Kralj lavova uskoro postaje kralj Brodveja (VIDEO)

Kralj lavova predstava na Brodveju

Očekuje se da će u narednih nekoliko meseci Diznijev mjuzikl Kralj lavova (Lion King) postati prva brodvejska predstava koja će premašiti zaradu od milijardu dolara. Premijera je održana pre 16 godina na Brodveju, 15. oktobra 1997. godine, a dosadašnja zarada je 997 miliona. Zarada ovog mjuzikla nedavno je premašila i zaradu Diznijevog istoimenog filma koji je svojevremeno inkasirao 952 miliona dolara od prikazivanja u bioskopima širom sveta. Prošle godine predstava je dočekala i svog desetomilionitog gledaoca, postavši već tada najunosnija brodvejska predstava.

Iako je “Kralj lavova” star 16 godina, u brodvejskom svetu to je relativno malo. Ovo je zapravo tek peta najdugovečnija predstava na Brodveju, iako bi do kraja godine trebalo da na četvrtom mestu zameni kultne “Jadnike”.

Svakako je zanimljivo da predstava konstantno prvilači veliki broj posetilaca, pa je tako za svako izvođenje prodato više od osamdeset posto ulaznica. To je dodatno zanimljivije ukoliko se uzme u obzir cena karata: premijum sedišta koštaju 130 dolara.

Vredno je napomenuti da kada se pogleda profit u celom svetu, suvereni rekorder je ipak “Fantom iz opere” koji je igran u 21 zemlji i može da se pohvali neverovatnom zaradom od 5,6 milijardi dolara!

Pogledajte u nastavku fantastičnu priču o predstavi “Kralj lavova” i poslušajte glavnu muzičku numeru.

Izvori: Verbalisti, B92

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading