Avanturistički kamp engleskog jezika

Avanturistički kamp engleskog jezika

Engleski za decu: Jedinstven pristup učenju jezika uz bogat program aktivnosti i ekskurzija za uzrast 7-17 godina

U svima nama krije se jedan Tom Sojer ili Haklberi Fin koji nas zove da se otisnemo u maštovita putovanja i istraživanje prirode. Da li bi voleo da naučiš razne veštine snalaženja u prirodi, da se takmičiš u pravljenju splava ili kamp kućice, da se oprobaš u streljaštvu i mačevanju, i sve to dok učiš engleski i družiš se sa drugarima iz svih krajeva sveta? Verbalisti te vode u jedan takav avanturistički kamp u kom mašta postaje stvarnost – pravac Marchants Hill u srce Engleske!


Škola i organizator kampa

avanturisticki kampovi za decu u engleskoj verbalisti

Naš dugogodišnji partner britanski PGL vodeći je u svetu i najveći organizator letnjih avanturističkih kampova u Velikoj Britaniji. Tokom više od 60 godina rada preko stotinu hiljada mladih uživalo je u njihovim jezičko-avanturističkim kampovima koji se danas organizuju na čak 16 prestižnih lokacija – 13 u Velikoj Britaniji i 3 u Francuskoj.

Kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima jezička mreža Verbalisti stekla je zavidan ugled ne samo u regionu, već i u svetu, pre svega jer vodi strogo računa da svi njeni partneri edukatori u domenu školovanja maloletnih polaznika poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regulatornih tela. PGL je šampion u tome!

Ta organizacija osnivač je udruženja BAPA (British Activity Providers Association) zaduženog za kontrolu i ocenu rada obrazovnih institucija koje za fokus imaju avanturističke aktivnosti dece. Među brojnim akreditacijama izdvajamo one koje su dodelili Britanski savet (British Council) i britanska organizacija za licenciranje avanturističkih kampova AALA (The Adventure Activities Licensing Authority).

Svi predavači engleskog jezika u PGL školi poseduju sertifikat CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages).

Kampus Marhants Hill

marchants hill adventure and engligh learning camp birdsview verbalists
Letnji kamp gde se sve nalazi na jednom mestu – učionice, spavaone, restoran, prostorije za igru, disko sala, jezero, veliko igralište, poligoni, sportske sale i prodavnice (kliknite na sliku za njen uvećan prikaz)

Radi se o najpopularnijem centru u ponudi organizacije PGL između ostalog i zbog njegove sjajne lokacije. Marchants Hill letnji kamp idealno je pozicioniran – aerodrom Heathrow je na nešto više od sat vremena od kampa, a u blizini su i najvažnije turističke destinacije – London, Oksford, Brajton i zamak Windsor. Centar se prostire na obroncima proplanka kraj mesta Hindhead u oblasti Surrey. Adresa: Tilford Road, Hindhead, Surrey, GU26 6RF. Ovde možete pogledati mapu kampa.

Krase ga sportska igrališta, izvanredni poligoni za čak 20 avanturističkih aktivnosti, jezero za vodene sportove i 45 hektara otvorenog prostora i bujnog zelenila za sve izazove i potrebe pravog avantura parka. Kliknite ovde za opis najvažnijih karakteristika kampa.

Škola engleskog za decu – za njen virtuelni obilazak kliknite ovde.

Bezbednost

bezbednost i briga o deci su na najvisem nivou marchants hill kamp engleskog verbalisti
Avanturistički kamp – deca su osigurana profesionalnom opremom koja se redovno proverava

Marchants Hill centar prolazi redovne nezavisne inspekcijske kontrole i licenciran je od strane BAPA (British Activity Providers Association), AALA (Adventure Activities Licensing Authority) i BCU (British Canoe Union). Organizator programa PGL vodi računa da je bezbednost uvek na najvišem nivou. Deca su osigurana profesionalnom opremom koja se redovno proverava. Kontrolu i stalnu blisku podršku pružaju PGL instruktori i osoblje sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom i koji su licencirani od strane britanskog regulativnog tela za izvođenje nastave van učionice LOtC (Council for Learning Outside the Classroom). Za vreme boravka u kampu polaznici su non-stop pod budnim okom osoblja škole.

PGL kamp ima za misiju da izbrusi znanje engleskog jezika mladih polaznika, ali i da ojača njihovu samostalnost, snalažljivost, hrabrost i avanturistički duh, a evo i na koji način:

Program

Ova letnja škola engleskog za decu namenjena je mladima uzrasta 7-17 godina. Polaznici su podeljeni u grupe prema starosti (7-10), (10-13) i (13-17).

Letnji kamp se izvodi individualno, kao i sa iskusnim pratiocem jezičke mreže Verbalisti u dvonedeljnom terminu sa datumom polaska 6. jula.

Nastavni metod je komunikativan, pa tako svaki učenik učestvuje u interaktivnom grupnom radu ili radu na projektima. Fond časova engleskog je 20 nedeljno (15 sati), dok se nastava održava neizmenično pre i posle podne u manjim grupama sa najviše 12 polaznika. Celokupan program osmišljen je tako da se engleski ne usavršava samo na časovima, već i tokom organizovanih aktivnosti.

Tokom letnjih meseci u kampu borave i britanska deca, što je idealno za mlade iz drugih delova sveta i njihovu potpuniju integraciju i brže učenje engleskog jezika.

Aktivnosti i avanture

aktivnosti pgl kampa engleskog u engleskoj verbalisti

Celodnevni program podeljen je na prepodnevne i poslepodnevne aktivnosti. Tokom vannastavnih aktivnosti akcenat je na rad u grupama pri čemu se kod dece izgrađuje samopouzdanje, razvijaju liderske veštine, odgovornost i timski duh, prevazilaze strahovi i stidljivost u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. Nakon aktivnosti sklapaju se prijateljstva za ceo život kroz druženje pored logorske vatre, tokom disko večeri i uz razne igre.

engleski jezicki kampovi za decu u engleskoj verbalisti

Brojne aktivnosti prilagođene uzrastu izvode se na izvanrednim poligonima u kontrolisanom okruženju i uz pomoć iskusnih, specijalno obučenih instruktora, a neke od njih su:

 • pravljenje kamp kućica u prirodi od prirodnih materijala;
 • učenje osnova prve pomoći;
 • survivor – učenje o osnovama navigacije i meteorologije, kao i obuka za preživljavanje u divljini;
 • penjanje uz veštačku stenu (pod bliskim nadzorom i uz korišćenje bezbednosne opreme);
 • aeroball – aktivnost koja uključuje trambolinu, košarkašku loptu i koš…na vama je da zamislite koncept 😊
 • streličarstvo i mačevanje;
 • senzorna staza – omiljena aktivnost verbalista tokom koje uz pomoć osoblja i drugara savladavamo prepreke zavezanih očiju;
 • Jacob’s ladder – timsko penjanje na ogromnim merdevinama;
 • pravljenje splava i kajakarenje;
 • obuka na trapezu i trambolini;
 • razne klasične sportske aktivnosti.

Druženje ne prestaje ni kada se spusti mrak, jer onda sledi: „žmurke“ ali u znatno većem konceptu od onog na koji smo navikli, logorska vatra, igra „zarobi protivničku zastavu“, photo challenge, disko večeri…

Izleti

Izleti su zaduženi za šoping i druženje. Međutim, izleti su veoma bitni i za upoznavanje istorije i britanske kulture a lokacija Marchant Hill kampa idealna je da se bez predugih vožnja autobusom stigne do Londona i drugih popularnih destinacija. Cena dvonedeljnog programa uključuje dva celodnevna i dva poludnevna izleta.

Celodnevni izleti:

 • London, obilasci i šoping (Westminster Bridge, Trafalgar Square, Leicester Square i Covent Garden)
 • Oksford (poseta najstarijem univerzitetu, ručak pored reke, šoping i druge aktivnosti).

U zavisnosti od rasporeda i broja nedelja dostupni su sledeći poludnevni izleti:

 • Portsmouth, jedna od najpoznatijih svetskih luka i dom Kraljevske ratne mornarice
 • Windsor Castle, najstariji i najveći nastanjeni dvorac na svetu i omiljena rezidencija britanske kraljice
 • Brighton, omiljeno letovalište kraj mora
 • Thorpe Park tematski park, čuveni evropski zabavni park

Smeštaj

marchants hill centar spavaca soba

Smeštaj je u okviru kampusa i osoblje vodi posebnu brigu o njegovom kvalitetu. U sobi sa privatnim kupatilom smešteno je 4-6 učenika. Rezidencija obezbeđuje posteljinu. Sobe se čiste jednom nedeljno. Polaznici treba da ponesu svoje peškire a mi preporučujemo dva – jedan za tuširanje i jedan za mokre aktivnosti.

Boravak je na bazi punog pansiona. Ishrana u restoranu u okviru kampusa je odlična i raznovrsna. Primerak jelovnika možete pogledati ovde. U danima celodnevnih ekskurzija predviđen je lanč paket.

Šta poneti na put

Pošto smo mi Verbalisti uvek tu za sve što vam treba, slede saveti šta da ponesete na put jer ova avantura zahteva malo više odeće koja će se isprljati ili pokvasiti 😊 Kliknite ovde da pogledate šta vam u saradnji sa školom predlažemo da spakujete za put.

Cene i datumi programa

Subotom se dolazi i napušta letnji kamp.

Individualni polasci: 29. jun, 6, 13, 20. i 27. juli, kao i 3, 10, i 17. avgust

Planirani grupni polazak: 6. juli

2024 CENE – AVANTURISTIČKI KAMP I ŠKOLA ENGLESKOG ZA DECU (uzrast 7-17 god)
ZA INDIVIDUALNE POLASKE

Program
individualno i sa pratnjom
SmeštajSadržaj
(nedeljno)
2
nedelje
PGL
Kampus Marchants Hill
pun pansion
Studentska rezidencija
u okviru kampusa
(soba sa kupatilom,
4-6 kreveta u sobi)
20 časova +
aktivnosti +
izleti
1890
Cena je data u funtama

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Group Leader

Planirani datum polaska: 6. juli

Dužina trajanja programa: 2 nedelje

Cena: 1.990 funti

Polazak je s aerodroma u Beogradu. Cena grupnog putovanja (avio karta + transferi) zavisi od datuma kupovine avio karte i dobija se na zahtev nakon što polaznik popuni prijavu/upit koju možete preuzeti ovde.

letnji kamp engleskog jezika za decu verbalisti

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelnih promocija.

U cenu je uključeno

Usluga pratioca grupe za planirani datum polaska, škola engleskog jezika, bogat program svakodnevnih aktivnosti, dve celodnevne i dve poludnevne ekskurzije, kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, smeštaj u školskoj rezidenciji na bazi punog pansiona i aerodromski transferi.

U cenu nije uključeno

Registracija 50£, avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse, putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, nadoknada britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (oko 130€), lični troškovi.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Ovaj avanturistički letnji program ispunjen je izazovima, uzbuđenjima i zabavom svaki dan. Svaki dan, po ceo dan. Super način da se provede leto, zar ne!

Avanturistički kamp i škola engleskog za decu – We are running something so beautiful! 🙂

Imate pitanje u vezi avanturističkog kampa i letnje škole engleskog? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?