Kursevi španskog jezika za odrasle na Palma de Majorci, dragulju Mediterana

kursevi spanskog jezika u palma de majorci

Boraviti na Majorci bilo kada tokom godine znači uživati u rajskom mediteranskom ostrvu, omiljenom letovalištu španske kraljevske porodice, nekadašnje mirne luke Frederika Šopena i drugog doma mnogih svetskih zvezda.

Prelepo, kristalno čisto tirkizno more, kilometri rajske obale sa „svilenim“ belim peskom, bajkovite uvale, plave lagune i pećine i na obali dugoj 550 kilomatara pružaju savršeni ambijent za sve zaljubljenike u španski jezik i kulturu.

Trista sunčanih dana godišnje, fascinantna priroda, najmoderniji klubovi i kafei, ljubazno stanovništvo, ritmovi različitih vrsta muzike, zavodljivi ukusi hrane i sangrije, sve je to tek samo uvod u ono što možete doživeti na Majorci. Učenje španskog na Majorci je uživanje tokom cele godine.

Škola

c5a1kola ih palma
Škola IH Palma nalazi se u trospratnoj zgradi u centru grada i sa 16 učionica predstavlja daleko najveću u Majorci

International House Palma de Mallorca je najveća na Palmi i vodeća u Španiji. Osnovana je 1987. godine i skoro 30 godina posvećeno i veoma uspešno podučava zaljubljenike u španski jezik. Pored časova španskog za internacionalne studente, koledž organizuje i nastavu engleskog, nemačkog i francuskog za lokalno stanovništvo, što doprinosi boljoj interakciji polaznika i vežbanju jezika sa lokalnim “špancima”.

Škola je smeštena u Palmi, glavnom gradu ostrva u prestižnom kvartu Passeig Mallorca, na samo nekoliko minuta peške od istorijskog dela grada. Zauzima tri sprata moderne, poslovne zgrade, a nastava se odvija u 16 savremenih, klimatizovanih učionica. Studentima su na raspolaganju i zajedničke prostorije za odmor i zabavu, kao i kompjuterska laboratorija. Besplatan WiFi pristup omogućen je u svim prostorijama. Takođe, deo učionica i zgrade prilagođen je za osobe sa invaliditetom.

Lokaciju škole možete pogledati klikom ovde, a adresa je Carrer Mateu Obrador, 7, 07011 Palma de Mallorca, Islas Baleares.

na c48dasu c5a1panskog u c5a1koli ih palma verbalistiNastavni kadar čine profesori sa univerzitetskom diplomom, izvorni govornici španskog jezika. Mnogi nastavnici redovno učestvuju u razvijanju novih nastavnih materijala i metoda. Predstavljaju svoj rad na konferencijama i saradnici su u osmišljavanju udžbenika za učenje španskog jezika.

S posebnim zadovoljstvom ističemo da jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa ovu uglednu školu u regionu Balkana.

Akreditacije i članstva

na c48dasu c5a1panskog ih palmaKoledž u Majorci deo je International House World Organisation (IHWO), mreže visoko kvalitetnih škola osnovane 1953. IHWO garantuje najviše standarde kvaliteta i inovacije u nastavi stranih jezika i edukaciji predavača. Danas je preko 150 škola na svetu deo ove organizacije. IHWO škole podučavaju engleski, nemački, španski, francuski, italijanski, kineski i arapski jezik. Samo školama koje zadovolje visoke kriterijume ove organizacije dozvoljeno je da koriste i ime brenda u svom nazivu.

IH Palma de Mallorca akreditovana je i od Instituta Servantes, zatim FEDELE – udruženja škola koje podučavaju španski kao strani jezik, kao i od univerziteta Jaume I. Tokom opšteg programa španskog jezika možete ostvariti dovoljan broj ECTS (European Credit Transfer System) bodova i konkurisati za upis na pomenuti ili neki drugi univerzitet u Španiji. Koledž u Majorci je i sertifikovani centar za polaganje DELE ispita.

palma de majorka

Nastava

Program opšteg španskog jezika

kursevi spanskog za mlade u spaniji majorka verbalisti
Čim napunite 16 godina možete pohađati kurseve španskog na Palmi (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Nastava se održava u internacionalnim razredima koji broje između 7 i 10 polaznika. Kroz ovakav rad u manjim grupama lična angažovanost i motivacija svakog polaznika doprinosi postizanju što boljih rezultatata u kratkom vremenskom periodu. Španski se koristi konstantno, a pored fonda reči i gramatičkih celina, usavršava se i ono najbitnije u govoru – samopouzdanje. Iako je atmosfera na času opuštena i neformalna, budite spremni na posvećen rad i predanost učenju.

Prvog dana polaže se dijagnostički test nakon čega se ispitanici upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Na nedeljnom novou održava se 20 časova u prepodnevnom terminu od 09:30 do 13:30, sa pauzom od 20 minuta nakon prvog bloka časova. Ukoliko imate predznanje možete početi svakog ponedeljka u mesecu, dok je svaki drugi ponedeljak rezervisan za apsolutne početnike.

Individualna nastava

Individualni časovi su najbolji način da ostvarite željeni napredak u najkraćem vremenskom okviru. Možete izabrati jedan ili više individualnih časova dnevno, ili kombinovati grupni program opšteg španskog jezika sa individualnom nastavom posle podne. Sadržaj, vreme i datumi početka 1-1 časova organizuju se kako bi u potpunosti odgovarali vašim potrebama. Dostupni su studentima svih nivoa znanja i jezičkih potreba.

c48das c5a1panskog pored mora
Časovi pored mora! 🙂

Ovakav tip nastave idealan je za poslovne ljude, studente koji se premaju za neki specijalistički ispit i za one koji žele što intenzivnije i brže jezičko usavršavanje.

Cena po satu iznosi 48 evra, dok je za uplaćenih deset sati nešto niža i iznosi 45 evra po satu. Takođe, ukoliko dva polaznika istovremeno upišu program, cena po satu je 20% niža, odnosno 36 evra po satu.

DELE ispit pripremni program

Škola organizuje i pripremne kurseve za polaganje ispita DELE (diploma španskog kao stranog jezika). DELE diplome su međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima. IH Palma je autorizovan testni centar za DELE.

Program traje 4 nedelje i sastoji se od ukupno 30 časova nedeljno organizovanih na sledeći način:

  • 20 časova u grupi od 7-10 polaznika
  • 10 časova 1 na 1 ili dvoje polaznika sa profesorom

Na časovima se, pored intenzivne jezičke pripreme, posebna pažnja obraća i na tehnike polaganja ispita.

Cena: 10 dodatnih časova nedeljno (2 časa dnevno) posvećenih pripremi za DELE – 460€

Pripremni program za DELE možete pohađati tokom cele godine, ali polaganje ispita odvija se prema raporedu koji dostavljamo nakon što dobijemo popunjenu prijavu koju možete preuzeti ovde.

Majorka 50+ – program za polaznike uzrasta 50 i više godina

kursevi spanskog za seniore

Program španskog jezika 50+ traje dve nedelje i predstavlja kombinaciju časova i atraktivnih vannastavnih aktivnosti i turističkih obilazaka. Namenjen je polaznicima svih nivoa znanja koji žele da se usavršavaju sa onima svoje dobi. Nastava se odvija svakoga dana od 10:00h do 13:00h. U grupama ima maksimalno deset odraslih polaznika.

Program traje 2 nedelje, počinje 4. juna i košta 480€ (za dve nedelje, smeštaj nije uračunat u cenu).

Kurs takođe uključuje i program aktivnosti i ekskurzija posebno osmišljen za ovu starosnu grupu. U nastavku pogledajte primer rasporeda:

Prva nedelja

c5a1panski za seniore jezic48dka mrec5bea verbalisti
Program Majorka 50+ traje 2 nedelje i počinje 4. juna

Ponedeljak – Koktel dobrodošlice i upoznavanje grada
Utorak – Obilazak Belver zamka sa vodičem,
Sreda – Poseta Muzeju savremene umetnosti
Četvrtak – Obilazak Jevrejske četvrti
Petak – Večernja ekskurzija
Subota – Celodnevna ekskuzija u Drac pećine
Nedelja – Slobodan dan

Druga nedelja

Ponedeljak – Poseta dobrotvornoj fondaciji Joan Miró
Utorak – Obilazak aristokratskih vila sa vodičem
Sreda – Poseta kafeu iz 19. veka
Četvrtak – Odlazak u bioskop ili pozorište
Petak – Ručak u lokalnom restoranu
Subota – Kraj programa

Napomena: kada se koristi gradski prevoz, potrebno je da polaznici izdvoje oko 1,5€ za kartu u jednom smeru.

Španski + jedrenje

c48dasovi jedrenja u kombinaciji sa uc48denjem c5a1panskog na palmi verbalistiU saradnji sa jednom od najstarijih i najprestižnijih jedriličarskih škola u Majorci El Arenal, IH Palma nudi mogućnost kombinovanja opšteg kursa španskog jezika pre podne sa časovima jedrenja posle podne. Program traje dve nedelje i dostupan je tokom cele godine. Mogu ga pohađati svi polaznici bez obzira na nivo znanja španskog jezika i iskustvo u jedrenju.

Časovi jedrenja su individualnog karaktera, ali tokom jula i avgusta postoji mogućnost i grupne nastave. Da bi se realizovala grupna nastava potrebno je da se prijave minimum 4 studenta.

Cena grupnih časova jedrenja bez troškova smeštaja i kursa španskog jezika (za ukupnu cenu programa, koja uključuje troškove smeštaja i kursa španskog jezika, treba dodati cenu časova jedrenja u nastavku odgovarajućoj ceni prikazanoj u tabeli):

  • dve nedelje intenzivnog kursa španskog sa individualnim časovima jedrenja (30 časova) – €495€
  • privatni časovi jedrenja – 62€ po času (minimum 3 časa)

Cena uključuje iznajmljivanje opreme i obavezno zdravstveno osiguranje, ali ne uključuje prevoz od i do jedriličarske škole koji se može organizovati na zahtev.

Smeštaj

Porodice

najbolja prijateljstva se c48desto sklapaju na jezic48dkim putovanjima palma de majorca verbalisti
Najbolja prijateljstva često se sklapaju na jezičkim putovanjima 🙂

Ukoliko želite da se upoznate sa španskim načinom života, boravak u pažljivo biranim i strogo kontrolisanim porodicama je najbolja opcija za vas. Sobe su jednokrevetne; možete birati smeštaj na bazi noćenja sa doručkom (cene iskazane u tabeli) ili polupansiona (dodati 40 evra nedeljno na cenu u tabeli). Uz doplatu dostupne su i sobe sa privatnim kupatilom. Porodica obezbeđuje posteljinu i peškire i menja ih jednom nedeljno. Usluga pranja veša jednom nedeljno takođe je uključena u cenu. Uz doplatu od 50 evra nedeljno moguće je iznajmiti premijum porodični smeštaj koji podrazumeva korišćenje privatnog kupatila i uslugu peglanja. Porodice se uglavnom nalaze u neposrednoj blizini škole, a maksimalna udaljenost je oko 20 minuta gradskim prevozom.

Studentski stanovi

Na raspolaganju vam je i smeštaj u studentskim stanovima udaljenim 10-20 minuta od same škole. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, a boravak je na bazi noćenja. Zajedničke prostorije su kuhinja, kupatilo, dnevna soba i terasa. Čišćenje se obavlja jednom nedeljno, a obezbeđeni su peškiri i posteljina.

Po dolasku, ostavlja se depozit u visini od 200€ koji se na kraju programa vraća ukoliko nije načinjena nikakva materijalna šteta.

Hoteli

Na zahtev, škola može organizovati smeštaj u hotelu a cena se dostavlja nakon dobijenog detaljnog upita; prijavu/upit preuzmite ovde.

Za koju god smeštajnu opciju da se opredelite, dolazak je nedeljom a povratak subotom.

c5a1panski jezic48dki programi obilasci i izleti palma de majorca

Slobodno vreme

Duge rajske plaže od belog peska, azurno more, zadivljujući zalazak sunca, živopisna sela, bogata istorija i predivna arhitektura, uživanje uz koktele i muziku i odlična noćna zabava ili jednostavno – Majorka.

plac5bea mendia
Plaža Mendia

Stari grad, nastao u vreme Mavara, sa uskim isprepletanim uličicama i bogato ukrašenim zgradama odlično je mesto za predah od nastave. Odjednom se nalazite u predivnom lavirintu – mali trgovi sa zelenilom idealni za odmor uz kafu. Iza kapija se kriju raskošne vile sa dvorištima punim cveća. Nedaleko od gotske katedrale i starih vetrenjača nalazi se pešačka zona sa raskošnim drvećem. Zaljubićete se u Paseo de Born, aveniju oivičenu cvećem jer ovde dva puta nedeljno gradski orkestar poklanja jezičkim turistima najlepše svetske i španske kompozicije.

Ovaj raznovrstan program društvenih aktivnosti je u najvećem broju slučajeva uključen u cenu. Cilj aktivnosti je da što više koristite španski jezik kroz zabavu i druženje. Ulaznice za određene kulturne manifestacije, koncerte i troškovi gradskog prevoza nisu uključeni u cenu. Sledi dvonedeljni primer aktivnosti:

plac5bea mezquida
Plaža Mezquida

Prva nedelja

Ponedeljak – Koktel dobrodošlice i upoznavanje grada
Utorak – Obilazak starog grada i katedrale (ulaz u katedralu se naplaćuje 4,5€)
Sreda – Slobodan dan
Četvrtak – Odlazak u Can Joan de s’aigo (studenti plaćaju svoje piće)
Petak – Izlazak u tapas bar ili restoran (večera i pića nisu uključeni u cenu)

Druga nedelja

Ponedeljak – Slobodan dan
Utorak – Obilazak Belver zamka sa vodičem (ulaz je slobodan, za autobusku kartu potrebno je izdvojiti 1,5€ u jednom smeru)
Sreda – Odbojka na plaži
Četvrtak – Odlazak gradskog muzeja
Petak – Slobodan dan
Subota – Celodnevna ekskurzija u Soler (oko 40€)

2020 CENE JEZIČKIH PROGRAMA ZA ODRASLE (uzrast 16+ god)

Cene kurseva spanskog jezika u Palmi, 2020, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno:

Kurs španskog jezika sa odabranim fondom časova nedeljno, odabrani smeštaj, ishrana, nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu. Cena uključuje i određene vannastavne aktivnosti prema opisu iz programa. Pristup internetu u školi, u apartmanima i u porodicama koje ga imaju takođe je uključen u cenu.

U cenu nije uključeno:

Troškovi registracije od €50, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, putno-zdravstveno osiguranje i troškovi gradskog prevoza na Majorci (oko 10€ za kartu za deset dana).

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Polaznici jezičke mreže na Palmi

Upoznajte školu IH Palma i njen tim

Imate pitanje u vezi sa programima španskog jezika u Majorci? Želite da se prijavite za jedan od kurseva? Kontaktirajte nas ovde ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Imate komentar ili pitanje?