Potraga za poslom postala je “društvena”

Drustvene mreze

Trazenje posla i drustveni mediji
92% poslodavaca koristi društvene mreže u selekciji kandidata (klikni na foto za njen uvećan prikaz)

U proteklih nekoliko godina društveni mediji postali su deo svakodnevnog života, a tokom ove postaće još značajniji u potrazi za poslom. Oko 92 odsto osoba koje regrutuju novu radnu snagu priznaje da koristi društvene medije kako bi popunili upražnjene pozicije i istražili kandidate.

Društveni medij koji je najbrže dostigao cifru od 10 miliona poseta na mesečnom nivou je Pinterest čiji su osnovni sadržaj fotografije propraćene minimalnim tekstom. Oni koji su u potrazi za poslom ne bi trebalo da previde moć vizuelnih medija. Šta to znači kada je u pitanju potraga za novim poslom? Obratite pažnju na fotografiju u okviru svog LinkedIn profila, a ukoliko je vaša profesija, na primer, okrenuta dizajnu, marketingu ili PR-u vaša radna biografija sigurno će se izdvojiti iz mase rezimea ako je sastavite u vidu infografike.

Stoga, ako već niste, priključite se svim glavnim društvenim mrežama, a ukoliko posedujete profile ne zaboravite da ih „očistite“ od neprikladnih slika i statusnih poruka i zamenite ih informacijama o vašim profesionalnim dostignućima. Kako prostor društvenih medija nikad ne ostaje statičan previše dugo, obratite pažnju na nove „zvezde“ društvenog povezivanja.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?