Nebojša Radić, direktor katedre za jezičke programe Univerziteta u Kembridžu, u savetodavnom odboru Prodirekta i Verbalista

Beograd, Srbija – 18. decembar 2010 – Prodirekt je danas objavio da se Nebojša Radić, direktor katedre za jezičke programe Univerziteta u Kembridžu, pridružio savetodavnom odboru Prodirekta i da će biti deo grupe koja će predvoditi i kontrolisati rad jezičke mreže Verbalisti. Gospodin Radić inače rukovodi svim kursevima stranih jezika koji se organizuju na katedri u Kembridžu, a nalazi se i u timu koji kreira multimedijalne i online materijale za nastavu.

Nebojša Radić, član savetodavnog odbora kompanije Prodirekt
Nebojša Radić

Pre nego što se preselio u Veliku Britaniju, radio je kao viši predavač italijanskog jezika i koordinator projekta “Prilagodljivo učenje” (Flexible Learning Project) u Školi za evropske jezike na Okland univerzitetu na Novom Zelandu. Tamo je predavao italijanski jezik i kreirao multimedijalne nastavne materijale za kurseve italijanskog, francuskog i španskog jezika za učenje na daljinu. Predmet Nebojšinih istraživanja su metodologije korišćenja kompjuterske tehnologije u nastavi, naročito kod učenja na daljinu.

Njegova stručnost i bogato iskustvo u kreiranju i razvijanju jezičkih programa na tom prestižnom univerzitetu nesumnjivo će doprineti da društvena jezička mreža Verbalisti podigne kvalitet nastave i usavršavanja znanja stranih jezika u regionu jugoistočne Evrope.

Save

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?