Manekenke pozirale u dubini mora s ajkulama (VIDEO)

_

Da je za posao modela potrebno i nešto više od osmeha i vitke figure pokazale su neustrašive manekenke koje su učestvovale u fotografisanju sa kit-ajkulama teškim 18 tona sedam metara ispod površine okeana. Manekenke koje su ronile na dah uspele su da spoje svet mode i svet morskih dubina u tropskim vodama Filipina.

Planiranje ovakvog poduhvata trajalo je puna četiri meseca, a samo slikanje odvijalo se tokom pet dana. U dogovoru sa lokalnim filipinskim ribarima pronašli su način kako da životinje slikaju na jednom mestu tokom nekoliko sati. Naime, svakog dana u određeno vreme kit-ajkule dolaze u plićak gde plutaju par sati dok ih ribari hrane sitnim škampima, a fotografi su upravo te trenutke iskoristili da slikaju modele zajedno sa životinjama.

Manekenke su odevene u dizajnersku odeću plivale su i plesale sa kit-ajkulom koja spada među najteže sisare na svetu sa svojim 18 tona. Bez obzira na to što se zovu kit-ajkule ove životinje su krajnje bezopasne i hrane se morskim planktonima, a spadaju i među ugrožene vrste i često su na meti kineskih lovokradica.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?