Kursevi engleskog jezika u Oksfordu

Kursevi engleskog jezika u Oksfordu sa jezičkom mrežom Verbalisti

Pominjanje imena Oksford stvara asocijaciju na sedište jednog od najelitnijih univerziteta na svetu, mesto gde mladi svake školske godine dolaze u velikom broju po kvalitetno obrazovanje i svetski prestižne diplome. Jezička mreža Verbalisti pruža vam istu tu mogućnost kada su u pitanju kursevi engleskog jezika u Oksfordu jer je naš partner vodeća britanska škola jezika, koja je verovatno i najbolja za pohađanje pripremnih programa za polaganje IELTS i TOEFL ispita.


Oksford (Oxford)

Kursevi engleskog jezika u Oksfordu

U svetu čuven po svojim koledžima koji slove za najprestižnije na svetu, Oksford zajedno s Kembridžom predstavlja simbol engleskog akademskog establišmenta i elite. Zbog autentične arhitekture koja krasi staro gradsko jezgro u Oksfordu se često snimaju filmovi, poput sage o Hariju Poteru. Iako panoramom grada dominiraju veličanstveni koledži i gotske crkve okružene prelepim zelenim parkovima i vrtovima, atmosfera koja prožima Oksford daleko je od uspavane.

Verbalisti u šetnji Oksfordom
U šetnji Oksfordom ispred “Mosta uzdisaja”

Oksford je grad sa oko 130.000 stanovnika, a od Londona ga deli 80 km ili sat vremena putovanja vozom. To je pre svega grad mladih u kom se školuje 30.000 studenata, pa je samim tim i ponuda zabavnih sadržaja, poput autentičnih engleskih pabova, kafića i diskoteka, bioskopa i pozorišta vrlo bogata. Studente i brojne turiste ovde čeka i izvanredan šoping – da pomenemo samo Bister Outlet centar gde se u buticima Dior, Dolče Gabana, Barberi i mnogim drugih može kupovati po cenama nižim i do 60%.

Može se reći da Oksford ima sve: kvalitet, tradiciju i prestiž, ali i zabavu i mogućnost da steknete mnogo novih prijatelja.

Škola

recepcija kampusa st michaels koledza kings u oksfordu
Recepcija kampusa St. Michaels koji se nalazi u strogom centru Oksforda i koji je deo grupe Kings Education

Jezička mreža Verbalisti je dugogodišnji partner obrazovne grupe Kings Education u celom svetu i ta jako uspešna saradnja je prerasla u ekskluzivno zastupstvo u pojedinim zemljama.

Koledž je osnovan 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. 

Škola engleskog jezika u Engleskoj, Kings Education centar St Joseph u Oksfordu
Kings škola engleskog u Oksfordu – St. Joseph kampus

Poseduje dve školske zgrade – Sent Džozefs (St Joseph’s Campus) u rezidencijalnom, mirnom delu Oksforda, i Sent Majkls (St Michael’s Campus) u istorijskom centru grada.

Oba školska kampusa imaju izvanredno opremljene učionice sa interaktivnim tablama, digitalne čitaonice, kompjuterske jezičke laboratorije, zajedničke prostorije, moderno opremljenu kuhinju i prostorije za ručavanje, kao i besplatan pristup internetu za sve polaznike.

Nastava

Tokom cele godine polaznici se mogu opredeliti za programe opšteg engleskog jezika različitog intenziteta – standardni program ima fond od 20 časova nedeljno, a intenzivni 28. Ukoliko se opredelite za standardnu opciju, na časovima ćete obrađivati sve četiri jezičke veštine, a predavači primenjuju komunikativni nastavni metod.

Intenzivni kurs engleskog jezika je kombinacija standardnog programa i jednog od 6 izbornih modula, pa 20 časova nedeljno usavršavate opšti engleski jezik, a na preostalih 8 obrađujete jedan od 6 modula – Business English, Fluency and Discussion, Postgraduate Study Skills, Pronunciation, Oxford and British Life, English Through Art. Programi opšteg engleskog jezika se ponekad održavaju i u Sent Majkls kampusu.

Pripemni programi za polaganje ispita IELTS

Nastava se odvija u internacionalnim grupama
Nastava se odvija u internacionalnim grupama

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate / B1), možete se opredeliti za pripremni kurs za polaganje IELTS ispita, jer je Kings koledž licenciran IELTS testing centar i verovatno najbolja škola za izvođenje pripremnih programa za polaganje IELTS i TOEFL ispita. U pitanju je standardni pripremni program u trajanju od 2 i više nedelja, ili superintenzivan kurs u trajanju od 2 ili 3 nedelje sa fondom od 32 časa nedeljno kreiran tako da polaznike u što kraćem roku pripremi za ispit. Svi predavači na ovom kursu su licencirani IELTS ispitivači. Pripremni kursevi za polaganje IELTS-a održavaju se u Sent Majkls kampusu.

Priprema za IELTS test – standardni program počinje svakog ponedeljka.

Priprema za IELTS test – Superintenzivni dvonedeljni program počinje 7. avgusta, dok tronedeljni program počinje 26. juna i 17. jula. IELTS test se posebno zakazuje i on košta 200£.

Kings koledž u Oksfordu poznat je i po odličnim programima učenja engleskog jezika u kombinaciji s časovima iz umetnosti i dizajna (painting, drawing, modeling) – English Plus Art & Design. Kampus St. Josephs poseduje i posebno opremljen studio za časove umetnosti i dizajna. Program se sastoji od 20 časova nedeljno opšteg engleskog plus 8 časova sa profesorom umetnosti.

Smeštaj

Porodica

polaznici borave u jednokrevetnim sobama u brižljivo odabranim porodicama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa engleskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski.

Studentski apartman/stan

Kings Oxford - studentska rezidencija

Druga opcija je smeštaj u studentskim stanovima gde je boravak vrlo sličan boravku u porodici, osim što studenti sami brinu o svojim obrocima. Stan se deli sa još 5 ili 6 studenata iz koledža. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja, a stanovi su najčešće 15 do 20 minuta hoda udaljeni od škole. Za sobu sa privatnim kupatilom treba dodati 30£ nedeljno na cenu iskazanu u tabeli u nastavku. Da biste boravili u studentskom stanu, morate biti punoletni.

Premijum rezidencija Wavy Gate

Wavy Gate premium student residence
Rezidencija Wavy Gate

Radi se o novoj i savremeno opremljenoj rezidenciji Wavy Gate koja je podjednako udaljena od škole i istorijskog centra grada – 15 minuta hoda. Nalazi se u živoj studentskoj četvrti prošaranoj kafićima, restoranima i supermarketima.

Sobe su jednokrevetne s privatnim kupatilom, a na raspolaganju su i zajednička kuhinja i perionica veša.

Boravak je na bazi noćenja; studenti sami brinu o svojim obrocima.

Rezidencija je bezbedna, opremljena kamerama i čuvar je non-stop prisutan u smeštajnom kompleksu. Ovaj smeštaj mogu da koriste polaznici uzrasta 16 i više godina u periodu od 11. juna do 03. septembra.

Cenovnik i datumi programa

Polaznici programa opšteg engleskog jezika mogu upisati kurs svake nedelje.

panting punting je jedna od stvari koja se u oksfordu ne propuc5a1ta
Kursevi engleskog jezika u Oksfordu i vannastavne aktivnosti – Panting (punting) je jedna od stvari koja se ne propušta!

Standardni IELTS program počinje svakog ponedeljka.

Superintenzivni dvonedeljni IELTS program počinje 7. avgusta, dok tronedeljni program počinje 26. juna i 17. jula. IELTS test se posebno zakazuje i on košta 190£.

Polazak i povratak za sve programe je uvek nedeljom, dok nastava počinje ponedeljkom.

2023 CENE – KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA U OKSFORDU (u £)
(uzrast 16+)

Cene kurseva engleskog jezika u Oksfordu, Verbalisti
Škole engleskog u Oksfordu – Kings Education cenovnik u funtama (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: letnja doplata primenjuje se u periodu od 11. juna do 6. avgusta

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

studenti-jezicke-mreze-verbalisti-u-oksfordu-kampus-st-josephs

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Cena uključuje

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativne troškove upisa od 85£ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Sent Majkls kampus (St Michael’s Campus) koledža Kings u istorijskom centru Oksforda

Kings Education škole engleskog u Oksfordu – kampusi Sent Majkls i Sent Džozefs

Kursevi engleskog jezika u Oksfordu: profesorka Gabriela govori o načinu rada i nastavi

Škole engleskog u Oksfordu – obrazovna grupa Kings Education: imate pitanja ili želite da se upišete na neki od programa? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?