Letnja škola jezika na engleskoj rivijeri

Letnja škola jezika u Bornmutu sa jezičkom mrežom Verbalisti

Letnja škola jezika u Bornmutu za uzrast 14-17 godina – Experience Bournemouth

Jezička mreža Verbalisti dugi niz godina uspešno izvodi letnje jezičke kampove u Oksfordu i Bornmutu sa koledžom Kings. I narednog leta možete izabrati jednu od te dve popularne destinacije; u nastavku predstavljamo program na Engleskoj rivijeri 🙂


Bornmut (Bournemouth)

Bornmut – sunčani studentski grad, ušuškan je na samo dva sata vožnje od Londona. Krasi ga 11km duga peščana plaža nagrađena prestižnom “plavom zastavicom“- međunarodnom oznakom za plažu izuzetne lepote i čistoće. Prelepi zeleni i zabavni parkovi i bašte doprinose posebnosti ovog relativno mladog grada na engleskoj obali (osnovan je početkom XX veka).

Bezbednost, uređenost, prijatna klima sa velikim brojem sunčanih dana kao i činjenica da upravo ovde žive Englezi koji se najviše smeju, učinili su da se prošle godine preko 17.000 studenata upiše na univerzitet u Bornmutu, a da se svakog leta oko 20.000 polaznika iz celog sveta opredeli da upravo ovde unapređuje znanje engleskog jezika.

Škola

Jedna od dve školske grade i sportski tereni
Jedna od dve školske grade između kojih se nalaze sportski tereni

Kings Education osnovan je 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA). Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa Kings u gotovo celoj jugoistočnoj Evropi i ta uspešna saradnja traje više od 10 godina.

Škola u Bornmutu poseduje čak 42 izvanredno opremljene učionice sa belim interaktivnim tablama, 2 kompjuterske jezičke laboratorije, amfiteatar, dva restorana, mini bioskop i bogatu biblioteku sa besplatnim pristupom internetu. Pored dve elegantne zgrade u kojima se održava nastava, studentima su na raspolaganju i tereni za košarku i odbojku u okviru kampusa. Okružen lepo uređenim vrtovima i travnjacima, koledž je svega desetak minuta hoda udaljen od smeštaja, kao i od centra grada i peščane plaže.

Učenici letnje škole jezika verbalista na aerodromu sa pratiocem grupe
Programi jezičke mreže Verbalisti “Engleski za decu” izvode se sa vodećim i akreditovanim školama jezika u svetu

Jezička mreža, kao međunarodno akreditovana organizacija, vodi strogo računa da koledži sa kojima sarađuje u domenu školovanja maloletnih polaznika poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regulatornih tela kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima. Kings Education izdvojio se u tom smislu od brojnih škola u Engleskoj i formirao posebnu edukativnu grupu Kings Summer, specijalizovanu za rad sa maloletnim polaznicima uzrasta 12-17 godina.

Kings Summer spada u najveće edukativne organizacije tog tipa. Čak 14 letnjih kampova za mlade koji se nalaze u Velikoj Britaniji i SAD svake godine redovno prolazi detaljne inspekcije britanskih i američkih kontrolnih tela sa najvišim ocenama. Akreditacije i rezultate inspekcija možete pogledati ovde.

Nastava, smeštaj i slobodno vreme

Nastava se odvija u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima, u internacionalnim razredima s najviše 15 polaznika u grupi. Prvog dana svi polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Nastavni program koji se realizuje kroz 20 časova engleskog jezika nedeljno uključuje vežbe konverzacije kroz igranje uloga (role play) i diskusije, kao i vežbe slušanja i čitanja.

Letnja škola jezika u Bornmutu, program EXPERIENCE BOURNEMOUTH - Primer rasporeda časova i aktivnosti, Verbalisti
Letnja škola jezika, program EXPERIENCE BOURNEMOUTH – Primer rasporeda časova i vannastavnih aktivnosti po nedeljama (kliknite na sliku za uvećan prikaz)

Smeštaj u letnjoj rezidenciji Lulvort

soba letnje rezidencije u bornmutu 2

Nova, moderna rezidencija poseduje odličnu lokaciju i nalazi se na samo 15 minuta hoda od škole, centra Bornmuta i plaže. Namenjena je boravku studenata uzrasta 16 i više godina ako putuju samostalno, odnosno 13 i više ukoliko su sa pratiocem grupe.

Veoma kvalitetan smeštaj letnje rezidencije sastoji se od nezavisnih apartmanskih jedinica. Svaka sadrži šest soba sa privatnim kupatilom i kompletno opremljenu zajedničku kuhinju i dnevni boravak. Posteljina i peškiri su obezbeđeni i menjaju se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. U okviru zajedničkih prostorija na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Besplatni bežični internet dostupan je u celoj rezidenciji.

Čuvar je prisutan 24-časa.

Boravak je na bazi punog pansiona.

Adresa rezidencije je 4 – 6 Christchurch Road, Bournemouth, Dorset, BH1 3LT

Vannastavne aktivnosti

Svakoga dana polaznici učestvuju u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti, koje imaju za cilj da se kroz druženje i zabavu proveri znanje engleskog jezika.

Polaznici će se aktivno baviti sportom na košarkaškim i odbojkaškim terenima na kampusu ili peščanoj bornmutskoj plaži, razgledati znamenitosti Bornmuta i okoline, a uveče se organizuju disko večeri, karaoke ili filmske projekcije.

Jednom nedeljno se organizuju ekskurzije u London, Oksford, Vindzor, Stounhendž ili Brajton, kao i poludnevne ekskurzije u Stounhendž, Vinčester, Korf zamak, nacionalni park Nju Forest… Sve aktivnosti i ekskurzije izvode se pod nadzorom activity leader-a škole i uključene su u cenu programa.

Cenovnik i datumi programa

Ova letnja škola jezika traje od 25. juna do 20. avgusta.

Polazak i povratak je uvek nedeljom, dok nastava počinje ponedeljkom. Ovo je individualni program i ne podrazumeva uslugu pratioca grupe.

2023 CENE – LETNJA ŠKOLA JEZIKA, PROGRAM EXPERIENCE BOURNEMOUTH
ZA POLAZNIKE UZRASTA 14-17 GODINA

Cene letnje škole engleskog jezika u Bornmutu, Verbalisti
Letnja škola jezika u Bornmutu – CENOVNIK (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

NAPOMENA: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti nikad ne naplaćuje.

Zadovoljan Verbalista u Bornmutu

U cenu je uključeno

Kurs engleskog jezika sa fondom od 20 časova nedeljno, administrativni troškovi upisa od 85£ koji su nepovratni, kompletan nastavni materijal, odabrani smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona, svakodnevni program vannastavnih i sportskih aktivnosti, jedna celodnevna plus jedna poludnevna ekskurzija/izlet nedeljno, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu i besplatan pristup internetu u školi.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja britanske vize (oko 130€, i plaća se direktno britanskoj ambasadi) i putno osiguranje. Važna napomena: Cena avio prevoza zavisi od datuma rezervacije avio-karte i ona je obično znatno viša ako se avio karta kupuje 1-3 meseca pred put.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Letnja škola jezika u Bornmutu – upoznajte se sa dva Kings jezička centra

Ispraćaj jedne od grupa jezičke mreže Verbalisti na aerodromu u Beogradu

Letnja škola jezika u Bornmutu – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?