima tokom školovanja u inostranstvu su najvažniji, naročito kada su mladi u pitanju. Zato sve tinejdžerske grupe imaju svog pratioca, iskusnog profesora zaduženog za brigu i nadzor nad polaznicima sve vreme njihovog boravka u inostranstvu.

Kurs

Nastava se odvija u internacionalnim razredima s najviše 15 polaznika po grupi.

Nastavni program koledža Embassy CES u Oksfordu  osvojio je prestižnu nagradu Excellence Award
Nastavni program koledža Embassy CES u Oksfordu osvojio je prestižnu nagradu Excellence Award

Prvog dana svi polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Nastavni program uključuje vežbe konverzacije kroz igranje uloga (role play) i diskusije, kao i vežbe slušanja i čitanja. Nastavni program koledža Embassy CES u Oksfordu je 2009. godine dobio prestižnu nagradu Excellence Award.

Smeštaj u univerzitetskoj rezidenciji

Aktivnosti posle časa su prilika da se engleski koristi u realnim, životnim situacijama
Aktivnosti posle časa su prilika da se engleski koristi u realnim, životnim situacijama

Studenti su smešteni u Morel Holu, rezidenciji koja je deo univerzitetskog kampusa Oksford Bruks. Jednokrevetne sobe su opremljene skromnim, ali funkcionalnim nameštajem i grupisane u apartmane; svaki se sastoji od 6 ili 9 soba, jednog ili dva kupatila, kuhinje i sobe za dnevni boravak. Boravak u ovoj studentskoj rezidenciji je na bazi punog pansiona, a obroci se služe u univerzitetskom restoranu u okviru kampusa.

Aktivnosti

Polaznici svakodnevo učestvuju u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti, koje mogu biti sportske (fudbal, odbojka, tenis, plivanje), kulturne (razgledanje znamenitosti) ili jednostavno zabava (karaoke, disko večeri, filmske projekcije i sl.). Predviđene su i ekskurzije: nedeljno jedna celodnevna u London, Stratford ili Bat i jedna poludnevna u Vudstok i Palatu Blenem ili zabavni park Kotswold.

Grupni polasci, sa pratiocem grupe, organizuju se 8. 15, 22. i 29. jula 2012.

PRIMER NEDELJNIH AKTIVNOSTI

Primer nedeljnih aktivnosti polaznika koledža Embassy CES u Oksfordu
Primer nedeljnih aktivnosti polaznika koledža Embassy CES u Oksfordu

VAŽNA NAPOMENA: U skladu s težnjom da usluge edukacije uvek nudimo po najpovoljnijim cenama, bez skrivenih troškova, i s ciljem da naši klijenti i korisnici mogu odmah sami lako da pregledaju, uporede i izračunaju sve troškove školovanja, cene programa za mlade (uzrast 10-18 godina), kada su u pitanju organizovani grupni polasci, dajemo u ukupnom iznosu. Znači, kod ovih programa nije potrebno posebno dodavati troškove registracije, pratioca grupe i slično. Prodirekt i jezička mreža Verbalisti su u većini slučajeva ekskluzivni zastupnik vodećih koledža u svetu, a to znači da u dogovoru s kompanijom Prodirekt, koledži često mogu da ponude za tržišta u razvoju cene koje su i niže od objavljenih.

U cenu je uključeno

Kurs engleskog jezika sa fondom od 20 časova nedeljno, kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, smeštaj u rezidenciji na kampusu i ishranu na bazi punog pansiona, pun program vannastavnih aktivnosti i jedna celodnevna ekskurzija nedeljno, troškovi registracije i profesora pratioca grupe i aerodromski transferi.

U cenu nije uključeno

Grupni avionski prevoz sa pripadajućim taksama, troškovi pribavljanja vize i lokalni prevoz u Oksfordu.

Napomena: putovanje sa pratiocem grupe moguće je realizovati isključivo uz grupni avio prevoz, odnosno ako polaznik kupi avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije PRODIREKT LLC. Cena organizovanog grupnog putovanja u tom slučaju, pored prevoza, uključuje i cenu usluge pratioca maloletnih polaznika i aerodromske transfere.

CENE JEZIČKIH PROGRAMA PO OSOBI

PRODIREKT Cenovnik 2012 za kurs engleskog jezika u Oksfordu u koledžu Embassy CES
Cenovnik 2012 za kurs engleskog jezika u Oksfordu u koledžu Embassy CES

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Prodirekt akreditacije za edukaciju i jezičku obuku - English UK i ICEF

_

_

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom za mlade u koledžu Embassy CES u Oksfordu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

_

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?