Usavrši engleski na engleskoj rivijeri – koledž Kings u Bornmutu

Usavrši engleski na engleskoj rivijeri - koledž Kings u Bornmutu, Verbalisti

Prelepa plaža i more kao stvoreno za surfing, prijatna klima sa velikim brojem sunčanih dana, bezbednost i uređenost Bornmuta, glavni su razlog da svakog leta 20.000 studenata iz celog sveta usavršava engleski na engleskoj rivijeri.


Bornmut (Bournemouth)

Peščana plaža u Bornmutu, Verbalisti
Usavrši engleski na engleskoj rivijeri – Peščana plaža u Bornmutu nagrađena je prestižnom “plavom zastavicom”

Bornmut je popularno englesko letovalište na engleskoj rivijeri, u južnoj pokrajini Dorset. Od Londona ga deli manje od dva sata vožnje, a najpoznatiji je po svojoj 11 kilometara dugačkoj peščanoj plaži nagrađenoj prestižnom “plavom zastavicom” – međunarodnom oznakom za plažu izuzetne lepote i čistoće. Gradski zeleni i zabavni parkovi i bašte ulepšavaju ovaj relativno mlad grad koji je osnovan tek početkom XX veka i ubrzo postao glavni turistički rival Brajtonu.

Škola

Kings koledž u Bornmutu
Kings koledž u Bornmutu

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa Kings Education u gotovo celoj jugoistočnoj Evropi. Koledž je osnovan 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Škola poseduje 42 izvanredno opremljene učionice sa belim interaktivnim tablama, 2 kompjuterske jezičke laboratorije, amfiteatar, dva restorana, mini bioskop i bogatu biblioteku sa besplatnim pristupom internetu.

Pored dve elegantne zgrade u kojima se održava nastava, studentima su na raspolaganju i tereni za košarku i odbojku u okviru kampusa. Okružen lepo uređenim vrtovima i travnjacima, koledž je svega desetak minuta hoda udaljen od centra grada i peščane plaže.

Kursevi engleskog

U ponudi su kursevi opšteg engleskog jezika različitog intenziteta. Standardni kurs ima fond od 20 časova nedeljno na kojima se obrađuju sve četiri jezičke veštine, a nastavni metod je komunikativan.

Polaznica jezičke mreže na času intenzivnog engleskog u školi Kings Bournemouth
Maria, polaznica jezičke mreže iz Brazila, pohađala je četvoronedeljni intenzivni kurs engleskog

Intenzivni kurs engleskog ima fond od 28 časova nedeljno i cilj da omogući polaznicima da tečno progovore engleski u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate / B1), možete se opredeliti za intenzivni pripremni kurs za polaganje IELTS ispita, jer je Kings koledž licenciran IELTS testing centar. U pitanju je kurs sa fondom od 28 časa nedeljno kreiran tako da polaznike u što kraćem roku pripremi za ispit. Svi predavači na ovim programima su licencirani IELTS ispitivači. Pripremni kursevi za polaganje IELTS-a traju najkraće 2 nedelje i počinju svakog ponedeljka.

Program poslovne komunikacije (English Plus International Business) predstavlja kombinaciju opšteg engleskog jezika i terminologije međunarodnog poslovanja. Na časovima opšteg engleskog jezika obrađivaćete sve četiri jezičke veštine: govor, pisanje, slušanje i čitanje, a nastava poslovne terminologije obuhvata pisanje izveštaja, pravljenje prezentacija i poslovnih studija slučaja (case-study). Struktura programa je takva da će polaznici još najmanje 6 sati nedeljno posvetiti samostalnoj izradi projekata i domaćim zadacima.

Verbalisti, vannastavne aktivnosti u Kings Colleges u Bornmutu

U toku leta koledž organizuje poseban program za mlade (Vacation Extra) koji se sastoji od 20 časova (15 sati) engleskog jezika nedeljno i oko 15 sati posebnih aktivnosti van učionice, poput razgledanja Bornmuta u pratnji profesora, sportova na plaži, disko večeri i jedne celodnevne ekskurzije nedeljno – najčešće u London. Za opis i cene tog programa kliknite ovde.

Smeštaj

Boravak u porodici je odličan način da se upoznate sa engleskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj je obezbeđen u brižljivo odabranim porodicama u jednokrevetnim sobama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Potrebno je poneti svoje peškire, a porodica će jednom nedeljno oprati veš. Moguće je obezbediti i veće, komfornije sobe sa privatnim kupatilima uz doplatu od 90£ nedeljno. Udaljenost od škole je između 10 i 30 minuta hoda.

Jednokrevetna soba rezidencije Charminster
Jednokrevetna soba rezidencije Charminster

Druga opcija je boravak u studentskom rezidencijama Kings Čarminster (Kings Charminster) ili Kings Bič (Kings Beach) nadomak centra grada i plaže. Od koledža su udeljene 15 minuta hoda. Boravak je u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilima na bazi polupansiona (doručak i večera). Sobe se čiste jednom nedeljno, kada se menjaju i posteljina i peškiri. Da bi boravili u studentskom hotelu, polaznici moraju da imaju najmanje 16 godina.

Zajednicka kuhinja u rezidenciji Town Centre
Zajednika kuhinja u rezidenciji Town Centre

Samostalniji polaznici se mogu opredeliti za Kings Taun Senter (Kings Town Centre), nedavno renoviran studentski hotel koja se nalazi u strogom centru grada, na svega 10 minuta hoda od plaže i koledža. Boravak je u lepo opremljenim dvokrevetnim sobama sa privatnim kupatilima na bazi noćenja. Moguće je rezervisati jednokrevetnu sobu uz doplatu prema cenovniku u nastavku. Sobe se čiste jednom nedeljno, a studentima je na raspolaganju potpuno opremljena kuhinja, praonica i zajednički dnevni boravak sa velikim plazma televizorom. U cenu je uključen i pristup internetu. Da bi boravili u studentskoj rezidenciji, polaznici moraju da imaju najmanje 18 godina.

soba letnje rezidencije u bornmutu 2

Smeštaj u letnjoj rezidenciji Lulvort
Nova, moderna rezidencija poseduje odličnu lokaciju i nalazi se na samo 10 minuta hoda od škole, centra Bornmuta i plaže. Namenjena je boravku studenata uzrasta 16 i više godina ako putuju samostalno, odnosno 13 i više ukoliko su sa pratiocem grupe.

Veoma kvalitetan smeštaj letnje rezidencije sastoji se od nezavisnih apartmanskih jedinica. Svaka sadrži šest soba sa privatnim kupatilom i kompletno opremljenu zajedničku kuhinju i dnevni boravak. Uz doplatu su na raspolaganju i studio apartmani sa privatnim kupatiom. Posteljina i peškiri su obezbeđeni i menjaju se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. U okviru zajedničkih prostorija na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Besplatni bežični internet dostupan je u celoj rezidenciji.

Čuvar je prisutan 24-časa a osoblje škole, kao i pratilac grupe, takođe su smešteni u rezidenciji za vreme trajanja programa.

Boravak je na bazi polupansiona.

Adresa rezidencije je 4 – 6 Christchurch Road, Bournemouth, Dorset, BH1 3LT

Vannastavne aktivnosti

Sportske aktivnosti deo su jezičkog programa u koledžu Kings u Bornmutu
Sportske aktivnosti deo su jezičkog programa u koledžu Kings u Bornmutu

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri. Cilj tih aktivnosti nije samo zabava i druženje, već i prilika da se stečeno znanje jezika primeni u realnim, životnim situacijama. Polaznici će se aktivno baviti sportom na košarkaškim i odbojkaškim terenima na kampusu ili peščanoj bornmutskoj plaži, razgledati znamenitosti Bornmuta i okoline, a uveče se organizuju disko večeri, karaoke ili filmske projekcije. Jednom nedeljno se organizuju ekskurzije u London, Oksford, Vindzor, Stounhendž ili Brajton koje nisu uračunate u cenu.

Cenovnik i datumi programa

Polazak i povratak za sve programe je uvek nedeljom, dok nastava počinje ponedeljkom.

Ovo je individualno jezičko školovanje za odrasle i ne podrazumeva pratioca grupe. Jezička mreža Verbalisti organizuje grupna putovanja s pratiocem grupe za maloletne polaznike a opis i cene takve letnje škole u Bornmutu možete videti ovde.

2023 CENE – ENGLESKI NA ENGLESKOJ RIVIJERI – KINGS BOURNEMOUTH (u £)

Cene kurseva engleskog jezika u Bornmutu, Verbalisti
Sve cene date su u funtama (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: letnja doplata primenjuje se u periodu od 11. juna do 6. avgusta

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Polaznici skole engleskog jezika u Bornmutu, Verbalisti

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Cena uključuje

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativne troškove upisa od 85£ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije od 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Pogledajte kako izgledaju kursevi engleskog na najlepšim plažama Velike Britanije – u Bornmutu:

Kako je polaznik Kristijan Boveda (Christian Boveda) doživeo njegovo jezičko putovanje i boravak u Bornmutu

Engleski na engleskoj rivijeri – “Univerzalni jezik” i učenje kroz zabavu

Smeštaj i studentska rezidencija Kings Beach u Bornmutu

Kursevi engleskog u koledžu Kings u Bornmutu – imate pitanje ili želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:Save

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?