Letnja škola italijanskog u Italiji

Letnja skola italijanskog jezika, Lignano, Italija

Letnja škola italijanskog u Linjanu, popularnom letovalištu za mlade na Jadranskom moru (uzrast 14-17 godina)


Lignano

Linjano (Lignano) je prelepo mesto na obali Jadranskog mora smešteno između Venecije i Trsta. Ima jednu od najlepših plaža u severnom delu Jadranske oblasti, dugu osam kilometara, koja svake godine dobija plavu zastavicu za kvalitet.

Pescana plaza duga 8 kilometara u Linjanu

Fantastično je za odmor i zabavu ne samo zbog široke, peščane plaže i bujne borove šume, već i zbog toga što se u njemu nalaze sjajni zabavni parkovi: vodeni park AQUASPLASH i zoološki vrt Punta Verde – privatni zoološki vrt sa preko 1000 različitih vrsta životinja u prirodnom okruženju u okviru ogromnog kompleksa.

Sabjadoro i Pineta su dva najpoznatija dela ovog mesta. Sabjadoro je istorijski centar grada i odlikuju ga široke, zlatne peščane plaže, dok je Pineta okružena borovom šumom. Mladim polaznicima jezičke mreže Verbalisti boravak u Linjanu svake godine ostaje u najlepšem sećanju a mnogi pohađaju taj funtastični kamp i po nekoliko godina zaredom. U opisu programa izdvojili smo neke od slika verbalista u Linjanu (kliknite na imidž za uvećan prikaz).

Škola

Letnja škola italijanskog u Italiji sa jezičkom mrežom Verbalisti
Dečiji kampovi: letnja škola italijanskog u Italiji – polaznici jezičke mreže Verbalisti u Veneciji (kliknite na sliku za uvećan prikaz)

Letnja škola italijanskog jezika u Linjanu izvodi se u rekreativnom centru zatvorenog tipa Villaggio Adriatico, a za njenu organizaciju zadužen je naš dugogodišnji partner škola Lingvaviva (Linguaviva) .

Lingvaviva osnovana je 1976. godine i prvi put je proglašena za najbolju jezičku školu u Italiji 2006. godine, a potom čak 3 puta za redom – 2009, 2010. i 2011. Kao potvrdu za ispoljenu stručnost i visok profesionalizam dobila je akreditaciju italijanskog Ministarstva obrazovanja i svetsku potvrdu kvaliteta Certificate ISO 9001. Škola je i članica najvažnijih strukovnih udruženja – ASILS (Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda), IALC (International Association of Language Centres) i NAFSA (Association of International Educators).

Pored letnje škole u Linjanu, Lingvavia poseduje vodeće jezičke centre u Milanu i Firenci.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Program

Cas italijanskog u sred borove sume, Lignano, Italija
Letnja škola italijanskog u sred borove šume 🙂

Letnja škola italijanskog namenjena je polaznicima od 14 do 17 godina. Nastava i program aktivnosti prilagođeni su uzrastu. Jedna od velikih prednosti kampa je da se nastava odvija u istom kompleksu gde se nalazi i smeštaj.

Polaznici pohađaju standardni kurs opšteg italijanskog jezika u grupama od najviše 12 polaznika, s fondom od 20 časova nedeljno. Svaki čas traje 45 minuta. Nastavni metod je komunikativan. Italijanski jezik uči se kroz razgovor, slušanje, čitanje i pisanje.

Verbalisti na casu italijanskog, letnji kamp italijanskog u Linjanu, Italiji
Kursevi italijanskog za srednjoškolce u grupama od najviše 12 učenika

Prvog dana kampa radi se dijagnostički test i na osnovu rezultata polaznici se raspoređuju u odgovarajuće grupe. Nastava se odvija prepodne (u učionici ili u prirodi, zavisno od teme časa), dok su popodnevni i večernji časovi rezervisani za sportske aktivnosti prilagođene interesovanjima različitih starosnih grupa.

Sve sportske aktivnosti odvijaju se pod nadzorom instruktora koji polaznicima pomažu da razviju sportske veštine i da što više komuniciraju na italijanskom.

Vannastavne aktivnosti

Voznja rolerima, Verbalisti
Italijanski za decu od 14 do 17 godina

Vannastavne aktivnosti pažljivo su planirane i posebno važne jer učenici u neformalnom okruženju, kroz sport i zabavu, vežbaju italijanski i stiču prijatelje iz celog sveta.

Svake večeri osoblje kampa dostavlja polaznicima raspored aktivnosti koje su predviđene za sledeći dan.

Popodnevne aktivnosti podeljene su u dva vremenska intervala – od 15:00h do 16:30h i od 16:30h do 18:00h. Polaznici mogu da se odluče u kojim aktivnostima žele da učestvuju. Svaka aktivnost je pod nadzorom osoblja kampa.

Aktivnosti su tematski podeljene u tri grupe:

 • Sportske aktivnosti: fudbal, košarka, odbojka, tenis, odbojka na plaži, vaterpolo, plivanje, vožnja na rolerima (u manjim grupama), akvabik, itd. Moguće je rezervisati i teniski teren (bez novčane naknade) ili organizovati časove jahanja uz doplatu (30 evra sat).
 • Kreativne aktivnosti: časovi kuvanja, oslikavanje majica, pravljenje kostima, scenografije, ručni rad, itd.
 • Plaža: uživanje u igrama na plaži
Poseta Veneciji, ekskurzija letnje skole italijanskog u Linjanu
Polaznica jezičke mreže u Veneciji

Večernje aktivnosti: obilasci, organizovane posete utakmica, bioskop na otvorenom, diskoteka, zabave na plaži, tematske zabave.

Po zahtevu mogu se organizovati i dodatne aktivnosti kao na primer obilasci zabavnih parkova ili tržnih centara, što se dodatno naplaćuje (oko 10 evra).

Nedeljom se organizuju celodnevne ekskurzije u Veneciju, Veronu i Trst. Tokom ovih edukativnih izleta polaznici mogu dobiti zadatak da opišu svoje utiske ili da intervjuišu prolaznike kao deo projekta koji kasnije prezentuju na času.

Ekskurzije: VERONA, VENECIJA, GARDALEND ili TRST (posete zavise od datuma pohađanja programa)

* Ulaznica Gardalend zabavni park iznosi oko 30 evra.

Smeštaj

Smestaj je u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, Verbalisti

Učenici su smešteni u rezidenciji kampa u dvokrevetnim, trokrevetnim ili četvorokrevetnim sobama na bazi punog pansiona. Sve sobe imaju svoje kupatilo. Posteljina se menja jednom nedeljno. Kamp ne obezbeđuje peškire, tako da polaznici treba da ih ponesu od kuće. Sobe se čiste svakoga dana između 9:00h i 12:30h.

Ishrana je u restoranu kampa, a tokom celodnevnih ekskurzija dobija se lanč paket.

Osoblje kampa se stara o bezbednosti svakog polaznika i u okviru smeštajnih kapaciteta.

Cenovnik i datumi programa

Letnja škola italijanskog izvodi se bez pratioca grupe (osim ako nije najavljen planirani grupni polazak), s tim da škola obezbeđuje 24-satni nadzor.

Individualni polasci su: 2, 9. i 16. jul.

Dolazak i odlazak iz kampa je nedeljom osim u poslednjem terminu – tad se kamp napušta u subotu, 29. jula. Kamp se zatvara 29. jula.

Letnje škole za decu sa pratnjom i pratioci grupa jezičke mreže Verbalisti

Dvonedeljni program sa pratiocem jezičke mreže Verbalisti planiran je od 9. do 23. jula. Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj polaznika za program sa pratiocem, polaznik može pohađati program individualno po cenama iskazanim niže u tabeli ili otkazati upis na program. Polazak je sa aerodroma u Beogradu. Cena programa sa pratnjom u trajanju od 2 nedelje: 2.200 evra.

2023 CENE – LETNJA ŠKOLA ITALIJANSKOG U LINJANU (UZRAST 14-17 GOD)

Cene za letnju školu italijanskog u Linjanu, Verbalisti
Letnji kamp italijanskog u Italiji: Sve cene u tabeli date su za individualan program, bez pratnje (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

U cenu je uključeno

Kursevi italijanskog za srednjoškolce sa navedenim brojem časova, smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona, aktivnosti, jedna celodnevna ekskurzija u toku dve nedelje, dve ekskurzije za tri i tri ekskurzije za 4 nedelje boravka, putno osiguranje, administrativni troškovi upisa, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu,

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije €80, avionski prevoz i transferi (povratni transfer košta 160-200 evra u zavisnosti da li je u pitanju aerodrom u Veneciji, Trstu ili u Trevizu).

Polaznice letnje škole italijanskog u Linjanu u Italiji, Verbalisti

Povratni aerodromski transfer se kreće od 160 do 200 evra u zavisnosti od aerodroma na koji polaznik sleće (povratni aerodromski transfer za Veneciju i Trst košta 160 evra), a škola organizuje doček na aerodromu.

Aerodromska pratnja: Za decu starosti 12 godina Air Serbia nalaže obaveznu uslugu aerodromske pratnje (Unaccompanied Minor Service), dok deca uzrasta 13 i 14 godina mogu putovati sama ili takođe uz aerodromsku pratnju (po izboru roditelja). Radi se o usluzi koja se razlikuje od aerodromskih transfera (prevoza između aerodroma i smeštaja) i podrazumeva da aerodromsko osoblje i predstavnici škole preuzimaju/ispraćaju vaše dete na aerodromu. Avio kompanije praćenje deteta naplaćuju 45€ po letu (ukupno 90€ za povratni let).

Foto i video galerija

 • Color Run - Lignano, Verbalisti
 • Color Run u Linjanu, Verbalisti
 • Color Run Lignano
 • Džuskanje na plaži, škola italijanskog u Linjanu, Verbalisti
 • Zgrada kampusa je smestena pored borove sume, Lignano, Italija
 • Gulliverlandia u Linjanu, Verbalisti
 • Mesec nad plažom u Linjanu u Italiji, letnja skola italijanskog jezika Verbalisti
 • Učionice i smeštaj nalaze se u istoj zgradi kampusa, skola italijanskog u Linjanu, Italija
 • Odbojka na pesku, polaznici jezicke mreze u Linjanu
 • Linjano plaža
 • Polaznici jezičke mreže na izletu u Veneciji, Verbalisti
 • Sportske aktivnosti kampa u Linjanu
 • Sportske večeri
 • Vožnja biciklom po plaži, Linjano
 • Vožnja rolerima je jedna od omiljenih aktivnosti
 • Čas italijanskog i kreativna radionica u prirodi, škola italijanskog u Linjanu
 • Druženje pre večere
 • Duga peščana plaža idealna je za razne sportske aktivnosti i zabavu

Letnja škola italijanskog jezika u Linjanu

A šta kažu polaznici jezičke mreže Verbalisti o ovom FunTASTIČNOM kampu:

Kursevi italijanskog za srednjoškolce u Linjanu – imate pitanje ili želite da se upišete? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?