Kursevi engleskog jezika u Los Andjelesu

Ako ste obožavalac filma i glamura, onda su kursevi engleskog jezika u Los Andjelesu pravi izbor. U ovom gradu je sve moguće, pa tako može da se desi da sednete u losanđeleski kafić da popijete kafu i da vas posluži budući Bred Pit, ili da baš njega vidite za susednim stolom.


Los Anđeles (Los Angeles)

Kursevi engleskog jezika u Los Andjelesu - Senoviti bulevar u Los Anđelesu
Los Anđeles je kreativni centar sveta

Los Anđeles je svetski centar zabave, kulture, medija i filmske industrije. Nazivaju ga “Svetska prestonica kreativnosti” jer svaki njen šesti stanovnik radi u kreativnoj industriji. Prema USC Stivens Institutu za inovacije, “u Los Anđelesu živi više umetnika, pisaca, režisera, glumaca, plesača i muzičara nego u bilo kom drugom gradu tokom svog istorijskog i civilizacijskog razvoja”. Taj globalni epicentar filmske industrije, svake godine je domaćin godišnje dodele nagrada Američke filmske akademije – Oskara.

Škola

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa obrazovnu grupaciju Kings Education u jugoistočnoj Evropi. Koledž Kings osnovan je 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Brz i uspešan razvoj te škole obeležen je otvaranjem novih jezičkih centara u Londonu, Oksfordu, Bornmutu i Bostonu. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS/TOEFL ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Kampus koledža Kings nalazi se na legendarnom Sanset bulevaru u Los Anđelesu
Kampus koledža Kings nalazi se na legendarnom Sanset bulevaru u Los Anđelesu

Kings koledž nalazi se na najčuvenijem losanđeleskom bulevaru – Sanset bulevaru, legendarnom centru filmske industrije. Elegantna, nedavno renovirana školska zgrada nudi izvanredne uslove za učenje, a istovremeno predstavlja odlično polazište za poslepodnevne šetnje i druženje. Učionice su moderne i prostrane, opremljene najnovijim nastavnim sredstvima, poput interaktivnih tabli (“smart boards”), a polaznicima su na raspolaganju i zajedničke prostorije za učenje i druženje, snek bar i kafić.

Kurs engleskog

Tokom cele godine možete se opredeliti za programe opšteg engleskog jezika različitog intenziteta.

Standardni (compact) program ima fond od 20 časova (15 sati nastave) nedeljno plus 4 časa (3 sata) samostalnog rada pod nadzorom profesora. Ukoliko se opredelite za standardnu opciju, na časovima ćete obrađivati sve četiri jezičke veštine, a predavači primenjuju komunikativni nastavni metod. Važno je da napomenemo da je za ovu varijantu programa potrebno aplicirati za F1 studentsku vizu.

kursevi engleskog u los andjelesu, škola kings i verbalisti

Intenzivan kurs engleskog

Ovaj program nudi 28 časova nedeljno i to je kombinacija standardnog kursa i jednog od izbornih modula. Tokom 20 časova nedeljno usavršavate opšti engleski jezik, a preostalih 8 posvećeni su odabranom modulu – Fluency and Discussion, Listening and Pronunciation, IELTS/TOEFL Preparation, Film Studies.

Priprema za Cambridge ispite

Bez obzira na to da li je vaš cilj završavanje osnovnih, master ili doktorskih studija na nekom od fakulteta širom sveta, ili zapošljavanje u nekoj svetskoj firmi, potrebni su vam svetski priznati sertifikati dobijeni na osnovu položenih Cambridge ispita.

First Certificate in English (FCE) ili Cambridge English: First je viši srednji nivo Cambridge ispita iz engleskog jezika i na skali zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Od kandidata na ovom nivou očekuje se da mogu da rade ili studiraju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat prihvaćen je kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom sveta.

polaznici na pauzi

Cambridge English Advanced (CAE) ispit je prvi od dva najviša nivoa Kembridž ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1. Od polaznika na ovom nivou očekuje se da se jako dobro snalaze u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama visokog obrazovanja u zemljama engleskog govornog područja. CAE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, kao i mnogi drugi u svetu, uključujući i poslodavce. Priprema je ciljana i prati tip vežbi koje se pojavljuju na samom ispitu.

FCE i CAE pripremni programi pohađaju se u intenzivnoj verziji (28 časova nedeljno), traje 12 nedelja i koštaju 6.480$ (cene sa smeštajem date su u cenovniku).

Datumi početka programa su 13. mart i 18. septembar.

Vacation Course

U Kings koledžu nastavni metod je komunikativan
Kursevi engleskog jezika u Los Andjelesu: nastavni metod je komunikativan

Koledž organizuje poseban program Vacation Course koji se sastoji od 20 časova (15 sati) engleskog jezika nedeljno. Program je osmišljen tako da omogućava polaznicima da govore engleski tečno i sa samopouzdanjem. U cenu programa su uključene minimum dve aktivnosti nedeljno. Neke od aktivnosti su: organizovan roštilj, filmske večeri, razgledanje grada… Upis na program moguć je tokom cele godine.

Priprema za ispit TOEFL je takođe na raspolaganju kao Vacation TOEFL Course.

English Plus Film students in Los Angeles
Program engleskog jezika Vacation Plus Film

Za strasne ljubitelje filma Kings koledž je osmislio program Vacation Plus Film koji traje 4 nedelje. Program se sastoji od 12 časova engleskog jezika nedeljno u prepodnevnim ili poslepodnevnim satima, 8 časova nedeljno posvećenih filmu i jednog nezavisnog filmskog projekta. Datumi početka programa su: 26. jun, 24. jul i 21. avgust.

Nastava engleskog jezika odvija se u internacionalnim razredima i ista je kao kod standardnog i intenzivnog programa, a časovi posvećeni filmu izučavaju sledeće oblasti: film i istorija Holivuda, gluma, snimanje, montaža.  Jedan ceo dan posvećen je snimanju na lokacijama širom Los Anđelesa i produkcijskom radu.

‼️ Važna napomena: programe u Vacation varijantama moguće je pohađati sa turističkom vizom.

English Plus Film

Studio za filmsku montazu, Kings Los Angeles
Škole engleskog jezika u Americi: program English Plus Film – Kings Los Angeles studio za filmsku montažu

Program engleskog jezika English Plus Film predstavlja proširenu/intenzivnu varijantu kursa Vacation Plus Film i sadrži 28 časova (21 sat) nedeljeno, od čega je 20 časova kurs opšteg engleskog, dok se tokom preostalih 8 časova (6 sati) nedeljno obrađuju teme iz filmske i TV industrije, kao i iz popularne kulture. Ovaj kurs engleskog pohađa se kao četvoronedeljni (počinje 26. juna, 24. jula i 21. avgusta) i dvanaestonedeljni program (počinje 2. januara, 3. aprila i 25. septembra).

Smeštaj

Porodica

Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa američkim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama u brižljivo odabranim porodicama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Udaljenost porodica od škole je oko 30 minuta, i ponekad je potrebno koristiti gradski prevoz.

La Mirada rezidencija

Studentska rezidencija u Los Anđelesu
Studentska rezidencija u Los Anđelesu

Druga opcija je smeštaj u La Mirada apartmanima koji se nalaze u srcu Holivuda na samo 15 minuta hoda od školske zgrade. Ovaj smeštaj mogu da koriste polaznici uzrasta 16 i više godina tokom cele godine. U glavnoj zgradi su jednokrevetne sobe, dok smeštaj po principu bungalova nudi jednokrevetne i dvokrevetne sobe, pri čemu su obe opcije sa privatnim kupatilom. U apartmanskom kompleksu su i manje zajedničke kuhinje. Boravak je na bazi noćenja. Adresa: 6219 Lexington Ave, Los Angeles, CA 90038

Cassil rezidencija

Skolske zgrade koledza Kings u Los Andjelesu
Cassil rezidencija je zgrada levo na slici, odmah do zgrade sa učionicama (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Treća mogućnost za smeštaj je Cassil rezidencija koja pripada kampusu i nalazi se odmah pored zgrade u kojoj se održavaju predavanja. Ova rezidencija namenjena je punoletnim polaznicima i na raspolaganju je tokom cele godine. Sobe su pretežno dvokrevetne, klimatizovane, a u okviru smeštaja su i dve zajedničke kuhinje. Na samo 5 minuta hoda od rezidencije nalazi se metro stanica koja direktno povezuje severni Holivud sa centrom Los Anđelesa.

Boravak je na bazi noćenja. 

Adresa: 1555 Cassil Place, Los Angeles, CA 90028

Letnja studentska rezidencija

Engleski jezicki program, studentska rezidencija u Holivudu, Verbalisti

Tokom jula i avgusta polaznici se mogu opredeliti i za letnju studentsku rezidenciju koja je svega 15-ak minuta hoda udaljena od koledža i pruža udoban smeštaj u srcu Holivuda. Sastoji se iz bungalova u živopisnom vrtu namenjenih samo ženskim polaznicima i prostranim apartmanima u kojima borave polaznici oba pola. Svaki bungalov ima dve dvokrevetne sobe, kupatilo i dnevni boravak, dok apartmani imaju jednu dvokrevetnu sobu, kupatilo i kuhinju. Sobe su klimatizovane sa besplatnim bežičnim internetom. Pre ulaska u smeštaj ostavlja se depozit od 300$ koji se polazniku vraća pri napuštanju rezidencije pod uslovom da nije pričinjena šteta u smeštaju.

Boravak je u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi na bazi noćenja sa doručkom. Postoji manji broj jednokrevetnih soba koje je moguće rezervisati uz doplatu. Za opciju polupansiona potrebno je doplatiti 210$/nedeljno. Rezidencija prima polaznike starije od 15 godina i može se koristiti u periodu od 25. juna do 5. avgusta.

Cenovnik i datumi programa

Upis je svake nedelje. Apsolutni početnici bez prethodnog znanja engleskog jezika mogu upisati program svakog prvog ponedeljka u mesecu.

Polazak (dolazak u smeštaj) za sve programe uvek je nedeljom, dok je povratak subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

Datumi početka FCE i CAE pripremnih programa su 13. mart i 18. septembar.

2023 CENE – KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA U LOS ANDJELESU (uzrast 16 i više god)

Cene kurseva engleskog jezika u Los Andjelesu, Verbalisti
Škole engleskog jezika u Americi: Kings Los Angeles
Cene su date u dolarima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Letnja doplata za porodični smeštaj: od 18. juna do 12. avgusta

Popularni program za ucenje engleskog Vacation Course
Popularni kurs engleskog Vacation Course

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani program engleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativni troškovi upisa od 175$ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Škole engleskog jezika u Americi – Pogledajte video prilog o školi Kings Los Angeles

Kursevi engleskog jezika u Los Andjelesu – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?