Letnja škola engleskog jezika u Londonu (11-18 god)

Letnje skole jezika za mlade u Londonu, Verbalisti

Letnja škola engleskog jezika u jednom od najlepših i najbezbednijih krajeva Londona

Letnja škola engleskog jezika organizuje se dvanaestu godinu zaredom u čuvenom univerzitetu St Mary’s u Tvikenamu, mestu koje se nalazi odmah pored reke Temze, poznatom po divnim parkovima, mirnom i krajnje bezbednom okruženju.

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa – potpuno besplatno promenite datum početka programa ili odustanite od istog. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelne promocije.

Škola

Trinity International Education specijalizovan je za jezičku edukaciju i organizaciju letnjih kampova za decu i tinejdžere. Pored više od 20 godina iskustva u radu sa mladima, Trinity poseduje i zavidne akreditacije dobijene od Britanskog saveta, English UK, Young Learners English UK, i BETA (British Educational Travel Association). Ta organizacija organizuje 8 letnjih škola engleskog jezika i to u Velikoj Britaniji, SAD i Italiji.

Predavači su visoko stručni i zadovoljavaju sve kriterijume koje postavlja komisija za akreditaciju programa za učenje engleskog jezika (Commission on English Language Program Accreditation). Nastava za maloletne polaznike odvija se u modernim učionicama u grupama od najviše 15 učenika, pri čemu se vodi strogo računa da su polaznici pravilno raspoređeni prema uzrastu i nivou znanja.

Bezbednost, zdrava sredina i podrška

Skola jezika u Londonu za mlade, Verbalisti

Verbalisti su poznati po lakom učenju jezika kroz zabavu i zanimljivim programima koji najmlađe učenike ostavljaju bez daha – što zbog stvari koje vide i nauče, što zbog akcije i zabave koja ih svake godine očekuje. Ipak, sigurnost i podrška tokom školovanja u inostranstvu su najvažniji, naročito kada su maloletni polaznici u pitanju. U zavisnosti od broja prijavljenih učenika pojedine grupe mogu imati iskusnog pratioca jezičke mreže Verbalisti zaduženog za dodatnu brigu i nadzor nad učenicima sve vreme njihovog boravka u inostranstvu.

Bezbednost u okviru univerzitetskog kampusa je na najvišem nivou i svi polaznici su pod 24-časovnim nadzorom osoblja škole/kampusa.

 ✅   Posebna pogodnost letnje škole jezika u Londonu je što se sve vannastavne i sportske aktivnosti održavaju u okviru kampusa, dok se na obilaske i ekskurzije van kampusa odlazi u pratnji osoblja škole.

Fascinantni kampus koledža St. Mary’s

St. Mary’s University je sportska i zelena oaza Londona

Univerzitet St Mary’s u Londonu jedinstven je kada su u pitanju letnji kampovi za mlade. 💥 Polaznici se nalaze u Londonu, a opet u prirodi i bezbednom okruženju samog kampusa sa izvanrednim otvorenim i zatvorenim sportskim terenima, teretanom, brojnim zelenim površinama, školskim restoranom, učionicama i amfiteatrima.

Neposredno ispred atletske staze nalazi se čak i restoran Starbucks – omiljeno mesto verbalista 🙂

Smeštaj je takođe u okviru kampusa. U svakoj zgradi spava i boravi po jedan predstavnik škole koji vodi brigu o polaznicima. Ovde je bitno istaći da za razliku od mnogih drugih letnjih kampova u Londonu, škola Trinity ima bar jednog takozvanog “activity leadera” na 10 studenata.

Ricmond, London

Nedaleko od univerziteta St. Mary’s nalazi se Ričmond, jedan od najlepših i najprestižnijih krajeva Londona, prošaran bajkovitim šetalištima pored reke Temze i cvetnim pabovima koji u kasnim popodnevnim časovima i noću žive punim plućima.

Mnogi mladi iz drugih krajeva Londona često dolaze u Ričmond na zabavu, dok oni drugi malo stariji ne propuštaju da se porodično tokom vikenda opuste u suncem obasjanim baštama brojnih pabova i restorana.

Nastava

Polaznici jezicke mreze Verbalisti u ucionici koledza St Marys London

Nastava se odvija u internacionalnim razredima s najviše 15 učenika po grupi. Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je i uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze polaznici približno istog znanja i godina.

Trinity je razvio posebno prilagođen nastavni plan “Think in English” za njihove letnje škole engleskog jezika. Učenje engleskog je zabavno i efikasno, i traje i izvan učionica.

Trinity udžbenici (uključeno u cenu programa), kreirani za 4 nivoa poznavanja engleskog, na moderan i kreativan način mladima predstavljaju teme iz svakodnevnog života.

Fond časova je 20 časova (15 sati nedeljno). Na kraju kursa polaznici dobijaju sertfikat o odslušanom kursu sa jasno naznačenim stečenim nivoom znanja.

Primer rasporeda časova, aktivnosti i izleta – letnja škola engleskog jezika u Londonu

Primer rasporeda aktivnosti, izleta i časova letnje škole engleskog u Londonu - St. Mary's College, Verbalisti
(kliknite na sliku za uvećan prikaz)

Aktivnosti i slobodno vreme

My LONDON, Verbalisti

Letnja škola koncipirana je tako da mladi uče engleski kroz kontekst, koristeći jezik u realnim životnim situacijama. Zato su vannastavne i zabavne aktivnosti pažljivo isplanirane i zauzimaju centralno mesto u učenju engleskog jezika. One takođe pomažu bržem prilagođavanju polaznika međunarodnom okruženju u školi i van nje.

💥 Dnevne i večernje aktivnosti uključene su u cenu, kao i čak tri ekskurzije nedeljno.

Primer aktivnosti i izleta koji su uključeni u cenu:

  • London Eye*
  • Madame Tussauds*
  • The National Gallery
  • Natural History Museum
  • Tower of London*
  • St Paul’s Cathedral*
  • British Museum
  • Oxford Street & Regent Street
  • Camden Town

‼️ Aktivnosti/eksurzije označene sa * uključene su u cenu samo kod Premium verzije programa.

Letnja skola engleskog jezika u Londonu, Verbalisti

Prisustvo aktivnostima je obavezno.

Učenici mogu uz doplatu da izaberu dodatne aktivnosti, poput obilaska filmskog studija Harry Potter – Warner Bros (za ovaj popularni izlet potrebno je prijaviti se najkasnije do kraja marta).

Nedelja je rezervisana za izlet u Oksford, Kembridž, Brajton, ili za još jedan dan u Londonu. Transport autobusom ili vozom u okviru celodnevnog izleta u Oksford, Kembridž, ili Brajton iznosi oko 25-40£.

Divne uspomene i prijateljstva nastaju na jezičkim putovanjima Verbalista a ovo su samo neka iz Londona

Smeštaj i ishrana

Studentski smeštaj na univerzitetskom kampusu St Mary’s je bezbedan i osoblje kampusa vodi posebnu brigu o njegovom kvalitetu. Učenici su smešteni u jednokrevetnim sobama sa kupatilom koje deli 6-8 osoba ili u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilom.

Jednokrevetna soba

Rezidencija obezbeđuje posteljinu, kao i ključeve/kartice od sobe i zgrade. Polaznici treba da ponesu svoje peškire. Posteljina se menja jednom nedeljno, dok se sobe i kupatila čiste pet puta nedeljno.

Na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Po dolasku ostavlja se depozit za slučaj pričinjene štete (GBP60 ili EUR80) koji se vraća po napuštanju smeštaja.

Na kampusu postoji 24-časovno univerzitetsko obezbeđenje.

Boravak je na bazi punog pansiona, a studenti se hrane u restoranu na kampusu. Ishrana je odlična i raznovrsna. U danima celodnevnih ekskurzija predviđen je lanč paket.

Cene i datumi programa

Svim zainteresovanim za ovu popularnu letnju školu jezika preporučujemo što raniji upis kako bi sebi obezbedili mesto na programu.

Program se izvodi individualno i sa pratiocem grupe (za polazak 17. jula).

‼️ Ponedeljkom se dolazi i napušta smeštaj.

Planirani polasci: 3. i 17. juli. Program se završava 31. jula.

2023 CENE LETNJE ŠKOLE ENGLESKOG JEZIKA U LONDONU

Cene za letnju skolu engleskog za mlade u Londonu - St. Mary's University, Verbalisti
(kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelne promocije.

✅  Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Polaznici jezičke mreže na jednom od izleta u Londonu
Polaznici jezičke mreže na jednom od izleta u Londonu

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun obrazovne kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Polazak je s aerodroma u Beogradu. Cena grupnog putovanja zavisi od datuma kupovine avio karte i dobija se na zahtev nakon što polaznik popuni prijavu/upit koju možete preuzeti ovde.

Krstarenje Temzom, Verbalisti
Vožnja brodom i žurka na reci Temzi

Prijava vas ni u kom slučaju ne obavezuje na upis ovog programa ali nama pomaže u pružanju bolje usluge i davanju preciznijih odgovora. Pored toga, raspoloživost mesta na programu moguće je proveriti samo nakon dobijene popunjene prijave/upita.

Organizator (škola Trinity) zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika promeni cenu ili datum aranžmana, ponudi drugi ili izmenjeni program, ili otkaže letnju školu jezika, a polaznik u tom slučaju može da prihvati novu ponudu, upiše neki drugi program ili odustane od upisa uz povraćaj uplaćenog depozita ili upisnine u celosti.

U cenu je uključeno

Usluga pratioca grupe, kurs engleskog jezika, bogat program svakodnevnih vannastavnih aktivnosti, čak tri celodnevne i jedna poludnevna ekskurzija nedeljno uz jednu uključenu večeru u Londonu, udžbenik i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, smeštaj u školskoj rezidenciji na bazi punog pansiona, putno osiguranje i aerodromski transferi (samo u slučaju grupnog putovanja).

Iako je škola u cenu uključila zdravstveno/putno osiguranje, preporučujemo kupovinu dodatnog putnog osiguranja lokalno.

U cenu nije uključeno

Registracija £50, troškovi pribavljanja britanske vize (oko 130€ i plaća se direktno britanskoj ambasadi), organizovan grupni avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse.

VAŽNA NAPOMENA:
Polaznik kupuje avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije PRODIREKT. Troškovi putovanja, pored cene avio karte, uključuju i troškove organizovanog grupnog putovanja i povratne aerodromske transfere. Cene prikazane u tabeli ne uključuju trošak avio-karte/grupnog putovanja i avio-karta se kupuje naknadno, nakon što koledž potvrdi upis polaznika i izda vizna dokumenta.

Zbog sigurnosti i pouzdanosti, letovi se organizuju na redovnim linijama. Niskotarifne avio-kompanije nikad se ne koriste za prevoz maloletnih polaznika. Cena avio-karte koju polaznik plaća u velikoj meri zavisi od toga kada je polaznik izvršio plaćanje za avio-kartu, zato i preporučujemo što raniji upis na program.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Letnja škola engleskog jezika u Londonu – St Mary’s College

Letnje škole jezičke mreže Verbalisti

Imate pitanje u vezi letnje škole za mlade u Londonu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Један одговор на „Letnja škola engleskog jezika u Londonu (11-18 god)“

Imate komentar ili pitanje?