Usavršavanje engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji u Los Anđelesu

Dramska edukacija pridonosi razvoju samopouzdanja i razbijanju straha od javnog nastupa, a usavršavanje engleskog jezika kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji najefikasniji je način učenja stranog jezika. Polaznici se tokom programa upoznaju s osnovama filmske produkcije i glume, uče kako da koriste filmsku opremu, pišu scenarije, režiraju i montiraju, sve do izrade finalnog kratkog filma.


Los Anđeles (Los Angeles)

Kursevi engleskog jezika u Los Andjelesu - Senoviti bulevar u Los Anđelesu
Los Anđeles je kreativni centar sveta

Los Anđeles je svetski centar zabave, kulture, medija i filmske industrije. Nazivaju ga “Svetska prestonica kreativnosti” jer svaki njen šesti stanovnik radi u kreativnoj industriji. Prema USC Stivens Institutu za inovacije, “u Los Anđelesu živi više umetnika, pisaca, režisera, glumaca, plesača i muzičara nego u bilo kom drugom gradu tokom svog istorijskog i civilizacijskog razvoja”. Taj globalni epicentar filmske industrije, svake godine je domaćin godišnje dodele nagrada Američke filmske akademije – Oskara.

Škola

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa obrazovnu grupaciju Kings Education u jugoistočnoj Evropi. Koledž Kings osnovan je 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Brz i uspešan razvoj te škole obeležen je otvaranjem novih jezičkih centara u Londonu, Oksfordu, Bornmutu i Bostonu. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS/TOEFL ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Kampus koledža Kings nalazi se na legendarnom Sanset bulevaru u Los Anđelesu
Kampus koledža Kings nalazi se na legendarnom Sanset bulevaru u Los Anđelesu

Kings koledž nalazi se na najčuvenijem losanđeleskom bulevaru – Sanset bulevaru, legendarnom centru filmske industrije. Elegantna, nedavno renovirana školska zgrada nudi izvanredne uslove za učenje, a istovremeno predstavlja odlično polazište za poslepodnevne šetnje i druženje. Učionice su moderne i prostrane, opremljene najnovijim nastavnim sredstvima, poput interaktivnih tabli (“smart boards”), a polaznicima su na raspolaganju i zajedničke prostorije za učenje i druženje, snek bar i kafić.

Kurs engleskog

Vacation Plus Film

Usavršavanje engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji
Usavršavanje engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji – polaznici jezičke mreže u koledžu Kings Los Angeles

Za strasne ljubitelje filma Kings koledž je osmislio program Vacation Plus Film koji traje 4 nedelje. Program se sastoji od 12 časova engleskog jezika nedeljno u prepodnevnim ili poslepodnevnim satima, 8 časova nedeljno posvećenih filmu i jednog nezavisnog filmskog projekta. Datumi početka programa su: 26. jun, 24. jul i 21. avgust.

Nastava engleskog jezika odvija se u internacionalnim razredima i ista je kao kod standardnog i intenzivnog programa, a časovi posvećeni filmu izučavaju sledeće oblasti: film i istorija Holivuda, gluma, snimanje, montaža.  Jedan ceo dan posvećen je snimanju na lokacijama širom Los Anđelesa i produkcijskom radu.

‼️ Važna napomena: program Vacation Plus Film moguće je pohađati sa turističkom vizom.

English Plus Film

Studio za filmsku montazu, Kings Los Angeles
Škole engleskog jezika u Americi: program English Plus Film – Kings Los Angeles studio za filmsku montažu

Program engleskog jezika English Plus Film predstavlja proširenu/intenzivnu varijantu kursa Vacation Plus Film i sadrži 28 časova (21 sat) nedeljeno, od čega je 20 časova kurs opšteg engleskog, dok se tokom preostalih 8 časova (6 sati) nedeljno obrađuju teme iz filmske i TV industrije, kao i iz popularne kulture.

Ovaj kurs engleskog pohađa se kao četvoronedeljni (počinje 26. juna, 24. jula i 21. avgusta) i dvanaestonedeljni program (počinje 2. januara, 3. aprila i 25. septembra).

Polaznici programa engleskog jezika koji sadrže 28 časova nedeljno moraju da apliciraju za studentsku vizu.

English Plus Film u srcu Hollywooda

English Plus Film u srcu Hollywooda, primer kako izgleda raspored jedne nedelje, Verbalisti
English Plus Film u srcu Hollywooda – primer rasporeda jedne nedelje, jezička mreža Verbalisti (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Smeštaj

Porodica

Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa američkim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama u brižljivo odabranim porodicama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Udaljenost porodica od škole je oko 30 minuta, i ponekad je potrebno koristiti gradski prevoz.

La Mirada rezidencija

Studentska rezidencija u Los Anđelesu
Studentska rezidencija u Los Anđelesu

Druga opcija je smeštaj u La Mirada apartmanima koji se nalaze u srcu Holivuda na samo 15 minuta hoda od školske zgrade. Ovaj smeštaj mogu da koriste polaznici uzrasta 16 i više godina tokom cele godine. U glavnoj zgradi su jednokrevetne sobe, dok smeštaj po principu bungalova nudi jednokrevetne i dvokrevetne sobe, pri čemu su obe opcije sa privatnim kupatilom. U apartmanskom kompleksu su i manje zajedničke kuhinje. Boravak je na bazi noćenja. Adresa: 6219 Lexington Ave, Los Angeles, CA 90038

Cassil rezidencija

Skolske zgrade koledza Kings u Los Andjelesu
Cassil rezidencija je zgrada levo na slici, odmah do zgrade sa učionicama (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Treća mogućnost za smeštaj je Cassil rezidencija koja pripada kampusu i nalazi se odmah pored zgrade u kojoj se održavaju predavanja. Ova rezidencija namenjena je punoletnim polaznicima i na raspolaganju je tokom cele godine. Sobe su pretežno dvokrevetne, klimatizovane, a u okviru smeštaja su i dve zajedničke kuhinje. Na samo 5 minuta hoda od rezidencije nalazi se metro stanica koja direktno povezuje severni Holivud sa centrom Los Anđelesa.

Boravak je na bazi noćenja. 

Adresa: 1555 Cassil Place, Los Angeles, CA 90028

Letnja studentska rezidencija

Engleski jezicki program, studentska rezidencija u Holivudu, Verbalisti

Tokom jula i avgusta polaznici se mogu opredeliti i za letnju studentsku rezidenciju koja je svega 15-ak minuta hoda udaljena od koledža i pruža udoban smeštaj u srcu Holivuda. Sastoji se iz bungalova u živopisnom vrtu namenjenih samo ženskim polaznicima i prostranim apartmanima u kojima borave polaznici oba pola. Svaki bungalov ima dve dvokrevetne sobe, kupatilo i dnevni boravak, dok apartmani imaju jednu dvokrevetnu sobu, kupatilo i kuhinju. Sobe su klimatizovane sa besplatnim bežičnim internetom. Pre ulaska u smeštaj ostavlja se depozit od 300$ koji se polazniku vraća pri napuštanju rezidencije pod uslovom da nije pričinjena šteta u smeštaju.

Boravak je u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom. Postoji manji broj jednokrevetnih soba koje je moguće rezervisati uz doplatu. Za opciju polupansiona potrebno je doplatiti 250$/nedeljno. Rezidencija prima polaznike starije od 15 godina i može se koristiti u periodu od 25. juna do 5. avgusta.

Cenovnik i datumi programa

Polazak (dolazak u smeštaj) za sve programe uvek je nedeljom, dok je povratak subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

Datumi početka programa su:

Oba programa u trajanju od 4 nedelje: 26. jun, 24. jul i 21. avgust

English Plus Film program u trajanju od 12 nedelja: 2. januar, 3. april i 25. septembar

2023 CENE – PROGRAM ENGLISH PLUS FILM U LOS ANĐELESU (uzrast 16 i više god)

Cene programa učenja engleskog English plus Film u Los Andjelesu, Verbalisti
Škole engleskog jezika u Americi: Kings Los Angeles
Cene su date u dolarima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Letnja doplata za porodični smeštaj: od 18. juna do 12. avgusta

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani program engleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativni troškovi upisa od 175$ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Saznajte više o programu English Plus Film i usavršavanju engleskog kroz glumu i učenje o filmskoj produkciji

Škole engleskog jezika u Americi – Pogledajte video prilog o školi Kings Los Angeles

Usavršavanje engleskog jezika kroz učenje o filmu, glumi i filmskog produkciji – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?