Letnje škole nemačkog – Danka i Jovana sa Verbalistima u Beču i Berlinu

Polaznice jezičke mreže Danka i Jovana Milić iz Crne Gore dugi niz godina pohađaju letnje škole nemačkog jezika sa Verbalistima.

Te dve vesele i šarmantne sestre su nakon berlinske jezičke avanture poslušale naš savet i ove godine izabrale Beč za svoje usavršavanje. Kažu da je to bio pun pogodak 🙂

Sa dva foto albuma prenosimo Dankine i Jovanine utiske sa letnjih škola nemačkog u Beču i Berlinu, a nakon toga i utiske njihove majke o saradnji sa jezičkom mrežom Verbalisti.

Letnje škole nemačkog u Beču

Letnje škole nemačkog u Berlinu


Nakon 6 godina, bili smo prinuđeni da promenimo agenciju preko koje šaljemo decu u letnji kamp za učenje jezika…preporučili su nam Verbaliste. Bila sam skeptična, u početku, sve novo nepoznato… Međutim, sve je bilo onako kako smo se dogovorili, i više od toga. Bili su vrlo predusretljivi, stalno su nas podsećali na nove korake koji nam predstoje, čak obezbedili deci boarding karte za odlazak, ali i na povratnom letu. Zbog tako pozitivnog iskustva toplo preporučujem Verbaliste svima kojima su potrebne slične usluge.

Ema Milić (majka)


Programe nemačkog jezika za mlade koje su Danka i Jovana pohađale u Beču i Berlinu možete pregledati na:

Učenje nemačkog u Beču, program Holiday Course

Učenje nemačkog u Berlinu, program Berlin Westend

Svake godine na stotine polaznika bira jezičku mrežu Verbalisti za nezaboravna putovanja i jezička usavršavanja. Pored letnjih programa, na raspolaganju su i kursevi jezika tokom cele godine u vodećim školama u svetu ili putem onlajn nastave sa proverenim, iskusnim i sertifikovanim tutorima jezičke mreže Verbalisti.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

active BERLIN-Berlin College, Elenini utisci

Iskustva polaznika kurseva jezika: Elena Stojanović o programu Berlin College

Naša polaznica Elena pohađala je program active BERLIN – Berlin College, čije detalje možete videti ovde.

Elena Stojanović o programu Berlin College

Zdravo! Zovem se Elena Stojanović i dolazim iz Beograda. Želela sam da unapredim svoj nemački pre odlaska na studije u inostranstvo i na preporuku Verbalista otputovala sam u Berlin, gde sam provela tri nedelje u GLS kampu.

Što se tiče mojih utisaka i iskustva iz Berlina, veoma sam zadovoljna. Smeštaj u kampusu je odličan, kao i časovi. Profesori su veoma posvećeni predavanju i trude se da učine časove što zanimljivijim.

Sam Berlin jako je živ i interesantan. Kroz aktivnosti koje je organizovala škola obišli smo brojne muzeje i znamenitosti, kao i mesta van grada (Rostok na obali Baltičkog mora, Potsdam i Hamburg). Tokom programa smo imali dovoljno slobodnog vremena da i sami malo istražujemo Berlin 🙂

Svima koji žele da uče nemački jezik i steknu puno prijatelja iz celog sveta preporučujem ovaj kurs.

Moje leto na Malti tokom kog sam naučila više nego ikad

Ćaos, ja sam Iva Ivanišević (15) iz Novog Sada i ovog leta sam naučila više nego ikad – manje za školu, više za život. Prvi put da sam išla sa Verbalistima, prvi put da sam putovala bez porodice.

iva ivanic5a1evic487 verbalistiOrganizacija je bila presavršena, nešto na šta inače nisam navikla. Naučila sam kako sama da putujem avionom, upoznala mnogo vršnjaka s kojima se svakodnevno čujem. Najviše mi je prijala pozitivna energija koja nije nestajala, mnoštvo zanimljivih aktivnosti i lideri koji su uvek bili veseli i nasmejani.

Želim da se zahvalim Verbalistima i Maji Merdović za:
– najlepši rođendan
– ispunjeno leto
– što su mi otkrili zemlju koja liči na raj
– fantastičnu nastavnicu u IELS školi
– i ono što me je ostavilo bez teksta – PRIJATELJE. One prave, iskrene. Prijatelje za ceo život i prijatelje s kojima imate toliko toga zajedničko da se konačno osećate kao da pripadate negde.

Teško mi je da opišem u nekoliko rečenica sve što sam naučila, sreću i predivne snove u kojima mi se i danas javljate. Prezahvalna sam!
______________________

Petnaestogodišnja Iva upisala je letnji kamp engleskog jezika sa pratnjom a opis tog programa možete videti ovde. Za divna iskustva koja nosi sa Malte dobrim delom zaslužan je i institut IELS koji važi za jednu od najboljih škola jezika na Malti. Ta škola je i vodeći centar za obuku profesora engleskog jezika u Evropi. Jezička mreža Verbalisti uživa jedinstvenu privilegiju da zastupa školu IELS ekskluzivno u regionu Balkana.

Brojna druga zanimljiva i korisna iskustva verbalista pogledajte u rubrici STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde, dok Ivinu foto razglednicu donosimo u nastavku:

 

Školovanje i posao u Kanadi – ovo je Jelenina priča

Posao u Kanadi je jedan od glavnih preduslova za dobijanje stalnog boravka

Dvadesetpetogodišnja Jelena Trpković iz Beograda, svršena studentkinja mastera iz imunologije i sa prethodno stečenom diplomom iz molekularne biologije, kontaktirala nas je sa željom da se stručno usavršava i što pre nađe posao u Kanadi. Njen krajnji cilj – prikupljanje što više bodova za prijavu za stalni boravak u Kanadi.

Jelena je bila posebno zainteresovana za School of Business program i sticanje diplome ILAC koledža.

Sagledali smo Jelenine želje, ali i oblasti u kojima je bilo potrebno unaprediti njene akademske kvalifikacije, pre svega u smislu sticanja dodatnih poslovnih veština, i složili se da je program “Poslovne administracije” pri školi School of Business idealna opcija. Osim toga, sa upisom na Business Administration program Jelena je stekla pravo da radi 20 sati nedeljno dok traje nastava i puno radno vreme za vreme pauza na koledžu, što je samo jedna od brojnih prednosti kanadskog sistema obrazovanja i stručnog usavršavanja.

Upisom u školskoj 2019/2020 godini, ona je iskoristila i velike pogodnosti znatno niže školarine koju je grupa PRODIREKT, vlasnik jezičke mreže Verbalisti, dogovorila sa koledžom ILAC za svoje polaznike. Školarina je bila umanjena za 40% za ukupnu uštedu od 5.000 američkih dolara. Klikom na sledeći naslov/link možete doći do detaljnog opisa programa koji je Jelena upisala:

Toronto i Vankuver – SCHOOL OF BUSINESS

Pored School of Business, renomirani ILAC koledž pruža priliku usavršavanja u domenu uslužnih delatnosti kroz pohađanje četiri različita programa pri School of Customer Service, detaljnije na:

Toronto i Vankuver – SCHOOL OF CUSTOMER SERVICE

Dužina i kvalitet radnog iskustva nakon diplomiranja jako su bitni za studente koji kasnije žele da apliciraju za stalni boravak u Kanadi.

Od studiranja do stalnog boravka

Odmah nakon što je počela svoje studije Jelena je našla posao u Kanadi i to u svojoj struci. Po završetku studija, a uz pomoć naših partnerskih advokatskih kancelarija koje su specializovane za imigraciono pravo, ona dalje planira da podnese zahtev za stalni boravak u Kanadi.

Jelenine utiske o koledžu, nastavi i gradu Vankuveru pogledajte u video prilogu koji smo pripremili u saradnji sa školom:

Kompanija PRODIREKT, vlasnik jezičke mreže Verbalisti, eksluzivno zastupa u regionu jugoistočne Evrope International Language Academy of Canada (ILAC) i ILAC International College, jednu od najvećih kanadskih obrazovnih institucija. Ugled ovog koledža potvrđuju brojne akreditacije i priznanja ali i preko deset hiljada zadovoljnih studenata koji svake godine biraju neki od njihovih programa. Čak osam fantastičnih, ultra modernih kampusa u Torontu i Vankuveru pružaju studentima sve što im je potrebno za kvalitetno učenje i usavršavanje.

Preko jezičke edukacije i akademskog savetovanja za upis u srednje škole, fakultete, postdiplomske studije i stručne programe u svetu, PRODIREKT pomaže polaznicima svih uzrasta da unaprede znanje i steknu dragoceno poslovno iskustvo u inostranstvu.

Ukoliko ste se prepoznali kroz Jeleninu priču i želite da i vi krenete sa ostvarivanjem svog karijernog sna, kontaktirate nas za besplatne konsultacije sa našim akademskim stručnjacima.

Fudbalska akademija Manchester City – Patrikovi utisci

Fudbalska akademija Manchester City - Patrick u poseti Etihad stadionu
Fudbalska akademija Manchester City – Patrick u poseti Etihad stadionu

Jezičkoj mreži Verbalisti sve veći broj polaznika iz celog sveta poklanja poverenje – kako za jezičku edukaciju u inostranstvu, tako i za sportsko-jezičke kampove. S tim u vezi danas donosimo utiske našeg polaznika Patrika Zanele (Patrick Zanella) iz Italije koji je preko Verbalista pohađao čuvenu Manchester City akademiju dva puta.

Patrik ima 18 godina i živi u Trentinu. Prošlog leta boravio je dve nedelje u školi fudbala Manchester City a ovog proleća jednu nedelju. Bio je u seniorskoj grupi koja obuhvata uzrast od 12 do 17 godina. Detalje programa u Mančesteru pogledajte ovde ili na linku:

MANCHESTER CITY fudbalska akademija i škola jezika (9-17 god)

U nastavku prenosimo Patrikovo pismo i njegove utiske u originalu na engleskom jeziku, dok slobodan prevod možete naći odmah ispod.

As soon as I heard about MAN City School through Verbalists I was immediately interested. I was looking forward to having a different kind of experience; it was my last chance to have a try at it because the camp was for 9-17 year old students and I was about to turn 18. It was either now or never 🙂

After my two camp experiences I am able to say that the football was fantastic, there were many well-qualified coaches and they were very good in what they do. They knew us by name and really motivated us every day. Our football practices were great and we trained at the famous Man City Etihad campus where there were many different football courts. We were split in two groups – juniors and seniors. In my group and team were players from all over the world and I made many friends in the two weeks. It was very easy to make friends there, everyone loves football. 🙂

Food was good although it would have been even better if there was more variety. I loved the activities which we did on the weekends. Even though we practiced at the Etihad campus, for me the best activity was when we visited the famous stadium. And the English class in the media centre was also very interesting, there we practised how to give interviews and make presentations to the press 🙂

I would recommend the Man City football school to everyone and especially to the one who LOVE football!

Patrick Zanella

PREVOD:
Čim sam čuo za Mančester City školu fudbala preko Verbalista odmah sam bio zainteresovan. Jedva sam čekao da doživim to jedinstveno iskustvo; ove godine sam uhvatio poslednji voz jer je to program za uzrast od 9-17 godina, a ja sam bio na korak od punoletstva. Bilo je ili sad ili nikad 🙂

Nakon što sam pohađao kamp dva puta mogu da kažem da je fudbal fantastičan. Škola ima mnogo visoko kvalifikovanih trenera i oni obavljaju svoj posao veoma dobro. Znali su nas poimence i svakoga dana su nas motivisali da budemo što bolji. Treninzi su bili fantastični i odvijali su se na čuvenom Etihad kampusu koji ima mnoštvo različitih fudbalskih terena. Bili smo podeljeni u dve grupe, na juniore i seniore. U mojoj grupi bili su igrači iz celog sveta i stekao sam dosta prijatelja tokom dve nedelje. Budući da svi vole fudbal bilo je veoma lako sprijateljiti se. 🙂

Hrana je dobra, mada je mogla biti još bolja da je malo raznovrsnija. Posebno su mi se sviđale aktivnosti koje smo imali vikendom. Iako smo trenirali u okviru samog Etihad kampusa, meni je bilo najbolje kada smo posetili čuveni stadion. Časovi engleskog u media centru takođe su bili veoma zanimljivi. Vežbali smo kako da dajemo intervjue i prezentacije medijima. 🙂

Preporučio bih školu fudbala Manchester City svima, posebno onima koji VOLE FUDBAL!
____________________

Patrik nam je poslao i super slike!

Verbalisti su brend i poslovna grupa kompanije PRODIREKT, koja je sertifikovan predstavnik i partner elitnih koledža u čuvenim evropskim, američkim i kanadskim univerzitetskim centrima.

Šta reći – Malta i samo Malta!

verbalisti na malti

Malta, letnja škola engleskog

Danas donosimo priču Sonje Petrovske, srednjoškolke iz Beograda, koja je sa jezičkom mrežom provela jedno leto na Malti. Sonjini utisci na pravi način prenose ono što letnje škole jezika treba da imaju – sjajno jezičko putovanje ispunjeno kreativnim učenjem, zabavom i druženjem:

PROČITAJTE VIŠE OVDE

Program My LONDON – Ljiškin pohod na Hajd park sa verbalistima

ljiljana aleksic verbalisti

Jedan od brojnih uzbudljivih dana jezičkog putovanja My LONDON predstavljamo kroz putopis dugogodišnjeg vodiča jezičke mreže Ljiljane Ljiške Aleksić. Kažu da slika vredi hiljadu reči ali kao da ova izreka ne važi baš mnogo za Ljiškine putopise. Ljiška nam prenosi kako je doživela sa našim polaznicima jedan divan dan u Hajd parku prošlog leta. Pa da krenemo onda svi zajedno stopama kralja Henrija VIII.


PROČITAJTE VIŠE OVDE

Jelenini utisci iz Monpeljea, kurs francuskog u srcu Provanse

Dvadesetdvogodišnja studentkinja arhitekture, Jelena Petrović, pohađala je školu francuskog jezika u školi ILA (Institut Linguistique Adenet) u Monpeljeu. Tu prestižnu školu obrazovna grupa PRODIREKT i jezička mreža Verbalisti zastupaju ekskluzivno u regionu Balkana. Jelena je odabrala standardni kurs francuskog u trajanju od četiri nedelje, a njene utiske i odabrane fotografije sa programa prenosimo u nastavku.

“Ja sam Jelena Petrović, iz Arandjelovca sam. Prošlog leta bila sam u Monpeljeu u kom sam četiri nedelje ne samo učila jezik, vec stekla divne prijatelje i uspomene koje ću pamtiti ceo život. Ovakav program putovanja  preporučujem od srca, jer ne samo da je koristan zbog jezika, već je i odlična životna škola. Monpelje je prelep grad, pun različitih atrakcija i aktivnosti. Škola je jako profesionalna i pohađaju je učenici iz celog sveta. Sada imam prijatelje iz Japana, Azerbejdžana, Meksika, Švajcarske, Nemačke, Belgije, Nigerije i Kolumbije. Svi su došli sa istim ciljem, da nauče francuski i druže se. Neprocenjivo iskustvo! Najiskrenije preporuke!”

Druga zanimljiva iskustva i utiske polaznika jezičke mreže Verbalisti možete videti ovde u rubrici STUDENT SPOTLIGHT, a detalje programa koje je Jelena pohađala pročitajte klikom na link:

Monpelje, francuski jezik, INSTITUT LINGUISTIQUE ADENET

Verbalisti su brend i poslovna grupa kompanije Prodirekt LLC, koja je sertifikovani predstavnik i partner elitnih svetskih jezičkih škola i univerziteta. PRODIREKT je prva kompanija u regionu jugoistočne Evrope koja je dobila dve najznačajnije akreditacije za organizaciju jezičke edukacije i programa radne prakse u inostranstvu od strane britanske English UK i nemačke ICEF, koje ujedno kontrolišu rad i izdaju akreditacije koledžima i jezičkim školama širom sveta.

Zašto sam odabrala program plaćene radne prakse u Kanadi – video priča Tine iz Slovačke

posao i radna praksa u kanadi polaznica tina verbalisti

Nakon završenih osnovnih studija u Slovačkoj i stečene diplome projektnog menadžera, Kristina Konopova – Tina nam se obratila po pitanju saveta za nastavak njenog profesionalnog usavršavanja. Cilj je bio da se pronađe opcija koja bi joj omogućila sticanje poslovnih veština i konkretnog iskustva u radu, odnosno kako nam je to Tina i sama stalno isticala: „Hoću sve pragmatično, dosta mi je teoretisanja!“ Drugi uslovi za njeno dalje profesionalno usavršavanje, jednako važni, bili su ograničen budžet, englesko govorno područje radi jezičkog usavršavanja i realna mogućnost dobijanja boravišne ili studentske vize, s obzirom da je Tina tek završila studije i nije bila zaposlena.

Našoj mladoj polaznici krenuli smo da predstavljamo nekoliko opcija, međutim Tina nas je odmah prekinula čim smo joj predočili detalje programa plaćene radne prakse i stručnog usavršavanja u Kanadi, u okviru ILAC International College, rečima: „To je to, upravo to želim!“.

Na raspolaganju su joj bila četiri programa koji su deo School of Customer Service i to u trajanju od 60, 48, 40 ili 26 nedelja u Torontu i Vankuveru. Za koju god dužinu trajanja da se odlučite, prvi deo posvećen je usavršavanju poslovnih veština kroz predavanja koje drže vodeći stručnjaci iz datih oblasti, a drugi deo programa rezervisan je za plaćenu radnu praksu. Tina je odabrala Service Essentials for Business Diploma program u trajanju od 40 nedelja u Torontu.

U video prilogu koji smo pripremili zajedno sa koledžom ILAC Tina prenosi svoje utiske nakon prva tri meseca provedena u Torontu. Posebno ističe da je jako srećna što je dobila priliku da studira i radi van svoje zemlje i u isto vreme poboljša svoj engleski. Njenu video priču možete pogledati u nastavku, a detaljan opis programa koji pohađa na linku:

Ukoliko je trenutno vaš plan samo da usavršavate engleski jezik u Kanadi, jezička mreža Verbalisti preporučuje da se na linkovima u nastavku upoznate sa kursevima u Torontu i Vankuveru:

Toronto, kursevi engleskog jezika, ILAC

Vankuver, kursevi engleskog jezika, ILAC

Kompanija PRODIREKT, vlasnik jezičke mreže, eksluzivno zastupa u regionu istočne i jugoistočne Evrope International Language Academy of Canada (ILAC) i ILAC International College, koje sa ultra modernim edukativnim centrima u Torontu i Vankuveru predstavljaju najveću kanadsku obrazovnu grupaciju i jednu od vodećih u svetu. Preko deset hiljada studenata svake godine bira neki od programa iz ponude koledža ILAC, a brojne međunarodne akreditacije, priznanja i nagrade samo potvrđuju lidersku poziciju te grupacije u kvalitetnom obrazovanju.

Zanimljiva i korisna iskustva verbalista sa drugih destinacija možete videti u rubrici STUDENT SPOTLIGHT. Proteklo leto donelo je brojna nova uzbudljiva iskustva našim polaznicima i oni jedva čekaju da ih u pomenutoj rubric uskoro podele sa vama! Stay tuned! 🙂

Škola fudbala Manchester City – Mateu sa jezičkom mrežom u ulozi Kevina de Bruynea

Jezičkoj mreži Verbalisti se svakim danom pridružuju mladi širom sveta, a Mateu, naš novi polaznik za fudbalski kamp Manchester City, došao nam je iz Španije. On je pohađao Man City Academy program a ovo su njegovi utisci:

Škola fudbala Manchester City: Mateovi utisci

Škola fudbala - Mateu sa jezičkom mrežom u ulozi Kevina de Bruynea

“Svi treninzi su se održavali na terenima Mančester sitija. To mi se mnogo dopalo jer sam se tako osećao kao profesionalni fudbaler. Zbog toga mi je i često bilo u glavi da igrači Man Cityija koriste iste te klupske prostorije. Na fudbalskim treninzima smo radili na veštinama i tehnici koje primenjuju prvotimci, kao što je moj omiljeni Kevin de Bruyne. Na časovima engleskog smo radili na projektima vezanim za fudbal. Davali smo intervjue kao profesionalni igrači, analizirali fudbalske mečeve i sastavljali svoje timove. Sve je bilo perfektno!”


Mateov izvorni testimonial objavljen na globalnom sajtu jezičke mreže Verbalists Education & Language Network:

All the trainings were in Manchester City’s facilities. I liked that a lot because that’s how I felt like a professional player. It also made me often think that the Man City players are in these facilities. In football training sessions we worked on football skills and techniques like those practiced by professional players like my favorite Kevin de Bruyne. In English classes we worked on various projects related to football. We pretended as if we were professional players who did interviews, analysed football matches and built our own teams. Everything was perfect!

Mateu

A evo kako je sve to izgledalo na terenu i u učionici…

Iskustva drugih mladih fudbalera i polaznika jezičke mreže Verbalisti pogledajte u rubrici STUDENT SPOTLIGHT

Verbalisti dugi niz godina zastupaju ekskluzivno Manchester City akademiju u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni, Makedoniji i Hrvatskoj. Ta škola fudbala danas važi za vodeću u svetu i još uvek je jedina koja se u potpunosti održava na terenima i u prostorijama koje istovremeno koriste prvotimci jednog čuvenog svetskog kluba.

Dejanine video razglednice sa Malte

Zovem se Dejana Pavićević, iz Kotora sam i imam 18 godina. Sa Verbalistima sam provela dva nezaboravna ljeta, prije dvije godine u Londonu i prošle godine na Malti. Škole engleskog su bile odlične, ipak ono što me je najviše oduševilo su prijateljstva koja sam stekla. Mislim da naše druženje ne bi bilo tako veselo i bezbrižno da nije bilo Ljiške u Londonu i Maje na Malti koje nisu samo brinule o nama već su nam puno toga pokazale i naučile. U znak male pažnje i zahvalnosti dogovorila sam se sa ostalim drugarima iz malteške ekipe da za jezičku mrežu Verbalisti napravimo jedan video throwback. Nadam se da će vam se dopasti 🙂
________________________

Dejana je 2016. godine pohađala program My LONDON (za opis programa kliknite ovde), a 2017. letnju školu na Malti sa pratiocem čije detalje možete pregledati ovde.

Video razglednice

U nastavku smo pripremili i kolaž od slika koje nam je Dejana poslala:

Kristinin kanadski spust za nezaboravno jezičko putovanje

Dvadesetdvogodišnja novosađanka Kristina Matić nedavno se vratila iz Vankuvera gde je pohađala dvomesečni kurs engleskog jezika. Kristina je koristila svaki trenutak slobodnog vremena da što bolje upozna Vankuver i za druženje sa kolegama iz celog sveta tokom raznih vannastavnih aktivnosti. Posebno je po tom pitanju pohvalila školu ILAC koja je, kako ona kaže, “maher za osmišljavanje uzbudljivih dešavanja”.

Jedan od vikenda bio je rezervisan za skijanje na padinama Stenovitih planina. Kristina nikada nije skijala, međutim tada je rešila da proba čuvene kanadske staze! Posle utvrđenog znanja sa instruktorom odvažila se u spust na skijama 🙂 Kako su njen spust i skijaški izlet izgledali pogledajte na slikama u nastavku:

Detalje programa koji je Kristina pohađala pogledajte ovde ili na linku:

Vankuver, engleski jezik, ILAC

Pored programa u Vankuveru možete se opredeliti i za kurseve engleskog jezika u Torontu, kao i za program plaćene radne prakse i školovanja:

Toronto, engleski jezik, ILAC

Plaćena radna praksa i školovanje, Toronto i Vankuver, ILAC

Jezička mreža Verbalisti ima eksluzivno pravo da na prostorima bivše Jugoslavije zastupa International Language Academy of Canada (ILAC), najveću školu u Kanadi i jednu od vodećih u svetu. Preko deset hiljada zadovoljnih studenata svake godine bira neki od kurseva iz ponude ove škole, a kvalitet potvrđuju i brojne međunarodne akreditacije, priznanja i nagrade.

Engleski u Los Anđelesu a nemački u Berlinu

Zovem se Aleksandar Kovačević i iz Novog Sada sam. Pre dve godine išao sam preko jezičke mreže u Los Anđeles, a sada je pao izbor na Nemačku. 🙂 Ovom prilikom prenosim svoje utiske iz Berlina.

Prvenstveno sam se odlučio za GLS školu, jer želim da unapredim znanje nemačkog za dalje studije u Nemačkoj. Što se tiče skole i smeštaja imao sam veoma dobro iskustvo. Časovi na vreme, profesori su posvećeni svakom uceniku i žele da svaki učenik napreduje kao što je i za očekivati od najboljih škola. Smeštaj sasvim dobar u predivnom kampusu u okviru kog je i sama škola.

Grad Berlin – reči su suvišne. Samo spakovati kofere i otići i istražiti svaki ćošak, klub, bar, pozorište, muzej.

Pozdrav, Aleksandar.
_________________

Dvadesettrogodišnji Aleksandar upravo se vratio iz Berlina gde je pohađao četvoronedeljni intenzivni kurs nemačkog jezika u školi GLS. Za detalje i upis na ovaj program kliknite ovde ili na Berlin, nemački jezik, GERMAN LANGUAGE SCHOOL (GLS)  Ukoliko želite da pogledate program koji je Aleksandar u Los Anđelesu pohađao kliknite ovde.

Preporučujemo da ovde na internet portalu jezičke mreže u rubrici STUDENT SPOTLIGHT pogledate i druga iskustva naših polaznika.

Andrija Stoimenov, najmlađi Manchester City plavac i njegovi utisci sa škole fudbala

Fudbalski kamp Manchester City, Verbalisti

Andrija Stoimenov, desetogodišnji dečak koji živi u Beču, odmah nam je ukrao srce čim se sa ocem Sinišom vragolasto ušetao u našu kancelariju da se lično raspita o detaljima škole fudbala koju je upisao. Fudbal obožava i aktivno trenira od šeste godine. Poput većine dečaka mašta o velikoj fudbalskoj karijeri, podizanju pehara Lige šampiona i učešću na Svetskom prvenstvu. Odmah je zgrabio brošuru kampa sa našeg stola i rekao: „Strava, pa ja ovde idem! Jedva čekam!“.

Andrija je početkom jula pohađao dvonedeljni program u prestižnoj Manchester City školi fudbala i jezika. Bio je u grupi juniora predviđenoj za dečake uzrasta od 9 do 11 godina, a detalje tog programa možete pogledati ovde ili klikom na sledeći link:

Po povratku iz Mančestera pozvali smo Andriju da vidimo kako se proveo na fudbalskom kampu. Posebno nas je zanimalo kako mu je bilo tokom samog putovanja, budući da je tada tek napunio devet godina. Andrija je leteo iz Ljubljane preko Frankfurta do Mančestera, a u povratku preko Minhena do Beograda. Koristio je uslugu aerodromke pratnje avio kompanije i škole. Na aerodromu u Mančesteru sačekao ga je predstavnik kampa i odveo do smeštaja.

