Kursevi italijanskog jezika u Rimu

Polaznica jezičke mreže Verbalisti ispred fontane Trevi u Rimu, Verbalisti

Rim nas asocira na gladijatore, pastu, vespe, espreso… To je grad koji slovi za jedan od najlepših u svetu. Zovu ga još i „muzej na otvorenom“ i „večiti grad“. Jedinstven šarm Rima i kursevi italijanskog u čuvenoj školi Dilit privlače brojne polaznike jezičke mreže Verbalisti tokom cele godine.


Škola

Partner Verbalista skola italijanskog Dilit u Rimu
Zgrada škole italijanskog Dilit u Rimu

Dilit IH (Divulgazione Lingua Italiana) jedna je od najstarijih škola italijanskog jezika za strance u Italiji. Osnovana 1974. godine, danas je to prestižna institucija sa akreditacijom italijanskog Ministarstva obrazovanja, punopravni član EAQUALS-a (European Association for Quality Language Services) i ASILS-a (Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda). Deo je globalne organizacije International House kojoj pripada 120 elitnih jezičkih škola iz celog sveta.

Škola je smeštena u četvorospratnoj palati u centru Rima, na par minuta hoda od centralne železničke stanice (Stazione Termini). Raspolaže sa 10 učionica u samoj školskoj zgradi i još 14 u dva školska aneksa. Svake godine oko 2000 polaznika iz gotovo 60 zemalja usavršava italijanski u Dilitu.

Na terasi skole italijanskog Dilit u Rimu
Terasa skole italijanskog Dilit u Rimu

Nastavničko veće čini tim od 24 profesora italijanskog jezika sa diplomom Filološkog fakulteta, a većina njih predaje u Dilitu duže od 10 godina.

Visoku stručnost i profesionalizam nastavnog kadra prepoznalo je i italijansko Ministarstvo obrazovanja dodelivši Dilitu akreditaciju i zvanje Centra za obuku predavača italijanskog kao stranog jezika.

Nastava

Nastava u skoli Dilit u Rimu
Časovi italijanskog – u nastavi se koriste moderne, interaktivne table

Dilit IH je jedna od prvih škola koja je počela da primenjuje komunikativni nastavni metod, i da ga stalno usavršava i obogaćuje. U skladu s tim, na časovima se koristi mnoštvo savremenih materijala koji polaznicima omogućuju da usvoje autentične lingvističke i komunikativne veštine i da neposredno upoznaju modernu italijansku kulturu i društvo. Nastavni moto Dilita je aktivno sticanje, a ne pasivno primanje znanja.

Verbalisti polaznici u školi italijanskog jezika Dilit u Rimu
Škole italijanskog u Italiji – Dilit u Rimu

Polaznici se mogu opredeliti za program opšteg italijanskog jezika u grupama od najviše 14 polaznika, s fondom od 15, 20 ili 30 časova nedeljno. Nastava za prvu opciju sa fondom od 15 časova nedeljno organizuje se u poslepodnevnim časovima, dok program sa fondom od 20 časova nedeljno može biti u pre ili poslepodnevnima satima. Intenzivni kurs od 30 časova nedeljno održava se i u prepodnevnim i u poslepodnevnima satima. Jedan čas traje 45 minuta.

Ukoliko želite da usavršite znanje opšteg italijanskog jezika, ali i da steknete znanja vezana za posebnu oblast ili jezički aspekt, preporučujemo vam kombinovani program koji se sastoji od 20 grupnih časova nedeljno, i dodatnih 10 individulanih časova (individualni čas traje 50 minuta).

Smeštaj

VAŽNA NAPOMENA: Škola ne nudi organizaciju smeštaja za upisan program opšteg italijanskog jezika sa fondom manjim od 15 časova nedeljno.

Porodica

Ispred skole Dilit

Za sve ostale programe možete odabrati smeštaj u gostoprimljivoj rimskoj porodici, što je sigurno i najbolji način da utvrdite svoje znanje italijanskog i da bolje upoznate Rim i njegove stanovnike.

Smeštaj u porodici se po opremljenosti i udaljenosti od škole deli na standardni i standard plus.

Sobe su jednokrevetne, a boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak je 30€ nedeljno a za polupansion 140€ nedeljno. Smeštaj je polaznicima na raspolaganju od nedelje pre početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana.

Stan

Druga opcija je boravak u stanovima od kojih se do škole jednostavno stiže autobusom ili metroom. Stanovi obično imaju dve do pet jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba, a kupatila, dnevni boravak i kuhinju delite sa kolegama iz škole. I u stanovima se smeštaj po opremljenosti i udaljenosti od škole deli na standardni i standard plus. U cenu izraženu u tabeli uključen je boravak u jednokrevetnoj sobi na bazi noćenja.

Vannastavne aktivnosti

Ispred Villa d'Este
Učenje italijanskog u Italiji – Polaznici škole italijanskog Dilit ispred Villa d’Este

U okviru programa Dilit svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri, pa će tokom svog boravka polaznici u pratnji profesora obilaziti Rim i njegove mnogobrojne znamenitosti, uživati u italijanskoj hrani tokom zajedničkih poseta tipičnim rimskim restoranima, učestvovati u žurkama, vinskim večerama ili filmskim projekcijama u školi. Neke aktivnosti su uključene u cenu, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Cenovnik i datumi programa

Polasci su svake nedelje osim za potpune početnike. Za apsolutne početnike datumi početka kursa se razlikuju u odnosu na izabran tip/broj časova i njih dostavljamo na upit. Za ostale nivoe, to jest za sve polaznike koji imaju neko predznanje italijanskog jezika, kursevi počinju svakog ponedeljka.

Polazak je uvek nedeljom, a povratak subotom.

VAŽNA NAPOMENA: Škola je zatvorena za vreme Božićnih i novogodišnjih praznika – od 23. decembra do 07. januara, kao i za vreme drugih praznika u Italiji. Nastava se ne održava i ne postoji mogućnost refundacije cene kursa za dane praznika.

2023 CENE – KURSEVI ITALIJANSKOG U RIMU

Cene za kurseve italijanskog jezika u Rimu, Verbalisti
Učenje italijanskog u Italiji – Rim
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani program sa navedenim brojem časova italijanskog jezika, smeštaj i ishrana u svemu prema tabeli, administrativni troškovi upisa, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 80€, avionski prevoz i transferi, nastavni materijal 18€ (plaća se u školi), lokalni prevoz u Rimu, gradska taksa i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Učenje italijanskog u Italiji i školi Dilit u Rimu – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?