Učenje engleskog dok uživamo u srednjevekovnoj Mdini

Učenje engleskog jezika u inostranstvu je jedinstveno i važno životno iskustvo. Jedna krilatica na engleskom kaže: “I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand”. Zato se mi u jezičkoj mreži Verbalisti uvek trudimo da naši polaznici, naročito oni mlađi, imaju priliku da pohađaju programe u inostranstvu ispunjene kvalitetnim i raznovrsnim aktivnostima – tada se učenje engleskog nastavlja i van učionice kroz druženje i igru.

Jedan takav program je letnja škola engleskog na Malti, poznata po svojim uzbudljivim aktivnostima i ekskurzijama. Sunce, bistro more i bogat program sportskih i kulturnih aktivnosti učinili su da ovaj program postane najpopularniji među mladima a učenje engleskog jezika lako i zabavno.

Omiljena vannastavna aktivnost za naše učenike je obilazak Mdine i Rabata – noću. Pretpostavljamo da ukusni kolači i sladoledi u čuvenoj poslastičarnici Fontanela imaju neke veze sa tom popularnošću? 🙂

Učenje engleskog kroz vannastavne aktivnosti: Noćni obilazak Mdine i Rabata

Mdina je utvrđeni srednjovekovni grad, smešten na velikom brdu u centralnom delu ostrva. Nekada je bio glavni grad Malte, a uske ulice, arhitektura, mnogo palata, malo stanovnika i prelepi pogled na ostrvo, čine ga i magičnim.

Fontanella, Verbalists

Zbog strogih ograničenja za saobraćaj (gotovo ga nema) i malog broja stanovnika (samo 250) ulazak u Mdinu je kao da se vraćate u prošlost. Iako ga zbog ovoga zovu i “Tihi grad”, gradske zidine kriju izuzetno lep kafić-poslatičarnicu pod nazivom Fontanela. Smeštena je na samo nekoliko minuta hoda od gradske kapije, na kraju utvrđenja koji gleda na ostatak ostrva.

Pored veličanstvenog pogleda, Fontanela je poznata i po neverovatnim, domaćim kolačima – poseta ovde je naša apsolutna obaveza kad god idemo u Mdinu!

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Imate komentar ili pitanje?