Letnja škola jezika u Njujorku

Letnja škola engleskog jezika za mlade u Njujorku, Verbalisti

Letnja škola jezika u Njujorku (za polaznike uzrasta 10-19 godina)

Jedan od najatraktivnijih programa za mlade u ponudi jezičke mreže je letnja škola jezika u Njujorku – idealan spoj kvalitetne nastave sa vannastavnim aktivnostima koje naše najmlađe polaznike ostavljaju bez daha.

Zovu ga “glavni grad sveta”, “grad koji nikada ne spava” i “Velika jabuka”. Svi nadimci mu pristaju, imajući u vidu da je Njujork centar svetske ekonomije, politike, međunarodnih odnosa, kulture, mode i šou biznisa. U Njujorku postoji oko 150 muzeja, 500 galerija, više od 100 pozorišta, brojne robne kuće i oko 17.000 restorana. Svake godine 45 miliona ljudi poseti taj grad u želji da oseti fantastičnu atmosferu grada koji nikad ne spava a među njima je sve veći broj i naših polaznika.

Škola – Ardmore Language Schools

Letnji kursevi engleskog jezika u inostranstvu, Verbalisti na Times Squareu
Verbalisti na Times Squareu

Jezička mreža Verbalisti vodi strogo računa da edukatori sa kojima sarađujemo u domenu školovanja maloletnih polaznika poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regulatornih tela kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima.

Ardmore Language Schools, organizator programa, specijalizovan je za kreiranje i izvođenje letnjih škola i akademskih programa za mlade. Sa istorijom dugom preko 35 godina, 18 letnjih škola u Engleskoj i 10 u SAD, Ardmore je jedan je od najvećih edukatora u svetu za mlade. Svake godine više od 15.000 studenata pohađa programe našeg partnera. Nastavno osoblje poseduje CELTA sertifikat, a Ardmore je, kao i jezička mreža Verbalisti, akreditovan od strane Britanskog saveta i English UK.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije kompanije PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti pregledajte ovde.

Verbalisti zastupaju ekskluzivno Ardmore škole u Njujorku, Bostonu, Los Anđelesu i u New Heavenu (Yale univerzitet).

Univerzitet Fordam (Fordham University)

Virtuelni obilazak kampusa Rose Hill univerziteta Fordham u Njujorku, jezicka mreža Verbalisti
Letnja škola jezika u Njujorku: Klknite na sliku za virtuelni obilazak kampusa Rose Hill univerziteta Fordam u Njujorku

Letnja škola jezika u Njujorku organizuje se u prostorijama čuvenog Univerziteta Fordam čiji poslediplomski programi iz finansija su rangirani među dvadeset najboljih u Americi. Veoma moderno opremljen Rose Hill kampus univerziteta nalazi se u neposrednoj blizini predivne Botaničke bašte i Zoološkog vrta, na samo 17 minuta vožnje metroom do Menhetna. Univerzitet čak ima i svoju metro stanicu na ekspresnoj liniji Lexington Avenue koja vodi do popularnih njujorških mesta, kao što su Jenki stadion, Central park i Peta avenija.

Posebna pogodnost ARDMORE letnje škole jezika je da se sve vannastavne i sportske aktivnosti održavaju u okviru kampusa, dok se na obilaske i ekskurzije van kampusa odlazi isključivo u pratnji osoblja škole i pratioca grupe.

Polaznici sa pratiocem grupe
Sve grupe imaju iskusnog pratioca zaduženog za brigu i nadzor nad polaznicima sve vreme njihovog boravka u inostranstvu

Nastava se odvija u internacionalnim razredima s najviše 15 učenika po grupi. Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je i uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze polaznici približno istog znanja i godina. Fond časova je 20 časova (15 sati nedeljno), dok je nastavni metod komunikativan, pa tako svaki učenik učestvuje u interaktivnom grupnom radu ili radu u parovima. Polaznici dobijaju udžbenik i prateći materijal (uračunato u cenu) a na kraju kursa i sertfikat o odslušanom kursu sa jasno naznačenim nivoom znanja.

Vannastavne aktivnosti

Sve letnje škole jezičke mreže koncipirane su tako da mladi uče engleski kroz kontekst, koristeći jezik u realnim životnim situacijama. Zato su vannastavne i zabavne aktivnosti pažljivo isplanirane i zauzimaju centralno mesto u učenju, ali i brzom prilagođavanju polaznika međunarodnom okruženju u školi i van nje.

Verbalisti u zabavnom parku, Coney Island, New York
U cenu programa uključeno je čak pet ekskurzija nedeljno, a prisustvo aktivnostima je obavezno

Dnevne i večernje aktivnosti uključene su u cenu, kao i čak pet ekskurzija nedeljno. Prisustvo aktivnostima je obavezno. Učenici mogu uz doplatu da izaberu dodatne aktivnosti, poput odlaska na bezbol utakmicu timova Njujork Jenkis ili Mets (oko $80) i obilaska Menhetna u čuvenoj američkoj limuzini (oko $80).

Iz izvanrednog programa poludnevnih i celodnevnih ekskurzija i aktivnosti, koje su uključene u cenu programa, izdvajamo sledeće:

American Museum of Natural History

Ekskurzija, Natural History Museum, New York, Verbalisti

Prirodnjački muzej sadrži preko 32 miliona primeraka raznih kulturnih eksponata. Ovde ne propuštamo najveću atrakciju, dvorane naseljene dinosaurusima i plavim kitom u prirodnoj veličini. Poseta ovom muzeju drastično je porasla nakon prikazivanja čuvenog filma Noć u muzeju (I deo).

Central Park

Polaznici jezicke mreze Verbalisti u njujorskom Central parku

Central park je njujorška oaza u kojoj ćemo potpuno zaboraviti da se nalazimo u jednom od najvećih gradova na svetu. U proporcijama Beograda i Njujorka, Central park bi u srpskoj prestonici zauzimao prostor između Terazija i Slavije. U realnim merama, Central park se prostire na 337 hektara, u komadu. Dugačak je četiri kilometra, a širok 800 metara, što iznosi šest odsto teritorije Menhetna. U južnom delu parka posetićemo mali zoološki vrt, isprobati istorijski ringišpil Carousel i prošetati alejom Literary Walk u kojoj se nalaze spomenici poznatih pisaca. Tu su i mnogobrojni prodavci čuvenog hot-doga, pa će oni koji žele da okuse čari Njujorka u pravom smislu te reči imati priliku da to i urade – kažu, ko nije probao njujorški hotdog kao da nije ni bio u Njujorku.

U muzeju Metropolitan

Nastavljamo našu šetnju Njujorkom. Između Central parka i East Rivera nalazi se Upper East Side, najluksuzniji deo ostrva poznat po “muzejskoj milji”, a među muzejima najistaknutiji su Metropolitan i kontroverzna zgrada muzeja Guggenheim u obliku saksije.

Metropolitan Museum of Art i Empire State Building

The Metropolitan Museum of Art ima kolekciju grčke i rimske umetnosti, evropske i azijske slike i skulpture, kao i mnoge druge umetnine. U muzeju se nalazi kolekcija od preko dva miliona umetničkih dela iz raznih epoha svetske civilizacije.

Ekskurzija i polaznice u njujorskom muzeju

Poseta najvišoj zgradi Njujorka – Empire State Building, neopisiv je doživljaj. Dovoljno je da kažemo da ćemo se na 86. spratu (ima ih ukupno 103) tog nebodera visine preko 400 metara osećati kao da smo na vrhu sveta. S obzirom da se sa ovog mesta pruža pogled na ceo Njujork brzo ćemo steći predstavu o njegovoj veličini. Sedmo čudo modernog sveta, kako takođe zovu ovo velelepno zdanje, smatra se i za jedno od najromantičnijih mesta u Njujorku.

Farewell to Manhattan

Ekskurzija i polaznici na plazi, Coney Island
Verbalisti na plaži, Coney Island

Poludnevnom ekskurzijom u svetlucavom i fascinantnom Menhetnu završavamo ovo nezaboravno jezičko putovanje, baš kako to i priliči. To je u svemu jedinstvena ekskurzija, pre svega jer je naši polaznici sami kreiraju. Svaka grupa dobija engleski zadatak kojim se završava letnja škola jezika verbalista u Njujorku – predloži kako želiš da izgleda obilazak Menhetna. Mesta koje polaznici u svojim grupama izaberu stavljaju se na glasanje i ona koja su dobila najviše glasova predstavljaju buduću Menheten maršutu 🙂

Koliko god dugo da ostanemo u šarenolikoj “prestonici sveta” ne možemo da upoznamo svaki njen kutak, zato smo sigurni da će mnogi od vas iskoristiti još neko naše jezičko putovanje da ponovo zajedno krenemo u osvajanje Njujorka.

Smeštaj i ishrana

Campbell Hall, rezidencijalni smestaj u Njujorku
Campbell Hall, zgrada rezidencijalnog smeštaja

Polaznici su smešteni u bezbednom univerzitetskom kampusu u kom se nalazi 88 apartmana sa dve do tri sobe u svakom apartmanu i kupatilom. Sobe su jednokrevetne ili dvokrevetne, opremljene po studentskim standardima i sa klima uređajima. Boravak je na bazi punog pansiona, a polaznici se hrane u restoranu na kampusu. U danima celodnevnih ekskurzija predviđen je lanč paket.

U apartmanima su na raspolaganju zajednička kuhinja sa mašinom za pranje sudova i mikrotalasnom pećnicom, kao i dnevni boravak koji dele svi polaznici smešteni u tom apartmanu. Posteljinu obezbeđuje škola. Polaznici donose svoje peškire. Smeštaj nudi besplatno korišćenje mašina za pranje i sušenje veša.

Ekskurzija i setnja Petom avenijom, letnja skola jezika za mlade u Njujorku

Po dolasku svaki polaznik ostavlja depozit za slučaj pričinjene štete ($100) koji se vraća po napuštanju smeštaja. Polaznici dobijaju ključ od apartmana (ako se ključ izgubi plaća se $65 za njegovu zamenu). Kampus je veoma bezbedan i poseduje 24-časovno obezbeđenje. Buka i nered po sobama i u apartmana se ne toleriše i škola ih sankcioniše udaljavanjem takvih polaznika o njihovom trošku iz kampusa i njihovim slanjem kući uz pratnju osoblja škole do carinske kontrole aerodroma u Njujorku.

U univerzitetskom restoranu

Kako izgleda prvi dan letnje škole:

08.00 – Doručak
09.00 – Dijagnostički test
10.30 – Pauza
11.00 – Upoznavanje s pravilima škole
12.00 – Upoznavanje s osobljem škole i pratiocima grupa (activity leaders)
12.30 – Ručak
14.00 – Ekskurzija – Times Square
19.00 – Večera
20.00 – Okupljanje
20.15 – Žurka povodom dobrodošlice polaznika u školu

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci nedeljom: od 23. juna do 21. jula (škola se zatvara 4. avgusta). Dolazak i odlazak iz smeštaja je nedeljom.

2024 CENE – LETNJA ŠKOLA JEZIKA U NJUJORKU (uzrast 10-19 god)
CENE ZA INDIVIDUALNO PUTOVANJE

Smeštaj
u okviru kampusa
Program
(nedeljno)
DVE
nedelje
TRI
nedelje
ČETIRI
nedelje
Studentska rezidencija,
dvokrevetne/trokrevetne sobe,
privatno kupatilo,
pun pansion
20 časova +
aktivnosti +
izleti
375056807500
Cene su date u američkim dolarima (USD)

✅  Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

GRUPNI POLAZAK

Group Leader

Planirani grupni polazak (sa pratiocem): 14. jula

Cena dvonedeljnog programa sa pratnjom: 3.900$

Napomena: Organizator (Ardmore) zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika otkaže grupni program 30 dana pre početka programa.

Bioskop pod vedrim nebom :) u okviru parka kampusa
Letnji kamp za decu u Njujorku: Bioskop pod vedrim nebom 🙂 u okviru parka kampusa

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

...i ja imam talenat, Verbalisti
…i ja imam talenat, Verbalisti

U cenu je uključeno

Usluga pratioca grupe (u varijanti grupnog putovanja), kurs engleskog jezika, pun program vannastavnih aktivnosti i pet ekskurzija nedeljno, udžbenik i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, i smeštaj u školskoj rezidenciji na bazi punog pansiona.

✅  Cena uključuje i dve večere nedeljno na Menhetnu!

U cenu nije uključeno

Registracija $80, organizovan grupni avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse, putno/zdravstveno osiguranje, aerodromski transferi i lokalni prevoz u Njujorku.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Foto i video galerija

Letnji kursevi engleskog jezika u inostranstvu – Vesele letnje škole jezičke mreže Verbalisti

Letnja škola jezika u Njujorku – imate pitanje ili želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading