2016 Nike teniski kamp, skola tenisa i engleskog jezika

Teniski kamp Nike i skola engleskog u Engleskoj, Verbalisti

2016 NIKE Tennis and English Language Camps

Zbog velike popularnosti, ove godine jezička mreža Verbalisti predstavlja školu tenisa NIKE na tri prestižne lokacije u Velikoj Britaniji. Jezička mreža ovlašćena je za zastupanje teniskih kampova Nike u regionu jugoistočne Evrope. Pozivamo mlade tenisere iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, Slovenije i Hrvatske da se što pre prijave jer, kao i u slučaju škola fudbala i jezika Manchester City ili Manchester United, i za ovaj sportski kamp broj mesta je ograničen. Upis je otvoren za polaznike svih nivoa znanja tenisa i engleskog jezika. Igrači će imati prilike da igraju tenis pod palicom i nadzorom najboljih međunarodno priznatih i akreditovanih trenera i jezičkih stručnjaka.

NIKE – sinonim za kvalitet i pouzdanost

Teniski kamp Nike i jezicka mreza VerbalistiNike teniski kampovi i škole jezika mnogo su više od kvalitetnog teniskog podučavanja i lakog učenja engleskog jezika. Nike kampovi pružaju priliku mladima da sklope prijateljstva i dožive nešto što će pamtiti celog života.

Namenjeni su mladima uzrasta 10 do 17 godina koji žele da unaprede znanje engleskog jezika dok treniraju tenis pod okriljem najčuvenije sportske marke.

NIKE je osmislio tri programa koji se održavaju na tri različite lokacije u jugoistočnoj Engleskoj – u Nacionalnom teniskom centru (u Londonu), koledžu Bredfild (pokraj Londona) i koledžu Lensing (pokraj Brajtona):

♦ Engleski & tenis za polaznicike svih nivoa jezičkih i teniskih sposobnosti; održava se na sve tri pomenute lokacije.
♦ Total tennis za aktivne igrače tenisa koji imaju viši nivo znanja engleskog jezika; održava se isključivo u Nacionalnom teniskom centru u Londonu.
♦ Tenis, komunikacije i poslovni engleski za starije maloletnike koji žele brže usvajanje stručnog, poslovnog engleskog jezika u kombinaciji sa intenzivnim teniskim treninzima; izvodi se na dve lokacije – u Nacionalnom teniskom centru i Lensing koledžu.

Svi NIKE sportsko-jezički kampovi pohađaju se individualno i ne podrazumevaju uslugu pratioca grupe jezičke mreže Verbalisti, međutim, mladi polaznici imaju obezbeđenu školsku pratnju i 24-satni nadzor od momenta dolaska na londonski aerodrom, tokom boravka u kampu, pa sve do ukrcavanja na povratni let i odlaska kući.

Gill LemoreGLAVNI TRENERI: Gill Lemore i Nicola Slater

Gill Lemore poseduje USPTA (US Professional Tennis Association) sertifikat, kao i PTR (Professional Tennis Registry) Nicola Slaterfrancusku kvalifikaciju zvaničnog instruktora i Level 4 trenera. Priča više jezika, radio je sa igračima svih nivoa iz Evrope i Amerike.

Nicola Slater je dubl teniserka koja takođe poseduje PTR kvalifikaciju. Nicola i dalje igra profesionalno, a dugi niz godina radila je kao teniski trener na više koledža u Americi.

Programi u ponudi:

ENGLESKI & TENIS (10-17 god)

Mlada teniserka polaznica jezicke mreze Verbalisti u Nike skoli tenisaNamenjen je polaznicima od 10 do 17 godina, svih jezičkih i teniskih nivoa. Sastoji se od 20 sati treninga i igranja mečeva i 12,5 sati nastave engleskog jezika nedeljno. Upis je moguć na jednu ili dve nedelje, odnosno za 6 ili 13 noćenja.

Po dolasku u kamp, polaznici se raspoređuju u grupe prema nivou teniskog znanja. Podučavanje uključuje, pored lične demonstracije od strane trenera, i analizu video snimaka igre polaznika. Cilj je da se unaprede postojeće sposobnosti svakog igrača i razviju nove tehnike. Igrači savladavaju taktičke, tehničke i kondicione vežbe, a obuka podrazumeva i pohađanje seminara u okviru kog je predmet psihologija u sportu.

Nastava engleskog, Nike teniski kamp u Engleskoj, VerbalistiUčenje engleskog jezika odvija se prema CLIL metodi uz predavanja isključivo na engleskom jeziku, koji se onda brže usvaja. Posebna pažnja poklanja se i savladavanju sportske (teniske) terminologije. Nastavni materijal je obezbeđen.

Pored unapređenja znanja engleskog, kao i sportske tehnike i motivacije kod igrača, kamp je dizajniran i da mladima pruži odličnu zabavu i pregršt prilika za druženje. Zato su obilasci i izleti važan deo programa i planirane su ekskurzije, kao na primer, u Wimbledon, Thorpe Park, Hampton Court, Oxford, Brighton, zamak Arundel ili London (izleti zavise od trajanja programa i izabrane lokacije).

Lokacija: Program je u ponudi u sva tri teniska centra.

 

TOTAL TENNIS – KAMP ZA AKTIVNE IGRAČE (10-17 god)

Polaznica jezičke mreže Mila Ivanov (levo)
Polaznica jezičke mreže Mila Ivanov (levo) u Nacionalnom teniskom centru u Londonu

Za polaznike uzrasta od 10 do 17 godina koji tenis igraju redovno i/ili na takmičarskom nivou osmišljen je program sa fokusom na razvoj teniskih veština i radionicama na engleskom jeziku u okviru kojih se uči o ishrani, taktikama i psihologiji u sportu.

Mogu se upisati polaznici svih nivoa znanja engleskog jezika.

Mladi teniseri žive životom profesionalnih sportista, trenirajući do 34 sata nedeljno. Cilj je da se unaprede postojeće sposobnosti svakog igrača i razviju nove tehnike. To se ostvaruje uz pomoć visoko stručnog i iskusnog tima bivših ATP i ITF igrača koji su i kreirali program. Treneri zajedno sa igračima postavljaju ciljeve i dugoročni plan za poboljšanje tehnike i slabijih tačaka kod svakog igrača. Uči se pozitivan pristup igri, kada i kako odigrati poteze kao i pozicioniranje i pokret na terenu. Mladi teniseri brže i bolje prepoznaju tehnike igranja, usled čega brzo stiču veće samopouzdanje.

Zabava i druženje čine vrlo bitan deo programa. Celodnevne ekskurzije planirane su za vikend. U zavisnosti od željenog broja nedelja, ekskurzije mogu biti posete znamenitostima kao što su Hempton Kort ili razgledanje Londona, dan u zabavnom parku Thorpe Park ili tura po Vimbldonu.

Lokacija: Ovaj program održava se samo u Nacionalnom teniskom centru u Londonu

 

TENIS, KOMUNIKACIJE I POSLOVNI ENGLESKI (14-17 god)

Highly experienced coaching staffSpeciajalizovani program koji je namenjen polaznicima starosti 14-17 godina čiji je nivo znanja engleskog jezika B1 ili viši. On uključuje 30 sati treninga i igranja mečeva i 6 sati nastave engleskog jezika nedeljno koja se odvija posle treninga.

Program su pažljivo osmislili teniski i jezički stručnjaci sa ciljem da se iz svakog igrača izvuče najbolje na terenu i van njega. Za vreme treninga i mečeva mlade tenisere čekaju brojni tehnički, taktički i fizički izazovi.

Svi treneri su nekadašnji ATP ili ISF profesionalni igrači sa bogatim iskustvom u treniranju mlađih kategorija.

Teniski kampovi namenjeni su mladima uzrasta 10 do 17 godinaSvaki polaznik dobija individualni plan za napredak u tenisu napravljen prema njegovim sposobnostima sagledanim na početku programa od strane glavnog trenera. Glavni trener prati razvoj svakog igrača i ocenjuje njegov napredak u toku programa.

Nakon učenja na terenu polaznici se sele u učionicu gde uz pomoć visoko kvalifikovanih nastavnika rade na analizi teniske igre i rešavanju studija slučaja. Mladi razvijaju potrebne veštine za rad u timu i uče kako da kreiraju poslovne ideje. Posebna pažnja poklanja se i vežbanju davanja prezentacija na engleskom jeziku, kako usmeno, tako i u elektronskoj formi.

