Vladanova jezička putovanja i letovanje na Ibici

Polaznik jezicke mreze Vladan Kovacevic na Ibici

Zovem se Vladan Kovačević, imam 23 godine i živim u Podgorici. U cilju usavršavanja španskog jezika odlučio sam da preko jezičke mreže Verbalisti pođem u Španiju na tronedeljni kurs, tačnije na Ibicu. Možete misliti koliko su mi se svidjela Balearska ostrva kada se preko Verbalista dvije godine zaredom vraćam tamo.

Ibica je prelijepo ostrvo koje je u potpunosti zadovoljilo sva moja očekivanja, od kulture, legendarnog noćnog života, najpoznatijih svjetskih DJ-eva, plaža, sve do gastronomije i gostoprimljivih Španaca. Doduše njih je u manjini jer Ibica zimi broji svega 130 hiljada stanovnika, dok ljeti ta cifra prelazi 3 miliona.

Škola se nalazi u Ibiza Town-u, nedaleko od stana u kom sam odsjeo. Profesori i cijelo osoblje su veoma prijatni, a časovi tako koncipirani da učenje španskog jezika naprave zanimljivim.

Ono što bih izdvojio jesu ljudi sa kojima sam provodio vrijeme, išao na časove i dijelio stan. U školi su bili studenti iz svih dijelova svijeta – od Japana, Kine, Rusije, cijele Evrope, pa sve do Brazila i Sjeverne Amerike. Sa nekima sam u kontaktu, a sa nekima sam nastavio druženje kroz međusobne posjete. To su moji prijatelji za cijeli život.

Mogao bih još dugo da pišem o svom iskustvu, ali nikako ne bih uspio da živopisno dočaram sve ono što jedno jezičko putovanje sa sobom nosi. Zato preporučujem svima da se upuste u tako nešto, a Verbalisti su prvi i nezaobilazni korak u toj avanturi. A ja, do svog sledećeg jezičkog putovanja, idem na jedno “obično” već sledeće nedelje, u posjetu prijateljici iz Amsterdama koju sam upoznao upravo na Ibici 🙂
_____________

Program koji je Vladan pohađao možete pogledati ovde, a nešto mlađim polaznicima (uzrasta 16 i više godina) preporučujemo da ovde pregledaju i popularni program active IBIZA.

Save