Bečko šarmiranje mladih violinista

srpski Bitlsi

Jezička mreža Verbalisti ima posebno zadovoljstvo da najavi medijsko partnerstvo i koncert VESNA & Friends – bečki šarm.

Na ovom jedinstvenom koncertu sviraće naši čuveni mladi violinisti koji osvajaju brojne nagrade na takmičenjima po svetu. Oni će biti predvođeni njihovom mentorkom i profesorkom Vesnom Stanković. Vesna je koncertmajstor Bečkog kamernog orkestra i Bečke narodne opere. Njene kolege muzičari ujedno su gosti i orkestar na koncertu na kom će biti izvedeni koncerti za violinu Mocarta, Baha i Vivaldija.

Pitali smo Vesnu Stanković kojim povodom je rešila da organizuje ovakvu manifestaciju: “U ovoj, za mene jubilarnoj godini, imam tri želje za zlatnu ribicu: da muziciram sa mojim studentima, da ih predstavim beogradskoj publici, jer neki od njih su već poznati u svetu ali ne u svojoj domovini, a treća želja je da to bude i donatorski koncert za fondaciju “Pomoć deci” koja pomaže u školovanju izbegle i raseljene dece”, kaže Vesna, kojoj će u nedelju zlatna ribica ispuniti sve tri želje a nama doneti jedno uživanje i divno druženje.

Pozivamo vas da u nedelju, 21. septembra u 11:00 časova dođete u veliku dvoranu Kolarčeve zadužbine gde će nas Vesna i njeni prijatelji osvajati svojim bečkim šarmom – ulaz je besplatan.

Bečki šarm mladih violinista Srbije i Vesne Stanković
Bečki šarm mladih violinista Srbije i Vesne Stanković

Upoznajte:

Bogdan Božović

Bogdan Božović drži master-class kamerne muzike u Engleskoj
Bogdan Božović drži master-class kamerne muzike u Engleskoj

Una Stanić

Una Stanić nastupa u Beču, Schubertsaal
Una Stanić nastupa u Beču, Schubertsaal

Imate komentar ili pitanje?