Letovanje kao na filmu dok učite engleski na malteškom ostrvu Gozo

Letovanje na Malti

Na svega desetak minuta brodićem od Malte ušuškalo se čarobno ostrvo – Gozo. Gozo je autentično ribarsko mestašce sa prelepim pejzažima idealnim za odmor od gradske gužve i užurbanog tempa života. Veruje se da je ovo čuveno ostrvo očaralo Odiseja na njegovom dugom putovanju, a Verbalisti su sigurni da će opčiniti i vas.

letovanje i ucenje engleskog ostrvo gozo maltaNakon prepodnevnih časova engleskog jezika sedamo na bicikle i krećemo u istraživanje. Staze nas vode kroz netaknutu prirodu. Dok se vozimo predivnim brdovitim predelima nailazimo na mesta koja nam se čine poznata, verovatno iz nekog od mnogobrojnih filmova i serija snimanih na ostrvu Gozo, inspiraciji mnogih režisera. Do sada smo prepoznali pejzaže iz Troje i Igre prestola, a čekamo da nam vi javite kada otkrijete predele iz nekog drugog filma ili serije.

Vreme je da se malo rashladimo i opustimo nakon vožnje biciklom. Uskačemo u brodić ili kanu i plovimo kroz šupljine stena upoznajući se sa predelima teško dostupnim sa kopna. A zatim idemo na otvoreno more i kupamo se u njegovom nepreglednom plavetnilu.

Da li ste znali da je priobalje Goza jedno od najčuvenijih mesta u svetu za ronjenje, pa zašto da se i mi ne oprobamo u ronjenju 🙂 Uz iskusne profesore ronjenja koristimo priliku da se upoznamo sa raznovrsnim podvodnim svetom od koga zastaje dah.

Od istraživanja ostrva dobro smo ogladneli pa odlazimo u neku od autentičnih lokalnih taverni na morske specijalitete po kojima je ostrvo Gozo čuveno. Jedemo tek upecanu ribu pripremljenu na tradicionalni mediteranski način i uživamo posle ispunjenog dana.

letovanje na moru noc487 na ostrvu gozo verbalistiAko vam se dopao jedan ovakav dan, zamislite kako bi tek izgledale 2 ili 3 nedelje na ovom magičnom ostrvu. Još bolje, dozvolite nam da budemo vaš vodič na jednom nezaboravnom jezičkom putovanju narednog leta.

Jezička mreža Verbalisti u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom za vas organizuje kurseve engleskog jezika baš na ostrvu Gozo. Nastavu izvodi institut IELS, najstarija i najuglednija škola malteškog arhipelaga, sa preko 30 godina iskustva u nastavi engleskog jezika. Smeštaj i učionice nalaze se u istoj zgradi, a nastava se izvodi u prijatnoj i druželjubivoj atmosferi, tako da se učenje engleskog jezika savršeno stapa sa uživanjem na ostrvu. Detalje programa, slike i brojne video priloge koje smo vam pripremili možete pogledati ovde ili na linku ispod:

Malta, ostrvo GOZO, engleski jezik, IELS

Umesto dužeg romantičnog boravka na malom ostrvu Gozo možete se opredeliti i za opciju njegovih povremenih obilazaka dok program pohađate na Malti u glavnoj školskoj zgradi i prestižnoj gradskoj četvrti Sliema. Za ovu opciju kliknite ovde ili na link u nastavku:

Malta, engleski jezik, IELS

Za šta god da se odlučite nećete pogrešiti jer vas svakako čeka uživanje u lepotama Malte i njenim nestvarnim obalama prošaranim plavim lagunama kao stvorenim za igre na vodi, kupanje, pedling i ronjenje. Pridružite se brojnim Verbalistima koji su za učenje engleskog jezika i letnji odmor izabrali ostrvo Gozo i Maltu!


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading