Hiljade Kineza se krilo od sramote dok je čekalo na besplatan doručak u Meku

U redu za besplatni Mek u KiniHiljade ljudi je čekalo u redu za besplatan doručak u „Mekdonalds” restoranima širom Kine pošto je ovaj lanac brze hrane poklanjao preko milion obroka. Mnogi koji su čekali nisu želeli da ih snime i skrivali su lice od fotografa. Ali nisu svi imali jednak osećaj srama. Jedan čovek iz Hong Konga je bio u toliko očajničkoj žurbi da ne propusti besplatan doručak da se čak nije ni obukao, već je došao u pidžami.

Besplatni mekdonalds u Kini
Za njega nije bilo sramote

Iako je ponuda za nekoliko miliona besplatnih obroka bila veoma popularna, mnogi u Kini su optužili „Mekdonalds” da je reč o dirigovanom publicitetu kako bi se odvukla pažnja od nedavnih izveštaja o lošem poslovanju. Naime, ova promocija je usledila samo nekoliko dana nakon što je kineska državna televizija emitovala godišnji ekspoze o lošem poslovanju korporacija povodom svetskog dana prava potrošača.

Američki prehrambeni gigant je rekao da je tajming bio poptuno slučajan. On je u ponedeljak (18. marta) lansirao Nacionalni dan doručka i podelio i do 1000 „mekmafina” u 5.000 restorana širom Azije, Bliskog Istoka i Južne Afrike.

Izvor: Blic, Verbalisti

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?