Skola fudbala Manchester City, Andrija Stoimenov, Verbalisti
Kada je pohađao školu fudbala Andrija je bio najmlađi na kampu i definitivno najomiljeniji (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Verbalisti: „Andrija, pa gde si ti? Kakav je bio put, jel bilo sve u redu?“

Andrija: „Ćao, bilo je mnogo dobro. Kada me tata ostavio sa stjuardesom, malo sam se plašio, ali ona je bila baš super, pa me je brzo prošao strah. U avionu je bilo ekstra, čuvali su me i više nego što treba. Brzo mi je prošao put jer sam igrao igrice. U Mančesteru su me sačekali ljudi iz škole i odveli do kampusa. Odmah sam javio tati da je sve ok.“

„Jeste, kako ne, sve ok“, dodaje Siniša. Andrija se rasplakao prvi dan i hteo je da se vrati kući jer mu je tata nedostajao. Onda sam mu ja objasnio da je na odličnom programu i da treba da očvrsne kao pravi prvotimac, a ne da plače za tatom. Možemo da se čujemo u pauzama i ja sam tu za sve što mu treba, ali mora sam da se bori, da uči engleski i da nauči nove fudbalske veštine.“

Andrija će na to: „Dobro, to je bilo samo prvi dan. Posle mi je bilo super. Časovi su bili baš zanimljivi, mada sam ja svaki dan jedva čekao da počnu treninzi. Kampus je vrh, stadion je mnogo lepši nego na televiziji. Upoznao sam dosta drugara. Oduševio sam se kad smo išli na ekskurziju u London. Poslaću vam slike.“

 Verbalisti: „Hvala, Andrija, jedva čekamo tvoje slike. Planiraš li nešto sledećeg leta?“

Andrija: „Da, tata me savetuje da dobro učim u školi i da na leto ponovo mogu da odem u Mančester. Ovog puta bih voleo da idem sa mojim najboljim drugom Ademom“.

Andrija je ispunio obećanje i poslao slike koje sa velikim zadovoljstvom objavljujemo u nastavku:

Letnji kamp nemačkog Berlin College je najbolje iskustvo u mom životu

Devetnaestogodišnja polaznica jezičke mreže Verbalisti Liya Stancheva iz Bugarske pohađala je prošlog leta program active BERLIN – Berlin College u školi GLS. Za detalje tog programa i upis kliknite ovde. Iz Berlina se vratila prezadovoljna i sa velikim osmehom a mi smo je zamolili da nam ispriča neke svoje najlepše utiske sa njenog tronedeljnog active jezičkog školovanja. Liya nas je oduševila kada nam je nedeljnu dana kasnije poslala sjajnu foto reportažu 🙂 Kaže da je tu foto priču poslala svim drugarima sa kampa kao uspomenu i poziv da se ponovo vide narednog leta.

**********
Tri nedelje u Berlinu prošle su kao u snu. Baš sam srećna što sam odlučila da dođem ovde. Berlin je tako inspirativan, kad živiš u njemu osećaš se kao građanin sveta. Atmosfera u kampu je nezaboravna, osećala sam se slobodno, kao da imam krila. Ljudi koji su se brinuli o nama su sjajni i veoma zabavni. Sve je bilo dobro organizovano, tako da nemaš kad da se osećaš umorno. I dalje ne mogu da verujem da sam bila deo ovog divnog kampa. Nadam se da ću imati priliku da se tamo ponovo vratim!

iskustva polaznika liya stancheva 10 letnja c5a1kola nemac48dkog berlin college verbalisti
Tokom boravka u kampu nismo skidali osmeh sa lica. Posebno nam je bilo zabavno u akva parku Pankow.

PROČITAJTE VIŠE OVDE

Švajcarac Loic o programu active BRIGHTON

utisci polaznika jezicke mreze loic iz svajcarske o kings brightonu

Broj polaznika jezičke mreže Verbalisti ubzrano raste a mreža se širi globalno! Najveći broj studenata pridružuje nam se iz Evrope a glavni razlozi koje polaznici navode su atraktivni programi i pouzdanost usluga jezičke mreže. Jedan od programa koji je letos realizovan u izrazito evropskom sastavu bio je active BRIGHTON a pohađali su ga: jedan Švajcarac, dva Italijana, jedan Poljak, troje njih iz Srbije i dvoje iz Crne Gore.

Program koji se izvodi u Brajtonu u saradnji sa vodećom obrazovnom grupom KINGS EDUCATION, idealno uklapa učenje engleskog jezika sa raznovrsnim vannastavnim aktivnostima i izletima. Posebno je omiljen među mladima koji žele veću samostalnost u organizovanju svog slobodnog vremena.

Verbalisti svakog leta obilaze svoje studente i kampove, a veoma zanimljiv sastav brajtonske grupe ovog leta bio je najzaslužniji što je jezička mreža poslala kompletan produkcijski tim u posetu školi Kings u Brajtonu. Cilj – snimanje priloga o iskustvu naših polaznika sa školom i programom active BRIGHTON. Za glavnog glumca odabrali smo devetnaestogodišnjeg Švajcarca Loika (Loic). Istina je da je njegov šarm imao veliku ulogu u našoj odluci, ali nam je podjednako bilo zanimljivo njegovo slabije poznavanje engleskog jezika koje Loiku nije ni malo otežalo boravak u Brajtonu, a kao što ćete imati prilike da vidite, ni prenošenje njegovih utisaka na engleskom jeziku i to pred kamerom. 🙂

Odmah na početku našeg obilaska škole Loik je istakao da su ga nastavnici oduševili, posebno jer su koristili interesantne metode u nastavi. Švajcararac kaže da su svi predavači bili veoma srdačni prema njemu i ostalim učenicima. Loik je zadovoljan i svojim smeštajem koji se nalazi u okviru škole – sobe su udobne i čiste, a samo sprat niže je i kafeterija gde može da jede ili uz kafu porazgovara sa studentima iz celog sveta.

Nova prijateljstva ostavila su poseban utisak na druželjubivog Švajcarca – tokom celog boravka sami smo se uverili koliko mu prija da se upoznaje i druži sa novim ljudima. Prijatno ga je iznenadilo što su Englezi, suprotno verovanju o njihovoj rezervisanosti, pričljiviji nego njegovi sunarodnici.

Za Brajton ima samo reči hvale. Posebno je istakao uličnu umetnost i modernu kulu i360 pored plaže. Ta dugačka i lepa brajtonska plaža bila je i idealno mesto za njegovu omiljenu aktivnost – trčanje. Kao pravi profesionalci, dok smo ga snimali, morali smo sa njim i da trčimo, na kraju, time smo najbolje pokazali i zašto se ovaj program zove – active BRIGHTON! 🙂

Ipak, ne moraju svi da trče da bi uživali u ovom jezičkom programu, školi i popularnom britanskom letovalištu; najbolje da pogledate Loikove utiske u prilogu u nastavku i da se sami uverite.

LOIC I JEDAN NJEGOV DAN NA PROGRAMU active BRIGHTON

 

Ivanovo jezičko putovanje My LONDON

Ja se zovem Ivan Filipovic, imam sedamnaest godina i dolazim iz Uzica. Ove godine sam prvi put odlucio da posetim London i to preko Verbalist jezicke mreze. Tako sam spojio lepo i korisno – da učim jezik i obidjem jedan od najlepsih svetskih gradova.

PROČITAJTE VIŠE OVDE

Lucijino intenzivno druženje i učenje nemačkog sa programom Berlin Westend

Moje ime je Lucija Perovic. Imam 15 godina i dolazim iz Crne Gore iz Niksica. Na ljetnjem raspustu provela sam 2 nedjelje na programu Berlin Westend u okviru skole GLS. U pitanju je program gde se intenzivno uci njemacki jezik. Ta ideja je dosla iz toga sto sam htjela da nastavim srednju školu u inostranstvu i bilo je potrebno poboljsati njemacki.

Ovaj program je za mene nezaboravno iskustvo. Upoznala sam puno novih ljudi iz razlicitih krajeva svijeta, sto mi je pomoglo da se upoznam bolje sa njihovim nacinom zivota i obicajima. Takodje sam sa nekima u kontaktu i posle kampa i nadam se da cemo ostati dobri prijatelji.

U toku trajanja kampa imali smo prvo časove, a posle podne je uvijek bila organizovana neka aktivnost koja je zanimljiva i korisna u isto vrijeme. Kada sam se vratila moj njemacki se znatno popravio. Svakog trenutka smo bili zaokupirani necim zanimljivim i nikada nam nije bilo dosadno. Svakako preporucujem svima da odu na kamp jezika i garantujem da ce imati puno zabave i novih, zanimljivih iskustava. Nadam se da cu uskoro pohadjati neki novi kamp. A ko je bolji od Verbalista da mi pomogne u tome 🙂

Pozdrav iz Crne Gore!
____________________

Lucija je pohađala program Intensive – Berlin Westend čiji opis i cene možete pogledati ovde ili na:

Berlin Westend, nemački jezik (14-17 god), GLS

Lucija nam je poslala i nekoliko slika:

Anastasija i njen kurs nemačkog u Beču kao priprema za upis na studije u Nemačkoj

anastasija u becuMoje ime je Anastasija Petković, imam 18 godina i živim u Vranju. Učenica sam četvrtog razreda gimnazije i u cilju usavršavanja nemačkog jezika i kasnijeg upisa na studije medicine u Nemačkoj pohađala sam Actilingua školu jezika u Beču. Želela sam da ovaj letnji raspust provedem na malo lepši, drugačiji i pre svega koristan način. Izabrala sam opšti kurs nemačkog u trajanju od 6 nedelja.

Ovo jezičko putovanje bilo je jedno neverovatno i nezaboravno iskustvo za mene. Pored toga što sam značajno poboljšala znanje nemačkog jezika, imala sam prilike da upoznam mnogo zanimljivih ljudi iz celog sveta i sa njima sam provela neke od najlepših trenutaka mog boravka u Beču. Grad ima neverovatnu kulturnu i istorijsku vrednost i defintivno ga morate posetiti.

Actilingua škola je pravi izbor za sve one koji žele da poboljšaju znanje nemačkog jezika u kratkom roku. Za šest nedelja naučila sam mnogo više nego tokom cele godine u mojoj školi. Bio je to jedan zanimljiviji i kreativniji način učenja jezika od onog koji nam se nudi kod kuće. Profesori su bili sjajni, uvek na raspolaganju, spremni da pomognu i s osmehom odgovore na sva naša pitanja. Već se radujem svom narednom jezičkom putovanju, ovaj put u Berlin, i naravno opet preko jezičke mreže Verbalisti čiji tim izvanredno radi svoj posao i s kojim je zadovoljstvo sarađivati.

________________

Opis i cene kursa nemačkog jezika koji je Anastasija upisala možete videti ovde a ostala iskustva naših polaznika na STUDENT SPOTLIGHT.

Save

Milica Vukšić: Najbolje iskustvo do sada, ne bih ga mijenjala ni za šta

Letnji kamp engleskog na Malti, Verbalisti

Sjela sam u svoje sjedište u avionu koji je letio pravo za Maltu iz Beograda. Uzbuđena više nego ikada u zivotu, gledala sam kako uzlećemo. Mislila sam da sam bila spremna za jedno novo iskustvo, ali nisam ni bila svjesna koliko će ovo putovanje biti posebno.

Već na našem skupljanju na aerodromu sprijateljila sam se sa nekoliko ljudi, a onda sam i primjetila meni vec poznata lica iz Kotora sa kojima sam stvorila uspomene vrijedne za čitav zivot.

Kada smo stigli, oduševila sam se kako izgleda soba, sa najvecim balkonom i najljepsim pogledom. Preko dana smo imali razne aktivnosti, obilaske, filmske projekcije, posete plažama, žurke na bazenu koje su bile nevjerovatno dobre i zanimljive, uvijek je bio očekivan dobar provod. U školi nisam imala problema, jer je nastava bila odlično organizovana pa sam i to smatrala zanimljivim.

Ovo je jedno iskustvo za koje bih rekla da je najbolje do sada, ne bih ga mijenjala ni za šta. Sigurna sam da ćemo se moji prijatelji i ja organizovati opet i poći da uživamo sa Verbalistima na Malti ili nekoj drugoj destinaciji. Ovo je nešto što se pamti i nikako ne zaboravlja!

Milica Vukšić, Kotor
_________________

Šesnaestogodišnja Milica je pohađala program letnje škole engleskog jezika na Malti sa pratnjom čije detalje možete videti ovde ili klikom na sledeći link: Malta, engleski jezik (12-17 god), IELS

Moj London i moja ekipa

Ja sam Jovana Lakicevic iz Tivta. Imam 18 godina i ovoga ljeta putovala sam sa Verbalistima u London. Za mene ovo je jedno neprocjenjivo iskustvo jer upoznajete puno novih ljudi, obilazite predivan grad i naravno najvaznije – ucite jezik. Smjestaj i hrana su bili odlicni, osoblje u rezidenciji Chester House preljubazno. Nas vodic Lili bila je savrsena, puna energije i pozitivnog duha. Skola je dobra i uci se na praktican nacin.Najveci utisak na mene je ostavila moja ekipa koju sam upozna u Londonu. Mladi ljudi zeljni znanja, dobre zabave i druzenja. Hvala Verbalistima i preporucila bih svima koji zele da kvalitetno uloze svoj novac i vrijeme da im se jave.
____________________

Sa detaljima Jovaninog jezičkog putovanja možete se upoznati ovde ili klikom na My LONDON, jezičko putovanje (engleski), ST GILES COLLEGE

Pozivamo vas da pogledate brojna druga zanimljiva i korisna iskustva verbalista u rubrici STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde.

