Kursevi engleskog za srednjoškolce na prestižnom američkom univerzitetu Yale

Kursevi engleskog za srednjoskolce, active YALE program, Verbalisti

Kursevi engleskog za srednjoškolce – program active YALE sa izletom u Njujork (15-19 god)

Program active YALE je prvi korak na putu ostvarenja akademskog sna naših polaznika. Sa njim se spoznaju lepote studiranja kod kuće ili u inostranstvu, stiču prijatelji iz celog sveta i dragoceno životno iskustvo. Oseti kako je biti deo jednog od najprestižnijih univerziteta u svetu! Upiši active YALE program i uči engleski na univerzitetu koji su završili predsednici Amerike (čak 5 njih do sada), zatim Henri Ford II, Meril Strip, Edvard Norton, Hilari Klinton, Džudi Foster…

Zakorači u svet akademske elite uz pomoć organizacije Ardmore, specijalizovane za edukaciju mladih na najboljim univerzitetima. Jezička mreža Verbalisti i ovaj program, kao i active LOS ANGELES, na čuvenom univerzitetu UCLA, ima čast da predstavlja ekskluzivno u našem regionu.

Univerzitet Yale i organizacija Ardmore

jejl univerzitet verbalisti
Moto univerziteta Jejl: “Stvaramo buduce lidere.” Program active YALE razvija upravo takve, liderske sposobnosti kod njegovih polaznika.

Univerzitet Jejl (Yale) nalazi se u gradu New Heaven u američkoj državi Konektikat. Osnovan je 1701. godine i treći je najstariji univerzitet u Americi. Pripada takozvanoj Ajvi ligi (Ivy League) i jedan je od osam najprestižnijih univerziteta u SAD sa ogromnim uticajem na politički i društveni život (univerziteti koji pripadaju Ajvi ligi: Harvard, Jejl, Prinston, Braun, Kolumbija, Kornel, Pen i Dortmut).

Najuglednije organizacije za rangiranje univerziteta stavljaju Jejl u sam vrh – treći je među američkim univerzitetima prema U.S. News & World Report, odmah iza Prinstona i Harvarda, dok je u 2020. godini zauzeo osmo mesto u svetu prema Times Higher Education World University Rankings. 51 dobitnik Nobelove nagrade je na neki način povezan sa ovim univerzitetom, bilo kao profesor ili bivši student.

Kursevi engleskog za srednjoskolce, Verbalisti na univerzitetu Jejl
Kursevi engleskog za srednjoškolce – Verbalisti na univerzitetu Jejl

Biblioteka univerziteta Jejl je najveća akademska biblioteka u svetu i broji preko 14 miliona naslova. Polaznici jezičke mreže Verbalisti lako je prepoznaju u kampusu, to je jedna neobična mermerna zgrada, bez prozora, koja skriva pravo blago – kolekciju od oko 180 hiljada primeraka retkih i vrednih knjiga, među kojima je i Gutenbergova Biblija iz 1455. godine.

Univerzitetski se prostire na preko 350 hektara i čine ga 3 kampusa: centralni, medicinski i atletski. To je pravi grad u gradu i poseduje sve što vam je potrebno: bazene, sportske terene, amfiteatre, univerzitetske prodavnice, umetničke galerije i još mnogo toga.

Kampus je udaljen 2 sata od Bostona i samo 90 min od Menhetna, srca Njujorka, što ga čini idealnim za posete i ekskurzije koje Ardmore izvodi u sklopu programa active YALE.

Ardmore, organizator programa, specijalizovan je za kreiranje i izvođenje letnjih škola i akademskih programa za mlade. Sa istorijom dugom preko 30 godina, 18 letnjih škola u Engleskoj i 7 u SAD, Ardmore je jedan je od najvećih edukatora u svetu za mlade. Svake godine više od 15.000 studenata pohađa programe našeg partnera. Nastavno osoblje poseduje CELTA sertifikat, a Ardmore je, kao i jezička mreža Verbalisti, akreditovan od strane Britanskog saveta i English UK.

Program

Nastava se odvija neizmenično, u prepodnevnim i poslepodnevnim časovima, u internacionalnim razredima sa najviše 15 učenika u grupi. Da bi se ustanovio napredak u učenju engleskog svaki student se testira na početku, ali i na kraju programa. Prvog dana polaznici rade dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Ardmore ih u okviru ovog programa ima 6 (od A0 za početnike do C1+ za napredno učenje engleskog). 

Upoznavanje sa kolegama na programu active YALE, Verbalisti
Letnje škole engleskog jezika u inostranstvu – polaznici programa active YALE dolaze iz svih krajeva sveta

Nastavni program se realizuje kroz 20 časova (15 sati) nedeljno i uključuje vežbe konverzacije kroz igranje uloga (role play) i diskusije, rad u grupama, izradu projekata, kao i vežbe slušanja i čitanja. Na kraju kursa dobija se sertifikat o pohađanju programa iz kog se vidi ostvareni napredak.

Polaznici dolaze iz svih krajeva sveta, čak 55 zemalja, što je idealno za sklapanje prijateljstva i vežbanje engleskog.

Ono što je krajnje jedinstveno za active YALE program je privilegija studenata da budu okruženi najčuvenijim muzejima i galerijama koji se nalaze u okviru samog kampusa. Pogledajte ovde neke od tih fascinantnih galerija i muzeja.

Ekskurzije i vannastavne aktivnosti

polaznici jezic48dke mrec5bee active yale program verbalisti
Kursevi engleskog za srednjoškolce – active YALE program uključuje dve celodnevne i četiri poludnevne ekskurzije

Sve active programe jezičke mreže karakteriše posebno bogat sadržaj vannastavnih aktivnosti i izleta. On je i ovde pažljivo koncipiran kako bi polaznicima pružio idealnu kombinaciju učenja u učionici i van nje, ali i aktivan odmor tokom školovanja.

Dvonedeljni program uključuje dve celodnevne i četiri poludnevne ekskurzije, plus brojne vannastavne aktivnosti.

Izlet u Njujork – Svakako omiljeni deo programa je celodnevna poseta Njujorku i obilazak mesta Central Park, Midtown i Times Square.

Vrlo popularna celodnevna ekskurzija je i odlazak u gradić Mystic, poznatog po svojoj luci prepunoj brodića iz raznih epoha. Verbalisti se ovde obično prisete filma koji je tu sniman – Mystic Pizza sa Džulijom Roberts i Met Dejmonom. Tokom izleta obilazimo i čuveni Aquarium & Seaport; ulaznice su uključene u cenu programa.

odmor i druc5beenje nakon c48dasova na kampusu active yale program verbalisti
Letnje škole engleskog jezika u inostranstvu – polaznci jezičke mreže na univerzitetu Yale

Za poludnevne izlete rezervisano je:

  • odlazak na najbolju plažu u Konektikatu – Hammonasset Beach State Park
  • vožnja brodom – Thimble Island & Sea Mist
  • poseta naučnom centru – Connecticut Science Center
  • poseta prirodnjačkom muzeju Yale Peabody Museum Of Natural History i slikanje pored dinosaurusa u prirodnoj veličini.

Ostale vannastavne aktivnosti: talent show, disko veče, sportska takmičenja, karaoke i mnoge druge…

Smeštaj

twin bedroom yale university verbalists

Smeštaj je obezbeđen u nedavno renoviranoj zgradi kampusa. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne, kupatila se dele. Mašine za veš dostupne su na svakom spratu. Posteljinu obezbeđuje rezidencija, dok svaki student donosi svoje peškire. U okviru smeštaja su i brojne zajedničke prostorije, poput prostorija za igru (stoni tenis, stoni fudbal, bilijar…), teretane, zajedničke kuhinja i drugih. WiFi je dostupan u rezidenciji.

Osoblje škole takođe je smešteno na kampusu. Postoji 24/7 nadzor.

Boravak je na bazi punog pansiona (lanč paketi u danima ekskurzija).

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci su svake nedelje počevši od 2. jula. Dolazak i odlazak iz smeštaja je nedeljom. Kamp se zatvara 6. avgusta. Program traje dve ili tri nedelje.

2024 CENE, KURSEVI ENGLESKOG ZA SREDNJOŠKOLCE – PROGRAM active YALE (15-19 GOD)

Cene letnje škole engleskog za mlade, program active YALE, Verbalisti
Kliknite na tabelu za uvećan prikaz

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

magdalena polaznica jezic48dke mrec5bee verbalisti active yale program

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj na bazi punog pansiona, 1 celodnevna i 2 poludnevne ekskurzije nedeljno, administrativni troškovi upisa i organizacije smeštaja koji su nepovratni, dijagnostički test na početku i na kraju kursa, sertifikat po završenom kursu, udžbenik i nastavni materijal.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, putno osiguranje, troškovi pribavljanja vize i gradski prevoz.

PRODIREKT LLC je ekskluzivni zastupnik grupacije ARDMORE za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Predlažemo da sa Jejl studentima krenete u jedan nesvakidašnji obilazak njihovog univerziteta:

LETNJE ŠKOLE ENGLESKOG JEZIKA U INOSTRANSTVU – ARDMORE

Kratak film o grupaciji Ardmore i njihovim programima za mlade donosimo u nastavku:

Kursevi engleskog za srednjoškolce – želite da se upišete na program active YALE ili su vam potrebne dodatne informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading