Učenje engleskog u Engleskoj – jezičko putovanje My LIVERPOOL

Učenje engleskog u Engleskoj - jezičko putovanje My LIVERPOOL

Za današnje učenje engleskog u Engleskoj odabrali smo kraljevsko naselje iz 13–tog veka koje se razvilo u kosmpolitski grad. Iako je drugi po veličini, taj grad sa najnižim troškovima života u Velikoj Britaniji važi i za najgostoljubiviji. Zovu ga i univerzitetskim gradom jer su u njemu smeštena 4 vodeća britanska univerziteta. Vodimo vas u evropsku luku čije ime je na svojoj krmi nosio najpoznatiji prekookeanski brod na svetu Titanik. Krećemo na jezičko putovanje My LIVERPOOL.


Liverpul (Liverpool)

City Of Liverpool

Uplovljavamo u kulturni centar, s bogatom istorijom popularne muzike, kolevku najvećeg broja muzičkih hitova na svetu i mesto nastanka Beatles-a. Grad je poznat i po fudbalskim klubovima iz Premier lige: Everton i Liverpul. Obiluje zanimljivom arhitekturom, nalazi se na ušću reke Mersej u Irsko more.

Škola

lila* (Liverpool International Language Academy) je svojom kvalitetnom nastavom i inovacijama od samog nastanka 2004. godine najavila da namerava da vrlo brzo postane broj jedan jezička škola u Liverpulu. Usledio je brzi rast i lila* je danas ne samo najbolja u Liverpulu, već je 2012. godine osvojila prestižnu nagradu Education Stars kao najbolja škola te godine u čitavoj Engleskoj. Jezička mreža Verbalisti zastupa ekskluzivno školu lila* u zemljama jugoistočne Evrope.

lila language school in Liverpool, 8
Učenje engleskog u Engleskoj – škola lila*

lila* se nalazi u samom centru Liverpula, na nekoliko minuta od najbitnijih turističkih atrakcija, autobuske i železničke stanice i omiljenog mesta mladih za zabavu i šoping centra – Liverpool One.

Škola poseduje 18 tematski dekorisanih učionica sa interaktivnim belim tablama koje je čine savršenim mestom za uživanje u učenju, a sve u skladu sa lila* sloganom “Volim da učim” (Love to learn).

lila* je akreditovana od strane: British Council-a, Quality English (QE), član je English UK (glavne britanske asocijacije za kontrolu rada jezičkih škola) i jedini je autorizovan centar za testiranje u Liverpulu od strane Univerziteta Kembridž.

Nastava

Polaznici jezicke mreze Verbalisti na casu u skoli lila u Liverpulu

lila* nudi kurseve opšteg i poslovnog engleskog, kao i pripremne programe za polaganje ispita IELTS, Cambridge CAE i FCE. Škola je akreditovana i za obuku profesora i predavača engleskog jezika i pripremu za Cambridge CELTA, sertifikaciju predavača poslovnog engleskog i TKT. Za one koji se pripremaju ili žele da upišu jedan od britanskih univerziteta lila* nudi pripremne programe i pomoć pri upisu.

Program My LIVERPOOL obuhvata 20 časova (15 sati) nedeljno opšteg kursa engleskog jezika koji se baziraju na gramatičkim, leksičkim i funkcionalnim konceptima učenja jezika za poboljšanje komunikacijskih veština. Cilj je vraćanje samopouzdanja u komunikaciju na engleskom jeziku dok boravite u engleskom govornom području kako biste se što brže i bolje snašli u situacijama iz društvenog, obrazovnog ili poslovnog okruženja.

‼️ Polaznici jezičkog putovanja My LIVERPOOL mogu izabrati da pohađaju neki drugi kurs umesto opšteg, a prema cenama datim u cenovniku u nastavku.

Nastava je u manjim grupama i u slučaju da izaberete standardni opšti kurs engleskog (20 časova/nedeljno) traje svakog radnog dana od 9:00 do 12:15. Popodneva su rezervisana za dodatnu nastavu (kod intenzivnih i poslovnih kurseva), kao i organizovane vannastavne aktivnosti, zabavu i obilaske Liverpula, prepoznatljiv element jezičkih putovanja mreže Verbalisti.

Aktivnosti

Učenje kroz iskustvo je ono što je doprinelo velikoj popularnosti jezičke mreže ali i programa My LIVERPOOL. Engleski se mnogo bolje usavršava dok upoznajemo kulturu i istoriju jednog grada i družimo se s kolegama i profesorima iz koledža na vannastavnim aktivnostima. Iz jezičkog putovanja My LIVERPOOL izdvajamo okvirni raspored aktivnosti koje škola organizuje na zahtev. Neke aktivnosti su uključene u cenu programa, dok za pojedine postoji doplata:

Jezičko putovanje My LIVERPOOL i The Beatles Story

Vodič kroz Liverpul Prvog dana se “zagrevamo” dok vas upoznajemo s Liverpulom i njegovim najskrivenijim atrakcijama kako bi mogli kasnije da sami obiđete neka mesta ili da ona najzanimljivija ponovo posetite.

Pravi hit našeg programa je Beatles trip. Jedinstvena prilika da saznamo sve o najpoznatijem svetskom bendu rođenom u Liverpulu. Imagine, Strawberry fields, i Love me do samo su neke od pesama koje ćemo pevušiti tokom ovog nezaboravnog popodneva.

Muzicki festivali i koncerti u Liverpulu

Street dance (ulični ples) pod palicom profesionalnog učitelja plesa. Zabavljamo se zajedno sa kolegama iz koledža dok otkrivamo tajne ove izuzetno popularne igre na ulicama Liverpula. Ko želi može i da proba, garantujemo uspeh!

Otterspool Promenade je jedinstven deo Liverpula i šetalište koje se nalazi u oblasti s fenomenalnim pogledom na reku Mersej. Savršeno mesto za odmor, vožnju bicikla i sladoled.

Gig night (Noć koncerta) – pridružite nam se na svirkama i u ljubavi prema muzici po čemu je Liverpul inače postao i najpoznatiji. Zamislite jednu letnju noć, opuštenu atmosferu i slušanje žive svirke 🙂

Šetnja u parku Sefton
Šetnja u parku Sefton

Sefton Park – Da li ste znali da Liverpul ima više parkova od Pariza? Ili da je čuveni Central Park u Njujorku modeliran prema parku u Liverpulu? Sefton je jedan od najvećih liverpulskih parkova, ukrašen je lepim jezerima, kafićima i predivnim pejzažem. Ovog popodneva uživamo u njegovim čarima.

Cathedrals – danas istražujemo prelepe katedrale – Anglican i Christ the King, čista magija.

Shiverpool – ulazimo u svet duhova, otkrivamo skrivene istorije i misterije Liverpula u jednoj od najpoznatijih tematskih tura na svetu. Kažu da će se ovde i oni najhrabriji uplašiti, pa da probamo 🙂

Shiverpool ghost tour
Shiverpool ghost tour

Afternoon Tea & Picnic. Doživljaj Engleske ne može da bude potpun bez uživanja u tradicionalnom popodnevnom čaju u parku. Od tradicionalnih sendviča i pljosnatih kolača ostajem nam nešto mnogo slatko za pamćenje.

Shopping – Liverpul ima mnogo radnji u centru grada za sve ukuse i potrebe a cene su mnogo niže od onih u Londonu – od dizajnerske odeće do nakita i jedinstvenih poklona – planirajte dodatni kofer da ih sve ponesete kući.

English Club – na kraju jezičkog putovanja sumiramo utiske zajedno s kolegama i profesorima škole lila* uz čaj ili jedno od čuvenih britanskih piva u našem omiljenom lokalnom pabu. Prava prilika za zajedničko slikanje i dogovor na kom novom jezičkom putovanju ćemo se ponovo družiti.

Fakultativni izleti (nisu uključeni u cenu programa)

Jezicko putovanje Verbalista u London

London – Obilazimo znamenitosti ovog verovatno najfascinantnijeg svetskog grada. Vestminsersku opatiju, Bakingemsku palatu, Londonsko oko, Pikadili, Trafalgar skver, muzeje, galerije…naravno, tu je i nezaobilazni šoping. U cenu je uključena usluga profesora vodiča i prevoz vozom (oko 2 sata). Cena jednodnevne ekskurzije oko 160 funti.

