Kubanskim muzičarima koji budu izvodili vulgarne pesme prete stroge kazne (VIDEO)

Reggaeton muzika
Regeton dens muzika potiče sa Kariba

Kubanski Institut za muziku danas je saopštio da muzičari i pevači na Kubi koji budu izvodili pesme sa vulgarnim sadržajem ili “suprotne etičkim standardima” ubuduće mogu da očekuju kaznu. Odluka je doneta nakon mnogobrojnih pritužbi javnosti zbog vulgarnosti u pojedinim pesama koje se izvode na televiziji i radiju.

Vlasti su započele čišćenje muzičkih kataloga radi “iskorenjivanja svih pojava koje su u suprotnosti sa legitimnom kubanskom popularnom kulturom. Posebna pažnja u kontroli kubanskih muzičara biće posvećena “agresivnim, seksualno eksplicitnim, vulgarnim stihovima, kao i stihovima koji izvrću urođenu senzualnost kubanskih žena, pretvarajući ih u groteskne seksualne objekte. Muzičarima je potrebna dozvola za rad na Kubi, a oni koji se ne budu pridržavali pravila rizikuju da izgube tu dozvolu.

Većina pritužbi građana odnosi se na regeton (reggaeton) – vrstu dens muzike, koja predstavlja mešavinu različitih muzičkih žanrova i ritmova koji potiču sa Kariba i koja najčešće sadrži seksualno sugestivne reči.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?