Preko programa zdravstvene administracije do posla u Kanadi

Posao i usavrsavanje u zdravstvu u Kanadi, programi za zdravstvene radnike, PRODIREKT

Zdravstveni sistem dobar je onoliko koliko je dobra administracija koja ga podržava. Radnici u administraciji ključni su za uspešno poslovanje bolnica, privatnih lekarskih ordinacija, stomatoloških klinika, domova za stare, fizioterapeutskih ustanova, teretana, spa i velnes centara… Globalni izazovi, poput virusnih pandemija i starenja stanovništva, postavili su unapređenje medicine i zdravstva kao apsolutni prioritet u svetu. Očekuju se znatna ulaganja u otvaranje novih radnih mesta za obučene i kvalifikovane kadrove.

Program zdravstvene administracije omogućuje vam da steknete znanje i kvalifikacije potrebne za obavljanje administrativnih poslova u domenu medicine i zdravstva, kako u Kanadi tako i u drugim zemljama sveta.

Za brz napredak u karijeri potrebna je praksa, zato program zdravstvene administracije, koji traje 52 nedelje, predviđa i opciju pohađanja dodatne plaćene radne prakse u trajanju od 40 nedelja. Važno je da napomenemo da i polaznici koji se opredele za osnovnu varijantu programa bez radne prakse imaju prava da rade legalno tokom studiranja, s tim da je u tom slučaju radno vreme ograničeno na 20 sati nedeljno.

2021 PROMOCIJA: 1) FLEKSIBILNO POHAĐANJE PROGRAMA + 2) NIŽI TROŠKOVI STUDIRANJA

study and work in canada with ilac college prodirekt

‼️ Covid-19 napomena: Kada koristite usluge obrazovne grupe PRODIREKT vi ne dobijate samo stručan akademski savet, pomoć pri upisu i viziranju, kao i podršku pre i tokom studija – dobijate i sigurnost, upis bez stresa i velikog rizika. Za sve naše polaznike obezbedili smo upis na program bez brige zbog neizvesnosti prouzrokovane korona virusom, a za one koji se opredele da započnu studije do kraja marta putem online nastave i znatno niže troškove studiranja:

1) Fleksibilan upis – ukoliko zbog restrikcija u putovanju program ne bude mogao da se realizuje ličnim prisustvom u koledžu, onda student ima priliku da program pohađa onlajn dok se ne steknu uslovi za nastavu u učionicama, ili da pohađanje programa odloži, bez dodatnih troškova, za bilo koji drugi termin u 2021. ili 2022. godini, i

2) Niži troškovi studiranja – studenti sada mogu i po sopstvenoj želji da studiraju putem interneta iz inostranstva do 31. decembra 2021, pod uslovom da je na kraju najmanje 50% studijskog programa završeno pohađanjem u Kanadi. Da bi ispunili uslov za korišćenje ove jedinstvene povoljnosti studenti su u obavezi da podnesu zahtev za studentsku vizu (study permit) pre početka studijskog programa i to najkasnije do 15. marta 2021. ‼️ Važno: S obzirom da je koledž ILAC među prvima dobio odobrenje od kanadskih vlasti za držanje nastave u učionicama, moguće je odmah aplicirati za studentsku vizu i otići u Kanadu radi pohađanja njihovih programa.

✅ Realizovanjem jednog dela nastave putem interneta (do 50%) ostvaruju se velike uštede po nekoliko osnova: ne postoje troškovi smeštaja, ishrane i prevoza u Kanadi, i ne plaća se studentsko zdravstveno osiguranje za period onlajn studiranja. Diplomu i kvalifikacije počinjete da stičete uz znatno niže troškove života, dok veći deo programa i eventualnu plaćenu radnu praksu i dalje obavljate u Kanadi. I to nije sve!

Popusti i promocija za ucenje jezika u inostranstvu, Verbalisti

Za izvršen upis u 2021. važi popust od 1.000 USD. Pod izvršenim upisom smatra se uplata depozita u visini od 20% školarine ili celokupnog iznosa cene koštanja programa, uz podnesenu kompletnu upisnu dokumentaciju i potpisan ugovor sa koledžom.