Ovakav pristup predstavlja odličnu pripremu za dalje školovanje, polaganje ispita i dobijanje sertifiata, poput Cambridge’s Business English Certificates, kao i za kasnije uspešno „takmičenje“ na međunarodnom tržištu rada.

U zavisnosti od odabrane lokacije i dužine trajanja kampa, vannastavne aktivnosti podrazumevaju posetu Londonu i Niketown-u, Vimbldonu ili Hempton Kortu ili obilazak zamka Arundel. Poseta zabavnom parku na čuvenom pristaništu u Brajtonu i razgledanje Petworth House takođe mogu biti deo programa.

Lokacija: Ovaj program dostupan je u Nacionalnom teniskom centru i u koledžu Lensing.

 

Nike škole tenisa i teniski centri u Engleskoj

Programi se održavaju u tri vodeća teniska centra u Engleskoj: Nacionalni teniski centar (NTC) nadomak Ričmond parka u Londonu, koledž Bredfild, ušuškan u idiličnom predelu Engleske, blizu aerodroma Hitrou i svega 45 minuta vožnje od Londona, i koledž Lensing sa pogledom na more, u blizini čuvenog grada Brajtona i na samo sat vremena vožnje do Londona.

Lokacije kampova

Nacionalni teniski centar (NTC)

The National Tennis Centre, LondonNacionalni teniski centar (NTC) namenjen je polaznicima od 10 do 17 godina sa srednjim ili višim nivoom teniskog znanja.

Nadomak predivnog Ričmond parka u jugozapadnom Londonu, NTC je domaćin Dejvis kup reprezentaciji Velike Britanije, kao i sedište Lawn Tennis Association organizacije. Sa 22 terena koji obuhvataju sve vrste podloga na kojima se igra na grend slem turnirima, ovaj kamp nudi apsolutno sve uslove za profesionalni razvoj mladih talenata. Programi su osmišljeni od strane profesionalnih igrača koji iz sopstvenog iskustva znaju šta je potrebno da se dostignu viši nivoi u karijeri jednog mladog tenisera.

NTC smeštaj

Smeštaj je obezbeđen u okviru teniskog centra, u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, sa privatnim ili kupatilom koje se deli. Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) plus večernja užina. Uz svaki standardni obrok ponuđena je vegetarijanska opcija. Lanč paket je predviđen za dane celodnevnih ekskurzija.

U okviru smeštajnih kapaciteta nalaze se zajedničke prostorije za odmor i zabavu, perionica (osoblje će pomoći polaznicima pri korišćenju veš mašina) i besplatan bežični internet. Sam centar sačinjavaju teren za mali fudbal, pokriveni tereni tvrdih podloga, 4 travnata i 6 zemljanih terena na otvorenom, kao i 12 dodatnih terena sa tvrdim podlogama.

Termini u 2016. godini:

  • Termini za jednonedeljne programe: 11. jul, 18. jul, 25. jul, 1. avgust, 8. avgust, 15. avgust
  • Termini za dvonedeljne programe: 11. jul, 25. jul i 8. avgust

Važna napomena: Za vreme Vimbldonskog turnira od 11-17. jula polaznici su smešteni u univerzitetu Roehampton koji se nalazi na 10 minuta hoda od kampa NTC i koji takođe nudi odlične smeštajne kapacitete.

Programi u ponudi: sva tri programa – Engleski & tenis, Total Tennis, i Tenis, komunikacije i poslovni engleski

U nastavku pogledajte video koji smo pripremili o programima, aktivnostima i smeštaju u Nacionalnom teniskom centru:

 

Bredfild koledž (Bradfield College)

Skola jezika u koledzu BredfildKampus prestižnog britanskog koledža Bredfild nalazi se u Berkšir regionu, predivnom ruralnom delu Engleske, a opet na samo 45 minuta vožnje od Hitrou aerodroma u Londonu. Koledž ima reputaciju kao jedna od najboljih privatnih obrazovnih institucija u Velikoj Britaniji.

Smeštaj u Bredfild koledžu
Sportski kamp traje 14 dana i 13 noći. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim sobama. Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) plus večernja užina. Meni je bogat, a obezbeđena je i vegetarijanska opcija svakog dana. Lanč paket je predviđen za dane celodnevnih ekskurzija.

U okviru smeštajnih kapaciteta koledža nalaze se zajedničke prostorije za odmor i zabavu (TV, stoni fudbal), perionica (osoblje će pomoći polaznicima pri korišćenju veš mašina), zatim sportski centar, kao i zatvoreni bazen. Besplatan bežični internet je takođe na raspolaganju.

