Moje leto u školi Kings, na američkom Rider Univerzitetu

Zovem se Lola Hasanović i ovo leto provela sam u školi Kings, u Nju Džerziju, na pripremnom programu za master studije. Odlazak u Ameriku pomogao mi je da izađem iz svoje komforne zone i sagledam život iz druge perspektive.

lola hasanovic i uros ranisavljevic pripremni program za studije u americi verbalistiOtišla sam tamo želeći da usavršim engleski jezik i da se pripremim za master studije. Raspored predavanja bio je intenzivan ali sam za kratko vreme puno naučila. Svakog dana imala sam predavanja od devet ujutru do pet posle podne, a akcenat je bio na usavršavanju engleskog jezika. Pored toga dosta se radilo na komunikacijskim veštinama, pisanju eseja i radova, držanju prezentacija, čitanju literature raznog sadržaja na engleskom i razumevanju i analiziranju iste. Konstantna komunikacija na engleskom poboljšala je moj akcenat i mogu da kazem da sam primetila veliki napredak na kraju kursa.

Tamo sam bila okružena ljudima iz čitavog sveta i naučila sam puno o drugim kulturama i njihovim običajima. Stekla sam puno novih prijatelja iz različitih delova sveta i saznala dosta o načinu zivota u njihovim zemljama. Prvi put sam probala indijsku hranu, kao i korejske nudle, koje su mi se toliko svidele da sam ih često spremala.

Često sam odlazila u Prinston koji se nalazi na samo deset minuta od kampusa Rider Univerziteta. Otkrila sam prelepi Princeton Garden Theatre koji bi puštao samo odabrane umetničke filmove i klasike poput Kazablanke. Išla sam u Njujorku jednom nedeljno, koji je udaljen sat i po vozom od kampusa. Posetila sam Filadefiju koji je takođe na sat vremena vožnje od kampusa. Obišla sam puno zanimljivih malih mesta u državi Pensilvaniji poput: Newtown, Easton, Lambertville, Stockton, Davson… Jedna od omiljenih aktivnosti u slobodnom vremenu svakako je bila odlazak na čuveni Jersey Shore na plažu. Često smo imali organizovana putovanja ali bilo je posebno zanimljivo snalaziti se samostalno i otkrivati nova mesta.

Ovo je iskustvo koje ću uvek pamtiti. Ne mogu da zamislim lepši i zanimljiviji način na koji sam mogla da provedem leto.
________________

Dvadesetčetvorogodišnja Lola pripremala se uz našu pomoć za postdiplomske studije u Americi dok je pohađala super intenzivan program u trajanju od 8 nedelja. Za sva pitanja vezana za akademsko usavršavanje, selekciju univerziteta i pripremu za upis, jezička mreža Verbalisti vam stoji na raspolaganju sa svojim stručnim i iskusnim osobljem koje je i samo završilo magistarske i doktorske studije u inostranstvu; za kontakt kliknite ovde.