Letovanje kao na filmu dok učite engleski na malteškom ostrvu Gozo

Letovanje na Malti

Na svega desetak minuta brodićem od Malte ušuškalo se čarobno ostrvo – Gozo. Gozo je autentično ribarsko mestašce sa prelepim pejzažima idealnim za odmor od gradske gužve i užurbanog tempa života. Veruje se da je ovo čuveno ostrvo očaralo Odiseja na njegovom dugom putovanju, a Verbalisti su sigurni da će opčiniti i vas.

letovanje i ucenje engleskog ostrvo gozo maltaNakon prepodnevnih časova engleskog jezika sedamo na bicikle i krećemo u istraživanje. Staze nas vode kroz netaknutu prirodu. Dok se vozimo predivnim brdovitim predelima nailazimo na mesta koja nam se čine poznata, verovatno iz nekog od mnogobrojnih filmova i serija snimanih na ostrvu Gozo, inspiraciji mnogih režisera. Do sada smo prepoznali pejzaže iz Troje i Igre prestola, a čekamo da nam vi javite kada otkrijete predele iz nekog drugog filma ili serije.

Vreme je da se malo rashladimo i opustimo nakon vožnje biciklom. Uskačemo u brodić ili kanu i plovimo kroz šupljine stena upoznajući se sa predelima teško dostupnim sa kopna. A zatim idemo na otvoreno more i kupamo se u njegovom nepreglednom plavetnilu.

Da li ste znali da je priobalje Goza jedno od najčuvenijih mesta u svetu za ronjenje, pa zašto da se i mi ne oprobamo u ronjenju 🙂 Uz iskusne profesore ronjenja koristimo priliku da se upoznamo sa raznovrsnim podvodnim svetom od koga zastaje dah.

Od istraživanja ostrva dobro smo ogladneli pa odlazimo u neku od autentičnih lokalnih taverni na morske specijalitete po kojima je ostrvo Gozo čuveno. Jedemo tek upecanu ribu pripremljenu na tradicionalni mediteranski način i uživamo posle ispunjenog dana.

letovanje na moru noc487 na ostrvu gozo verbalistiAko vam se dopao jedan ovakav dan, zamislite kako bi tek izgledale 2 ili 3 nedelje na ovom magičnom ostrvu. Još bolje, dozvolite nam da budemo vaš vodič na jednom nezaboravnom jezičkom putovanju narednog leta.

Jezička mreža Verbalisti u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom za vas organizuje kurseve engleskog jezika baš na ostrvu Gozo. Nastavu izvodi institut IELS, najstarija i najuglednija škola malteškog arhipelaga, sa preko 30 godina iskustva u nastavi engleskog jezika. Smeštaj i učionice nalaze se u istoj zgradi, a nastava se izvodi u prijatnoj i druželjubivoj atmosferi, tako da se učenje engleskog jezika savršeno stapa sa uživanjem na ostrvu. Detalje programa, slike i brojne video priloge koje smo vam pripremili možete pogledati ovde ili na linku ispod:

Malta, ostrvo GOZO, engleski jezik, IELS

Umesto dužeg romantičnog boravka na malom ostrvu Gozo možete se opredeliti i za opciju njegovih povremenih obilazaka dok program pohađate na Malti u glavnoj školskoj zgradi i prestižnoj gradskoj četvrti Sliema. Za ovu opciju kliknite ovde ili na link u nastavku:

Malta, engleski jezik, IELS

Za šta god da se odlučite nećete pogrešiti jer vas svakako čeka uživanje u lepotama Malte i njenim nestvarnim obalama prošaranim plavim lagunama kao stvorenim za igre na vodi, kupanje, pedling i ronjenje. Pridružite se brojnim Verbalistima koji su za učenje engleskog jezika i letnji odmor izabrali ostrvo Gozo i Maltu!

Imate komentar ili pitanje?