  • Termini za dvonedeljni program: 4. jul, 18. jul, 1. avgust
  • Termin za dvonedeljni program sa teniskim trenerom kao pratiocem grupe: 1. avgust

Program u ponudi: Engleski & tenis

I kamp u koledžu Bredfild smo posetili i to tri puta dok smo obilazili naše polaznike proteklih godina. Sva tri puta smo se vratili oduševljeni i puni pozitivnih utisaka, a koliko je to sjajan centar pogledajte sami:

 

Lensing koledž (Lancing College)

Lancing College, Lancing, West Sussex

Smešten u brdovitom predelu blizu Brajtona, najpoznatijeg primorskog grada u Velikoj Britaniji, koledž Lencing osnovan je još 1848. godine i jedna je od najvećih privatnih škola u Engleskoj. Nalazi se na samo sat vremena voznom linijom od Londona, a opet je u neposrednoj blizini obale mora, savršeno mesto za odmor i sportske aktivnosti.

Smeštaj u Lensing koledžu

Mladi sportisti smešteni su u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sa kupatilom koje se deli. Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) plus večernja užina. Meni je bogat, a obezbeđena je i vegetarijanska opcija svakog dana. Lanč paket je predviđen za dane celodnevnih ekskurzija.

U okviru smeštajnih kapaciteta koledža nalaze se zajedničke prostorije za odmor i zabavu (TV, stoni fudbal), perionica (osoblje će pomoći polaznicima pri korišćenju veš mašina), zatim sportska hala, kao i zatvoreni bazen. Besplatan bežični internet je takođe na raspolaganju.

  • Termini za dvonedeljne programe: 4. jul, 18. jul

Program u ponudi: Engleski & tenis i Tenis, komunikacije i poslovni engleski

Verujemo da je umesto reči hvale najbolje da i za teniski centar u koledžu Lensing prikažemo video prilog koji smo pripremili:

 

Izleti i vannastavne aktivnosti

Osoblje škole zaduženo je za bezbednost svakog učenika tokom boravka u kampu i van njega, tako da su polaznici zbrinuti sve vreme.

Tennis camp Nike with the language network Verbalisti
Verbalisti u poseti Hampton Court-u (kliknite na foto za njen uvećan prikaz)

Posle nastave, red je da se naši mladi teniseri opuste i uživaju u čarima Engleske i van kampusa. Jezička mreža vas u nastavku upoznaje sa nekim od najzanimljivijih izleta.

Vratimo se na početak postojanja tenisa – kratak meč na najstarijem aktuelnom teniskom terenu na svetu palate Hempton Kort, gde je i kralj Henri Osmi igrao u svoje vreme?

Ili nadmetanje na terenima prestižne engleske škole Redli koledž?

Mila Ivanov and Nika Erzen in OxfordIpak nas je vreme poslužilo, pa hajde da uživamo u prirodi i parku istorijskog Petvort Hausa.

Poseta Vimbldonu svakom teniseru izmami široki osmeh. Privatna tura koju organizuje kamp dozvoljava nam da vidimo gde su najveća imena u svetu tenisa odigrala najvažnije mečeve u karijeri, još od davne 1868. godine. (Vimbldon je zbog turnira zatvoren za posetioce od 27. juna do 10. jula, pa je u tom periodu umesto posete Vimbldonu predviđen odlazak u najpoznatiji zabavni park u Engleskoj – Thorpe Park).

Kako su sva tri kampa u blizini britanske prestonice, poseta Londonu je neizostavni deo programa. Kroz šetnju fascinantnim Londonom ne propuštaju se mesta koja prepoznajemo iz filmova, priča, sa TV-a.

Programi na koledžu Bredfield uključuju i posetu Oksfordu, najstarijem i najpoznatijem akademskom gradu u Engleskoj, što je neizostavni deo upoznavanja bogate istorije te zemlje.

Primorski grad Brajton omiljeno je domaće letovalište Britanaca, a za sve koji budu boravili na kampusu koledža Lencing poseta njegovom zabavnom parku je samo jedna od iznenađenja koje vas čeka.

U blizini Brajtona nalazi se i impozantni zamak Arundel star više od 1.000 godina čija je kapija uvek otvorena za mlade avanturiste i sportiste programa koledža Lancing.

Tabela koju smo pripremili u nastavku daje pregled sva tri programa u odnosu na lokaciju i datume njihovog održavanja:

Camp details and dates, Verbalists

Osim u avgustovskom terminu, ovaj prestižni sportski kamp pohađa se individualno i ne podrazumeva uslugu pratioca grupe, međutim, mladi polaznici imaju obezbeđenu pratnju i 24-satni nadzor od momenta dolaska na londonski aerodrom, tokom boravka u kampu, pa sve do ukrcavanja na povratni let i odlaska kući.

CENE ZA 2016 NIKE TENISKI KAMP I ŠKOLU ENGLESKOG

Individualni programi:

  • 2 nedelje u Bredfild ili Lensing kampu: 2.450£

    2016 Brošura za školu tenisa NIKE
    2016 Brošura za školu tenisa NIKE (kliknite na sliku da preuzmete brošuru)
  • 1 nedelja u NTC kampu: 1.325£
  • 2 nedelje u NTC kampu: 2.650£

Verbalisti znak novoProgram sa pratiocem grupe (teniskim trenerom):
2 nedelje u Bredfild kampu, polazak 1. avgusta: £2.600

U cenu je uključeno: Kurs engleskog jezika, teniski kamp, smeštaj na bazi punog pansiona, organizovani obilasci i ekskurzije, i Nike teniski komplet (2 majice, 2 šorca ili haljine, 2 para sportskih čarapa, 1 trenerka, 1 nepromočiva jakna i 1 ranac).

Jezička mreža je svojim polaznicima koji se upišu do 29. februara obezbedila besplatno putno osiguranje.

Važna napomena: u cenu nisu uključeni aerodromski transferi; povratni taxi transfer (od aerodroma do smeštaja, i obratno u povratku) košta 130£.

U cenu nije uključeno: avionski prevoz, aerodromski transferi do teniskog kampa i u povratku od smeštaja do aerodroma, troškovi registracije i obrade dokumentacije 50£, i putno osiguranje.

Troškovi putovanja koji uključuju avio kartu i aerodromske transfere dostavljaju se na zahtev nakon što polaznik popuni prijavu/upit koju možete preuzeti ovde. Prijava ne obavezuje na upis programa ali nama pomaže u pružanju bolje usluge i davanju preciznijih odgovora. Pored toga, raspoloživost mesta na programu moguće je proveriti samo nakon dobijene popunjene prijave/upita.

Prijava i upis

Broj mesta je ograničen. Prvi korak u upisu na Nike sportski kamp je popunjavanje prijave i opštih uslova u nastavku.

Važna napomena: podnošenje PRODIREKT prijave ni u kom slučaju ne obezbeđuje mesto na programu niti polaznika obavezuje na upis nekog kursa. Program je moguće rezervisati samo nakon potpisivanja ugovora s koledžom i uplate depozita, odnosno celog iznosa programa.

Preuzmite prijavu
(kliknite na malu sličicu PRIJAVA u nastavku)
prodirekt prijava

Preuzmite opšte uslove
(kliknite na malu sličicu OPŠTI USLOVI u nastavku)
PRODIREKT Opsti uslovi

Molimo vas da popunjenu i potpisanu prijavu i opšte uslove pošaljete na info@prodirekt.net

_

 

Jezičku mrežu Verbalisti predvode stručnjaci koji su završili obuku za školske inspektore u organizaciji Evropske asocijacije kvalitetnih jezičkih škola EAQUALS (Evaluation & Accreditation of Quality in Language Services) i koji poseduju više od 20 godina rada u kreiranju, izvođenju i organizovanju obrazovnih programa.

Kompanija PRODIREKT LLC, vlasnik jezičke mreže Verbalisti, ovlašćeni je agent i ekskluzivni zastupnik škole tenisa NIKE za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

PRODIREKT LLC je prva kompanija u regionu jugoistočne Evrope koja je dobila akreditaciju za organizaciju jezičke edukacije i programa radne prakse u inostranstvu od strane dve najznačajnije organizacije u Evropi — britanske English UK i nemačke ICEF, koje ujedno kontrolišu rad i izdaju akreditacije koledžima i jezičkim školama širom sveta.

Imate pitanje ili želite da se prijavite za NIKE teniski kamp? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading