Letnja škola engleskog jezika u Londonu (11-17 god)

Letnje skole jezika za mlade u Londonu, Verbalisti

Letnja škola engleskog jezika u jednom od najlepših krajeva Londona

Nakon dobijenog prava ekskluzivnog zastupstva sportskih kampova elitnih brendova, poput, Real Madrida, Mančester sitija i Mančester junajteda, uspeh jezičke mreže na polju edukacije mladih prepoznao je i vodeći lanac škola jezika LAL koji je Verbalistima 2012. godine poverio ekskluzivno zastupstvo za Srbiju, Crnu Goru, BiH, Hrvatsku i Makedoniju.

Letnja škola engleskog jezika organizuje se jedanaestu godinu zaredom u čuvenom univerzitetu St Mary’s u Tvikenamu, mestu koje se nalazi odmah pored reke Temze, poznatom po divnim parkovima, mirnom i krajnje bezbednom okruženju.

✅  Za upis izvršen do 30. aprila 2022. važe promotivne cene (označene crvenom bojom u cenovniku) koje uključuju popust od 100 funti za 2-nedeljni i čak 300 funti za 3-nedeljni program.

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa – potpuno besplatno promenite datum početka programa ili odustanite od istog. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelne promocije.

Škola

LAL je sigurno jedan od najboljih jezičkih edukatora za mlade i nalazi se u sastavu poznate nemačke grupacije i vodećeg evropskog turističkog operatera FTI sa sedištem u Minhenu. Ta grupacija ima 30 godina iskustva u organizovanju jezičkih kampova u najatraktivnijim mestima na svetu, poput Londona, Njujorka, Malte ili pak Kejp Tauna u Južnoafričkoj Republici. Ono što posebno izdvaja LAL škole je pažnja koja se poklanja svakom polazniku.

Akreditacije skole LAL
Akreditacije škole LAL

Škole i jezički centri LAL poseduju akreditacije nadležnih institucija za obrazovanje u Velikoj Britaniji, Malti i Sjedinjenim Američkim Državama. Predavači su visoko stručni i zadovoljavaju sve kriterijume koje postavlja komisija za akreditaciju programa za učenje engleskog jezika (Commission on English Language Program Accreditation). Nastava za maloletne polaznike odvija se u modernim učionicama u grupama od najviše 15 učenika, pri čemu se vodi strogo računa da su polaznici pravilno raspoređeni prema uzrastu i nivou znanja.

Sigurnost i podrška

Skola jezika u Londonu za mlade, Verbalisti

Verbalisti su poznati po lakom učenju jezika kroz zabavu i zanimljivim programima koji najmlađe učenike ostavljaju bez daha – što zbog stvari koje vide i nauče, što zbog akcije i zabave koja ih svake godine očekuje. Ipak, sigurnost i podrška tokom školovanja u inostranstvu su najvažniji, naročito kada su maloletni polaznici u pitanju. U zavisnosti od broja prijavljenih učenika pojedine grupe mogu imati iskusnog pratioca jezičke mreže Verbalisti zaduženog za dodatnu brigu i nadzor nad učenicima sve vreme njihovog boravka u inostranstvu.

Bezbednost u okviru univerzitetskog kampusa je na najvišem nivou i svi polaznici su pod 24-časovnim nadzorom osoblja LAL škole/kampusa.

Posebna pogodnost letnje škole jezika u Londonu je što se sve vannastavne i sportske aktivnosti održavaju u okviru kampusa, dok se na obilaske i ekskurzije van kampusa odlazi u pratnji osoblja škole i pratioca grupe.

LAL activity leaders, Verbalists
LAL activity leaders (osoblje škole zaduženo za brigu o polaznicima tokom vannastavnih aktivnosti)

Univerzitet St Mary’s u Londonu je jedinstven kada su u pitanju letnji kampovi za mlade. Polaznici se nalaze u Londonu, a opet u prirodi i bezbednom okruženju samog kampusa sa izvanrednim otvorenim i zatvorenim sportskim terenima, teretanom, brojnim zelenim površinama, školskim restoranom, učionicama i amfiteatrima. Neposredno ispred atletske staze nalazi se čak i restoran Starbucks – omiljeno mesto verbalista 🙂

Smeštaj je takođe u okviru kampusa. U svakoj zgradi spava i boravi po jedan predstavnik škole koji vodi brigu o polaznicima. Ovde je bitno istaći da za razliku od mnogih drugih letnjih kampova u Londonu, LAL grupacija ima bar jednog takozvanog „activity leadera“ na 10 studenata.

Ricmond, London

Nedaleko od univerziteta St. Mary’s nalazi se Ričmond, jedan od najlepših i najprestižnijih krajeva Londona, prošaran bajkovitim šetalištima pored reke Temze i cvetnim pabovima koji u kasnim popodnevnim časovima i noću žive punim plućima.

Mnogi mladi iz drugih krajeva Londona često dolaze u Ričmond na zabavu, dok oni drugi malo stariji ne propuštaju da se porodično tokom vikenda opuste u suncem obasjanim baštama brojnih pabova i restorana.

Nastava

Polaznici jezicke mreze Verbalisti u ucionici koledza St Marys London

Nastava se odvija u internacionalnim razredima s najviše 15 učenika po grupi. Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je i uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze polaznici približno istog znanja i godina.

Fond časova je 20 časova (15 sati nedeljno), dok je nastavni metod komunikativan, pa tako svaki učenik učestvuje u interaktivnom grupnom radu ili radu u parovima. Polaznici dobijaju udžbenik i prateći materijal (uračunato u cenu) a na kraju kursa i sertfikat o odslušanom kursu sa jasno naznačenim stečenim nivoom znanja.

Smeštaj i ishrana

Jednokrevetna soba

Studentski smeštaj na univerzitetskom kampusu St Mary’s je bezbedan i osoblje kampusa vodi posebnu brigu o njegovom kvalitetu. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama sa kupatilom koje deli 6-8 osoba ili u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilom. Rezidencija obezbeđuje posteljinu, kao i ključeve/kartice od sobe i zgrade. Polaznici treba da ponesu svoje peškire. Posteljina se menja jednom nedeljno, dok se sobe i kupatila čiste pet puta nedeljno. Na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Po dolasku ostavlja se depozit za slučaj pričinjene štete (GBP60 ili EUR80) koji se vraća po napuštanju smeštaja. Na kampusu postoji 24-časovno univerzitetsko obezbeđenje.

Boravak je na bazi punog pansiona, a studenti se hrane u restoranu na kampusu. Ishrana je odlična i raznovrsna. U danima celodnevnih ekskurzija predviđen je lanč paket.

Aktivnosti i slobodno vreme

Ekskurzija i poseta muzeju Natural History, Verbalisti

Letnja škola koncipirana je tako da mladi uče engleski kroz kontekst, koristeći jezik u realnim životnim situacijama. Zato su vannastavne i zabavne aktivnosti pažljivo isplanirane i zauzimaju centralno mesto u učenju engleskog jezika. One takođe pomažu bržem prilagođavanju polaznika međunarodnom okruženju u školi i van nje.

Dnevne i večernje aktivnosti uključene su u cenu, kao i čak tri ekskurzije nedeljno.

Prisustvo aktivnostima je obavezno. Učenici mogu uz doplatu da izaberu dodatne aktivnosti, poput obilaska filmskog studija Harry Potter – Warner Bros (za ovaj popularni izlet potrebno je prijaviti se najkasnije do kraja marta).

Thames River cruise, Verbalists students

Primer celodnevnih aktivnosti koje su uključene u cenu:

 • Camden Market & Regents Park
 • Oxford college tour
 • The Tower of London i Covent Garden
 • London Stratford
 • Krstarenje Temzom uz večeru
 • Muzej nauke ili Prirodnjački muzej
 • Hampton Court
 • Southbank
Letnja skola engleskog jezika u Londonu, Verbalisti

Primer poludnevnih ekskurzija koje su uključene u cenu:

 • Royal walk – House of Parliament, Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey
 • Britanski muzej
 • Veče u centralnom Londonu
 • Poseta Kingstonu
 • Obilazak Ričmonda
 • V&A muzej
 • Zamak Vindzor
 • St Paul’s Cathedral
 • Kuglanje u Kingstonu
 • Kew Gardens

Svim zainteresovanim za ovu popularnu letnju školu jezika preporučujemo što raniji upis kako bi sebi obezbedili mesto na programu. Program se izvodi individualno i/ili sa pratiocem grupe a u zavisnosti od broja prijavljenih polaznika.

2022 CENE LETNJE ŠKOLE ENGLESKOG JEZIKA U LONDONU (uzrast 11-17 god)
PROGRAM SE IZVODI INDIVIDUALNO I SA PRATIOCEM GRUPE

Letnja skola engleskog za mlade u Londonu i 2020 cene, Verbalisti
PROMOTIVNE CENE OZNAČENE SU CRVENOM BOJOM (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Planiran grupni polazak SA PRATIOCEM (2 nedelje): 3. juli 2022.

Individualni polasci: 3. i 10. juli (2 i 3 nedelje): 1. juli (2 nedelje).

Popusti i promocija za ucenje jezika u inostranstvu, Verbalisti

✅  Za upis izvršen do 30. aprila 2022. važe promotivne cene (označene crvenom bojom u cenovniku) koje uključuju popust od 100 funti za 2-nedeljni i čak 300 funti za 3-nedeljni program. Upis se smatra izvršenim kada se uplati depozit (20% od ukupne cene programa) ili ceo iznos koštanja programa i potpiše ugovor sa školom LAL.

‼️ VAŽNO: Predviđen broj mesta za ovu promociju je ograničen na 5 za ceo region Balkana, zato preporučujemo što raniju prijavu.

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa – potpuno besplatno promenite datum početka programa ili odustanite od istog. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelne promocije.

Polaznici jezičke mreže na jednom od izleta u Londonu
Polaznici jezičke mreže na jednom od izleta u Londonu

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun obrazovne kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Nedeljom se dolazi i napušta kamp.

Vožnja brodom i žurka na reci Temzi
Vožnja brodom i žurka na reci Temzi

Polazak je s aerodroma u Beogradu. Cena grupnog putovanja zavisi od datuma kupovine avio karte i dobija se na zahtev nakon što polaznik popuni prijavu/upit koju možete preuzeti ovde. Prijava vas ni u kom slučaju ne obavezuje na upis ovog programa ali nama pomaže u pružanju bolje usluge i davanju preciznijih odgovora. Pored toga, raspoloživost mesta na programu moguće je proveriti samo nakon dobijene popunjene prijave/upita.

Organizator (škola LAL) zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika promeni cenu ili datum aranžmana, ponudi drugi ili izmenjeni program, ili otkaže letnju školu jezika, a polaznik u tom slučaju može da prihvati novu ponudu, upiše neki drugi program ili odustane od upisa uz povraćaj uplaćenog depozita ili upisnine u celosti.

U cenu je uključeno

Usluga pratioca grupe, kurs engleskog jezika, bogat program svakodnevnih vannastavnih aktivnosti, čak tri poludnevne i jedna celodnevna ekskurzija nedeljno, udžbenik i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, smeštaj u školskoj rezidenciji na bazi punog pansiona i aerodromski transferi.

Iako je škola u cenu uključila zdravstveno/putno osiguranje, preporučujemo kupovinu dodatnog putnog osiguranja lokalno.

U cenu nije uključeno

Registracija £50, organizovan grupni avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse.

VAŽNA NAPOMENA:
Putovanje sa pratiocem grupe moguće je realizovati isključivo uz grupni avio prevoz i polaznik kupuje avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije PRODIREKT LLC. Troškovi putovanja u tom slučaju, pored cene avio karte, uključuju i troškove organizovanog grupnog putovanja, usluge pratioca grupe i povratne aerodromske transfere. Cene prikazane u tabeli ne uključuju trošak avio-karte/grupnog putovanja i avio-karta se kupuje naknadno, nakon što koledž potvrdi upis polaznika i izda vizna dokumenta. Zbog sigurnosti i pouzdanosti, letovi se organizuju na redovnim linijama. Niskotarifne avio-kompanije nikad se ne koriste za prevoz maloletnih polaznika. Cena avio-karte koju polaznik plaća u velikoj meri zavisi od toga kada je polaznik izvršio plaćanje za avio-kartu, zato i preporučujemo što raniji upis na program.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Jedno leto polaznika jezičke mreže Verbalisti u školi LAL u Londonu

LONDON – English language summer school

Imate pitanje u vezi letnje škole za mlade u Londonu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Imate komentar ili pitanje?