Mančester – metropolitsko područje koje ima status grada. Prvi svetski grad koji je industrijalizovan. Nazivan glavnim gradom Severne Engleske, smatra se drugim gradom Velike Britanije. Najpoznatiji je po svojim sportskim vezama, dom Mančester junajteda i Mančester sitija. Cena ekskurzije: oko 50 funti

Polaznici jezicke mreze u Cesteru

Jork – godišnje ga obiđe tri miliona turista. Sedište je nadbiskupije. Obilazimo znamenitosti: Jokširski Minister (najveća gotička katedrala), Kliford kula, Šambles uska srednjovekovna ulica sa prodavnicama i buticima. Poznat je po proizvodnji čokolada: Kitkat, Smartie. Cena ekskurzije: oko 50 funti

Čester – čuven po nastanku The King’s school Chester. Grad kulture, muzike, sporta i nekadašnje najveće rimske provincije u Britaniji. Čester je odigrao važnu ulogu u eri industrijalizacije. Ima izuzetno zanimljivu prošlost i obiluje istorijskim događajima. Srednjevekovna arhitektura, viktorijanski stil u srcu grada pažljivo su oteti od prstiju prošlosti. Ne propuštamo da obiđemo jedinstven Chester Rows, Phoneix Tower i naravno Eastgate Clock, koji je najviše fotografisan nakon Big Bena. Zatim tu su Chester Castle, Agricola Tower sa raznovrsnim mostovima. Na kraju, zaslužen odmor; šetamo Grosvenor parkom, najvećim u Česteru. Cena ekskurzije: oko 50 funti

Smeštaj

Boravak u porodici odličan je način da intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona radnim danima i subotom, i punog pansiona nedeljom.

University Residence – lila* nudi moderan univerzitetski apartman koji se nalazi nadomak škole. Idealan ukoliko želite da upoznate nove prijatelje, budete zajedno s kolegama iz škole ili ako krećete na jezičko putovanje u Liverpul zajedno sa nekoliko prijatelja. Smeštaj je na bazi noćenja u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilom. Polaznici dele kuhinju i zajedničke prostorije koje su opremljene kablovskom televizijom, Wi-Fi vezom i mašinama za pranje i sušenje veša. U smeštaju postoji osoblje koje brine o njegovom uređenju i 24-časovno obezbeđenje.

Premium shared smestaj, dvokrevetna soba
Premium shared smeštaj, dvokrevetna soba

Apartmani – smeštaj koji se nalazi pod upravom škole lila* nalazi se u popularnom studentskom kraju Liverpula na samo 10 minuta hoda od strogog centra grada i 15-tak minuta od škole. Smeštaj se sastoji od pet nedavno renoviranih kuća u istoj ulici koje odišu različitim karakterom i stilom. U svakoj zgradi je 6 spavaćih soba; moguće je rezervisati veliku premium ili manju standardnu sobu. Jedno kupatilo koriste studenti iz dve sobe, a na raspolaganju je i savremeno opremljena zajednička kuhinja. Polaznici programa My LIVERPOOL koji odaberu ovu vrstu smeštaja borave u jednokrevetnoj standardnoj sobi, s tim da je uz doplatu moguće rezervisati premium sobu. Boravak je na bazi noćenja

lila language school in Liverpool
Škole engleskog u Engleskoj: lila* poseduje 18 tematski dekorisanih učionica sa interaktivnim belim tablama koje školu čine savršenim mestom za uživanje u učenju, a sve u skladu sa lila* sloganom “Volim da učim” (Love to learn)

Cenovnik i datumi programa

Dvonedeljno individualno jezičko putovanje My LIVERPOOL sa navedenim aktivnostima održava se od jula do septembra, dok je ostale kurseve moguće pohađati tokom cele godine bez organizovanih letnjih aktivnosti. Polasci su nedeljom a povratak je subotom.

2023 CENE – UČENJE ENGLESKOG U ENGLESKOJ – LIVERPOOL (16+ GOD)

Cene za kurseve engleskog jezika u Liverpulu, Verbalisti
Cene su date u funtama (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Cena uključuje

Administrativne troškove upisa i nadoknadu za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni (90£), odabrani program engleskog jezika sa navedenim brojem časova, određene obilaske i vannastavne aktivnosti po rasporedu škole, odabrani smeštaj, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, nastavni materijal i besplatan pristup internetu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije od 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Škole engleskog jezika u Engleskoj – lila* u Liverpulu (Liverpool International Language Academy)

Jezičko putovanje My LIVERPOOL – vodič kroz Liverpul

Učenje engleskog u Engleskoj i školi lila* u Liverpulu – želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:Save

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading