Francuski u Monpeljeu: “Thank you ILA!”

Ucenje francuskog uz degustaciju vina u skoli ILA u Francuskoj, Verbalisti
Učenje francuskog uz degustaciju vina

Helena iz Hrvatske, čije poznavanje francuskog jezika je bilo na početnom nivou, upisala je kurs u institutu ILA u Monpeljeu. Škola je zamolila Helenu da svoje iskustvo učenja francuskog opiše na engleskom a mi prevod njenog testimonijala donosimo u nastavku:

“Atmosfera na času je bila opuštena a aktivnosti raznovrsne. Ja sam ostvarila B1 nivo kroz intenzivan kurs koji je trajao 6 nedelja i prošao super zahvaljujući mom profesoru! Moj smeštaj je bio u studentskoj rezidenciji jer sam želela privatnost koje pruža sopstveno kupatilo. U rezidenciji su govorili oba jezika, tako da sam mogla da biram ako hoću da pričam na francuskom ili engleskom. Izabrala sam grad Monpelje zbog njegovih pristupačnih cena i jer nije preveliki. To je veoma važno kako bih izbegla gubljenje vremena i energije u javnom prevozu. Sve je bilo centralizovano i perfektno! Ja živim u Dubrovniku u Hrvatskoj. To je poznat turistički grad pa je s toga važno da mogu da govorim francuski. Želja mi je da se zaposlim u ugostiteljstvu ili turističkoj agenciji. Hvala ti ILA!”

Helena iz Hrvatske, Verbalisti testimonial“The ambiance in class is relaxed and the activities are varied. I completed the B1 level of 6 weeks, and the intensive courses went well thanks to my professor! I stayed in stutdent residence in order to have my independence with my own private bathroom. The residence is multilingual, I could speak in either french or english, if I needed to. I chose the city of Montpellier because of its attractive prices and the fact that the city isn’t too big. That’s important so that one doesn’t waste time or energy on the public transportation. Here, everything is centralized and it’s perfect! I live in the city of Dubrovnik in Croatia. It’s a very touristic city and therefore it’s important to be able to speak french. I wish to work in the hospitality trade or with a travel agency. Thank you ILA!”

Program koji je Helena pohađala možete pogledati ovde ili klikom na sledeći link:

Monpelje, francuski jezik (16+ god), INSTITUT LINGUISTIQUE ADENET

Pogledate brojna druga zanimljiva i korisna iskustva verbalista u rubrici STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde.

O školi ILA

The Institut Linguistique Adenet (ILA) važi za vodeću školu francuskog jezika i sigurno najbolju u južnoj Francuskoj. Od osnivanja 1998. godine više od 35.000 studenata imalo je priliku da se usavršava na jednom od kurseva ove škole. Svake godine The Institut Linguistique Adenet upiše oko 2.000 polaznika iz čak 80 zemalja, tako da ta škola može da se pohvali sa odličnom zastupljenošću studenata iz celog sveta i jezičkim usavršavanjem u globalnom okruženju. Jezička mreža Verbalisti ima tu čast da ovaj renomirani koledž ekskluzivno zastupa na teritoriji jugoistočne Evrope.