Usavršavanje engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji u Los Anđelesu

Dramska edukacija pridonosi razvoju samopouzdanja i razbijanju straha od javnog nastupa, a usavršavanje engleskog jezika kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji najefikasniji je način učenja stranog jezika. Polaznici se tokom programa upoznaju s osnovama filmske produkcije i glume, uče kako da koriste filmsku opremu, pišu scenarije, režiraju i montiraju, sve do izrade finalnog kratkog filma.

Los Anđeles (Los Angeles)

Kursevi engleskog jezika u Los Andjelesu - Senoviti bulevar u Los Anđelesu
Los Anđeles je kreativni centar sveta

Los Anđeles je svetski centar zabave, kulture, medija i filmske industrije. Nazivaju ga “Svetska prestonica kreativnosti” jer svaki njen šesti stanovnik radi u kreativnoj industriji. Prema USC Stivens Institutu za inovacije, “u Los Anđelesu živi više umetnika, pisaca, režisera, glumaca, plesača i muzičara nego u bilo kom drugom gradu tokom svog istorijskog i civilizacijskog razvoja”. Taj globalni epicentar filmske industrije, svake godine je domaćin godišnje dodele nagrada Američke filmske akademije – Oskara.

Škola

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa obrazovnu grupaciju Kings Education u jugoistočnoj Evropi. Koledž Kings osnovan je 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Brz i uspešan razvoj te škole obeležen je otvaranjem novih jezičkih centara u Londonu, Oksfordu, Bornmutu i Bostonu. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS/TOEFL ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Kampus koledža Kings nalazi se na legendarnom Sanset bulevaru u Los Anđelesu
Kampus koledža Kings nalazi se na legendarnom Sanset bulevaru u Los Anđelesu

Kings koledž nalazi se na najčuvenijem losanđeleskom bulevaru – Sanset bulevaru, legendarnom centru filmske industrije. Elegantna, nedavno renovirana školska zgrada nudi izvanredne uslove za učenje, a istovremeno predstavlja odlično polazište za poslepodnevne šetnje i druženje. Učionice su moderne i prostrane, opremljene najnovijim nastavnim sredstvima, poput interaktivnih tabli (“smart boards”), a polaznicima su na raspolaganju i zajedničke prostorije za učenje i druženje, snek bar i kafić.

Kurs engleskog

Vacation Plus Film

Usavršavanje engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji
Usavršavanje engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji – polaznici jezičke mreže u koledžu Kings Los Angeles

Za strasne ljubitelje filma Kings koledž je osmislio program Vacation Plus Film koji traje 4 nedelje. Program se sastoji od 12 časova engleskog jezika nedeljno u prepodnevnim ili poslepodnevnim satima, 8 časova nedeljno posvećenih filmu i jednog nezavisnog filmskog projekta. Datumi početka programa su: 24. jun, 22. jul i 19. avgust.

Nastava engleskog jezika odvija se u internacionalnim razredima i ista je kao kod standardnog i intenzivnog programa, a časovi posvećeni filmu izučavaju sledeće oblasti: film i istorija Holivuda, gluma, snimanje, montaža.  Jedan ceo dan posvećen je snimanju na lokacijama širom Los Anđelesa i produkcijskom radu.

‼️ Važna napomena: program Vacation Plus Film moguće je pohađati sa turističkom vizom.

English Plus Film

Studio za filmsku montazu, Kings Los Angeles
Škole engleskog jezika u Americi: program English Plus Film – Kings Los Angeles studio za filmsku montažu

Program engleskog jezika English Plus Film predstavlja proširenu/intenzivnu varijantu kursa Vacation Plus Film i sadrži 28 časova (21 sat) nedeljeno, od čega je 20 časova kurs opšteg engleskog, dok se tokom preostalih 8 časova (6 sati) nedeljno obrađuju teme iz filmske i TV industrije, kao i iz popularne kulture.

Ovaj kurs engleskog pohađa se kao četvoronedeljni (počinje 24. juna, 22. jula i 19. avgusta) i dvanaestonedeljni program (počinje 8. januara, 1. aprila i 23. septembra).

Polaznici programa engleskog jezika koji sadrže 28 časova nedeljno moraju da apliciraju za studentsku vizu.

English Plus Film u srcu Hollywooda

English Plus Film u srcu Hollywooda, primer kako izgleda raspored jedne nedelje, Verbalisti
English Plus Film u srcu Hollywooda – primer rasporeda jedne nedelje, jezička mreža Verbalisti (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Smeštaj

Porodica

Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa američkim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama u brižljivo odabranim porodicama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Udaljenost porodica od škole je oko 30 minuta, i ponekad je potrebno koristiti gradski prevoz.

La Mirada rezidencija

Studentska rezidencija u Los Anđelesu
Studentska rezidencija u Los Anđelesu

Druga opcija je smeštaj u La Mirada apartmanima koji se nalaze u srcu Holivuda na samo 15 minuta hoda od školske zgrade. Ovaj smeštaj mogu da koriste polaznici uzrasta 16 i više godina tokom cele godine. U glavnoj zgradi su jednokrevetne sobe, dok smeštaj po principu bungalova nudi jednokrevetne i dvokrevetne sobe, pri čemu su obe opcije sa privatnim kupatilom. U apartmanskom kompleksu su i manje zajedničke kuhinje. Boravak je na bazi noćenja. Adresa: 6219 Lexington Ave, Los Angeles, CA 90038

Cassil rezidencija

Skolske zgrade koledza Kings u Los Andjelesu
Cassil rezidencija je zgrada levo na slici, odmah do zgrade sa učionicama (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Treća mogućnost za smeštaj je Cassil rezidencija koja pripada kampusu i nalazi se odmah pored zgrade u kojoj se održavaju predavanja. Ova rezidencija namenjena je punoletnim polaznicima i na raspolaganju je tokom cele godine. Sobe su pretežno dvokrevetne, klimatizovane, a u okviru smeštaja su i dve zajedničke kuhinje. Na samo 5 minuta hoda od rezidencije nalazi se metro stanica koja direktno povezuje severni Holivud sa centrom Los Anđelesa.

Boravak je na bazi noćenja. 

Adresa: 1555 Cassil Place, Los Angeles, CA 90028

Letnja studentska rezidencija

Engleski jezicki program, studentska rezidencija u Holivudu, Verbalisti

Tokom jula i avgusta polaznici se mogu opredeliti i za letnju studentsku rezidenciju koja je svega 15-ak minuta hoda udaljena od koledža i pruža udoban smeštaj u srcu Holivuda. Sastoji se iz bungalova u živopisnom vrtu namenjenih samo ženskim polaznicima i prostranim apartmanima u kojima borave polaznici oba pola. Svaki bungalov ima dve dvokrevetne sobe, kupatilo i dnevni boravak, dok apartmani imaju jednu dvokrevetnu sobu, kupatilo i kuhinju. Sobe su klimatizovane sa besplatnim bežičnim internetom. Pre ulaska u smeštaj ostavlja se depozit od 300$ koji se polazniku vraća pri napuštanju rezidencije pod uslovom da nije pričinjena šteta u smeštaju.

Boravak je u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom. Postoji manji broj jednokrevetnih soba koje je moguće rezervisati uz doplatu. Za opciju polupansiona potrebno je doplatiti 250$/nedeljno. Rezidencija prima polaznike starije od 15 godina i može se koristiti u periodu od 30. juna do 3. avgusta.

Cenovnik i datumi programa

Polazak (dolazak u smeštaj) za sve programe uvek je nedeljom, dok je povratak subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

Datumi početka programa su:

Oba programa u trajanju od 4 nedelje: 24. jun, 22. jul i 19. avgust

English Plus Film program u trajanju od 12 nedelja: 8. januar, 1. april i 23. septembar

2024 CENE – PROGRAM ENGLISH PLUS FILM U LOS ANĐELESU (uzrast 16 i više god)

SmeštajProgramČasova nedeljnoČETIRI nedeljeDVANAEST nedelja
PORODICA, jednokrevetna soba, polupansionVacation + Film204415
Engleski + Film20 + 8467513675
STUDENTSKA REZIDENCIJA CASSIL, dvokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaVacation + Film204175
Engleski + Film20 + 8443512955
STUDENTSKA REZIDENCIJA LA MIRADA, jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaVacation + Film204275
Engleski + Film20 + 8453513255
LETNJA STUDENTSKA REZIDENCIJA, dvokrevetna/trokrevetna soba, boravak na bazi noćenja sa doručkomVacation + Film204695
Engleski + Film20 + 8495514515

*Cene su date u dolarima

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani program engleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativni troškovi upisa od 175$ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

  • A surprise trip to Santa Monica, language program My LOS ANGELES by Verbalisti
  • Kursevi engleskog u Los Andjelesu, Verbalisti
  • Verbalisti u Los Andjelesu, Six Flags
  • Kursevi engleskog u Los Anđelesu, Verbalisti na plazi Malibu
  • Jezicko putovanje u Los Andjeles, VerbalistiJezicko putovanje u Los Andjeles, Verbalisti
  • Verbalisti na casu, Kings Los Angeles
  • Zajednicka prostorija, Kings Los Angeles
  • Palme Los Andjelesa

Saznajte više o programu English Plus Film i usavršavanju engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji

Škole engleskog jezika u Americi – Pogledajte video prilog o školi Kings Los Angeles

Usavršavanje engleskog jezika kroz učenje o filmu, glumi i filmskog produkciji – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading