Studiranje u Kanadi – Dream Big stipendije

Studiranje u Kanadi – Dream Big stipendije

Stipendije za studiranje u Kanadi

Sa velikim zadovoljstvom donosimo lepe vesti za one koji žele da steknu kvalitetno obrazovanje i da kroz rad tokom studiranja i/ili nakon diplomiranja ostvare odličnu osnovu za podnošenje zahteva za kanadsku useljeničku vizu. Sjajne vesti odnose se na nedavno uvedene imigracione mere Vlade Kanade, kao i na Dream Big stipendije koje smo obezbedili za naše polaznike.


Izuzetno povoljna imigraciona politika

Work and study in Canada with ILAC College PRODIREKT

Imigraciona služba Kanade donela je 12. febuara 2021. novu uredbu koja se odnosi na podobnost za apliciranje za radnu dozvolu nakon diplomiranja (Post-Graduation Work Permit-PGWP). Ukratko, pomenuta uredba daje mogućnost studentima da studiraju putem interneta iz inostranstva do 31. decembra 2021. a da to ne utiče na mogućnost apliciranja i dužinu trajanja buduće post-diplomske dozvole za rad. Jedan od bitnih uslova je da je na kraju najmanje 50% studijskog programa završeno u Kanadi.

Za strane studente koji nastoje da smanje troškove studiranja, ili žele odmah da započnu studije, pa da kasnije odu u Kanadu radi završetka drugog dela studija, ovo je jako dobra opcija jer pruža mogućnost uštede u troškovima zdravstvenog osiguranja i boravka u Kanadi. Nakon diplomiranja strani student i dalje ima pravo da aplicira za radnu dozvolu (PGWP), koja u zavisnosti od završenog programa, može da važi i do 3 godine.

‼️ Delimično studiranje putem interneta iz inostranstva je dodatna mogućnost, odnosno nije obavezno i student može odmah da otpočne studije odlaskom u Kanadu ukoliko to želi.

Dream Big stipendije

study and work in canada with ilac college prodirekt
Kliknite na sliku za detaljnu ILAC College ponudu

Studiranje i rad u Kanadi učinili smo još atraktivnijim i pristupačnijim našim Dream Big stipendijama za studije na dva vodeća koledža u Kanadi, ILAC College i Niagara College, i to za zimski i jesenji upisni rok u 2022. godini.

Kompanija PRODIREKT ima retku privilegiju da je za te dve renomirane obrazovne institucije dobila pravo ekskluzivnog zastupstva u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, što je svojevrsno priznanje našem radu. Važno je da istaknemo da iako oba koledža pružaju sjajne uslove za učenje, veoma kvalitetno obrazovanje i šansu za legalno zaposlenje tokom studija, put koji nude za ostvarenje stalnog boravka u Kanadi bitno se razlikuje.

ILAC COLLEGE

 • Najveći privatni koledž u Kanadi, kampusi u Torontu i Vankuveru;
 • prava opcija za studente sa ograničenim finansijama (studije manje koštaju i traju do godinu dana, ne računajući eventualni period trajanja radne prakse (Co-op));
 • dobar izbor ako želite da se prvo bolje upoznate sa životom u Kanadi pre donošenja drugih važnih odluka vezanih za vaše dalje školovanje, karijeru ili boravak u Kanadi;
 • lakši i brži upis;
 • mogućnost zaposlenja tokom školovanja;
 • programi sa radnom praksom (Co-op) pružaju mogućnost sticanja dodatnog radnog iskustva i zarade (tokom obavljanja plaćene radne prakse student može da radi puno radno vreme);
 • brzo i isplativo usavršavanje znanja engleskog jezika;
 • pragmatično obrazovanje, nastava u malim grupama;
 • odlična prohodnost i olakšan upis u slučaju nastavka studija na nekom od državnih koledža ili univerziteta (ILAC College ima partnerske ugovore praktično sa svim akreditovanim institucijama višeg obrazovanja u Kanadi);
 • stičete akreditovanu kanadsku diplomu koja je uslov za aplikaciju za boravišnu dozvolu po osnovu studija;
 • VAŽNO: sa završetkom bilo kog programa koledža ILAC ne stičete pravo apliciranja za radnu dozvolu nakon diplomiranja (PGWP), ali možete da apicirate za boravišnu dozvolu.

‼️ Za detaljan opis i cene programa koledža ILAC, proceduru i uslove upisa, kao i foto/video galerije kliknite ovde.

NIAGARA COLLEGE (NC)

Study and work in Canada Niagara College PRODIREKT
Kliknite na sliku za detaljnu Niagara College ponudu
 • Vodeći državni koledž u Kanadi sa najvećim ulaganjima u primenjena istraživanja;
 • idealna opcija za polaznike sa finansijama koje omogućuju upis na programe u trajanju od najmanje dve godine i koji žele da nakon studija dobiju radnu dozvolu, a kasnije i mogućnost da apliciraju za stalni boravak u Kanadi;
 • diploma (za program od 2 i više godina) i radno iskustvo stečeno po osnovu PGWP (Post-Graduation Work Permit) pružaju odlične šanse za dobijanje stalnog boravka u Kanadi;
 • NC je lider u primenjenom (praktičnom) obrazovanju;
 • veliki izbor programa – preko 130 programa u trajanju od jedne, dve, tri ili četiri godine (B.A.-diploma osnovnih studija), kao i master programi;
 • bliske veze NC za regionalnom privredom (9 od 10 diplomaca nađe posao u roku od 6 meseci od diplomiranja);
 • region Nijagarinih vodopada je vodeća destinacija za studente – divna priroda i sigurno okruženje jedne od najvećih turističkih atrakcija u svetu;
 • niži troškovi života nego u Torontu i Vankuveru;
 • odlična prohodnost i olakšan upis u slučaju nastavka studija na nekom od drugih koledža ili univerziteta.

‼️ Ovde možete pronaći opis dva ogromna kampusa koledža Nijagara sa krajnje jedinstvenim uslovima za sticanje praktičnog obrazovanja, koji uključuju super-savremeni studio za filmsku produkciju i montažu, medicinske sale sa aparatima, simulatorima i CPR lutkama, visokotehnološku laboratoriju za potrebe studentskih projekata iz auto industrije, prvu komercijalnu pivaru u Kanadi, čuveni restoran Benchmark koji je pobrao brojne nagrade, kao i Niagara College Canadian Food and Wine Institute, školu koja poseduje sopstvene vinograde i važi za jednu od najboljih u svetu za kulinarstvo, vinogradarstvo i pivarstvo.

Study in Niagara Niagara College

Kanada je u poslednjih desetak godina postala obećana zemlja za studente i mlade ljude iz celog sveta. Interesantno je da najnovije istraživanje svetske organizacije za obrazovanje “World Education Services” ukazuje da se interes za imigraciju u Kanadu nije smanjio zbog pandemije koronavirusa, već se naprotiv još više povećao. Zato toplo preporučujemo što raniju odluku i upis u 2021. godini kako biste izbegli kasniji teži upis i viznu proceduru zbog znatno povećanog broja studentskih prijava koji se očekuje sa poboljšanjem Covid-19 situacije.

Američka kompanija PRODIREKT, u čijem sastavu se nalazi i jezička mreža Verbalisti, specijalizovana je za akademsko i vizno savetovanje studenata koji se upisuju u škole jezika, srednje škole, koledže i univerzitete u SAD, Velikoj Britaniji i Kanadi.

Ono po čemu se izdvajamo je dugogodišnje međunarodno iskustvo naših direktora koji su dugi niz godina vodili poslovanje vodećih svetskih korporacija, iskustvo koje je dragoceno u davanju saveta studentima i poslovnim ljudima u kom pravcu i na koji način da razvijaju svoju karijeru. Bliske veze sa edukatorima pomažu da naši polaznici dobiju tačne i potpune informacije, relevantan savet, i da zatim brzo i lako izvrše upis.

PRODIREKT Education, Career, and Talent
MANAGEMENT YOU CAN TRUST

Verujemo da će u ovim teškim i izazovnim vremenima PRODIREKT Dream Big stipendije učiniti studiranje u Kanadi pristupačnijim. Za pojedine polaznike studentski dani u Kanadi bili su presudni da ostvare svoj san i ostanu da žive u toj zemlji. Vrlo rado ćemo pomoći i vama da ostvarite svoje želje u vezi sa studijama u Kanadi ili bilo kojoj drugoj zemlji.

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?