Kursevi španskog jezika za mlade u Valensiji

Kursevi španskog jezika za mlade u Valensiji, jezička mreža Verbalisti

Kursevi španskog jezika za mlade kombinovani sa uzbudljivim vannastavnim aktivnostima i ekskurzijama – active VALENCIA (uzrast 16-19 god).

Važna informacija

Sa našim partnerima, školom Espanole IH Valencia, prema uzrastu polaznika dugi niz godina nudimo dva popularna programa:

Oba programa izvode se individualno, kao i sa pratnjom, a u odnosu na broj upisanih polaznika i planirani termin grupnog putovanja.

Za detalje ‘Letnje škole španskog’ kliknite ovde, a u nastavku dajemo pregled ‘active VALENCIA’ programa.

active VALENCIA program

active programi za mlade jezičke mreže Verbalisti

active PROGRAMI

Ovi programi uglavnom su namenjeni mladim studentima uzrasta 16 i više godina koji žele samostalnost i učenje jezika prošarano brojnim aktivnostima van nastave.

Jedan od glavnih razloga velike popularnosti active programa leži i u njihovim nižim cenama za tržište jugoistočne Evrope koje je jezička mreža Verbalisti dogovorila sa školama. Pored toga, kada želite da se zabavite ili odete na izlet u organizaciji škole to možete učiniti po znatno povoljnijim cenama od onih koje nude lokalne turističke agencije, a same aktivnosti i izleti već su za vas pažljivo probrani kako biste najbolje iskoristili svoje vreme. Na taj način proces izbora pravog programa i upis znantno su olakšani a rizik za polaznike sveden je na minimum.

Pogledajte kompletnu ponudu active programa ovde.

Valensija

Valensija, šarmantni grad na Mediteranu, širokog srca dočekuje polaznike jezičke mreže u okviru letnje škole španskog jezika. Taj moderan i veoma bezbedan grad nudi pregršt mogućnosti za učenje o španskoj istoriji i kulturi, kao i za uživanje u dugim, peščanim plažama.

Tu se nalazi i jedan od najvećih akvarijuma na svetu „L’Oceanografic”, umanjena verzija morskog sveta sa nezaboravnim predstavama u kojima su delfini glavne zvezde.

Poseta jednom od najvećih akvarijuma na svetu - Oceanographic, Verbalisti
Kursevi španskog jezika u Valensiji – Verbalisti u poseti Oceanogràficu, najvećem akvarijumu u Evropi

Jedva čekamo da vidimo i vaše fotografije iz zelenih parkova kroz koje prolazi reka Turija, impresivnog grada nauke i umetnosti, Bioparka, Malvarosa plaže i sa zanimljivih vannastavnih aktivnosti i ekskurzija koje organizuje škola!

Valensija je poznata i kao jedan najvećih studentskih gradova u Španiji. Tu su sadržaji uglavnom podređeni mladima sa ciljem da dosta nauče i dobro se zabave.

Škola španskog jezika

Škola španskog jezika IH Valencia, jezička mreža Verbalisti

Koledž International House Valencia deo je International House World Organisation (IHWO), mreže visoko kvalitetnih škola sa tradicijom dugom skoro 60 godina. IHWO garantuje najviše standarde kvaliteta i inovacije u nastavi stranih jezika i edukaciji predavača i pridruženi je član Evropske asocijacije kvalitetnih jezičkih škola (EAQUALS).

Ova škola španskog jezika akreditovana je i od strane:

 • Instituto Sevantes – Najveća institucija u svetu posvećena nastavi španskog jezika, prisutna u 86 svetskih gradova
 • IALC – Međunarodno udruženje jezičkih centara
 • CSN – Akreditacija Vlade Švedske u domenu visokog obrazovanja

Fascinantna školska zgrada nalazi se u centru starog grada u okviru potpuno modernizovane palate (Palacio de los Fernández

 • Ulaz u skolu IH Valencia Espanole Verbalisti
 • Skola spanskog jezika IH Valencia Verbalisti 1
 • Verbalisti u unutrasnjem dvoristu skole
 • Izgled hodnika i enterijera skole IH Valencia
 • Recepcija skole IH Valencia Verbalisti
 • Izgled hodnika i ucionica IH Valencia Verbalisti
 • Izgled hodnika i ucionica IH Valencia
 • Kafeterija skole IH Valencia
 • Skola za vreme casova
 • Terasa skole
 • Stepeniste u skoli IH Valencia Verbalisti
 • IH Valencia u pauzi izmedju casova Verbalisti 1
 • U pauzi izmedju casova Verbalisti

Polaznici programa active VALENCIA imaju nastavu u posebnom krilu školske zgrade. Pauze između časova provode družeći se u predivnom dvorištu gde se nalazi školski kafić ili na prostranim terasama. Na raspolaganju im je biblioteka, računari i besplatan WiFi u svim prostorijama.

Nastavni kadar čine profesori izvorni govornici španskog jezika. Svi profesori prolaze kroz kontinuirano usavršavanje u skladu sa propisima IHWO-a. Učesvuju u svim vannastavnim aktivnostima i podstiču aktivno korišćenje španskog jezika u realnim situacijama. Škola primenjuje savremene nastavne metode koje čine kurs španskog zanimljivim i zabavnim.

Student mix – programe najčešće pohađaju studenti iz Evrope (90% od ukupnog broja).

Nastava

Nastava se realizuje kroz 20 nedeljnih časova od 50 minuta, pre ili posle podne u zavisnosti od rasporeda vannastavnih aktivnosti. Razredi su internacionalni sa najviše 10 učenika po grupi.

Prvog dana polaže se dijagnostički test, na osnovu kog se studenti upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa.

Na času kursa intenzivnog španskog, IH Valencia

Fokus nastave je na razvijanju komunikacijskih sposobnosti kroz širenje vokabulara, pravilnu upotrebu gramatike i tačan izgovor. Polaznici dobijaju udžbenik i prateći materijal (uračunato u cenu), a na kraju programa i sertfikat o odslušanom kursu sa jasno naznačenim stečenim nivoom znanja.

‼️ Ovaj program namenjen je polaznicima uzrasta 16 do 19 godina i svih nivoa španskog jezika – od apsolutnih početnika do onih sa naprednim znanjem. Iako se radi o individualnom programu, u zavisnosti od broja prijavljenih učenika, sa pojedinim grupama u Valensiji može boraviti i iskusni pratilac jezičke mreže Verbalisti.

Izleti i vannastavne aktivnosti

Vannastavne, zabavne aktivnosti i ekskurzije pažljivo su osmišljene i omogućuju mladima da uče španski jezik u kontekstu realnih životnih situacija.

Odbojka na plaži je omiljena među našim polaznicima, Verbalisti

Dnevne i večernje aktivnosti podrazumevaju sportska nadmetanja, časove plesa, šoping, posete kulturno-istorijskim znamenitostima, odlaske na plažu, filmske večeri, roštilj u školskom dvorištu, tinejdžerske žurke, veče talenata, kvizove znanja… Planirane su ekskurzije u Alikante, Madrid, Barselonu, kao i na obližnja jezera.

Nedelja je dan za odmor ili za opcione nastavne aktivnosti koje se dodatno plaćaju i iznose imeđu 15 i 25 evra. Mogu obuhvatati posete Bioparku, Gradu nauke i umetnosti, Akvaparku i slično.

Pored napredovanja u znanju španskog jezika i upoznavanja španske kulture i običaja, studenti se kroz vannastavne aktivnosti uče brzom prilagođavanju internacionalnom okruženju u školi i van nje.

Sve dnevne i večernje aktivnosti i jedna ekskurzija nedeljno uključene su u cenu.

Smeštaj

Studentska rezidencija

Moderna “The City” rezidencija nalazi se u centru grada na samo desetak minuta hoda od škole.

Bedroom of The City Residence

Boravak je na bazi punog pansiona u dvokrevetnim sobama sa privatnim kupatilom. Ishrana je u restoranu rezidencije.

Čišćenje se obavlja jednom nedeljno, a rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire. Mašine za pranje i sušenje veša na raspolaganju su za samostalno korišćenje. Osoblje škole takođe boravi u istom smeštaju i na raspolaganju je polaznicima 24 sata.

Porodica

Učenici su smešteni u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama na bazi punog pansiona. Većina porodica nalazi se blizu škole, dok su one najudaljenije na 25 minuta prevozom. Posteljina i peškiri su obezbeđeni, kao i besplatan pristup internetu. Čišćenje i pranje veša obavljaju se jednom nedeljno. Boravak je na bazi punog pansiona. Smeštaj u porodici je idealna prilika da se polaznici upoznaju sa načinom života lokalnog stanovništva i nastave da koriste španski jezik van časova.

Cenovnik i datumi programa

active VALENCIA program namenjen je učenicima uzrasta 16 do 19 godina i to svim nivoima poznavanja španskog jezika. Program se izvodi kao individualno jezičko putovanje bez pratnje. U pojedinim slučajevima ovaj program može podrazumevati i uslugu pratioca grupe jezičke mreže Verbalisti i za takvu opciju važi druga cena.

‼️ Dolazak u smeštaj je nedeljom, a povratak subotom. Postoji opcija kupovine dodatnog noćenja.

Individualni polasci

Trajanje programa 2, 3 ili 4 nedelje: program active VALENCIA počinje 17. juna a završava se 17. avgusta.

2024 CENEactive VALENCIA program za uzrast 16-19 god.

Smeštaj DVE
nedelje
TRI
nedelje
ČETIRI
nedelje
Porodica
(pun pansion)
169024903290
Rezidencija
(pun pansion)
219032404290
Napomena: dodatno noćenje 55 €. Sve cene date su u evrima.
Group Leader

Grupni polazak sa pratiocem (13-19 god)

 • 2 i 3 nedelje, sa dodatnim noćenjem
 • planirani polazak 14. jula i povratak 28. jula 2024.
Letnja škola španskog u Valensiji
SA PRATNJOM
(pun pansion)
DVE
nedelje
TRI
nedelje
Smeštaj u rezidenciji Resiolé
polaznici uzrasta 13-15 god.
20352985
Smeštaj u rezidenciji The City
polaznici uzrasta 16-19 god.
23353435
VAŽNO: Cene uključuju jedno ekstra noćenje; polazak i povratak u nedelju

Putovanje sa pratiocem grupe moguće je realizovati isključivo uz grupni avio prevoz i polaznik kupuje avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije PRODIREKT. Troškovi putovanja u tom slučaju, pored cene avio karte, uključuju i troškove organizovanog grupnog putovanja i povratne aerodromske transfere.

⚠️

Planirano je da pratilac vodi grupu iz Beograda 14. jula uz povratak 4. avgusta, međutim polaznici mogu individualno putovati 21. jula ili se vratiti 28. jula (u slučaju upisa na dvonedeljni program). Radi se samo o individualnom putovanju, dok je boravak u Valensiji zajedno sa grupom.

‼️ VAŽNO: Za planirani grupni polazak sa pratiocem 14. jula jezička mreža uspela je da obezbedi 10 mesta. Toplo preporučujemo što raniji upis.

Prijava za letnju školu jezika, Verbalisti

Molimo vas da prvo popunite prijavu koju možete preuzeti ovde, i pošaljete je na booking@prodirekt.net. Prijava vas ni u kom slučaju ne obavezuje na upis programa ali nama pomaže u pružanju bolje usluge i davanju preciznijih odgovora. Pored toga, raspoloživost mesta na programu moguće je proveriti samo nakon dobijene popunjene prijave/upita. Mesto na programu se rezerviše isključivo uplatom depozita (20% od ukupne cene programa) ili celokupne školarine.

U cenu je uključeno

Polaznice jezicke mreze Verbalisti u Valensiji

Kurs španskog jezika, bogat program svakodnevnih vannastavnih aktivnosti, pet poludnevnih i jedna celodnevna ekskurzija nedeljno, udžbenik i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, smeštaj u školskoj rezidenciji/porodici na bazi punog pansiona i aerodromski transferi.

U cenu je uključeno i zdravstveno/putno osiguranje.

Aerodoromski transfer

Po dolasku na program polaznike čeka organizovan aerodromski transfer koji ih vozi do smeštaja, odnosno do aerodroma kada se program završi. U povratku, učenici imaju organizovan prevoz do terminala sa kog im poleće avion.

U cenu nije uključeno

Registracija 50 evra, avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse, gradski prevoz u Valensiji (između 15 i 20 evra nedeljno u zavisnosti od zone).

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoju međunarodnu akreditaciju u obrazovanju i visok kvalitet svojih usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovane škole stranih jezika čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Video galerija

active VALENCIA program

Kursevi španskog jezika u školi Espanole IH Valencia

Imate pitanje u vezi sa programom active VALENCIA, želite da se upišete? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?