Kursevi španskog na ostrvu savršenstva i gde je cele godine top sezona – pravac Tenerife!

Kursevi španskog u Španiji - Tenerife, Verbalisti

Za Tenerife kažu da su Havaji Evrope, ostrvo večnog proleća, neprekidne turističke sezone, ostrvo sreće, a mi kažemo OSTRVO SAVRŠENSTVA! Pobrinuli smo se da kursevi španskog jezika koje ćete pohađati na Tenerifima budu jednako savršeni, a evo kako sve to izgleda na tom “ostrvu sreće”.


Blizina afričkog kontinenta garantuje ujednačene temeparture i s pravom se može reći da na Tenrifima sezona traje tokom čitave godine. Budući da se radi o bescarinskoj zoni, ovo je i raj za sve kupoholičare, a troškovi života su znatno niži u poređenju sa sličnim egzotičnim destinacijama.

Puerto de la Cruz, gradić u kome se nalazi škola španskog jezika Don Quijote, glavni je centar svih zbivanja. Prožet je autentičnim ulicama i malim trgovima, a dozu luksuza i uzbuđenja pruža fascinantni kompleks „Lago Martiánez“, veštačko jezero okruženo brojnim bazenima koje se nalazi bukvalno prekoputa škole.

Škola

Od osnivanja davne 1989. godine, škola Don Kihot (Don Quijote, Enforex) sa nesmanjenim uspehom organizuje nastavu za sve one kojima je španski jezik omiljeni. Poseduje 28 jezičkih centara širom Španije i Latinske Amerike. Preko 35000 studenata iz 52 zemlje svake godine bira neki od programa iz njihove bogate ponude koja obuhvata sve uzraste i namene.

skola spanskog jezika don quijote na tenerifima verbalisti
Škola španskog jezika Don Quijote (desno na slici) nalazi se na glavnoj promenadi i okružena je restoranima. U neposrednoj blizini su plaža i čuveni kompleks bazena „Lago Martiánez“ (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Brojne akreditacije i članstva u preko 120 organizacija, podrška Vladinih institucija i univerziteta potvrdjuju ugled i kvalitet nastave, vannastavnih aktivnosti i smeštajnih kapaciteta u ponudi ove škole. Neke od 20 akreditacija su: Instituto Servantes, FEDELE (Udruženje kvalitetnih španksih jezičkih škola), Privredna komora Madrida… Škola Don Quijote ima partnerske ugovore i sa preko 200 svetskih univerziteta, tako da se određeni kursevi španskog priznaju kao položeni predmeti ili delovi položenih predmeta pri tim univerzitetima.

Jezički centar na Tenerifima je u njegovom najpoznatijem gradu Puerto de la Cruz. Školska zgrada uklapa se u autentičnu arhitekturu tog mesta i nalazi se na fantastičnoj lokaciji, na samo pet minuta hoda od plaže Martiánez i na oko dva minuta hoda od Lago Martiánez, već pomenutog kompleksa otvorenih bazena kraj okeana. U neposrednom okruženju škole je promenada sa prodavnicima, kafićima i restoranima, a ispred zgrade svoje mesto našao je i kineski restoran sa sjajnom hranom.

Škola poseduje 10 savremeno opremljenih učionica koje okružuju vrt, omiljeno mesto za odmor i druženje. Od zajedničkih prostorija izdvajamo dvorište, TV salu i biblioteku.

Adresa je Avenida de Colón 14, Edificio Bélgica, 38400 Puerto de la Cruz, a lokaciju možete videti klikom ovde.

Program

kursevi spanskog jezika za odrasle polaznici jezicke mreze verbalisti
Kursevi španskog na Tenerifima – Izlet do najvišeg vrha u Španiji, vulkana Teide, koji je i nacionalni park (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Za polaznike uzrasta 17 i više godina u ponudi su grupni kursevi španskog jezika različite dinamike i intenziteta, individualni časovi, pripremni program za polaganje specijalističkog ispita DELE; program 50+, kao i programi “Gap Year” čije detalje i cene dostavljamo na zahtev.

Intenzivan kurs (20) sastoji se od četiri časa dnevno svakog radnog dana u trajanju od 55 minuta, odnosno 20 časova nastave španskog jezika nedeljno u grupama od najviše 8 polaznika. Ovaj osnovni kurs može se pojačati sa pet nedeljnih časova konverzacije (ukupno 25 nedeljno) koji mogu da se odnose na špansku kulturu i istoriju i tehnike poboljšanja komunikacijskih sposobnosti.

Ukoliko želite da maksimalno iskoristite boravak na Tenerifima i spremni ste da uložite više truda i energije, predlažemo super intenzivan kurs (30) u grupi od maskimalno 8 polaznika. Program podrazumeva kombinaciju 20 časova standardnog kursa, 5 časova posvećenih španskoj kulturi i 5 dodatnih konverzacijskih časova u malim grupama (do 4 polaznika).

verbalisti na c48dasu c5a1panskog jezika na tenerifima
Polaznik jezičke mreže Branko pohađao je super intenzivan kurs u kom je najviše 4 studenta na času

Ovi kursevi španskog za odrasle namenjeni su polaznicima svih nivoa znanja (od početnog do naprednog) i organizuju se tokom cele godine, sa početkom svakog ponedeljka u mesecu. Usavršavate najvažnije jezičke veštine (čitanje, pisanje, slušanje, sa posebnom pažnjom na pravilan izgovor).

Profesori su izvorni govornici španskog jezika sa diplomom univerziteta i bogatim iskustvom u podučavanju.

Škola nudi i individualne časove gde se nastavni program u potpunosti prilagođava specifičnim potrebama pojedinca, kada je u pitanju sadržaj časova, satnica i dinamika održavanja. Takođe, na raspolaganju su časovi koji se održavaju u grupama sa maksimalno tri polaznika posvećeni poslovnoj tematici (premium kursevi). Detalje i cene za obe opcije dostavljamo na zahtev.

vrt c5a1kole koji je okruc5been uc48dionicama don qujote c5a1kola na tenerifima
Polaznici u vrtu škole koji je okružen učionicama

Možete se opredeliti i za pripremne kurseve za polaganje ispita DELE. Skraćenica DELE znači Diploma španskog kao stranog jezika. DELE diplome su jedine međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima.

DELE kurs od 20 časova nedeljno, datumi početka:
Program u trajanju od dve nedelje: 6. februar, 3. april, 1. maj, 26. jun, 28. avgust, 2. oktobar i 6. novembar.
Program u trajanju od četiri nededlje: 23. januar, 20. mart, 17. april, 12. jun, 14. avgust, 18. septembar i 23. oktobar.
Datumi polaganja ispita: 17. februar (A2), 14. april (A1-C1), 13. maj (A1-C2), 7. jul (A2-C1), 8. septembar (A2), 13. oktobar (A2-B2), 18. novembar (A1-C2)

DELE kurs u trajanju od 30 časova nedeljno možete početi svakog ponedeljka u mesecu (odnosu na raspoloživost mesta).

Važna napomena: DELE 20 organizuje se od nivoa A2 do C1, dok se kurs DELE 30 izvodi za nivoe od A1 do C2.

Cene pripremnih programa za polaganje DELE ispita (bez registracije, izlaska na ispit i usluge korišćenja smeštaja):

DELE 20
2 nedelje nastave u grupi:  560€
4 nedelje nastave u grupi:  1.120€

DELE 30
1 nedelja grupnih (20) i privatnih (10) časova: 650€

Cene polaganja ispita: A1 – 112€; A2 – 134€; B1 – 167€; B2 – 198€; C1 -213€; C2 – 228€.

‼️ Važna napomena: Napred navedene cene pripremnih programa za polaganje DELE ispita date su bez registracije, izlaska na ispit i usluge korišćenja smeštaja. Cene ovih kurseva sa uključenim troškovima smeštaja pogledajte niže u cenovniku/tabeli.

ŠPANSKI za 50+ (u doba karnevala)

radionica u podnozju teide vulkana verbalisti
Španski na Tenerifima

Program španskog jezika 50+ traje dve nedelje, predstavlja kombinaciju 20 časova i 3 atraktivne vannastavne aktivnosti nedeljno i predviđen je za polaznike svih nivoa znanja (od početnog do naprednog). Nastava se odvija u grupama od 3 do 8 studenata. Namenjen je onima koji žele da uče i uživaju u Tenerifoma zajedno sa polaznicima slične životne dobi. Na časovima se, pored planiranih gramatičkih celina i vežbanja vokabulara i izgovora, dosta prostora daje diskusiji u vezi sa utiscima sa izleta i aktivnosti. Na taj način se u isto vreme podstične kreativno razmišljanje i konverzacija na španskom jeziku. Program počinje 13. februara i poklapa se sa održavanjem svetski čuvenog karnevala na Tenerifima.

Smeštaj 

Na raspolaganju su opcije boravka u studentskim stanovima, porodicama ili studio apartmanima na Tenerifima. 

Studentski stan

jednokrevetna soba studentskog stana na tenerifima

Stan se deli sa drugim polaznicima škole, a u ponudi su su jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Doplata za sobu sa privatnim kupatilom iznosi 55€ nedelljno.

Boravak je na bazi noćenja, a svi stanovi imaju i potpuno opremljenu kuhinju.

Cena uključuje pristup internetu, kablovsku televiziju, struju i potrošenu vodu. Na raspolaganju su mašine za pranje veša, a studenti sami vode računa o čistoći stanova. Posteljina je omogućena, dok je potrebno poneti sopstvene peškire.

Udaljenost stanova je između 5 i 15 minuta hoda (ili prevozom) od škole. Po dolasku u smeštaj ostavlja se sigurnosni depozit u visini od 150€ koji se po završetku programa vraća ukoliko nije načinjena nikakva materijalna šteta.

Porodica

Možete se opredeliti i za boravak u porodici, što odličan način da utvrdite znanje španskog i saznate više o autentičnom španskom načinu života.

Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, a boravak je na bazi polu ili punog pansiona. Doplata za sobu sa privatnim kupatilom je 55€ nedelljno U cenu je uračunat internet, pranje veša jednom nedeljno, a porodica obezbeđuje posteljinu i peškire.

Porodice su udaljene između 15 i 30 minuta hoda (ili prevozom) od škole.

Studio apartmani

Apartmani se nalaze u neposrednoj blizini škole. Kompletno su opremljeni, imaju posteljinu i peškire, a na raspolaganju je i besplatni bežični internet. Ova smeštajna opcija je idealna ukoliko putujete sa porodicom, ili želite više privatnosti. Cene se dostavljaju na zahtev.

Vannastavne aktivnosti

polaznici jezicke mreze verbalisti ispred skole don quijote na tenerifima
Kursevi španskog za odrasle na Tenerifima (klinkite na sliku za njen uvećan prikaz)

Ujednačena klima tokom cele godine, sa temperaturama koje se ne spuštaju ispod 18 stepeni i obično ne prelaze 30, čini Tenerife destinacijom gde sezona traje čitave godine.

Sa planine Monte Esperansa pruža se pogled na celo ostrvo, a na Tenerifima se nalazi i najviši španski vrh – vulkan Teide (3.718 m), koji je i nacionalni park. Osim najvišim vrhom Španije, Tenerife se ponose i najvišim liticama u Evropi, ponegde su i do 600 m visoke i pružaju verodostojnu sliku o tome kako je ostrvo nastajalo tokom miliona godina udruženim snagama vulkana i okeana.

Još jedna znamenitost ostrva su i piramide. Da, dobro ste pročitali – u neposrednoj blizini grada Santa Kruz smeštene su piramide koje po obliku podsećaju na Zoserovu stepenastu u Egiptu ili na slične u Peruu, Meksiku i Gvatemali. Poput ostalih, i ove su postavljene precizno u odnosu na astronomska tela i pojave.

loro park i akvarijum na tenerifima
Loro akvarijum i park sa najvećim jatom papagaja na svetu

Tenerifi su i raj za ronioce – Atlantski okean tu ima impresivnu konfiguraciju terena, sa tumelima, pećinama i vrlo bogatim podvodnim svetom. Nemojte da se iznenadite ako dok se vozite brodićem pored vas prođe jato delfina. 🙂 Trebalo bi istaći i park Loro sa najvećim jatom papagaja na svetu.

Škola Don Quijote organizuje vannastavne aktivnosti i izlete koje pomažu da upoznate ovo divno ostrvo, dodatno se sprijateljite sa ostalim polaznicima i sve vreme koristite španski jezik. Neke aktivnosti su uključene u cenu, a neke su uz doplatu dostupne na licu mesta u školi. Koledž na nedeljnom nivou objavljuje planirane aktivnosti i tačan cenovnik.

Vikend ekskurzije mogu biti: izlet do vulkana Teide, krstarenje do ostrva La Gomera, obilazak mesta Kaldera/Orotava, odlazak u mesto Maska, poseta gradu Laguna (nekadašnja prestonica) i banji Kruz del Karmen, safari, šetnja starim delom grada Santa Kruz, dok su za vannastavne aktivnosti rezervisani časovi salse, filmske večeri i časovi španske kulture i tradicije.

voznja kajakom na tenerifima

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se tokom cele godine. Polazak je uvek nedeljom, a povratak subotom. Nastava počinje svakog ponedeljka. Datumi početka pripremnih kurseva za DELE dati su u opisu tih programa.

2023 CENE – KURSEVI ŠPANSKOG JEZIKA NA TENERIFIMA

Cene kurseva španskog jezika na Tenerifima, jezička mreža Verbalisti
Kursevi španskog na Tenerifima (za uzrast od 17 godina naviše). Cene su date u evrima.
(kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno 

Kurs španskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj i ishrana u svemu prema tabeli, administrativni troškovi upisa od 55€ koji su nepovratni, udžbenik i nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50€, avionski prevoz, aerodromski transferi i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Španski na Tenerifima i škola španskog jezika Don Kihot:

Programi španskog jezika na Tenerifima – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku.

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading