Kursevi italijanskog jezika u Milanu

Kursevi italijanskog jezika u Italiji, Verbalisti u Milanu

Kursevi italijanskog jezika u Milanu, evropskom modnom centru


Milano

Milano je poslovna i modna prestonica i drugi po veličini, a prvi po bogatstvu grad Italije; očarava fascinantnom mešavinom tradicije i modernog, dizajna i mode, zapadnoevropske kulture i južnoevropskog temperamenta.

katedrala u milanu duomo milano

Dok šetate romantičnim milanskim ulicama ovičenim krošnjama platana i razgledate raskošne izloge Guči, Prada i Dolče Gabana butika, može vam se desiti da naletite na fudbalsku ili manekensku zvezdu, ili čak Armanija glavom i bradom.

To je grad koji diktira modne trendove celom svetu, a ljubitelji umetnosti pre svega ga posećuju zbog Da Vinčijeve “Tajne večere”, trećoj po veličini katedrali Il Duomo, kao i operskoj kući La Scala.

Škola italijanskog jezika

Ulaz u školu Linguadue u Milanu
Škola intalijanskog jezika Linguadue u Milanu

Lingvadue (Linguadue) renomirana je škola sa 22 godine iskustva. Nalazi se u centru Milana, u trgovačkoj ulici Corso Buenos Aires. Pored 18 savremeno opremljenih učionica, polaznici mogu da koriste zajedničku prostoriju sa kantinom i besplatnim pristupom internetu ili da se druže u školskom vrtu.

Čas italijanskog u školi Linguadue u Milanu

Kvalitet i visoki profesionalizam škole ogleda se u njenim mnogobrojnim akreditacijama i afilijacijama: Lingvadue akreditovana je od strane italijanskog Ministarstva obrazovanja, punopravni je član asocijacija ASILS (Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda), IALC (International Association of Language Centres) i NAFSA (Association of International Educators), a ima i svetsku potvrdu kvaliteta Certificate ISO 9001.

Kursevi italijanskog

Polaznici se mogu opredeliti za standardni kurs opšteg italijanskog jezika u grupama od najviše 12 polaznika, s fondom od 20 časova nedeljno. Nastavni metod je komunikativan, s tim što se prva dva časa obrađuju gramatičke partije, dok su druga dva posvećena razvijanju komunikativnih veština u govoru i pisanju.

Pored standardnih kurseva, škola nudi i specijalizovane kurseve italijanskog jezika za modu, dizajn i arhitekturu, kao i individualne kurseve italijanskog jezika za biznis i ekonomiju
Kursevi italijanskog jezika u Milanu – kurs poslovnog italijanskog i njegovi polaznici u školi Linguadue

Motivisanim polaznicima koji žele brže napredovanje i spremni su da ulože više truda i energije, predlažemo intenzivni kurs italijanskog jezika od 30 časova nedeljno. Prva 4 časa dnevno posvećena su opštem italijanskom jeziku, dok se na dva poslepodnevna razvijaju komunikacijske veštine kroz autentične sadržaje iz oblasti medija, filma, umetnosti i savremenog italijanskog društva.

Superintenzivni program nudi 30 časova nedeljno, od čega je 20 časova nedeljno u grupi i 10 individualnih (1-na-1 sa profesorom).

Kod svih varijanti programa čas traje 45 minuta, a da bi se prešlo u viši nivo znanja potrebno je pohađati jedan nastavni modul u trajanju od 4 nedelje.

kurs italijanskog verbalista u modnom centru sveta milanu

U ponudi su i jedan-na-jedan programi koji sa 20 ili 30 časova individualne nastave nedeljno omogućuju najbrži napredak u usavršavanju znanja italijanskog jezika.

Pored standardnih kurseva, škola nudi i specijalizovane kurseve italijanskog jezika za modu, dizajn i arhitekturu, kao i individualne kurseve italijanskog jezika za biznis i ekonomiju.

Škola Linguadue akreditovana je od strane Università per Stranieri di Siena i pripremni je centar za polaganje CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) ispita.  Individualna nastava pripreme za polaganje CILS omogućuje polaznicima da znatno poboljšaju jezičke veštine i savladaju neophodne tehnike kako bi uspešno položili ispit.

Program se organizuje tokom cele godine za sve jezičke nivoe. CILS sertifikat priznat je od strane Ministarstva spoljnih poslova Italije a ostvareni B1/B2 nivo neophodan je u slučaju da želite da aplicirate za neke od univerziteta u Italiji.

Smeštaj

Možete odabrati smeštaj u gostoprimljivoj milanskoj porodici,što je sigurno i najbolji način da utvrdite svoje znanje italijanskog i da bolje upoznate Milano i njegove stanovnike. Sobe su jednokrevetne, a boravak je na bazi noćenja sa doručkom ili polupansiona uz doplatu od 110€ nedeljno. Smeštaj je polaznicima na raspolaganju od nedelje uoči početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana.

Vrt skole Linguadue u Milanu
Italijanski u Milanu: Vrt škole Linguadue u Milanu

Druga opcija je boravak u stanovima od kojih se do škole jednostavno stiže gradskim prevozom. Stanovi obično imaju dve do pet jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba, a kupatila, dnevni boravak i kuhinju delite sa kolegama iz škole. U cenu izraženu u tabeli uključen je boravak u jednokrevetnoj sobi na bazi noćenja koja vam je na raspolaganju od nedelje pre početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana.

Postoje i druge varijante smeštaja (hoteli, studentske rezidencije i drugo) čije cene dostavljamo čim dobijemo konkretan upit/prijavu. Prijavu možete preuzeti ovde.

Vannastavne aktivnosti

Uživaćete u aktivnostima koje svakog poslepodneva i večeri Lingvadue organizuje za svoje polaznike u okviru programa.

U društvu profesora i kolega iz škole šetaćete romantičnim ulicama Milana, divićete se Leonardovoj „Tajnoj večeri“ i drugim remek-delima starih majstora koje čuvaju mnogobrojni milanski muzeji i galerije, ispijaćete espreso u baštama kafića u Navilji, boemskom delu grada. Milano će vam biti pod nogama kad se popnete na krov raskošnog Duoma.

U Milanu je najbolja zabava nedeljom u klubu Limelight
U Milanu je najbolja zabava nedeljom u klubu Limelight

Večeri ćete provoditi u brojnim diskotekama i klubovima, i tada pažljivo posmatrajte lica oko sebe – može se desiti da neka već znate sa naslovnica. Vikendom ćete razgledati prelepu okolinu Milana i jezera koje ga okružuju; naša preporuka je jezero Garda, koje je za prebavalište odabrao i Džordž Kluni.

Većina ovih aktivnosti su uključene u cenu, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Kursevi italijanskog za apsolutne početnike počinju svakog prvog ponedeljka u mesecu. Za sve ostale nivoe, to jest za sve polaznike koji imaju predznanje italijanskog jezika, kursevi počinju svakog ponedeljka.

Dolazak u smeštaj je uvek nedeljom, a povratak subotom.

2023 CENE – KURSEVI ITALIJANSKOG JEZIKA U MILANU

Cene za kurseve italijanskog jezika u Firenci i Milanu, Verbalisti
Italijanski u Milanu: Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)
Kursevi italijanskog u Milanu, Verbalisti

Napomena: Polaznici jezičke mreže ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani program italijanskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj i ishrana u svemu prema tabeli, administrativni troškovi upisa od €80 koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 80€, nastavni materijal (kupuje se od škole – oko 20€), lokalni prevoz u Milanu, i avionski prevoz i transferi.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Kursevi italijanskog u Italiji, škola italijanskog jezika Linguadue u Milanu – imate pitanje ili želite da se upišete? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?