Francuski u Monpeljeu: “Thank you ILA!”

Ucenje francuskog uz degustaciju vina u skoli ILA u Francuskoj, Verbalisti
Učenje francuskog uz degustaciju vina

Helena iz Hrvatske, čije poznavanje francuskog jezika je bilo na početnom nivou, upisala je kurs u institutu ILA u Monpeljeu. Škola je zamolila Helenu da svoje iskustvo učenja francuskog opiše na engleskom a mi prevod njenog testimonijala donosimo u nastavku:

“Atmosfera na času je bila opuštena a aktivnosti raznovrsne. Ja sam ostvarila B1 nivo kroz intenzivan kurs koji je trajao 6 nedelja i prošao super zahvaljujući mom profesoru! Moj smeštaj je bio u studentskoj rezidenciji jer sam želela privatnost koje pruža sopstveno kupatilo. U rezidenciji su govorili oba jezika, tako da sam mogla da biram ako hoću da pričam na francuskom ili engleskom. Izabrala sam grad Monpelje zbog njegovih pristupačnih cena i jer nije preveliki. To je veoma važno kako bih izbegla gubljenje vremena i energije u javnom prevozu. Sve je bilo centralizovano i perfektno! Ja živim u Dubrovniku u Hrvatskoj. To je poznat turistički grad pa je s toga važno da mogu da govorim francuski. Želja mi je da se zaposlim u ugostiteljstvu ili turističkoj agenciji. Hvala ti ILA!”

Helena iz Hrvatske, Verbalisti testimonial“The ambiance in class is relaxed and the activities are varied. I completed the B1 level of 6 weeks, and the intensive courses went well thanks to my professor! I stayed in stutdent residence in order to have my independence with my own private bathroom. The residence is multilingual, I could speak in either french or english, if I needed to. I chose the city of Montpellier because of its attractive prices and the fact that the city isn’t too big. That’s important so that one doesn’t waste time or energy on the public transportation. Here, everything is centralized and it’s perfect! I live in the city of Dubrovnik in Croatia. It’s a very touristic city and therefore it’s important to be able to speak french. I wish to work in the hospitality trade or with a travel agency. Thank you ILA!”

Program koji je Helena pohađala možete pogledati ovde ili klikom na sledeći link:

Monpelje, francuski jezik (16+ god), INSTITUT LINGUISTIQUE ADENET

Pogledate brojna druga zanimljiva i korisna iskustva verbalista u rubrici STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde.

O školi ILA

The Institut Linguistique Adenet (ILA) važi za vodeću školu francuskog jezika i sigurno najbolju u južnoj Francuskoj. Od osnivanja 1998. godine više od 35.000 studenata imalo je priliku da se usavršava na jednom od kurseva ove škole. Svake godine The Institut Linguistique Adenet upiše oko 2.000 polaznika iz čak 80 zemalja, tako da ta škola može da se pohvali sa odličnom zastupljenošću studenata iz celog sveta i jezičkim usavršavanjem u globalnom okruženju. Jezička mreža Verbalisti ima tu čast da ovaj renomirani koledž ekskluzivno zastupa na teritoriji jugoistočne Evrope.

Urošev pohod na master studije u Americi počeo je sa pripremnim programom na Rider univerzitetu

Zovem se Uroš Ranisavljević. Imam 24 godine i diplomirani sam politikolog za međunarodne odnose i politiku Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Tokom studija u meni se pojavila ideja i želja da nastavim školovanje u inostranstvu, pre svega u Engleskoj ili Americi.

uroc5a1 i lola kampus univerziteta rider
Uroš i Lola, kampus univerziteta Rider

U istraživanju opcija za studiranje u inostranstvu i u razgovoru sa ljudima koji su imali takvo iskustvo dobio sam informaciju o jezičkoj mreži Verbalisti koja pomaže u ovakvim prilikama. Zahvaljujući svojoj devojci Loli Hasanović i njenoj porodici, došao sam u priliku da upoznam direktora Verbalista, Dejana Trpkovića, koji nam je bio od velike pomoći i uputio nas na  Kings Education Graduate Preparation Program iliti pripremni program za postdiplomske studije. Dejan i njegovi saradnici izašli su nam u susret po svim pitanjima, pomogli su nam u prikupljanju neophodne dokumentacije i bili maksimalno uslužni i tolerantni sa svim našim pitanjima i zahtevima…a bilo ih je mnogo. U pravom smislu reči pripremili su moju devojku i mene za odlazak u SAD i ono što nas očekuje na pripremnom programu.

Program smo pohađali na Rider University koji je partner sa King Education. Iskustva su bila sjajna i sve informacije koje smo dobili od Verbalista bile su tačne i znali smo šta da očekujemo. Sam program je jako intezivan i zahteva prisustnost na časovima po ceo dan, tačnije 8-9 sati dnevno, ali se apsolutno isplati jer vas natera da praktično odmah počnete da mislite na engleskom jeziku, a ne samo da ga koristite u svakodnevnoj komunikaciji. Takođe, program je sjajan jer pruža uvid i informacije o tome kako izgleda studirati na američkom univerzitetu, zatim „pravila učionice“ na američkim koledžima, pravila pisanja i tome slično.

Izuzetno sam zadovoljan ovim usavršavanjem upravo iz razloga jer sam spreman za ono što me dalje očekuje, i sada sigurno znam da će to biti master studije na američkom koledžu. Ono što je veliki plus u svemu ovome jeste da sam imao jedinstvenu priliku da provedem 3 meseca u Americi, da upoznam novu i drugačiju kulturu, kao i ljude koji dolaze iz drugih zemalja i kultura. Bilo je san snova biti u Njujorku, prestonici sveta, a zatim videti i Filadelfiju, međutim ni druga manja mesta koja smo obišli u Njujorku, Nju Džerziju i Pensilvaniji nisu bila ništa manje lepa i interesantna. Ovo leto je bilo iskustvo za ceo život i nešto što ću pamtiti zauvek 🙂
___________________

Ukoliko želite da pohađate neki od pripremnih programa za upis na univerzitete u Americi i Engleskoj, ili pak za polaganje TOEFL ili IELTS ispita, kontaktirajte nas ovde i mi ćemo vam kroz besplatne konsultacije pomoći da pronađete pravu opciju za dalje studije u inostranstvu.

Ostala korisna iskustva naših polaznika pogledajte u kategoriji STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde.

Desetogodošnju uspešnu saradnju sa Kingsom u pogledu jezičke edukacije u inostranstvu, kompanija PRODIREKT, vlasnik jezičke mreže Verbalisti, proširila je pre tri godine stručnim savetovanjem studenata za izbor i upis na fakultete u Evropi i Americi. Pripremni programi za upis na univerzitete u inostranstvu nisu samo najbolji način da se znanje engleskog podigne na najviši nivo, već se tokom tih studija kandidat upoznaje sa obrazovnim sistemom, budućim predmetima i kulturom zemlje u kojoj se planira dalje obrazovanje. Posebno je važno istaći i da uspešno završen pripremni program omogućuje lakši i brži upis na fakultete (na primer, nije potrebno polagati TOEFL ili IELTS ispite, bolja prohodnost pri upisu i drugo).

Lola i Uroš su sve napred navedene pogodnosti imali prilike da i sami dožive nakon što smo ih ovog meseca uspešno upisali na magistarske studije Concordia univerziteta u Njujorku. U nastavku donosimo Kings Education intervju u kom Lola i Uroš daju svoje utiske o pripremnom programu a uskoro ćemo, sa velikim zadovoljstvom, objaviti i njihova prva iskustva za poslediplomskih studija.

Kings: Možete li nam reći nešto više o gradu iz kog dolazite?

 • Iz Beograda smo. To je grad koji je, izmežu ostalog, postao poznat u svetu po odličnim žurkama i noćnom životu.

Kings: Recite nam par stvari koje ljudi obično ne znaju o vašem gradu ili zemlji.

 • Beograd je jedan od najstarijih gradova u Evropi a osnovali su ga Kelti pre nego što je postao rimsko naselje Singidunum. Nikola Tesla vodi poreklo iz Srbije.

Šta vam se najviše sviđa u Beogradu?

 • Lola: “Beograd nikad ne spava, to je veoma živ grad gde uvek možete da sretnete drage ljude”.
 • Uroš: ”Beograd je sjajno mesto, tu u svako doba dana i noći možete da vidite ljude na ulicama. Stalno se nešto pozitivno dešava”.

Kings: Kako biste uporedili Lorensvil (Nju Džerzi) sa svojim gradom?

 • To je kao da poredite Njujork sa Lorensvilom. Kada smo stigli, pomislili smo da je kampus manji u poređenju sa drugim kampusima u Americi, međutim, tokom boravka u njemu shvatili smo da poseduje apsolutno sve što je jednom studentu potrebno.

Kings: Zašto ste odlučili da studirate u Americi?

 • Lola: “Čim sam prvi put došla u Ameriku poželela sam da studiram ovde i ta želja me od tada ne napušta”.
 • Uroš: “Došao sam ovog leta sa Lolom kako bismo usavršili engleski jezik. To je jedinstvena prilika za profesionalno usavršavanje i brzo učenje jezika”.

Kings: Koje gradove/države ste posetili tokom boravka u Americi?

 • Obišli smo Prinston, Njujork, Filadelfiju, Njutaun, Lambertvil, Trenton, Stokton i Crayola Factory u Istonu (Pensilvanija).

Kings: Kako biste, na osnovu dosadašnjeg iskustva, opisali školovanje u KINGS-u?

 • Lola: “Veoma je dobro. Ivona je fantastičan profesor. Na časovima dosta pažnje posvećuje interakciji sa studentima. Po mom mišljenju, pisanje je najinteresantnije i zaista sam uživala”.
 • Uroš: “Diskusija o kulturološkim razlikama sa Kim bila je baš dobra. Puno mi je značilo korišćenje engleskog u diskusijama”.
 • Lola: “Dosta sam naučila o različitim kulturama. Studenti iz moje grupe šaroliko su razmišljali na pomenutu temu i to mi je pomoglo da shvatim koliko smo različiti. Svi su dobili šansu da govore i uče. Pripremni program za upis na master studije (GPP) veoma je intenzivan i zahtevan. Ponosna sam na sebe da sam ga uspešno završila. Ovo je i prvi put da sam duži vremenski period razdvojena od porodice”.

Kings: Koje vannastavne aktivnosti vam se najviše dopadaju?

 • Obilazak Njujorka, filmske večeri, kao i odlazak na premijeru filma Suicide Squad sa drugim studentima iz Rajder univerziteta.

Kings: Gde ste smešteni i kakav je vaš dnevni raspored na Rajder univerzitetu?

 • Lola: “Živimo na kampusu (Centennial House). Radnim danima odlazim na časove i volim da odem u gazebo da čitam. Otkrila sam fantastične hamburgere u Cranberry’s Cafe! Za mene je ovo sve novo jer nisam navikla da budem daleko od roditelja. U Beogradu živim u centru grada, a sada na kampusu sa drugim studentima… navikla sam se i dobro je”.
 • Uroš: “Treniram u rekreatvinom centru i igram košarku. Tereni i oprema na kampusu su novi. U Beogradu živim sam, tako da je deliti svakodnevicu (i kupatilo) sa drugim studentima za mene značajna promena, ali to nije nešto na šta nisam mogao da se brzo naviknem :)”.

Lolin i Urošev intervju na engleskom jeziku možete pogledati ovde a u nastavku donosimo njihov pozdrav sa Rajder univerziteta:

 

Kings Education važi za jednu od najboljih jezičkih obrazovnih organizacija u svetu, naročito kad je kvalitet nastave u pitanju. Ta grupacija poseduje brojne jezičke centre/škole, a najveći su u Londonu, Oksfordu, Bornmutu, Los Anđelesu, Bostonu i Njujorku.

Ove godine proslavljamo 10 godina partnerstva sa KINGS EDUCATION, a saradnja sa tom školom posebno nam je draga jer je prethodila kreiranju jezičke mreže Verbalisti kao jedinstvene i danas jedne od najuticajnijih edukativnih mreža u Evropi.

Save

Prezadovoljna sam ljetnom školom na Malti!

ena na malti
Ena Šarić (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Zovem se Ena Šarić i iz Bosne i Hercegovine sam.

Ovo ljeto pohađala sam ljetnu školu na Malti kojom sam prezadovoljna. Škola na Malti mi je dosta pomogla da poboljšam svoj engleski jezik i da upoznam predivne ljude iz cijelog svijeta. Profesori u školi odlično su prilagođavali nastavu našim potrebama i pomoću nove tehnologije, nama poznatije, približavali su nam engleski jezik. U potpunosti su bili posvećeni svim učenicima i atmosfera je uvek bila opuštajuća i prijateljska. Rezidencija Days Inn, koja je te dvije sedmice zamijenila moj dom, također je bila odlična sa svim bitnim osnovama. Definitivno mi je ponovna želja otići na Maltu i pohađati IELS školu.

Ovo je bilo moje prvo jezičko putovanje, nadam se da ću i iduće godine putovati sa Verbalistima.
_______________

Osamnaestogodišnja Ena izabrala je action packed program active MALTA sa kojim se možete upoznati ovde i koji je jezička mreža zajedno sa školom IELS na Malti kreirala specijalno za naše mlade polaznike uzrasta 16-25 godina.

Pogledajte i druga iskustva i utiske polaznika škola jezika i jezičke mreže Verbalisti u kategoriji STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde.

Jovanino jezičko ljetovanje na Malti

Jovana (levo) i Maja (pratilac grupe)
Jovana (levo) i Maja (pratilac grupe)

Smatram da ću ovo iskustvo pamtiti cijeli život! Ove četiri nedelje na Malti mogu svrstati u najljepši dio mog života, bez pretjerivanja! Samo druženje sa učenicima iz svih krajeva Evrope mi je značilo više nego bilo šta jer su prijateljstva ipak najveće bogatstvo koje jedna osoba može da ima. Danima smo uživali u najrazličitijim aktivnostima poput kupanja na prelijepim malteškim plažama, žurki, kartinga, bioskopa i još mnogo toga. Dan na ovom jezičkom putovanju za mene je bio kao rukom odnešen, sve je prolazilo tako brzo, na moju žalost, i sada mi sve to sada isuviše nedostaje. Mislim da mi ni duplo više od svega ovog ne bi bilo dovoljno. Takođe, planiram da i sledeće ljeto provedem na nekoj daljoj destinaciji upravo sa istom idejom – učeći engleski!

Drago mi je što sam svojoj porodici i društvu mogla da se pohvalim upravo ovim iskustvom, a to je odlazak na Maltu gdje sam se provela i bolje nego sto sam očekivala. I naravno, zahvalna sam Maji što mi je uljepšala ljeto i bila najbolji lider i Verbalistima koji su sve ovo besprekorno organizovali!

Puno toplih pozdrava od Jovane Subotić iz najljepšeg grada na svijet’, a to je Kotor! 🙂
____________________

Sedamnaestogodišnja Jovana pohađala je letnju školu jezičke mreže na Malti a opis tog programa, fotografije i video priloge možete pogledati ovde. U nastavku prenosimo jedan mali deo Jovaninog jezičkog letovanja u slikama.

Save

Save

Save

Save

Save

Vladanova jezička putovanja i letovanje na Ibici

Polaznik jezicke mreze Vladan Kovacevic na Ibici

Zovem se Vladan Kovačević, imam 23 godine i živim u Podgorici. U cilju usavršavanja španskog jezika odlučio sam da preko jezičke mreže Verbalisti pođem u Španiju na tronedeljni kurs, tačnije na Ibicu. Možete misliti koliko su mi se svidjela Balearska ostrva kada se preko Verbalista dvije godine zaredom vraćam tamo.

Ibica je prelijepo ostrvo koje je u potpunosti zadovoljilo sva moja očekivanja, od kulture, legendarnog noćnog života, najpoznatijih svjetskih DJ-eva, plaža, sve do gastronomije i gostoprimljivih Španaca. Doduše njih je u manjini jer Ibica zimi broji svega 130 hiljada stanovnika, dok ljeti ta cifra prelazi 3 miliona.

Škola se nalazi u Ibiza Town-u, nedaleko od stana u kom sam odsjeo. Profesori i cijelo osoblje su veoma prijatni, a časovi tako koncipirani da učenje španskog jezika naprave zanimljivim.

Ono što bih izdvojio jesu ljudi sa kojima sam provodio vrijeme, išao na časove i dijelio stan. U školi su bili studenti iz svih dijelova svijeta – od Japana, Kine, Rusije, cijele Evrope, pa sve do Brazila i Sjeverne Amerike. Sa nekima sam u kontaktu, a sa nekima sam nastavio druženje kroz međusobne posjete. To su moji prijatelji za cijeli život.

Mogao bih još dugo da pišem o svom iskustvu, ali nikako ne bih uspio da živopisno dočaram sve ono što jedno jezičko putovanje sa sobom nosi. Zato preporučujem svima da se upuste u tako nešto, a Verbalisti su prvi i nezaobilazni korak u toj avanturi. A ja, do svog sledećeg jezičkog putovanja, idem na jedno “obično” već sledeće nedelje, u posjetu prijateljici iz Amsterdama koju sam upoznao upravo na Ibici 🙂
_____________

Program koji je Vladan pohađao možete pogledati ovde, a nešto mlađim polaznicima (uzrasta 16 i više godina) preporučujemo da ovde pregledaju i popularni program active IBIZA.

Save

Školo, super si i ne menjaj se!

iskustva-polaznika-jezicke-mreze-verbalisti-olga-movchanOlga Movchan iz Ukrajine pohađala je ovog leta preko jezičke mreže Verbalisti kurs engleskog jezika u školi IELS na predivnom ostrvu Gozo. Olga je upisala tronedeljni program poslovnog engleskog čije detalje možete pogledati ovde.

Olga nam je prenela da je bila posebno zadovoljna kvalitetom nastave, profesor je prilagodio nastavni program i uključio sva njena pitanja i zahteve u vezi sa gramatikom, rečničkim pojmovima i tematikom. Dopao joj se i komfor koji pružaju apartmani koji se nalaze odmah iznad školskih učionica. Olga je istakla da su joj brojne vannastavne aktivnosti puno značile da poboljša svoj engleski a školi je poručila “da se ne menja” 🙂 Prenosimo njena iskustva u izvornom obliku:

“Attending the IELS language school in Gozo was the best way to improve my English. The lessons were well structured and all my questions about grammar, topics and vocabulary were noted by my tutor and included in the programme. The classrooms are all comfortable and bright. The self-catering apartment situated above the school includes everything for a comfortable stay. Our proprietor was very helpful and friendly, and the transfers were very well organised. The school also offers a huge number of free time activities – which were suitable for everyone – during which we could practice our English. I hope the language school in Gozo doesn’t ever change!”

Save

Save

Save

Save

Preporučujemo da ovde na internet portalu jezičke mreže u rubrici STUDENT SPOTLIGHT pogledate i druga iskustva naših polaznika.

Melino malteško carstvo i letnja škola engleskog jezika

melita u plavoj laguniZovem se Melita Ikić, imam 14 godina i živim u Beogradu. Dve godine za redom sa Verbalistima sam bila na Malti koja me je potpuno očarala.

Mala ostrvska zemlja prebogate istorije: tajanstvena Mdina, šarmantna Valeta, fascinantna Plava laguna na ostvu Komino. Smeštaj koji je za nas obezbedila škola IELS je komforan i na sjajnom mestu, na samo pet minuta peške od škole.

Sve nam je bilo na dohvat ruke. Časovi su bili dinamični, raznovrsni sa odličnom atmosferom. Naravno najlepši deo su izleti. Odlična ekipa iz celog sveta i nezaboravna druženja.

Najslađe za kraj: group leader Maja Merdović 🙂 Bez njene pozitivne energije naša ekipa ne bi bila ista. Hvala Verbalisti, vidimo se i sledećeg leta sigurno!
______________

Popularna, preslatka i svuda prisutna Meli (što se da videti i po slikama u nastavku :)) pohađala je letnju školu engleskog jezika čiji opis možete videti ovde.

Pogledajte i druga iskustva i utiske polaznika škola jezika i jezičke mreže Verbalisti u kategoriji STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde.

Save

Save

Moje nezaboravno ljeto na Malti

prva-grupa-verbalista-na-malti

Za nas ne postoji veća motivacija i zadovoljstvo od onog kada nas pohvale naši polaznici. Neda Šerović iz Crne Gore ovako je opisala njeno letovanje sa jezičkom mrežom:

neda-polaznica-jezicke-mreze-verbalisti-na-malti
Nedi (u sredini) najviše se dopao odlazak na ostrvo Comino i maltešku glavnu atrakciju “Blue Lagoon”

neda-serovic-jezicka-mreza-verbalistiLjetnju školu engleskog jezika na Malti sa Verbalistima opisala bih kao doživljaj koji se ne zaboravlja. Tamo sam se družila sa vršnjacima iz različitih država, upoznala se sa njihovim jezicima i kulturama.

Bili smo smješteni u apartmanima hotela “Bay View” koji se meni jako svidio, a sobu sam dijelila sa vršnjakinjama iz Njemačke i Češke, tako da smo konstantno koristili engleski jezik.

Svako jutro jedan od dežurnih activity lidera obilazio bi sobe i tako nas budio. Ujutru bismo išli u školu od 8:45h do 12:15h, što je meni lako padalo, jer su časovi bili zanimljivih sadržaja, a grupe su bile odlično, raznovrsno sastavljene.

Poslije škole imali smo aktivnosti, a moje omiljene bile su odlazak na ostrvo Comino, kao i obilazak grada Mdine.

Nakon završetka aktivnosti otišli bismo u hotel, pa na večeru. Svako veče u 19:30h okupljali bismo se kod recepcije hotela i išli na sledeću aktivnost, teen parties, sports nights, boat parties…

Malta je za mene bila jedno predivno iskustvo i svakome bih preporučila da sa Verbalistima nauči nešto novo i provede nezaboravno ljeto”.

Neda je pohađala letnji jezički program u vodećoj školi na Malti a opis programa možete videti ovde.

Save

Save

Save

Save

Save

Zima i leto u Berlinu kroz Ninin kaleidoskop

nina-stojicMoje ime je Nina Stojić, imam 17 godina i živim u Beogradu. Nemački jezik učim od osnovne škole i mislim da je sada pravo vreme da ga konačno sa samopouzdanjem progovorim. Zahvaljujući jezičkoj mreži Verbalisti imala sam priliku da dva puta budem na programu Berlin college u školi GLS, prvo u januaru a onda i u julu ove godine.

U početku, na zimskom kampu, mislila sam da će mi biti teško da se uklopim u novu sredinu jer nisam tako dobro govorila nemački, ali već posle prvog dana sve je bilo super. Profesori u školi obavljaju svoj posao sa puno stručnosti, uvek su tu da nam pomognu i čine sve da se oslobodimo i budemo aktivni na nastavi. Časovi su dosta različiti i puno zanimljiviji od onih u mojoj školi. Sve je bilo baš onako kako su nam rekli u jezičkoj mreži u Beogradu i hvala im što su taj moj strah umanjili pre mog odlaska 🙂

Skola nemackog za mlade tokom zime, VerbalistiSvakoga dana posle nastave imali smo razne aktivnosti i ekskurzije i to mi se posebno dopadalo. Obilazili smo Berlin i družili se pa sam tu dodatno vežbala da govorim nemački i engleski sa drugarima iz celog sveta. Najviše sam se zbližila sa dve drugarice iz Španije. Sa njima sam i dalje u kontaktu i planiramo da naredne godine ponovo budemo zajedno na istom programu.

Posebno me fascinirao Fernzetrum, čuveni berlinski TV toranj koji se nalazi tačno 204 metra iznad zemlje. Gledano odatle, Berlin je magičan…kao da ga posmatram kaleidoskopom – svetla grada pomešana sa belinom snega sa pogledom na razne znamenitosti 🙂  Vidi se Muzejsko ostrvo, Oberbaum most, mesto gde je bio čuveni zid, Branderburška kapija…Nakon Fernzetruma obično smo išli baš do Branderburške kapije da kupimo pečeni kesten koji se tu prodaje. Cela grupa bi strpljivo čekala svoju porciju. Ni to što je malo hladno ne smeta jer je to najlepši pečeni kesten u gradu. Tokom zimskog kampa veoma sam uživala i u dvoranskom klizanju na ledu.

Letnji kamp je bio isto fenomenalan a 3 nedelje su mi prosto proletele. Letos mi se najviše dopao obilazak Muzejskog ostvrva i gradskog jezgra i kupanje na jezeru Wansee. Zapravo ne znam da li mi se Berlin više svideo zimi ili leti, svejedno kad god da odete neće te pogrešiti. Toliko od mene…za sada 🙂 Ich liebe dich, Berlin!!!!

Nina je pohađala program active BERLIN – Berlin College čije detalje možete pogledati ovde. Za kompletnu listu programa jezičke mreže Verbalisti kliknite ovde a za aktuelne promocije ovde.

Save

Save

Anja u carstvu Harija Potera i londonskih atrakcija

jezicko-putovanje-my-london-i-polaznica-jezicke-mreze-anja

Prva reč na koju pomislim kada mi neko spomene London je savršenstvo. Zahvaljujući Verbalistima imala sam predivno iskustvo u jednoj od najfascinantnijih metropola u svetu.

kursevi-engleskog-i-jezicko-putovanje-u-london-10Organizacija je bila perfektna, a naš dragi vodič, Ljiljana Aleksić, nam je pomogla da svaki trenutak postane nezaboravan. Lili nas je vodila svuda, pa i mimo programa. Kada smo obišli sve sto je bilo po planu i kada nam je prenela svoje znanje o značajnim mestima, vodila nas je po dogovoru gde smo hteli. Lili je bila neumorna i trudila se da moja grupa i ja što više saznamo, naučimo i vidimo, a meni se posebno dopala poseta carstvu Harija Potera. 🙂

Kad je u pitanju škola i tu se sve odvijalo kao u filmu. Upoznala sam mnogo priatelja iz cele Evrope. Profesori su nam preneli puno znanja, ali i pored edukacije su nam pružili i mnogo zabave. Ja stvarno ne mogu da nađem nijednu zamerku!

Ovo putovanje mi je otvorilo oči i pružilo bolji pogled na svet i mogućnosti u njemu. I ne mogu ni opisati kako sam se tada ocećala, toliko poletno i srećno… Svima koji su u mogućnosti preporučujem My London, jer kada pogledam bilo koju sliku, vidim naše osmehe i skoro da mogu da opipam energiju kojom zrače! Hvala jezičkoj mreži na divnom letu koje sam provela u Londonu, a već sada zajedno sa drugaricama planiram novo jezičko putovanje, volela bih da to bude Njujork, mada se možda ponovo bacim u zagrljaj mojoj prvoj ljubavi Londonu 🙂

Anja Jevtović

Opis i cene programa My LONDON koji je Anja pohađala možete pogledati ovde. Upis je u toku i grupe sa datumima polazaka su već formirane.

Pogledajte i druga iskustva i utiske polaznika škola jezika i jezičke mreže Verbalisti u kategoriji STUDENT SPOTLIGHT ili kliknite ovde.

Save

Save

Moje leto u školi Kings, na američkom Rider Univerzitetu

Zovem se Lola Hasanović i ovo leto provela sam u školi Kings, u Nju Džerziju, na pripremnom programu za master studije. Odlazak u Ameriku pomogao mi je da izađem iz svoje komforne zone i sagledam život iz druge perspektive.

lola hasanovic i uros ranisavljevic pripremni program za studije u americi verbalistiOtišla sam tamo želeći da usavršim engleski jezik i da se pripremim za master studije. Raspored predavanja bio je intenzivan ali sam za kratko vreme puno naučila. Svakog dana imala sam predavanja od devet ujutru do pet posle podne, a akcenat je bio na usavršavanju engleskog jezika. Pored toga dosta se radilo na komunikacijskim veštinama, pisanju eseja i radova, držanju prezentacija, čitanju literature raznog sadržaja na engleskom i razumevanju i analiziranju iste. Konstantna komunikacija na engleskom poboljšala je moj akcenat i mogu da kazem da sam primetila veliki napredak na kraju kursa.

Tamo sam bila okružena ljudima iz čitavog sveta i naučila sam puno o drugim kulturama i njihovim običajima. Stekla sam puno novih prijatelja iz različitih delova sveta i saznala dosta o načinu zivota u njihovim zemljama. Prvi put sam probala indijsku hranu, kao i korejske nudle, koje su mi se toliko svidele da sam ih često spremala.

Često sam odlazila u Prinston koji se nalazi na samo deset minuta od kampusa Rider Univerziteta. Otkrila sam prelepi Princeton Garden Theatre koji bi puštao samo odabrane umetničke filmove i klasike poput Kazablanke. Išla sam u Njujorku jednom nedeljno, koji je udaljen sat i po vozom od kampusa. Posetila sam Filadefiju koji je takođe na sat vremena vožnje od kampusa. Obišla sam puno zanimljivih malih mesta u državi Pensilvaniji poput: Newtown, Easton, Lambertville, Stockton, Davson… Jedna od omiljenih aktivnosti u slobodnom vremenu svakako je bila odlazak na čuveni Jersey Shore na plažu. Često smo imali organizovana putovanja ali bilo je posebno zanimljivo snalaziti se samostalno i otkrivati nova mesta.

Ovo je iskustvo koje ću uvek pamtiti. Ne mogu da zamislim lepši i zanimljiviji način na koji sam mogla da provedem leto.
________________

Dvadesetčetvorogodišnja Lola pripremala se uz našu pomoć za postdiplomske studije u Americi dok je pohađala super intenzivan program u trajanju od 8 nedelja. Za sva pitanja vezana za akademsko usavršavanje, selekciju univerziteta i pripremu za upis, jezička mreža Verbalisti vam stoji na raspolaganju sa svojim stručnim i iskusnim osobljem koje je i samo završilo magistarske i doktorske studije u inostranstvu; za kontakt kliknite ovde.

Aleksandra i Vladimir u plavetnilu Plave lagune na Malti

aleksandra i njen brat zeka
Aleksandra i Vladimir u Plavoj laguni

Ove godine sam sa mojim bratom odlučila da preko Verbalista idemo na Maltu. Kakav doživljaj…Malta je predivna i skroz drugačija od evropskih država, nešto što stvarno treba da se vidi. Cela ekipa koja je krenula preko Verbalista bila je stvarno super i svi smo se jako zbližili već posle prvog dana. Bilo je interesantno da se na jednom mestu u jednom hotelu nađe toliko različitih učenika iz različitih zemalja. U početku mi se nije sviđala ideja o “učenju” u školi ali posle prvog dana shvatila sam da je to vrlo zanimljivo i nastavnici su se trudili da na zanimljive načine predaju. Za mene, a i za mog brata, sve je bilo predivno i sigurno jedno iskustvo za pamćenje.
________________

Aleksandra Zekić i njen brat Vladimir pohađali su preko jezičke mreže letnju školu jezika u institutu IELS, najstarijoj i vodećoj školi jezika na Malti. Taj program možete pregledati ovde.

Za brojna druga zanimljiva iskustva i fotografije naših polaznika kliknite ovde. U nastavku donosimo Aleksandrin foto album 🙂

 

Kaja iz Slovenije i Kristian iz Hrvatske o letnjoj školi italijanskog u Linjanu u Italiji

letnja-skola-italijanskog-jezika-i-polaznici-jezicke-mreze-verbalistiŠesnaestogodišnja Kaja (iz Slovenije) i petnaestogodišnji Kristian (iz Hrvatske) pohađali su letnju školu italijanskog jezika u Linjanu prošlog leta. Pored polaznika jezičke mreže Verbalisti u školi Linguaviva svakog leta borave mladi uzrasta 12 do 18 godina iz preko 25 zemalja sveta. Najbolje vežbanje italijanskog upravo je tokom druženja i vannastavnih aktivnosti a kamp u Linjanu, koji predstavlja Ujedinjene nacije u malom, pruža pregršt takvih prilika.

Kao međunarodno akreditovana organizacija i lider u edukaciji mladih, jezička mreža, pored kvaliteta nastave, vodi posebno računa o dobrobiti i bezbednosti svojih polaznika. Brojne nagrade i akreditacije nisu jedini razlog zašto smo izabrali školu Lingvaviva za naše programe italijanskog jezika. Ta škola poseduje više decenijsko iskustvo u radu sa decom i starijim tinejdžerima, dok se njihov letnji kamp u Linjanu sa velikim uspehom izvodi preko 15 godina.

Opis programa i cene možete pogledati ovde ili klikom na link u nastavku. Toplo preporučujemo blagovremeni upis jer se mesta popune već krajem februara.

U nastavku predstavljamo prvu grupu učenika koji su početkom jula uživali u učenju italijanskog jezika i jednoj od najlepših plaža u severnom delu Jadranske oblasti. Ispod tog video priloga pogledajte i naše polaznike u akciji i kako izgleda letnja škola italijanskog u Linjanu…action packed! 🙂

Save

Engleski u letnjoj školi na Malti, zatim španski u Valensiji a ovog leta nemački u Berlinu – sa Verbalistima

Moje ime je Tijana Feldeši, imam 28 godina i živim u Pančevu. Od svoje pete godine počela sam sa učenjem engleskog jezika, a ljubav prema stranim jezicima nastavlja se i danas (služim se engleskim, španskim, italijanskim, nemačkim, a pomalo i mađarskim i francuskim jezikom). Poznata izreka kaže da koliko jezika znaš toliko (ljudi) vrediš. Mogu potvrditi istinitost te izreke jer sam koristeći strane jezike posetila predivne destinacije i upoznala mnogo prijatelja iz celog sveta. Veoma sam zahvalna jezičkoj mreži Verbalisti što su mi pružili mogućnost da usavršavam engleski jezik na sunčanoj Malti i španski jezik u prelepoj Valensiji.

Malta

polaznice jezicke mreze ucestvuju u snimanju filma u popajevom selu na malti
Polaznice jezičke mreže učestvuju u snimanju filma u Popajevom selu na Malti

U istraživanje lepota Malte zaputila sam se sa 16 godina. Osim toga što sam podigla nivo znanja engleskog jezika i počela tečno da se sporazumevam, uživala sam na časovima koji su veoma zanimljivo koncipirani. Nastava je bila u jutarnjim terminima, a popodneva smo koristili uživajući u sunčanju, kupanju, šopingu ili obilazeći samo ostrvo.  Sa nama je naravno bio i pratilac jezičke mreže koji nam je olakšavao snalaženje i učestvovao u aktivnostima. Večeri su bile rezervisane za žurke koje škola priređuje u cilju zbližavanja i druženja učenika. Svakog vikenda škola je organizovala celodnevne ekskurzije, od kojih bih izdvojila posetu Popajevom selu gde smo učestvovali u snimanju interaktivnog filma, što je bilo nezaboravno iskustvo.

Valensija

Šest godina kasnije posetila sam Valensiju. Očarala me je na prvi pogled i probudila želju da se prelepoj Španiji iznova vraćam upoznajući razne gradove od kojih svaki pleni posebnim šarmom.

Pored učenja španskog jezika, škola je organizovala časove kulinarstva na kojima smo učili kako se sprema paelja (koja je u Valensiji i nastala) i sangrija i časove plesa gde smo savladali časove flamenka i salse (koju sam nastavila i u Beogradu da igram). Slobodno vreme koristili smo za celodnevne ekskurzije do Barselone i Malage.

Takođe, izdvojila bih impresivni Okeonografik, najveći akvarijum u Evropi kao obaveznu stavku koju treba posetiti. Poznati španski arhitekta Santijago Kalatrava je od Valensije napravio ,,Grad umetnosti i nauke“. U Valensiji sam stekla mnogo prijatelja sa kojima sam i dalje u kontaktu. Posebno mi je drago što sam kasnije svom profesoru španskog bila vodič kroz Beograd :). Naravno, španski sam mnogo poboljšala i nadam se da ću uskoro imate prilike da nastavim učenje na Ibici.

Putovanja preko jezičke mreže Verbalisti su nezaboravna iskustva i, ako ste u prilici, preporučujem da bar jedno leto provedete na nekoj od super destinacija dok učite jezik, upoznajete neku drugu kulturu i stvarate nova prijateljstva. Nadam se da ću vam uskoro ponovo pisati o mojim utiscima…ovaj put sa Ibice ili iz Berlina 🙂
____________________

Programe koje je Tijana sa nama pohađala možete pregledati na sledećim linkovima:

Tijanine slike sa jezičkih putovanja donosimo u nastavku a brojna druga iskustva polaznika jezičke mreže pogledajte ovde u rubrici STUDENT SPOTLIGHT.

Save

Save

“Velika jabuka” koja je zasladila Katarinino jezičko usavršavanje u Njujorku

iskustva polaznika jezic48dke mrec5bee katarina na brooklyn bridgeu verbalisti
Katarina Perović, pravnica iz Nikšića

Neprocenjivo je iskustvo koje sam ponijela sa sobom iz New Yorka! Provela sam mjesec nezaboravnih dana na školovanju u “centru svijeta” i u školi St.Giles International na čuvenoj 5th Avenue, pored Empire State Building-a. Atmosfera u školi je bila sjajna, počev od profesora pa do administrativnog osoblja koji su u svakom momentu bili na raspolaganju i uvijek raspoloženi da pruže potrebnu pomoć i daju potrebne informacije o svemu što nas je interesovalo.

Nastava je bila jako podsticajna, zanimljiva, a vrijeme u mom razredu je prebrzo proticalo jer je svaki trenutak bio iskorišćen na najbolji mogući način, bilo to podsticajem i zanimljivim temama za učenje od strane profesora ili zbog divnih ljudi s kojima sam dijelila učionicu… jednom riječju – bilo je savršeno!

Mogu reći da je moje znanje engleskog jezika mnogo bolje i da sam uspjela da ga puno unaprijedim i zbog čega sam jako radosna. Takođe, moram istaći da sam unaprijedila i svoje opšte obrazovanje samim tim što sam upoznala mnogo divnih ljudi koji su došli sa svih “meridijana” i naučila o njihovim zemljama i kulturama.

Tokom boravka u New Yorku bila sam smještena u rezidenciji New Yorker koja je udaljena svega 10-15 minuta hoda od škole i preporučila bih je budućim studentima, mada je njena odlična lokacija sama preporučuje 🙂

Šta reći o Big Apple, kako opisati i podijeliti doživljaj tog velikog grada…jednostavno, ne mogu Vam prenijeti te utiske, najbolje je sami to vidjeti, osjetiti, doživjeti, a kroz učenje jezika je to najbolji mogući način.

S’ poštovanjem,

Katarina Perović

________________

Katarina je upisala intenzivan kurs engleskog jezika u trajanju od 4 nedelje koji je pohađala u aprilu 2016. godine u koledžu St. Giles u Njujorku; za opis i cene tog programa kliknite ovde. Ako želite da se upoznate sa još nekim zanimljivim i korisnim iskustvima naših polaznika kliknite na STUDENT SPOTLIGHT.

Save

Ana Ožbolt o superintenzivnom pripremnom kursu za IELTS u Oksfordu

pripremni kurs za IELTS, VerbalistiAna Ožbolt iz Hrvatske pohađala je prošlog leta super-intenzivni pripremni kurs IELTS u koledžu Kings u Oksfordu. Našli smo se s Anom nakon uspešno urađenog IELTS testa i porazgovarali o njenom prvom akademskom iskustvu u Engleskoj.

Koji program si pohađala u školi Kings, i koliko je on trajao?
Ana: Odlučila sam se za super-intenzivni pripremni IELTS kurs a program je trajao tri nedelje i bio mi je veoma koristan za polaganje testa.

Zašto si polagala IELTS test?
Ana: Pošto sam u poslednjem razredu gimnazije treba da se odlučim na koje ću studije. Plan mi je da studiram u inostranstvu, pa sam morala da se pripremim za upis koji podrazumeva i taj ulazni test za utvrđivanje nivoa znanja engleskog, ali i da obogatim svoj rečnik. Настави са читањем “Ana Ožbolt o superintenzivnom pripremnom kursu za IELTS u Oksfordu”

Ivana Mrvaljević i njeno jezičko putovanje

Iskustva polaznika jezicke mreze Verbalisti, Ivana Mrvaljevic u Londonu
Kurs engleskog jezika u Londonu kroz objektiv glumice Ivane Mrvaljević

Jedna od najpoznatijih crnogorskih glumica Ivana Mrvaljević odavno prati i podržava rad jezičke mreže Verbalisti a u avgustu je imala prilike i da se usavršava na našem intenzivnom jezičkom programu u srcu Londona u poznatoj britanskoj školi St. Giles (kliknite ovde za detalje tog programa).

Pored velikog broja pozorišnih angažmana, Ivana je poznata i po ulogama u serijama „M(j)ešoviti brak“ i „Budva na pjenu od mora“, a uspešna je i kao aktuelni direktor Gradskog pozorišta u Podgorici.

S obzirom da slika govori hiljadu reči, Ivana je za verbaliste pripremila sjajan foto album…gledajući ove fotke verujemo da će mnogi poželeti da vide ili se ponovo nađu u Londonu, a verovatno najbolji način da doživite taj grad je ako upišete jedno od naših popularnih jezičkih putovanja koja možete pregledati ovde.

My LONDON – Ivana Mrvaljević

Verbalisti su brend i poslovna grupa kompanije Prodirekt LLC, koja je sertifikovan predstavnik i partner elitnih koledža u čuvenim evropskim, američkim i kanadskim univerzitetskim centrima. Upravo u saradnji sa tim vodećim školama jezika nastali su Verbalisti kao društvena mreža, jedinstvena u svetu. Verbalisti su i odgovor na rastuću potrebu obezbeđenja regionalnih standarda za usavršavanje stranih jezika.

PRODIREKT je prva kompanija u regionu jugoistočne Evrope koja je dobila akreditaciju za organizaciju jezičke edukacije i programa radne prakse u inostranstvu od strane dve najznačajnije organizacije u Evropi — britanske English UK i nemačke ICEF, koje ujedno kontrolišu rad i izdaju akreditacije koledžima i jezičkim školama širom sveta.

Pismo i foto album Jelene Dobrković, jezičko putovanje My OXFORD

Jelena Dobrkovic na školovanju u Oxfordu sa jezičkom mrežomPre tri godine otputovala sam u Oxford na tri nedelje sa vašom jezičkom mrežom. Provela sam tri fantastične nedelje u školi Kings, unapredila svoj engleski, upoznala vršnjake iz raznih delova sveta a sa nekima sam i dan danas u povremenom kontaktu.

Bilo je mnogo avantura. Učili smo, upoznavali nove predele, obilazili gradove, izlazili….najmanje smo spavali, ali nikada nismo bili umorni.

Najlepše od svega je što sam među polaznicima stekla dva divna prijatelja sa kojima sam u stalnom kontaktu. To je bilo nase prvo zajedničko putovanje, a zatim smo nastavili zajedno da odlazimo na letovanja i zimovanja.

Svima bih preporučila da odu na neki od programa koje nudite, zaista vredi i puno vam hvala na jezičkom putovanju koje ste mi priredili.

Jelena Dobrković danas je student Akademije umetnosti, jedna je od najtalentovanijih u svojoj generaciji, a preko jezičke mreže pohađala je u julu 2013. godine program My OXFORD koji možete videti ovde. U nastavku objavljujemo mali foto album sa Jeleninog jezičkog putovanja.

 

Druga zanimljiva iskustva i utiske možete videti ovde a najpopularnije programe jezičke mreže ovde.

Draško Ristivojević, engleski na Malti, pa u Londonu… šta će biti sledeće?

Drasko Ristivojevic na jezickom putovanju My LONDONPreko Verbalista sam dve godine za redom išao na četvoronedeljni kurs engleskog jezika. Prvi put na Maltu, a prošle godine u London.

Malta mi se mnogo svidela. To je prelepa i mala država sa burnom istorijom pa na ostrvu ima mnogo toga da se vidi i obiđe. Škola engleskog jezika GV Malta u koju sam išao je odlična jer je pored posvećenih nastavnika i primene najnovijih tehnologija u nastavi vladala prijateljska atmosfera na času. Voleo bih da ponovo odem na Maltu, mislim da bih je još potpunije doživeo sada kada sam tri godine stariji.

Na jezičkom putovanju My London, škola St. Giles i nastava bili su sjajni ali mi se posebno dopalo društvo koje je krenulo sa Verbalistima. Bili smo složni i uvek spremni da jedni drugima pomognemo u svemu. Smeštaj u rezidenciji Chester House je bio odličan. Tamo sam često imao prilike da igram stoni tenis sa polaznicima iz Italije, Turske i Španije pa sam se i sa njima super sprijateljio. U obilaske Londona smo sa vodičem grupe išli pre podne a na ekskurzije vikendom. Baš puno toga smo obišli pa iako je ponekad bilo naporno meni je to bilo mnogo važno da vidim sve te znamenitosti koje sam ranije samo gledao u raznim filmovima. Svi ti obilasci su naravno mnogo zanimljiviji kada idete s dobrim društvom. Prijatelji koje sam tada stekao verujem da će mi ostati prijatelji za ceo život…i dan danas sam sa njima stalno u kontaktu.

Jezička putovanja su stvarno neprocenjiva i nezaboravna iskustva koje se ne mogu prepričati već se definitivno moraju proživeti! I ja ću ponovo na jedno takvo sa Verbalistima…možda u Oksford ili Ameriku 🙂

Jezičke programe koje je Draško pohađao – letnju školu jezika na Malti možete videti ovde, a jezičko putovanje My LONDON ovde.

Nakon Man Uniteda, Slavko sada želi da se dokaže u školi fudbala Manchester City

Petnaestogodišji Slavoljub Slavko Apostolov iz Bora (Srbija) bio je kratak i jasan u opisu svog iskustva sa fudbalsko-jezičkog kampa “crvenih đavola”. Treneri Mančester junajteda preneli su nam da je on baš takav i na terenu – konkretan. Za njega su imali samo reči hvale a Slavko je i nekoliko puta bio nagrađivan kao najbolji igrač utakmice.

“Dobio sam dva puta nagradu ‘Man of the match’ i moja ekipa je pobedila na turniru poslednjeg dana fudbalskog kampa. Škola Manchester Uniteda mi je mnogo pomogla i što se engleskog tiče, a što se tiče organizacije sve je bilo više nego dobro. Poželeo bih i drugim polaznicima lep provod, zato što tamo ne mogu da se loše provedu. Preporučujem svakom ko je u mogućnosti da obavezno ode na ovu školu jezika i fudbala, to je stvarno jedno jedinstveno iskustvo, a ja se nadam da ću na leto imati prilike da se oprobam i u Manchester Cityiju :)”

Pre tri godine jezička mreža Verbalisti dovela je legendarni Manchester United na Balkan i sa tim klubom, kao njegovim ekskluzivnim zastupnikom, postiže izvanredan uspeh u pogledu obuke mladih u Unitedovim fudbalsko-jezičkim kampovima u Engleskoj. Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da polaznici jezičke mreže sada mogu da ostvare i „plavi san“. Veličanstveni Manchester City poziva te da zaigraš fudbal i učiš engleski u srcu Etihadovog kampusa u Mančesteru!

Dobijeno pravo da zastupamo i slavni Manchester City u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Sloveniji vredno je priznanje ali i prilika da ljuto fudbalsko rivalstvo „crvenih“ i „plavih“ na terenu preselimo i u jezičke radionice. Verujemo da su Verbalisti u tom pogledu postali jedinstveni u svetu. Na tebi je samo da odlučiš da li ćeš obući crveni ili plavi šampionski dres, mada pretpostavljamo da će neki od naših polaznika, nakon što su se već oprobali u Man Unitedu, sada poželeti da krenu stopama Jovetića, Džeka, Kolarova, Kompanyija, Silve ili nekog drugog slavnog igrača Mančester sitija 🙂

Klikni ovde za detalje programa i upis.

Toplo preporučujemo što raniju prijavu jer se radi o najpopularnijim školama fudbala na svetu, pa se mesta na kampu brzo popune.

Aleksandra Lazić na jezičkom putovanju My LONDON

Aleksandra Lazic i Sara Menicanin, polaznice jezicke mreze Verbalisti
Aleksandra (levo) i Sara

Moje ime je Aleksandra Lazić, imam sedamnaest godina i iz Beograda sam.

Letos sam pohađala program My London jezičke mreže Verbalisti u trajanju od dve nedelje sa mojom drugaricom Sarom. Pored obilazaka znamenitosti ovog velelepnog grada, uspela sam da znatno unapredim znanje engleskog jezika. Moj speaking skills odnosno govor se poboljšao, pre svega jer sam se potpuno oslobodila da aktivno učestvujem u svakodnevnoj komunikaciji i diskusijama.

Aleksandra Lazić (levo), Alma Redžović i Sara Menićanin (desno), polaznice jezičke mreže u Londonu
Aleksandra Lazić (levo), Alma Redžović i Sara Menićanin (desno), polaznice jezičke mreže u Londonu

Škola koju sam pohađala zove se St. Giles London Highgate, a nivo kursa je bio advanced tj. C1-C2. U mojoj grupi bilo je dosta Italijana, Turaka, Švajcaraca i Belgijanaca. Sa svima njima sam i dalje u kontaktu i planiramo da se uskoro posetimo.

Škola je sama po sebi predivna, ima veliku baštu i sve prostorije su prijatno sređene. Profesori su izvanredni i posebno bih pohvalila profesora Nicka bez kog moje jezičko putovanje ne bi bilo tako lepo. Ono što mi se najvise dopalo kod njega je što nismo radili neku dosadnu gramatiku i učili reči napamet, već smo uz pomoć čitanja tekstova iz dnevnih novina i gledanja zanimljivih serija učili jezik. Svo osoblje škole je veoma prijatno i rado će vam izaći u susret.

Vannastavne aktivnosti i obilaske Londona, uzduž i popreko, pamti ću zauvek. Uspela sam da se upoznam sa brojnim znamenitostima ove metropole ali i skrivenim delovima Camden Towna, Covent Gardena, pa čak i samog centra grada.

Od sveg srca bih preporučila putovanje My London na kom ćete znatno poboljšati znanje engleskog i upoznati ovaj divan grad. Na kraju će vam biti teško da napustite London i žao mi je što moje školovanje nije bilo mnogo duže. Imaćete priliku i da steknete mnogo divnih prijatelja iz svih zemalja sveta i naučite o njihovoj kulturi, a to je sve ono što ne možemo da naučimo i doživimo u školi kod kuće.

Opis jezičkog putovanja My LONDON možete videti ovde.

Priprema za profesore engleskog jezika – Laura Zanella na stručnom usavršavanju u Londonu

Priprema za profesore engleskog jezika – Iskustva i utisci polaznice Laure Zanele koja je pohađala pripremni program za dobijanje TESOL Trinity sertifikata u koledžu St. Giles u Londonu


Utisci studenata skola engleskog jezika, Laura Zanella, Verbalisti

Zovem se Laura Zanela. Rođena sam u Kanadi, a živim u gradu Trento u Italiji gde radim kao profesor engleskog jezika. Predstavnike jezičke mreže Verbalisti upoznala sam ove godine na poslovnom skupu škole IELS na Malti i moram da priznam da su me odmah osvojili svojim pristupom jezičkoj edukaciji. Na njihovu preporuku odlučila sam se na profesionalno usavršavanje u Engleskoj i izabrala četvoronedeljni intenzivni pripremni program za Trinity Cert. TESOL (Trinity Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) u školi St. Giles u centralnom Londonu.

Proces prijave i ulazno testiranje za pohađanje tog programa bilo je prilično zahtevno jer koledž St. Giles postavlja stroge kriterijume za selekciju polaznika, a sada kada sam uspešno završila ovaj kurs potpuno mi je jasno i zašto. Iako nisam očekivala njihovu pomoć u tolikoj meri, Verbalisti su mi uvek bili na raspolaganju za sva pitanja i pokazali su veliko strpljenje u rešavanju mojih zahteva…a ja znam da mogu da budem prilično zahtevna 🙂

Priprema za profesore engleskog jezika - Laura Zanella na stručnom usavršavanju u Londonu
Laura (prva s desne strane) sa koleginicama u školi St. Giles u Londonu

Kurs sam pohađala u junu i imala sam sreću da je bilo lepih i sunčanih dana u Londonu, međutim zbog intenzivne nastave i napornog učenja posle časova, malo sam tog sunca videla. Ipak, nije mi žao jer su te četiri nedelje bile jedinstvene i pravi užitak u smislu mog profesionalnog usavršavanja. Savladala sam veoma korisne tehnike podučavanja i dobila zavidno samopouzdanje u „vladanju“ učionicom. Predavači su bili odlični, učinili su da se jedan tako obiman program realizuje efikasno u samo četiri nedelje…a moram da priznam bilo je i nekih odustajanja, pa čak i suza.

Grupa je bila sjajna. Tokom prvih časova atmosfera je bila malo hladna i rezervisana, ali smo se uz pomoć profesora kasnije svi toliko zbližili da mislim da je to bio i jedan od glavnih razloga zašto mi je ova obuka bila jedno predivno iskustvo. Verbalisti su mi i ovde pomogli svojim savetima, a kada mi je po završetku programa bio ostao samo jedan slobodan vikend za razgledanje Londona, u kom sam inače boravila po prvi put, poslali su mi detaljan plan obilazaka najvažnijih znamenitosti tako da sam uspela i njih da vidim.

Nakon dobijanja TESOL sertifikata moje samopouzdanje je znatno poraslo. Nastavne metode koje smo izučavali sada primenjujem na svojim časovima sa učenicima svih uzrasta. Drago mi je što sam izabrala školu St. Giles na preporuku verbalista, kao i njih da me „vode“ kroz ovo neprocenjivo edukativno iskustvo.


Teacher Training program koji je Laura pohađala možete videti ovde, a druge kurseve škole St. Giles ovde.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Utisci polaznika – Eminino stručno jezičko usavršavanje u Londonu i na Malti

Utisci polaznika - Emina sa društvom iz IELS koledža na Malti
Jezičko usavršavanje na Malti: Emina (desno na slici) sa društvom iz IELS koledža

Iskustva i utisci polaznika jezičke mreže: Emina Arnaut


Zovem se Emina Arnaut i radim kao doktorka u Kantonalnoj bolnici u Zenici. Zbog stručnog usavršavanja učila sam engleski prije 2 godine u St Giles u Londonu a ove godine u školi IELS na Malti, oba puta preko jezičke mreže Verbalisti.

Saradnja s njima je bila veoma zanimljiva jer se radi o timu entuzijastički i prijateljski nastrojenih ljudi a koji uz to rade svoj posao veoma profesionalno. Jedino što sam ja bila relativno kratko na školovanju, ne duže od tri sedmice, ali je svakako bilo više nego korisno.

Preporučujem duži boravak jer mogu samo pretpostaviti koliko je tada učenje stranog jezika bolje i efikasnije. Pohvala za Verbaliste!


Kurs engleskog koji je Emina pohađala u Londonu pogledajte ovde, dok se sa detaljima programa Malta 40+ možete upoznati ovde.

Jovan Jovanović osvojio nagradu “Man of the Match” u školi fudbala i jezika Manchester United

Neke nagrade i priznanja nam puno znače u životu. One nam daju podstreh za dalja zalaganja, ali nas kasnije u životu i podsećaju na divne trenutke koji su im prethodili. Nagrade i kako se one dodeljuju su i svojevrsno svedočanstvo načina rada jedne škole ili sportskog kampa.

Polaznik jezičke mreže Verbalisti Jovan Jovanović iz Beograda pohađao je kamp u julu i osvojio nagradu “Man of the Match” uz posebno priznanje za zalaganje i poboljšanje koje je ostvario u učenju engleskog jezika. Jovan kaže da mu nagrada koju je dobio od Mančester junajteda mnogo znači, a mi verujemo da će mu uspomene i novi drugari iz raznih delova sveta koje stekao u letnjem kampu za koju godinu još više značiti.

 

Jovan u svom timu, škola fudbala Manchester United
Jovan u svom timu, škola fudbala Manchester United

Jovan Jovanovic is Man of the match, Manchester United Soccer SchoolSvake godine slavni fudbalski klub Manchester United organizuje u svojim letnjim jezičko-sportskim kampovima za mlade u Engleskoj takmičenje u veštinama dok se nagrade najboljima uručuju u novembru na čuvenom događaju – WORLD SKILLS FINAL. Ove godine pobednik je bio jedanaestogodišnji Danac Vilijam koji je imao čast da prošlog vikenda primi pehar pred više od 70.000 ljudi na utakmici Mančester junajteda na legendarnom stadionu Old Trafford.

Pored Jovana, pohvaljeni su i Luka Iričanin, Matija Bećirović, Bogdan Rapajić, Dimitar Nikolovski, dok je devetogodišnji Stevan Cvetković kao jedan od najmlađih na kampu pobrao sve simpatije drugara i trenera.

2014 WORLD SKILLS FINAL FOTO GALERIJA

Kompanija PRODIREKT LLC, vlasnik jezičke mreže Verbalisti, ovlašćeni je agent i ekskluzivni zastupnik sportskog kampa Mančester junajteda u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji. Opis, cene i kako da se prijavite za ovu prestižnu i popularnu školu fudbala i jezika možete pogledati ovde .

Miloš Todorović o intenzivnom kursu engleskog jezika i školi Kings u Bostonu

Milos Todorovic na jezickom skolovanju u Americi, VerbalistiPolaznik jezičke mreže Miloš Todorović iz Beograda nedavno se vratio s jezičkog školovanja u Bostonu. Miloš je boravio četiri nedelje u koledžu Kings a opis intenzivnog kursa engleskog jezika koji je pohađao možete pogledati ovde.

Koledž Kings Education osnovan je 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Školski kompleks u Bostonu smešten je u okviru kampusa koledža Pajn Menor (Pine Manor College), jednom od najlepših u Novoj Engleskoj.

Sa Milošem smo razgovarali u Bostonu pred kraj njegovog jezičkog usavršavanja i evo kakve nam je utiske preneo:

Sava Stanković u Los Anđelesu – Uz prijatelje i engleski lakši

Sava Stankovic u San Francisku, Verbalisti

Osamnaestogodišnji učenik četvrte godine Ekonomsko-trgovinske škole u Vranju Sava Stanković pohađao je preko jezičke mreže Verbalisti školu engleskog jezika u školi Kings u Los Anđelesu. Iako najmlađi u grupi, pokazao je zavidno znanje, pa je znanje jezika usavršavao zajedno sa profesorima engleskog jezika i studentima završnih godina iz celog sveta.

U nastavku donosimo tekst koji je dnevni list Novosti objavio o Savinom jezičkom školovanju:

Sava Stankovic polaznik skole jezika i mreze Verbalisti, Novosti

 

Pogledajte ovde foto galeriju sa pomenutog Savinog jezičkog putovanja, a za detalje tog programa kliknite ovde

Sava Stankovic polaznik jezicke skole i mreze Verbalisti
Sava Stankovic, srednjoškolac iz Vranja na koledžu u Los Anđelesu

Neka druga zanimljiva iskustva i utiske polaznika jezičke mreže Verbalisti možete videti ovde a najpopularnije programe ovde.

Verbalisti su brend i poslovna grupa kompanije Prodirekt LLC, koja je sertifikovan predstavnik i partner elitnih koledža u čuvenim evropskim, američkim i kanadskim univerzitetskim centrima. Upravo u saradnji sa tim vodećim školama jezika nastali su Verbalisti kao regionalna društvena mreža, jedinstvena u jugoistočnoj Evropi. Verbalisti su i odgovor na rastuću potrebu obezbeđenja regionalnih standarda za usavršavanje stranih jezika. PRODIREKT je prva kompanija u regionu jugoistočne Evrope koja je dobila akreditaciju za organizaciju jezičke edukacije i programa radne prakse u inostranstvu od strane dve najznačajnije organizacije u Evropi — britanske English UK i nemačke ICEF, koje ujedno kontrolišu rad i izdaju akreditacije koledžima i jezičkim školama širom sveta.

Koliko vesele mogu da budu škole jezika – mnogoooo…sa Nadinom i Hanom na jezičkom putovanju My OXFORD

Letnje skole jezika verbalista i Nadina
Nadina Frljak u školi Kings u Oksfordu

Nadina (levo) i Hana Ćatić
Nadina Frljak (levo) i Hana Ćatić (kliknite na sliku za uvećan prikaz)

Popularna jezička putovanja verbalista na originalan način kombinuju učenje jezika u najboljim školama sa upoznavanjem kulture i znamenitosti jedne zemlje. Međutim, ono što izdvaja naša jezička putovanja su i prijateljstva koje ona donose.

Nadina Frljak i Hana Ćatić iz Bosne i Hercegovine upisale su program My OXFORD u julu 2013. godine. Još dok smo se okupljali na Beogradskom aerodromu Nadina i Hana odmah su se sprijateljile sa drugim polaznicima jezičke mreže iz Srbije, Crne Gore, Bosne, Hrvatske, i Makedonije, a nama je već na samom početku tog jezičkog putovanja bilo jasno da će ono biti veselo.

Nastavu su pohađale u koledžu Kings tokom prepodneva, a poslepodneva i večeri bili su rezervisani za razne aktivnosti, obilaske i ekskurzije, a tada su stekle i drugare iz celog sveta. Nadina i Hana kažu da im je to leto u Oksfordu i Londonu bilo najlepše u životu, a Nadina nam je u znak pažnje i kao svoj “testimonial” nezaboravnog zajedničkog druženja poslala jedan mali foto album 🙂

Kako je bilo na ispraćaju na aerodromu pogledajte u video prilogu ispod foto galerije.

Neka druga zanimljiva iskustva i utiske polaznika jezičke mreže Verbalisti možete videti ovde a najpopularnije programe ovde.

Sigurnost, bezbednost i kvalitet nastave dobijate kada učite jezike preko jezičke mreže Verbalisti jer su sve škole i koledži koje zastupamo akreditovani i u samom svetskom vrhu po kvalitetu. Međutim, ono što je jednako dragoceno na jezičkim putovanjima su bogat vannastavni program, uzbuđenja i jedinstveni doživljaji, i mi se uvek trudimo da i u tom smislu budemo prvi.

Makedonski Pop Idol Ivan Radenov na jezičkom školovanju u Londonu ostvario svoj san

Ivan Radenov i Glenn Hughes
Ivan Radenov i Glenn Hughes

Ivan Radenov, rodom iz Gevgelije, gradića na jugu Makedonije, bio je pobednik Pop Idola, čuvenog svetskog takmičenja za mlade muzičke talente, koje se ove godine po prvi put održalo u Makedoniji. Jezička mreža Verbalisti, kao jedan od glavnih pokrovitelja takmičenja, nagradila je Ivana dvonedeljnim jezičkim programom u koledžu Kings u Londonu.

Kings Education svrstava se među najstarije škole jezika u Engleskoj sa 55-godišnjom tradicijom i centrima u Londonu, Oksfordu i Bornmutu. 2009. godine ta prestižna škola otvorila je i moderne jezičke centre u Americi, prvo u Los Anđelesu, a potom i u Bostonu i Njujorku.

Naš partner postarao se da Ivanov boravak u Londonu bude zaista nezaboravan, pa je tako „Prvi makedonski Idol“ svirao u školskom bendu The Band of Kings, gledao predstave na čuvenom Vest Endu, i čak na kraju upoznao Glena Hjuza, člana svoje omiljene grupe Dip Parpl.

A kako je Ivan doživeo svoje jezičko putovanje sa Verbalistima i Kings koledžom, pogledajte u foto galeriji i video prilozima u nastavku.

Настави са читањем “Makedonski Pop Idol Ivan Radenov na jezičkom školovanju u Londonu ostvario svoj san”

Marina Dabić, kako nam je bilo u letnjoj školi francuskog jezika u Nici – Call me maybe!

Letnja skola francuskog jezika u NiciKažu da slika govori hiljadu reči, a tek video? Marinin “Call me maybe” video ne samo da nas je oduševio već on na jedinstven način opisuje kako su se družili i zabavljali naši polaznici u Nici. Vannastavne aktivnosti veoma su bitne za brže i lakše učenje stranog jezika i one su kad je u pitanju kamp u Nici funtastične 🙂

Škola Azurlingua je dugo godina partner jezičke mreže Verbalisti u organizovanju letnjih kurseva francuskog jezika u Nici a opis programa koji mladi verbalisti pohađaju svake godine možete videti ovde.

Važno je da napomenemo da zaslugu za pravljenje ovog sjajnog video klipa dele Marina s njenim veselim drugarima i osoblje škole Azurlingua. Bravo!

Mina o učenju engleskog jezika preko interneta i platformi English Attack!

Polaznica jezičke mreže Mina Dinić iz Niša o našoj platformi za učenje engleskog jezika English Attack! Iako Mina ima 12 godina, zanimljivo je da napomenemo da je čak 60% korisnika koje se odlučilo da “napadne engleski” preko interneta uzrasta između 35 i 55 godina. Što se tiče Mine, sve pohvale za njen engleski!

U skladu s principima poslovanja jezičke mreže Verbalisti da kreira i primenjuje najnovije tehnike i trendove u razvijanju komunikacionih veština, naši polaznicima svih uzrasta je na raspolaganju napredna internet platforma za usavršavanje znanja engleskog jezika – English Attack!.

Naučite engleski kroz kontekst, koristeći video klipove iz bioskopskih blokbastera, najpopularnijih TV serija, muzičkih hitova i TV vesti, internet igrica i tematski predstavljenih vizuelnih rečnika. Ovde možete pogledati najpopularnije sadržaje platforme English Attack!

Za brzo i zabavno učenje engleskog jezika, sa neograničenim pristupom hiljadama video klipova, muzičkih spotova, igrica i korisnicima iz celog sveta pretplatite se ovde

Matein foto album letnje škole jezika u Londonu

Naša polaznica Matea Miceska iz Makedonije bila je deo grupe verbalista koji su pohađali letnju školu jezika u Londonu 2011. godine. Matea kaže da se super provela, da je stekla puno prijatelja iz celog sveta, a nas je mnogo obradovala kada nam je odmah po povratku iz Londona poslala slike koje objavljujemo u nastavku.

Jednu od najboljih letnjih škola engleskog jezika u svetu, koju organizuje grupacija LAL u prestižnom predgrađu Londona poznatom po bezbednom okruženju i predivnim parkovima, možete pogledati ovde.

Neka druga zanimljiva iskustva i utiske polaznika jezičke mreže Verbalisti možete videti ovde a najpopularnije programe ovde.

Verbalisti su brend i poslovna grupa kompanije Prodirekt LLC, koja je sertifikovan predstavnik i partner elitnih koledža u čuvenim evropskim, američkim i kanadskim univerzitetskim centrima. Upravo u saradnji sa tim vodećim školama jezika nastali su Verbalisti kao regionalna društvena mreža, jedinstvena u jugoistočnoj Evropi. Verbalisti su i odgovor na rastuću potrebu obezbeđenja regionalnih standarda za usavršavanje stranih jezika. PRODIREKT je prva kompanija u regionu jugoistočne Evrope koja je dobila akreditaciju za organizaciju jezičke edukacije i programa radne prakse u inostranstvu od strane dve najznačajnije organizacije u Evropi — britanske English UK i nemačke ICEF, koje ujedno kontrolišu rad i izdaju akreditacije koledžima i jezičkim školama širom sveta.