Verujemo da smo vam na ovaj način smanjili rizik i ujedno dali šansu da blagovremenim upisom iskoriste povlašćene iznose školarine i dodatni promotivni popust za upis u 2021. godini.

Health Care Administration Programs

S obzirom da poslovi u kanadskom zdravstvu spadaju među najplaćenije, onda i ne čudi što je program zdravstvene administracije ILAC koledža jedan od najtraženijih u Kanadi. Covid-19 pandemija sa kojom se ceo svet suočio samo je još više pojačala potrebu za administrativnim službenicima u zdravstvu.

ILAC koledž izvodi program zdravstvene administracije u Torontu u saradnji sa čuvenom kanadskom školom – Solomon School of Health. Program pokriva sve aspekte zdravstvene administracije: prijem pacijenata, medicinsku terminologiju, bolničku administraciju, infektivnu kontrolu, finansije, a uključena je i simulacija administrativnih softvera koji se koriste u medicini. Namenjen je polaznicima koji imaju najmanje srednju školu završenu. Iskustvo rada u zdravstvu je veliki plus, ali nije obavezno.

Studije i posao u Kanadi, programi za medicinske radnike, PRODIREKT

Glavne prednosti programa:

  • Dobijanje kanadske diplome za jako traženu profesiju.
  • Sticanje dragocenog iskustva u zapadnom zdravstvu uz dobro plaćeni rad za vreme studiranja.
  • Nastava se održava u večernjim satima što ostavlja mogućnost za zaposlenje ili učenje tokom dana.
  • Zagarantovan posao za vreme trajanja plaćene radne prakse.
  • Mogućnost apliciranja za privremenu kanadsku boravišnu vizu.

ILAC College & Solomon School of Health

ILAC je vodeći privatni koledž u Kanadi koji nudi različite programe profesionalnog usavršavanja iz oblasti biznisa i zdravstva. Glavni proizvodi tog koledža su:

1) Customer Service programi

2) Business programi

3) Health Care Administration programi

Moderni kampusi locirani su u samom centru Toronta i Vankuvera. Više od 10 hiljada studenata iz preko 75 zemalja sveta svake godine izabere neki od programa te grupacije. ILAC takođe nosi primat obrazovne institucije koja pruža najbolju prohodnost za eventualni nastavak studiranja u vodećim državnim i privatnim koledžima i univerzitetima u Kanadi. Sa više od 25 izuzetnih priznanja u edukaciji, ILAC spada i u najnagrađivanije škole u svetu.

philip and steve solomon diploma in health care administration in canada prodirekt
Filip (levo) i Stiv Solomon

Solomon School of Health

Prestižnost i kvalitet programa dodatno su ojačani činjenicom da se on izvodi u saradnji sa Solomon School of Health i pod pokroviteljstvom vrhunskih stručnjaka u kanadskom zdravstvu. Radi se o dva brata lekara. Dr Filip Solomon je otorinolaringolog hirurg glave i vrata koji već 20 godina praktikuje plastičnu hirurgiju u Torontu. Solomonova ordinacija specijalizovana je za kozmetiku lica, rinoplastiku i rekonstruktivnu hirurgiju. Njegov brat, dr Stiv Solomon, doktorirao je stomatološku hirurgiju na Univerzitetu u Torontu i stručnjak je za sve aspekte stomatologije, uključujući paradontalnu negu, endodontiju, terapiju krunica i mostova, porodičnu negu i kozmetičku stomatologiju.

Nastava se održava u ILAC Torontu koji raspolaže sa čak četiri centra sa ukupno 92 učionice i brojnim zajedničkim prostorijama za učenje i druženje. Besplatan WiFi dostupan je u svim zgradama. Izvanredne uslove za studiranje pogledajte u foto i video galeriji u nastavku.

ILAC TORONTO CAMPUS

O programu

Program Health Care Administration izučava ulogu i odgovornosti profesionalaca koji se bave administracijom i svim pratećim poslovima u oblasti zdravstvene zaštite. Nastava obuhvata predavanja i vežbe koji se odnose na kanadski zdravstveni sistem, medicinsku terminologiju, zajedničke administrativne poslove, finansije i službu naplate, korišćenje softera u medinici, kao i na pružanje kvalitetne usluge korisnicima. Nakon završenog programa studenti su spremni da odmah preuzmu administrativne poslove u zdravstvu ili bilo kojoj drugoj grani industrije, s obzirom da njihovo stečeno znanje i vešitne ima široko polje primene.

strucno usavrsavanje za zdravstvene radnike u kanadi

Nastava se održava u večernjem terminu kako bi polaznici tokom dana mogli da rade ili vreme provedu u učenju i/ili slobodnim aktivnostima.

Na raspolaganju su dve opcije programa – sa i bez radne prakse. Program bez radne prakse ostavlja ambicioznim polaznicima priliku da tokom pohađanja stručne nastave rade skraćeno radno vreme (do 20 sati nedeljno), međutim ako želite veću finansijsku nadoknadu i sticanje intenzivnog poslovnog iskustva onda je program sa radnom praksom idealna opcija.

Datumi početka programa u 2021. godini: 4. januar, 15. mart, 25. maj, 9. avgust i 18. oktobar

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa i/ili za full-time plaćeno zaposlenje. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 40 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme (do 20 sati), dok su pauze u programu rezervisane za puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2021. godini: 1-12. mart • 10-21. maj • 19. jul – 6. avgust • 4-15. oktobar • 13-31. decembar

1) Program zdravstvene administracije bez prakse (52 nedelje)

Sastoji se od 40 nedelja nastave i 12 nedelja samostalnog učenja (reading weeks)
Napomena: Studenti imaju pravo da rade 20 sati nedeljno za vreme nastave i puno radno vreme (40 sati) tokom 12 nedelja samostalnog učenja

study in canada health care administration diploma 52 weeks prodirekt
Kliknite na sliku za uvećan prikaz

CENA PROGRAMA: 13.600 USD
POPUST: 5.800 USD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 7.800 USD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2021. odobrava se stipendija od 1.000 USD – cena programa 6.800 USD

___________________________

2) Program zdravstvene administracije sa plaćenom radnom praksom (92 nedelje)

Sastoji se od 40 nedelja nastave + 12 nedelja samostalnog učenja (reading weeks) + 40 nedelja plaćene radne prakse

study in canada health care administration diploma with co op 92 weeks prodirekt

CENA PROGRAMA: 14.400 USD
POPUST: 6.200 USD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 8.200 USD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2021. odobrava se stipendija od 1.000 USD – cena programa 7.200 USD

healthcare administration program in canada prodirekt

Plaćena radna praksa

Tokom prakse studenti primenjuju stečeno znanje iz učionice na radnom mestu. To je takođe odlična prilika da se uspostave profesionalni kontakti. U traženju posla niste prepušteni sami sebi već su tu ILAC savetnici da vam pomognu. Važno je istaknuti da tokom radne prakse imate pravo da radite puno radno vreme. Posao se može naći u zdravstvenim sredinama kao što su bolnice, domovi zdravlja, privatne lekarske ordinacije, klinike za fizikalnu i radnu terapiju, medicinske laboratorije, ustanove za dugoročnu negu pacijenata i druge zdravstvene ustanove.

Neki od poslova koji polaznici obavljaju tokom radne prakse su: pomoćnik lekarske ordinacije, medicinski sekretar, asistent u velnes klinici, medicinski administrativni asistent, službenik odeljenja, asistent za registraciju pacijenta, pomoćnik na prijemu pacijenata…
___________________________

‼️ OSTALI TROŠKOVI koji se odnose na sve programe:

  • Administrativni troškovi upisa – 160 USD
  • Ukupna cena nastavnog materijala – 810 USD
  • Usluga pronalaženja i organizacije smeštaja – 160 USD
  • Putno-zdravstveno osiguranje – 20 USD nedeljno za Guard.me polisu (osiguranje vodeće osiguravajuće kuće u svetu specijalizovane za studiranje u inostranstvu); neko drugo putno osiguranje možete kupiti i lokalno u bilo kojoj osiguravajućoj kući. Važna napomena: putno osiguranje je obavezno tokom cele dužine trajanja školovanja
  • Troškovi gradskog prevoza – oko 120 USD mesečno
  • Troškovi obrade kanadske vize koji se plaćaju putem interneta direktno kanadskom konzulatu ili ambasadi: 1) Onlajn prijava za vizu – 150 CAD (kanadskih dolara), i 2) davanje biometrijskih podataka, tj. uzimanje otiska prstiju – 85 CAD
  • PRODIREKT akademsko savetovanje i registracija – 500 USD

‼️  Za ukupnu uštedu u troškovima studija koja može iznositi čak 7.000 USD, konkurišite za studentskog ambasadora obrazovne grupe PRODIREKT, za detalje kliknite ovde.

Napomena: opcije i troškove smeštaja pogledajte nakon opisa predmeta.

health care administration diploma ilac international college

Opis predmeta:

Komunikacija u zdravstvenoj zaštiti (8 nedelja) – Ovaj predmet pomaže studentima da pravilno kombinuju gramatiku sa medicinskom terminologijom dok pripremaju izveštaje i drugu dokumentaciju. Fokus tokom prvog dela kursa je na razvijanju komunikacijskih veština u radu sa strankama na osnovnom nivou. Nakon toga, nastava se nadograđuje naprednijom gramatikom i oblikovanjem procesa razmišljanja koji će olakšati pisanje dnevnih izveštaja i ostalih radnih dokumenata.

Izazovi rada sa različitim kulturama i nacionalnostima (8 nedelja) – Predmet ima za cilj da podigne svest polaznika o nužnosti prilagođavanja u komunikaciji sa ljudima različitih kultura i nacionalnosti. Takođe priprema polaznike za izazove koji nastaju na multikulturalnom radnom mestu i ukazuje na uticaj koji komunikacija ima na odnose u kolektivu. Razvijaju se veštine i tehnike prepoznavanja kulturoloških razlika i pretvaranje istih u uspešnu poslovnu priliku.

Zdravstvena administracija (8 nedelja) – Ovaj uvodni kurs predstavlja savladavanje osnovnih veština potrebnih za efikasno funkcionisanje administrativnog pomoćnika zdravstvene službe u današnjem radnom okruženju koje se brzo menja. Predmet zdravstvene administracije istražuje koncept, ulogu i odgovornosti u poslovanju. Pruža pregled karakteristika, praksi i veština koje se kombinuju kako bi doprinele uspehu i profesionalnom razvoju studenta u zdravstvenoj administraciji. Pojedinci uče kako da se uključe u kanadski sistem zdravstvene zaštite i kako zdravstvo utiče na pojedince u multikulturalnom društvu. Teme koje se obrađuju uključuju etičko odlučivanje, zdravlje i bezbednost na radu, obezbeđenje kvaliteta, dijagnostičke procedure i zakazivanje pregleda.

Bolnička administracija i infektivna kontrola (8 nedelja) – Zdravstvene ustanove širom Kanade nude različite vrste i nivoe nege, od dugotrajne nege do bolnica sa akutnom negom. Bolnica je zdravstvena ustanova koja je licencirana od strane provincije ili određenog okruga za pružanje niza zdravstvenih usluga. Studenti uče o obradi naloga za laboratorijske i dijagnostičke testove, prvim procenama medicinskog osoblja i različitim intervencijama. Ovaj kurs obuhvata postupak tumačenja, snimanja i generisanja administrativnih koraka potrebnih za primenu lekarskog naloga različitih vrsta. Praksa održavanja radnog okruženja sterilnim i kontrola infekcija.

Medicinska terminologija, anatomija i fiziologija (8 nedelja) – Ovaj predmet olakšava memorisanje kompleksne medicinske termiologije fokusiranjem na važne delove reči – prefikse, sufikse i korene – koje predstavljaju osnovu za učenje medicinskih izraza. Tokom 8 nedelja savladaćete strukturu i funkciju ljudskog tela, listu užih medicinskih specijalnosti i dijagnostičke postupke lečenja. Student uči sa više različitih strana, razvija kritičko mišljenje i suočava se sa stvarnim medicinskim izazovima iz prakse.

Korisnička usluga 21 veka za zdravstvene radnike (8 nedelja) – Istraživanja pokazuju da je šest puta skuplje privući novog korisnika nego zadržati postojećeg. Stvaranje kulture pružanja izvrsne usluge korisniku zahteva planiranje, pripremu i upornost. Predmet je osmišljen tako da studentima pruži osnovne informacije kao i veštine za pokretanje ili jačanje inicijative za korisničku službu i administrativnu uslugu. Korak po korak, polaznik prolazi kroz postupak pružanja izvrsne usluge na svim nivoima organizacije uz akcenat na sve bitne stvari koje se koriste za poboljšanje usluga u zdravstvenom sistemu.

Uvod u medicinski zdravstveni sistem Kanade (8 nedelja) – Pruža uvid u kanadski zdravstveni sistem iz različitih perspektiva. Studentima se daje prilika da ispitaju sve karakteristike zdravstvenog sistema kao i glavne izazove sa kojima se zdravstveni sistem suočava.  Istražuju se osnovni principi na kojima se zasniva zdravstvo: pokrivanje zdravstvenog osiguranja pacijenata, uloga saveznih agencija i pokrajinskih vlada, finansiranje zdravstvene zaštite, aktuelna pitanja i budući trendovi u zdravstvu, mentalnom zdravlju, nezi pacijenta pred kraj života kao i oblast oko legalizacije marihuane.

Digitalni marketing zdravstvenog sistema (8 nedelja) – Tokom ovog kursa studenti uče osnove o principima marketinga i njihovoj posebnoj primeni u sklopu zdravstvenog sistema. Uči se o marketing tržištu na internetu kao i šta je potrebno za prilagođavanje promenama koje takvo tržište nosi sa sobom u sklopu obavljanja dnevnih funkcija. Na kraju ovog kursa studenti će bolje razumeti digitalni marketing, naučiti kako da kroz nove tehnologije stvore, distribuiraju, promovišu i ocene proizvode i usluge u sistemu zdravstva. Teme obuhvaćene ovim kursom uključuju osnove internet marketinga, način rada pretraživača, SEO, plaćeni marketing, internet oglašavanje, optimizacija odredišnih stranica, analitika, PR i ORM na mreži i mobilni marketing.

Simulacija zdravstvene administracije (8 nedelja). Razvijanje konkretnih osobina potrebnih za rad kroz scenarija iz stvarnog života. Pohađanjem ovog predmeta studenti stiču osnovna znanja i tehnike korišćenja softvera koji se koristi u medicini i zdravstvenoj zaštiti. Kroz simulacije, studenti se vode kroz svaki korak upotrebe PM/EMR softvera za različite zadatke. Simulacije oponašaju iskustvo u stvarnom svetu, transkripte i audio snimke telefonskih poziva pacijenata, intervjue i druge dokumente kao što su obrasci za registraciju, onlajn izveštaji o podobnosti, saveti o doznakama i još mnogo toga. U svakoj simulaciji studentima se prezentuje scenario, a zatim nastavljaju kroz korake kako bi dovršili zadatak vezan za scenario u softveru PM/EMR.

Uslovi za upis:

  • Znanje engleskog jezika na minimum B2 nivou ili IELTS Academic 5.0 ili njegov ekvivalent ili TOEFL iBT 60
  • Kopija diplome najmanje srednje škole ili njen ekvivalent*
  • Ulazni jezički test ukoliko već ne posedujete zvanične rezultate testa IELTS Academic ili TOEFL; NAPOMENA: predstavnici jezičke mreže Verbalisti mogu izvršiti probni jezički evaluacioni test i/ili vas pripremiti za jezički test i intervju sa predstavnicima koledža
  • Uspešan intervju sa predstavnicima ILAC koledža

* Napomena za studente u Torontu: Zakon o obrazovanju stranih studenata nalaže da je potrebno da polažete Wonderlic test i ostvarite 14/16 poena, ili da nostrifikujete lokalnu diplomu u akreditovanim institucijama poput World Education Services ili International Credential Assessment Service of Canada. Nostrifikacija diplome košta oko 300 kanadskih dolara.

Šta je Wonderlic test?

Zakon o obrazovanju pokrajine Ontario u kojoj se nalazi Toronto propisuje da strani studenti nostrifikuju diplomu ili da polože određene testove prilikom upisivanja obrazovnih programa u Torontu. S tim u vezi koledž ILAC osmislio je besplatni online test koji sadrži 30 pitanja i radi se 8 minuta. Test nije težak, a i imate pravo da ga besplatno polažete tri puta. Čak iako ne ostvarite dovoljan rezultat ovaj uslov za upis možete ispuniti nostrifikacijom diplome.

Smeštaj

Cene su date u američkim dolarima (USD)

Porodica (Toronto i Vankuver)

smec5a1taj u porodici u torontu verbalisti

Na raspolaganju je smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi punog pansiona. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Omogućen je i besplatni pristup internetu. Usluga pranja veša jednom nedeljno je takođe uključena u cenu. Udaljenost porodica od škole je između 45 i 55 minuta gradskim prevozom.

Napomena:

  • Boravak u dvokrevetnoj sobi moguć je samo ako dva studenta putuju zajedno
  • Studenti uglavnom bukiraju smeštaj za prvih mesec dana dok ne upoznaju okruženje i steknu prijatelje. Kasnije se organizuju sa drugim studentima i samostalno nađu smeštaj tokom preostalog vremena trajanja programa
  • Cena smeštaja u porodici na bazi punog pansiona na nedeljnom nivou iznosi 240 USD

Studentske rezidencije/hoteli

TORONTO

Dream House rezidencija/apartmani

dream house apartmani u torontu

Fantastična, moderno opremljena rezidencija nalazi se u luksuznoj četvrti Toronta (St. Clair and Bathurst), okružena klubovima, kafićima, restoranima, na samo pola sata prevozom od škole.

Apartmani su namenjeni za boravak dvoje ili troje studenata. Boravak je na bazi noćenja, a na raspolaganju je kompletno opremljena kuhinja. Omogućen je besplatan pristup internetu i televizija sa Netflix paketom.

U nastavku dajemo okvirne cene na nedeljnom nivou (u američkim dolarima); precizne cene i raspoloživost smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu:

  • Jednokrevetna soba, kupatilo dele tri studenta – 296 USD
  • Jednokrevetna soba, kupatilo dele dva studenta – 319 USD
  • Jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom – 356 USD

Parkside rezidencija

Luksuzna rezidencija u samom centru Toronta, na 15 minuta prevozom od škole. Sobe su jednokrevetne, kupatila spratna i dele ih po dva polaznika. Polaznik sam obezbeđuje ćebe, posteljinu, jastuk, peškire i stonu lampu. Na raspolaganju je zajednička kuhinja kao i praonica veša.

Od septembra do aprila boravak je na bazi punog pansiona po ceni od 452 USD nedeljno, dok je za maj, jun, jul i avgust predviđen boravak na bazi noćenja sa doručkom po ceni od 388 USD nedeljno. Pecizna cena i provera raspoloživosti smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu.

Video prezentaciju rezidencije Parkside pogledajte ovde.

Campus One rezidencija

Radi se o ultra modernoj rezidenciji koja pripada University of Toronto. Pored Toronto univerziteta, u neposrednoj blizini su i prestižni univerzitet Ryerson i koledž George Brown, što polaznicima pruža priliku da upoznaju i razmene iskustva sa velikim brojem internacionalnih studenata.

Campus One rezidencija, Toronto

Smeštaj je organizovan kroz apartmane. Po četiri jednokrevetne sobe i dva kupatila se nalaze u svakom apartmanu (dva studenta dele jedno kupatilo). Sobe su svetle i prostrane, moderno i funkcionalno opremljene. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peskire. Studentima je na raspolaganju i fitness centar i joga studio u okviru same rezidencije, kao i brojne druge zajedničke prostorije za odmor i druženje, poput mini bioskopa/pozorišta, sale za stoni tenis, digitalnog studija za video igre i slično. Campus One ima privatno obebeđenje 24/7. Polaznici mogu koristiti uslugu pranja i sušenja veša uz minimalnu doplatu.

Od septembra do aprila boravak je na bazi punog pansiona po ceni od 470 USD nedeljno, dok je za maj, jun, jul i avgust predviđen boravak na bazi noćenja po ceni od 360 USD nedeljno.

Video prezentaciju ovog sjajnog smeštaja pogledajte ovde.

Važna napomena za sve rezidencije u Torontu: Minimalni period rezervacije je 4 nedelje. Pecizna cena i provera raspoloživosti smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje prijavu koja vas pravno ne obavezuje a možete je preuzeti ovde.

Proces prijave i upisa

work and travel programi u kanadi sa verbalistima

Važna napomena: Naša preporuka je da proces prijave započnete minimum 8 nedelja pre željenog datuma putovanja. Koledžu je potrebno oko 2 nedelje za obradu dokumentacije i procenu kandidata, a vizni proces obično traje do 6 nedelja. Jezička mreža nikada ne naplaćuje svojim polaznicima uslugu pomoći i savetovanja tokom viznog procesa.

Prvi korak
Podnošenje sledećih dokumenta kompaniji Prodirekt:

  • Aplikacija obrazovne grupe Prodirekt (možete je preuzeti ovde)
  • Potpisivanje Opštih uslova saradnje kompanije Prodirekt (možete ih preuzeti ovde)
  • ILAC International College aplikacija i potpisivanje Opštih uslova saradnje
  • Diploma srednje škole/fakulteta ili njen ekvivalent
  • Kopija pasoša
pejzac5bei kanade

Drugi korak
Ukoliko se proceni da se možete prijaviti za program, izdaje se faktura za uplatu depozita ili celog iznosa školarine deviznim nalogom za prenos. U slučaju uplate samo depozita njegova visina je 1.500 američkih dolara. Važno: depozit od 1.500 dolara moguće je uplatiti samo kada se upis izvrši najmanje 60 dana pre početka programa. Sve troškove bankarskog transfera uvek snosi nalogodavac, odnosno polaznik.

Treći korak

Nakon uplaćenog depozita ili celog iznosa školarine, a po prijemu gore navedenih dokumenata (prvi korak), polaznik radi onlajn test engleskog jezika (ukoliko već nemate kopiju IELTS testa ili njegovog ekvivalenta).

Zatim se zakazuje Skype ili lični intervju sa predstavnikom koledža ILAC radi procene vašeg nivoa znanja engleskog jezika i da li ispunjavate uslove za pohađanje programa (polaznici koji se prijavljuju za program u Torontu rade Wonderlic test).

Nakon uspešno obavljenog intervjua škola izdaje upisna dokumenta koja su sastavni deo prijave za vizu.

Četvrti korak
Prijava za vizu (uz našu pomoć).

aktivnosti i sportovi u prirodi za vreme studiranja u kanadi verbalisti

Peti korak
Ukoliko ste dobili vizu, a uplatili ste samo depozit, u roku od sedam radnih dana od datuma kada je viza izdata potrebno je uplatiti ostatak školarine. Izmirenjem celog iznosa školarine vaš upisni proces se završava. Važna napomena: Ako polaznik ne izmiri ceo iznos školarine u datom roku, škola će smatrati vaš upis nevažećim i o tome obavestiti kanadske vlasti i njihovo imigraciono odeljenje. U tom slučaju od uplaćenog depozita odbijaju se sledeći troškovi:

  • PRODIREKT akademsko savetovanje i registracija – 500 USD
  • Administrativni troškovi upisa – 160 USD
  • Usluga pronalaženja i organizacije smeštaja – 160 USD
  • Bankarski troškovi transfera (oko 80 USD) kako bi se izvršio povraćaj ostatka iznosa depozita

Važna napomena: ukoliko je polaznik odbijen za vizu, vraća se celokupan iznos depozita ili uplaćene školarine, umanjen za 200 USD na ime administrativnih troškova i 80 USD za bankarske troškove transfera.

Po dolasku u Kanadu, na osnovu dobijene vize i upisnih dokumenata koležda, imigracioni službenik vam na ulasku u zemlju obično odmah izdaje dve dozvole: studentsku i radnu. Ukoliko vam pri ulasku u Kanadu bude izdata samo studentska viza, za radnu dozvolu se aplicira naknadno, čim započnete studije.

Video prilog koji smo pripremili u nastavku pomoći će vam da se detaljno upoznate sa koledžom ILAC i njegovim prestižnim centrima u Torontu.

TORONTO KAMPUS

Imate pitanje u vezi sa profesionalnim usavršavanjem i radnom praksom u Kanadi? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading