Potraga za poslom postala je “društvena”

Drustvene mreze

Trazenje posla i drustveni mediji
92% poslodavaca koristi društvene mreže u selekciji kandidata (klikni na foto za njen uvećan prikaz)

U proteklih nekoliko godina društveni mediji postali su deo svakodnevnog života, a tokom ove postaće još značajniji u potrazi za poslom. Oko 92 odsto osoba koje regrutuju novu radnu snagu priznaje da koristi društvene medije kako bi popunili upražnjene pozicije i istražili kandidate.

Društveni medij koji je najbrže dostigao cifru od 10 miliona poseta na mesečnom nivou je Pinterest čiji su osnovni sadržaj fotografije propraćene minimalnim tekstom. Oni koji su u potrazi za poslom ne bi trebalo da previde moć vizuelnih medija. Šta to znači kada je u pitanju potraga za novim poslom? Obratite pažnju na fotografiju u okviru svog LinkedIn profila, a ukoliko je vaša profesija, na primer, okrenuta dizajnu, marketingu ili PR-u vaša radna biografija sigurno će se izdvojiti iz mase rezimea ako je sastavite u vidu infografike.

Stoga, ako već niste, priključite se svim glavnim društvenim mrežama, a ukoliko posedujete profile ne zaboravite da ih „očistite“ od neprikladnih slika i statusnih poruka i zamenite ih informacijama o vašim profesionalnim dostignućima. Kako prostor društvenih medija nikad ne ostaje statičan previše dugo, obratite pažnju na nove „zvezde“ društvenog povezivanja.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading