Kursevi nemačkog u Berlinu

Kursevi nemačkog u Nemačkoj, jezički programi u Berlinu, Verbalisti

Kursevi nemačkog koje ćete pohađati u vodećoj školi u svetu samo su jedan od razloga zašto je Berlin idealna jezička destinacija. Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije a preko 170 muzeja i čuveno muzejsko ostrvo prikazuju blaga čitavog sveta. Berlin je centar savremene umetnosti i kulture, ali i grad uzbudljivog noćnog života.

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite povoljnosti eventualnih promocija.

Berlin

Berlin je grad posebne energije, slažu se svi oni koji su posetili glavni i najveći grad Nemačke. Reč je o svetskoj metropoli modernog senzibiliteta i užurbanog ritma koja posetiocima nudi obilje sadržaja – samo muzeja ima više od 170, a tu su i brojni spomenici kulture, nova moderna arhitektonska zdanja, mnogi klubovi, vrhunski restorani, kafići, veliki trgovački centri.

Berlin je i grad u kojem mladi znaju da se zabavljaju. Muzika ovde ima poseban značaj i svetski poznati DJ-evi svrstavaju Berlin u najdraže destinacije za nastupe i gostovanja.

Škola

Škola nemačkog jezika GLS u Berlinu

GLS (German Language School) smeštena je u istorijskom centru Berlina, u boemskom kvartu „Prenzlauer Berg“. Taj deo nekadašnjeg istočnog Berlina u kom su dom pronašli mnogi intelektualci i umetnici, sada se smatra „über-trendy“ kvartom.

Ta škola nemačkog osnovana je 1983. godine i akreditovana je od strane berlinskog Senata, švedskog Ministartsva prosvete, kao i od strane međunarodnih asocijacija ALTO, EAQUALS i IALC. GLS je čak tri puta proglašena za najbolju jezičku školu u Nemačkoj od strane LTM Language Travel Magazine – 2008, 2010. i 2013. godine.

GLS je i jedina škola u Nemačkoj koja poseduje prestižni kampus površine 9.000 kvadratnih metara.

Kursevi nemačkog

Intenzivni kurs opšteg nemačkog jezika odvija se grupama od najviše 12 polaznika, s fondom od 20 časova nedeljno. Polaznici svih nivoa znanja nemačkog mogu pohađati ovaj kurs.

Ukoliko želite brže napredovanje i spremni ste da uložite više truda i energije, predlažemo vam super intenzivni kurs nemačkog jezika od 30 časova nedeljno u malim grupama od najčešće 3-5 polaznika (maksimalno 8 u grupi). Apsolutni početnici ne mogu pohađati ovaj program.

Verbalisti polaznici u školi GLS
Učenje nemačkog u Nemačkoj: Polaznici jezičke mreže Verbalisti u školi GLS u Berlinu

Za najbrži napredak preporučujemo tkzv. crash program koji se sastoji od 20 časova standardnog kursa (u grupi) i 10 individualnih časova za ukupni fond od 30 časova nedeljno. Ovaj program je namenjen svim nivoima znanja, znači i apsolutnim početnicima.

Poslovnim ljudima bez obzira na nivo znanja nemačkog jezika na raspolaganju su dve opcije učenja poslovnog nemačkog: 1) individualni časovi i 2) crash kurs koji predstavlja kombinaciju 20 časova standardnog kursa u grupi i 10 individualnih časova poslovnog nemačkog.

Pripremni programi za ispite TestDaF, Goethe B2, Goethe C1 i Goethe C2 traju 4 nedelje, a ispit se polaže u petoj nedelji. Kurs se sastoji od 30 časova nedeljno, od čega je 20 časova opšteg nemačkog u grupi od maksimum 12 polaznika, dok je 10 časova nedeljno posvećeno pripremi za ispit i to u mini grupi od 3 do 6 polaznika.

Kursevi poslovnog nemackog i pripemni programi za testove u Berlinu sa jezickom mrezom Verbalisti
Intenzivni kurs nemačkog jezika od 30 časova nedeljno u malim grupama od najčešće 3-5 polaznika

Škola GLS je registrovan centar za testiranje, pa je polaganje moguće u samoj školi ili u Gete institutu. Za upis na pripremni program potrebno je da je vaš nivo znanja nemačkog jezika bar na nivou B2. Škola ističe da čak 98% polaznika koji pohađa GLS pripremni program uspešno polaže testove.

Stručnjaci jezičke mreže Verbalisti pomoći će vam oko izbora programa i planiranja školovanja. Bitno je da napomenemo da je polaganje TestDaF važno za upis na studije u nemačkoj, dok su Gete sertifikati obično preduslov za dobijanje posla za koji se traži znanje nemačkog. Sertifikat o položenom Goethe B2 prihvata većina poslodavaca a Goethe C1 praktično svi poslodavci. Goethe C2 potreban je predavačima nemačkog jezika.

Raspored datuma početka pripremnih kurseva za TestDaF ispite i datume ispita dajemo u tabeli u nastavku:

TestDaF

Na cene u tabeli treba dodati cenu ispita TestDaF od oko 200 € i cenu udžbenika od oko 20€. Pregled cena četvoronedeljnog programa sa različitim opcijama smeštaja date su niže u glavnom cenovniku, s tim da treba imati u vidu da je potrebno planirati troškove smeštaja i ishrane za još jednu, petu nedelju, pošto se test polaže nedelju dana nakon završetka programa. Cenu smeštaja za petu nedelju dostavićemo na zahtev.

TestDaF Prep kurs *TestDaF test Rezultati
08 JAN – 01 FEB 202406 FEB 202419.03.2024.
26 FEB – 22 MAR 202426 MAR 202407.05.2024.
18 MAR – 12 APR 202418 APR 202430.05.2024.
06 MAJ – 31 MAR 202406 JUN 202418.07.2024.
08 JUL – 02 AVG 202406 AVG 202417.09.2024.
19 AVG – 13 SEP 202417 SEP 202429.10.2024.
14 OKT – 08 NOV 202412 NOV 202424.12.2024.

Vannastavne aktivnosti

Jedna od večernjih aktivnosti je i kupanje u bazenu Badeschiff koji je izgrađen iznad reke Spree
Učenje nemačkog u Nemačkoj – Berlin: Jedna od večernjih aktivnosti je i kupanje u bazenu Badeschiff koji je izgrađen iznad reke Spree

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri – obilaske Berlina i okoline, sportska druženja, izlaske i žurke, kao i celodnevne ekskurzije vikendom.

Neke aktivnosti su uključene u cenu, a druge po izboru doplaćujete na licu mesta.

Smeštaj

rezidencioni smec5a1taj koji se nalazi u okviru kampusa gls
Rezidencijalni smeštaj koji se nalazi u okviru kampusa GLS

GLS nudi smeštaj u studio apartmanima, kao i u jedinstvenom, luksuznom GLS hotelu koji se nalaze u okviru školskog kampusa.

Smeštaj van kampusa na raspolaganju je u stanovima blizu škole i nisko-budžetnim studio apartmanima.

Moguće je rezervisati i smeštaj u porodici (homestay) i ove cene takođe su date u cenovniku.

Porodice

Porodični smeštaj je idealan ako želite da vežbate nemački nakon časova. Deljenje stana sa lokalnim stanovnicima pruža obilje prilika da odmah primenjujete i vežbate nemački. Sve porodice domaćini redovno se proveravaju i kontrolišu od strane škole.

Studio apartmani

Moderno opremljeni studio apartmani u okviru školskog kampusa predstavljaju najtraženiju smeštajnu opciju od strane polaznika iz celog sveta, pa zato preporučujemo što raniji upis ukoliko želite da obezbedite mesto u tom smeštaju.

Apartmanski smeštaj u školu GLS u Berlinu
Soba apartmana GLS u Berlinu

Svi GLS apartmani imaju podjednako opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo sa tušem, besplatan pristup internetu ukoliko ponesete svoj laptop (WLAN), TV i telefon.

Škola obezbeđuje posteljinu i peškire, a boravak je na bazi noćenja.

Boravak u GLS apartmanima predviđen je za dve osobe; ukoliko putujete sami, škola će obezbediti cimera. Doplata za jednokrevetnu sobu u standardnim studio apartmanima košta 305 evra nedeljno.

Hotel

Hotel Oderberger, Verbalists

Hotel Oderberger smešten je u okviru kampusa i predstavlja pravu atrakciju. Potiče još iz 1860. godine a deo njegovih prostorija korišćen je u različitim periodima postojanja kao javno kupatilo. “Stadtbad Oderberger” kupatilo je pod pod zaštitom berlinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Odaje hotela i dalje odišu istorijom nakon što je škola GLS otkupila ovu impozantnu zgradu 2005. godine, besprekorno je restaurirala i u okviru zgrade smestila 66 moderno opremljenih učionica i 130 soba.

Sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilom, TV-om, aparatom za kafu i frižiderom.

Tower studiji imaju vlastitu kuhinju, dok je spavaći prostor na višem nivou u hotelu rezervisan za mezonete.

Uz manju doplatu možete uživati u čarima i kupati se u predivnom bazenu. Na raspolaganju je besplatni WiFi. Boravak je na bazi noćenja.


Postoje ograničeni smeštajni kapaciteti i u niskobudžetnim studio apartmanima van kampusa. Cene ovog tipa smeštaja pružamo tek nakon što primimo konkretan upit, tj. popunjeni zahtev koji možete preuzeti ovde.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se jednom nedeljno. Kursevi nemačkog za sve nivoe (i za potpune početnike) počinju svakog ponedeljka.

Polazak je uvek nedeljom, a povratak subotom.

2024 CENE – KURSEVI NEMAČKOG U BERLINU (u €)

Cene kurseva nemačkog u Berlinu - GLS
Kursevi nemačkog u Berlinu – Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: Letnja doplata primenjuje se u periodu od 16. juna do 3. avgusta

Polaznici jezičke mreže ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

skole-nemackog-u-nemackoj-verbaliti-u-berlinu

U cenu je uključeno 

Odabrani kurs nemačkog jezika, smeštaj, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, brojne vannastavne aktivnosti sa školskim vodičem.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50€, udžbenici i kompletan nastavni materijal 20€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama i aerodromski transferi, čišćenje apartmana (70€ mesečno, plaća se po dolasku u školu) i sigurnosni depozit (100-200€, plaća se po dolasku u školu) koji se polazniku vraća pri napuštanju smeštaja ukoliko nije pričinjena šteta.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Nedavno smo ponovo posetili naše partnere u školi GLS. Vodimo vas u razgledanje njihovog sjajnog kampusa i razgovaramo sa jednom od naših polaznica iz Kolombije:

Video razglednica škole nemačkog GLS u Berlinu

Škole nemačkog u Nemačkoj, kursevi nemačkog u školi GLS u Berlinu – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Један одговор на „“

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading