Srednje i visoko obrazovanje kao glavni fokus kompanije PRODIREKT na upravo završenom sajmu obrazovanja ICEF Berlin

learn spanish in malaga with our partner malaca instituto verbalists language network

Beograd, 3-6. novembar 2018 – ICEF organizacija je u Berlinu i ove godine tradicionalno okupila najbolje agente, univerzitete, srednje škole, škole jezika, pružaoce servisnih usluga i work & travel organizacije, koji su dobili priliku da kroz sastanke i neformalno druženje unparede postojeća i stvore nova strateška partnersva. Sajam obrazovanja ICEF Berlin održan je od 3. do 6. novembra u hotelu InterContinental, a za obrazovnu grupu PRODIREKT i jezičku mrežu Verbalisti pokazao se kao najuspešniji do sada. Ukupno 2.842 učesnika iz 1.789 organizacija  i 111 zemalja učestvovalo je na ovogodišnjem ICEF-u.

prodirekt and the verbalists language network at gls party during the icef berlin 2018
Predstavnici kompanije PRODIREKT i jezičke mreže posetili su dugogodišnjeg partnera, školu nemačkog GLS, koja je priredila fascinantan događaj drugog dana sajma u Berlinu

Prvog dana predstavnici kompanije PRODIREKT pohađali su seminare i panel diskusije koje se tiču najnovijih trendova u obrazovnoj industriji. Maja Merdović, menadžer edukativnih programa u PRODIREKT-u, izdvojila je nekoliko seminara kao posebno važne za ekonomije u razvoju,poput onih na Balkanu, kao i u Ukrajini i Brazilu: “Seminar u vezi sa studiranjem na državnim univerzitetima u Nemačkoj bio je veoma koristan. Na Balkanu postoji velika potražnja za besplatnim obrazovanjem u Nemačkoj. Međutim, diskusija na seminaru takođe je potvrdila ono na šta uvek ukazujemo klijentima – studenti koji traže akademske programe na engleskom jeziku pri nemačkim državnim univerzitetima treba da imaju u vidu da je broj takvih programa organičen i da većina tih programa nije namenjena internacionalnim već nemačkim studentima za unapređenje njihovog znanja engleskog.”

Tokom naredna dva sajamska dana, predstavnici PRODIREKT grupe održali su preko 70 individualnih poslovnih sastanaka. Trend sve većeg broja studenata koji bira Kanadu kao destinaciju za učenje jezika i akademsko usavršavanje predodredio je i fokus sajamskih sastanaka kompanije PRODIREKT. Njen direktor i ujedno osnivač jezičke mreže Verbalisti, Dejan Trpković, osvrnuo se na sajamske aktivnosti u vezi sa obrazovanjem u Kanadi: “Vodili smo intenzivne razgovore sa našim partnerima International Language Academy of Canada (ILAC), koje ekskluzivno zastupamo u regionu Balkana, u vezi sa načinima kako da već blagonaklono studentsko okruženje u Kanadi učinimo još dostupnijim za naše studente. Dogovorene su specijalne cene, stipendije i olakšana upisna procedura. ILAC  je najveća obrazovna grupacija u Kanadi, sa fantastičnim kampusima u Torontu i Vankuveru, ali je bilo potrebno visine školarina i upisnu proceduru prilagoditi studentima koji dolaze iz našeg regiona. Uveren sam da smo to sada postigli i da će se zato nastaviti pravi bum na našem tržištu kada su u pitanju jezički i akademski programi u Kanadi.”

PRODIREKT je u Berlinu potpisao nekoliko veoma važnih ekskluzivnih ugovora koji potvrđuju lidersku poziciju te kompanije u regionu. Ekskluzivni ugovori sa International House Heidelberg, LAL, Coined, prestižnim tenisko-jezičkim kampom Rafael Nadala u Majorci samo su deo značajnih partnerstva koja su najavljena.

ICEF u Berlinu je najveći i najposećeniji sajam obrazovanja u svetu na kome učestvuju sva bitna imena današnje obrazovne industrije. Važnost agenata ogleda se i u samim brojkama: ukupno 1.221 agenata iz 922 organizacije i 104 zemlje sveta učestvovarli su ove godine, sa sve većim brojem onih koji dolaze iz Rusije, Španije, Turske, Italije i Ukrajine.


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading