Kursevi španskog jezika za odrasle na Palma de Majorci, dragulju Mediterana

kursevi spanskog jezika u palma de majorci

Boraviti na Majorci bilo kada tokom godine znači uživati u rajskom mediteranskom ostrvu, omiljenom letovalištu španske kraljevske porodice, nekadašnje mirne luke Frederika Šopena i drugog doma mnogih svetskih zvezda.

Prelepo, kristalno čisto tirkizno more, kilometri rajske obale sa „svilenim“ belim peskom, bajkovite uvale, plave lagune i pećine i na obali dugoj 550 kilomatara pružaju savršeni ambijent za sve zaljubljenike u španski jezik i kulturu.

Trista sunčanih dana godišnje, fascinantna priroda, najmoderniji klubovi i kafei, ljubazno stanovništvo, ritmovi različitih vrsta muzike, zavodljivi ukusi hrane i sangrije, sve je to tek samo uvod u ono što možete doživeti na Majorci. Učenje španskog na Majorci je uživanje tokom cele godine.

Škola

c5a1kola ih palma
Škola IH Palma nalazi se u trospratnoj zgradi u centru grada i sa 16 učionica predstavlja daleko najveću u Majorci

International House Palma de Mallorca je najveća na Palmi i vodeća u Španiji. Osnovana je 1987. godine i skoro 30 godina posvećeno i veoma uspešno podučava zaljubljenike u španski jezik. Pored časova španskog za internacionalne studente, koledž organizuje i nastavu engleskog, nemačkog i francuskog za lokalno stanovništvo, što doprinosi boljoj interakciji polaznika i vežbanju jezika sa lokalnim “špancima”.

Škola je smeštena u Palmi, glavnom gradu ostrva u prestižnom kvartu Passeig Mallorca, na samo nekoliko minuta peške od istorijskog dela grada. Zauzima tri sprata moderne, poslovne zgrade, a nastava se odvija u 16 savremenih, klimatizovanih učionica. Studentima su na raspolaganju i zajedničke prostorije za odmor i zabavu, kao i kompjuterska laboratorija. Besplatan WiFi pristup omogućen je u svim prostorijama. Takođe, deo učionica i zgrade prilagođen je za osobe sa invaliditetom.

Lokaciju škole možete pogledati klikom ovde, a adresa je Carrer Mateu Obrador, 7, 07011 Palma de Mallorca, Islas Baleares.

na c48dasu c5a1panskog u c5a1koli ih palma verbalistiNastavni kadar čine profesori sa univerzitetskom diplomom, izvorni govornici španskog jezika. Mnogi nastavnici redovno učestvuju u razvijanju novih nastavnih materijala i metoda. Predstavljaju svoj rad na konferencijama i saradnici su u osmišljavanju udžbenika za učenje španskog jezika.

S posebnim zadovoljstvom ističemo da jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa ovu uglednu školu u regionu Balkana.

Akreditacije i članstva

na c48dasu c5a1panskog ih palmaKoledž u Majorci deo je International House World Organisation (IHWO), mreže visoko kvalitetnih škola osnovane 1953. IHWO garantuje najviše standarde kvaliteta i inovacije u nastavi stranih jezika i edukaciji predavača. Danas je preko 150 škola na svetu deo ove organizacije. IHWO škole podučavaju engleski, nemački, španski, francuski, italijanski, kineski i arapski jezik. Samo školama koje zadovolje visoke kriterijume ove organizacije dozvoljeno je da koriste i ime brenda u svom nazivu.

IH Palma de Mallorca akreditovana je i od Instituta Servantes, zatim FEDELE – udruženja škola koje podučavaju španski kao strani jezik, kao i od univerziteta Jaume I. Tokom opšteg programa španskog jezika možete ostvariti dovoljan broj ECTS (European Credit Transfer System) bodova i konkurisati za upis na pomenuti ili neki drugi univerzitet u Španiji. Koledž u Majorci je i sertifikovani centar za polaganje DELE ispita.

palma de majorka

Nastava

Program opšteg španskog jezika

kursevi spanskog za mlade u spaniji majorka verbalisti
Čim napunite 16 godina možete pohađati kurseve španskog na Palmi (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Nastava se održava u internacionalnim razredima koji broje između 7 i 10 polaznika. Kroz ovakav rad u manjim grupama lična angažovanost i motivacija svakog polaznika doprinosi postizanju što boljih rezultatata u kratkom vremenskom periodu. Španski se koristi konstantno, a pored fonda reči i gramatičkih celina, usavršava se i ono najbitnije u govoru – samopouzdanje. Iako je atmosfera na času opuštena i neformalna, budite spremni na posvećen rad i predanost učenju.

Prvog dana polaže se dijagnostički test nakon čega se ispitanici upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Na nedeljnom novou održava se 20 časova u prepodnevnom terminu od 09:30 do 13:30, sa pauzom od 20 minuta nakon prvog bloka časova. Ukoliko imate predznanje možete početi svakog ponedeljka u mesecu, dok je svaki drugi ponedeljak rezervisan za apsolutne početnike.

Individualna nastava

Individualni časovi su najbolji način da ostvarite željeni napredak u najkraćem vremenskom okviru. Možete izabrati jedan ili više individualnih časova dnevno, ili kombinovati grupni program opšteg španskog jezika sa individualnom nastavom posle podne. Sadržaj, vreme i datumi početka 1-1 časova organizuju se kako bi u potpunosti odgovarali vašim potrebama. Dostupni su studentima svih nivoa znanja i jezičkih potreba.

c48das c5a1panskog pored mora
Časovi pored mora! 🙂

Ovakav tip nastave idealan je za poslovne ljude, studente koji se premaju za neki specijalistički ispit i za one koji žele što intenzivnije i brže jezičko usavršavanje.

Cena po satu iznosi 48 evra, dok je za uplaćenih deset sati nešto niža i iznosi 45 evra po satu. Takođe, ukoliko dva polaznika istovremeno upišu program, cena po satu je 20% niža, odnosno 36 evra po satu.

DELE ispit pripremni program

Škola organizuje i pripremne kurseve za polaganje ispita DELE (diploma španskog kao stranog jezika). DELE diplome su međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima. IH Palma je autorizovan testni centar za DELE.

Program traje 4 nedelje i sastoji se od ukupno 30 časova nedeljno organizovanih na sledeći način:

  • 20 časova u grupi od 7-10 polaznika
  • 10 časova 1 na 1 ili dvoje polaznika sa profesorom

Na časovima se, pored intenzivne jezičke pripreme, posebna pažnja obraća i na tehnike polaganja ispita.

Cena: 10 dodatnih časova nedeljno (2 časa dnevno) posvećenih pripremi za DELE – 460€

Pripremni program za DELE možete pohađati tokom cele godine, ali polaganje ispita odvija se prema raporedu koji dostavljamo nakon što dobijemo popunjenu prijavu koju možete preuzeti ovde.

Majorka 50+ – program za polaznike uzrasta 50 i više godina

kursevi spanskog za seniore

Program španskog jezika 50+ traje dve nedelje i predstavlja kombinaciju časova i atraktivnih vannastavnih aktivnosti i turističkih obilazaka. Namenjen je polaznicima svih nivoa znanja koji žele da se usavršavaju sa onima svoje dobi. Nastava se odvija svakoga dana od 10:00h do 13:00h. U grupama ima maksimalno deset odraslih polaznika.

Program traje 2 nedelje, počinje 4. juna i košta 480€ (za dve nedelje, smeštaj nije uračunat u cenu).

Kurs takođe uključuje i program aktivnosti i ekskurzija posebno osmišljen za ovu starosnu grupu. U nastavku pogledajte primer rasporeda:

Prva nedelja

c5a1panski za seniore jezic48dka mrec5bea verbalisti
Program Majorka 50+ traje 2 nedelje i počinje 4. juna

Ponedeljak – Koktel dobrodošlice i upoznavanje grada
Utorak – Obilazak Belver zamka sa vodičem,
Sreda – Poseta Muzeju savremene umetnosti
Četvrtak – Obilazak Jevrejske četvrti
Petak – Večernja ekskurzija
Subota – Celodnevna ekskuzija u Drac pećine
Nedelja – Slobodan dan

Druga nedelja

Ponedeljak – Poseta dobrotvornoj fondaciji Joan Miró
Utorak – Obilazak aristokratskih vila sa vodičem
Sreda – Poseta kafeu iz 19. veka
Četvrtak – Odlazak u bioskop ili pozorište
Petak – Ručak u lokalnom restoranu
Subota – Kraj programa

Napomena: kada se koristi gradski prevoz, potrebno je da polaznici izdvoje oko 1,5€ za kartu u jednom smeru.

Španski + jedrenje

c48dasovi jedrenja u kombinaciji sa uc48denjem c5a1panskog na palmi verbalistiU saradnji sa jednom od najstarijih i najprestižnijih jedriličarskih škola u Majorci El Arenal, IH Palma nudi mogućnost kombinovanja opšteg kursa španskog jezika pre podne sa časovima jedrenja posle podne. Program traje dve nedelje i dostupan je tokom cele godine. Mogu ga pohađati svi polaznici bez obzira na nivo znanja španskog jezika i iskustvo u jedrenju.

Časovi jedrenja su individualnog karaktera, ali tokom jula i avgusta postoji mogućnost i grupne nastave. Da bi se realizovala grupna nastava potrebno je da se prijave minimum 4 studenta.

Cena grupnih časova jedrenja bez troškova smeštaja i kursa španskog jezika (za ukupnu cenu programa, koja uključuje troškove smeštaja i kursa španskog jezika, treba dodati cenu časova jedrenja u nastavku odgovarajućoj ceni prikazanoj u tabeli):

  • dve nedelje intenzivnog kursa španskog sa individualnim časovima jedrenja (30 časova) – €495€
  • privatni časovi jedrenja – 62€ po času (minimum 3 časa)

Cena uključuje iznajmljivanje opreme i obavezno zdravstveno osiguranje, ali ne uključuje prevoz od i do jedriličarske škole koji se može organizovati na zahtev.

Smeštaj

Porodice

najbolja prijateljstva se c48desto sklapaju na jezic48dkim putovanjima palma de majorca verbalisti
Najbolja prijateljstva često se sklapaju na jezičkim putovanjima 🙂

Ukoliko želite da se upoznate sa španskim načinom života, boravak u pažljivo biranim i strogo kontrolisanim porodicama je najbolja opcija za vas. Sobe su jednokrevetne; možete birati smeštaj na bazi noćenja sa doručkom (cene iskazane u tabeli) ili polupansiona (dodati 40 evra nedeljno na cenu u tabeli). Uz doplatu dostupne su i sobe sa privatnim kupatilom. Porodica obezbeđuje posteljinu i peškire i menja ih jednom nedeljno. Usluga pranja veša jednom nedeljno takođe je uključena u cenu. Uz doplatu od 50 evra nedeljno moguće je iznajmiti premijum porodični smeštaj koji podrazumeva korišćenje privatnog kupatila i uslugu peglanja. Porodice se uglavnom nalaze u neposrednoj blizini škole, a maksimalna udaljenost je oko 20 minuta gradskim prevozom.

Studentski stanovi

Na raspolaganju vam je i smeštaj u studentskim stanovima udaljenim 10-20 minuta od same škole. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, a boravak je na bazi noćenja. Zajedničke prostorije su kuhinja, kupatilo, dnevna soba i terasa. Čišćenje se obavlja jednom nedeljno, a obezbeđeni su peškiri i posteljina.

Po dolasku, ostavlja se depozit u visini od 200€ koji se na kraju programa vraća ukoliko nije načinjena nikakva materijalna šteta.

Hoteli

Na zahtev, škola može organizovati smeštaj u hotelu a cena se dostavlja nakon dobijenog detaljnog upita; prijavu/upit preuzmite ovde.

Za koju god smeštajnu opciju da se opredelite, dolazak je nedeljom a povratak subotom.

c5a1panski jezic48dki programi obilasci i izleti palma de majorca

Slobodno vreme

Duge rajske plaže od belog peska, azurno more, zadivljujući zalazak sunca, živopisna sela, bogata istorija i predivna arhitektura, uživanje uz koktele i muziku i odlična noćna zabava ili jednostavno – Majorka.

plac5bea mendia
Plaža Mendia

Stari grad, nastao u vreme Mavara, sa uskim isprepletanim uličicama i bogato ukrašenim zgradama odlično je mesto za predah od nastave. Odjednom se nalazite u predivnom lavirintu – mali trgovi sa zelenilom idealni za odmor uz kafu. Iza kapija se kriju raskošne vile sa dvorištima punim cveća. Nedaleko od gotske katedrale i starih vetrenjača nalazi se pešačka zona sa raskošnim drvećem. Zaljubićete se u Paseo de Born, aveniju oivičenu cvećem jer ovde dva puta nedeljno gradski orkestar poklanja jezičkim turistima najlepše svetske i španske kompozicije.

Ovaj raznovrstan program društvenih aktivnosti je u najvećem broju slučajeva uključen u cenu. Cilj aktivnosti je da što više koristite španski jezik kroz zabavu i druženje. Ulaznice za određene kulturne manifestacije, koncerte i troškovi gradskog prevoza nisu uključeni u cenu. Sledi dvonedeljni primer aktivnosti:

plac5bea mezquida
Plaža Mezquida

Prva nedelja

Ponedeljak – Koktel dobrodošlice i upoznavanje grada
Utorak – Obilazak starog grada i katedrale (ulaz u katedralu se naplaćuje 4,5€)
Sreda – Slobodan dan
Četvrtak – Odlazak u Can Joan de s’aigo (studenti plaćaju svoje piće)
Petak – Izlazak u tapas bar ili restoran (večera i pića nisu uključeni u cenu)

Druga nedelja

Ponedeljak – Slobodan dan
Utorak – Obilazak Belver zamka sa vodičem (ulaz je slobodan, za autobusku kartu potrebno je izdvojiti 1,5€ u jednom smeru)
Sreda – Odbojka na plaži
Četvrtak – Odlazak gradskog muzeja
Petak – Slobodan dan
Subota – Celodnevna ekskurzija u Soler (oko 40€)

2020 CENE JEZIČKIH PROGRAMA ZA ODRASLE (uzrast 16+ god)

Cene kurseva spanskog jezika u Palmi, 2020, Verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno:

Kurs španskog jezika sa odabranim fondom časova nedeljno, odabrani smeštaj, ishrana, nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu. Cena uključuje i određene vannastavne aktivnosti prema opisu iz programa. Pristup internetu u školi, u apartmanima i u porodicama koje ga imaju takođe je uključen u cenu.

U cenu nije uključeno:

Troškovi registracije od €50, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, putno-zdravstveno osiguranje i troškovi gradskog prevoza na Majorci (oko 10€ za kartu za deset dana).

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Polaznici jezičke mreže na Palmi

Upoznajte školu IH Palma i njen tim

Imate pitanje u vezi sa programima španskog jezika u Majorci? Želite da se prijavite za jedan od kurseva? Kontaktirajte nas ovde ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading