Plaćena radna praksa i školovanje u Kanadi, obećanoj zemlji 21. veka

Radna praksa i školovanje u Kanadi

Školovanje u Kanadi canadian maple leaf icon canada symbol maple leaf vector 21488415 2 Dream Big! – CUSTOMER SERVICE programi

Kada se radi o dobijanju prvog posla, veliki broj mladih ljudi iz našeg regiona nailazi na poteškoće da naučeno u školi ili fakultetu potvrde u praksi. Već na samom startu u traženju željenog zaposlenja ulazi se u začarani krug u kome poslodavac traži ipak neko početno radno iskustvo i poslovne veštine, dok mladi s pravom kažu: “Ok, želim radnu praksu, ali GDE i KAKO?”

Pored toga, nedovoljno razvijene ekonomije u našem regionu ne pružaju mogućnost za pristojnu zaradu dok se nalazimo na početku karijere.

U obrazovnoj grupi PRODIREKT prepoznali smo preku potrebu da svršenim srednjoškolcima i studentima, ali i mladima sa 2-5 godina radnog iskustva, obezbedimo priliku da rade dok istovremeno stiču znanje i veštine potrebne za rad u tržišnim ekonomijama – vodimo vas u obećanu zemlju 21. veka, u Kanadu, i ILAC International College.

2022-2023 PROMOCIJA: 1) FLEKSIBILNO POHAĐANJE PROGRAMA + 2) NIŽI TROŠKOVI STUDIRANJA

Studiranje u Kanadi sa jezickom mrezom Verbalisti

‼️ Covid-19 napomena: Kada koristite usluge obrazovne grupe PRODIREKT vi ne dobijate samo stručan akademski savet, pomoć pri upisu i viziranju, kao i podršku pre i tokom studija – dobijate i sigurnost, upis bez stresa i velikog rizika. Za sve naše polaznike obezbedili smo upis na program bez brige zbog neizvesnosti prouzrokovane korona virusom, a za one koji se opredele da započnu studije do kraja marta putem online nastave i znatno niže troškove studiranja:

1) Fleksibilan upis – ukoliko zbog restrikcija u putovanju program ne bude mogao da se realizuje ličnim prisustvom u koledžu, onda student ima priliku da program pohađa onlajn dok se ne steknu uslovi za nastavu u učionicama, ili da pohađanje programa odloži, bez dodatnih troškova, za bilo koji drugi termin u 2022. ili 2023. godini, i

2) Niži troškovi studiranja – studenti sada mogu i po sopstvenoj želji da studiraju putem interneta iz inostranstva do 31. avgusta 2022, pod uslovom da je na kraju najmanje 50% studijskog programa završeno pohađanjem u Kanadi. Važno: S obzirom da je koledž ILAC među prvima dobio odobrenje od kanadskih vlasti za držanje nastave u učionicama, moguće je odmah aplicirati za studentsku vizu i otići u Kanadu radi pohađanja njihovih programa.

✅ Realizovanjem jednog dela nastave putem interneta ostvaruju se velike uštede po nekoliko osnova: ne postoje troškovi smeštaja, ishrane i prevoza u Kanadi, i ne plaća se studentsko zdravstveno osiguranje za period onlajn studiranja. Diplomu i kvalifikacije počinjete da stičete uz znatno niže troškove života, dok veći deo programa i eventualnu plaćenu radnu praksu i dalje obavljate u Kanadi. I to nije sve!

Popusti i promocija za ucenje jezika u inostranstvu, Verbalisti

Za izvršen upis u 2022-23. godini na jedan od programa važi popust od 1.000 CAD. Pod izvršenim upisom smatra se uplata depozita ili celokupnog iznosa cene koštanja programa, uz podnesenu kompletnu upisnu dokumentaciju i potpisan ugovor sa koledžom.

Verujemo da smo vam na ovaj način smanjili rizik i ujedno dali šansu da blagovremenim upisom iskoriste povlašćene iznose školarine i dodatni promotivni popust za upis u 2022-23. godini.

Study and work in Canada with ILAC College, PRODIREKT

Jezička mreža Verbalisti, koja je deo kompanije PRODIREKT, zastupa ekskluzivno u regionu jugoistočne Evrope najveću i najugledniju jezičku obrazovnu grupaciju u Kanadi i jednu od najvećih u svetu – International Language Academy of Canada (ILAC).

Akreditacije kompanije PRODIREKT pogledajte ovde.

ILAC, osim kurseva engleskog jezika i akademskih programa, ima poseban koledž – ILAC International College, specijalizovan isključivo za programe stručnog usavršavanja i radne prakse. 

‼️ Sa diplomom koledža ILAC možete aplicirati za privremenu boravišnu vizu u Kanadi ili produžiti studiranje uz obezbeđenu upisnu prohodnost (preferencijalni tretman i bez polaganja IELTS ili TOEFL ispita) na praktično bilo koji koledž ili univerzitet u Kanadi.

AKREDITOVANOST i KVALITET ILAC PROGRAMA – U slučaju da želite da nastavite studije, vodeći koledži i univerziteti u Kanadi priznaju određeni broj predmeta koji ste već položili tokom studija na ILAC koledžu, pa je tako moguće uštedeti i do 12.000$.

Osim za polaznike koji žele da stvore mogućnost za preseljenje u Kanadu, napredak ili promenu u karijeri, programi koledža ILAC idealni su i za tek svršene srednjoškolce. Takozvana PRIPREMNA GODINA (Gap Year) postala je jako popularna među mladima u svetu. Ona predstavlja razdoblje u kom mladi provode neko vreme u inostranstvu pre nastavka studija ili traženja stalnog zaposlenja da bi stekli radno i životno iskustvo, usavršili poznavanje stranih jezika, upoznali nove kulture i/ili se još bolje pripremili za nastavak studija. Iskustvo stečeno u pripremnoj godini veoma se ceni pri upisu na fakultete i kasnije pri zaposlenju. ILAC College je apsolutni lider u Kanadi kada je u pitanju Gap Year; preko 1500 studenata iz celog sveta svake godine preko programa tog koledža nastavlja studije na vodećim kanadskim fakultetima.

Glavni proizvodi ILAC koledža su:

1) Customer Service programi

2) Business programi

Programi mogu da se pohađaju sa ili bez plaćene radne prakse. U slučaju kada je radna praksa uključena, program se sastoji od dva dela koji se izvode u jednakim vremenskim intervalima – I deo, stručna nastava i II deo, plaćena radna praksa. Polaznik može po slobodnom izboru da radi i tokom pohađanja samo stručne nastave (dozvoljeno je 20 sati rada tokom jedne nedelje), s tim da sati provedeni na part-time poslu za vreme stručne nastave ne ulaze u obavezne sate plaćene radne prakse.

VAŽNA NAPOMENA: Ovo su programi profesionalnog usavršavanja i plaćene radne prakse (uz koje se svakako brzo unapređuje i znanje engleskog jezika) ali nisu klasični kursevi engleskog jezika. Za kurseve engleskog u Kanadi kliknite na sledeće linkove:

Toronto, kursevi engleskog jezika, ILAC

Vankuver, kursevi engleskog jezika, ILAC

Zašto Kanada?

 • pristupačno visokokvalitetno obrazovanje
 • brojne mogućnosti za zaposlenje
 • mirno i sigurno okruženje
 • gostoljubiva zemlja koja je dom brojnim kulturama
 • uvek je u samom vrhu zemalja kada se ocenjuje kvalitet života
 • liberalan vizni režim
 • lako i brzo dobijanje radne dozvole
 • prema oceni studenata, Kanada je najbolja zemlja na svetu za istovremeno učenje i rad

Zašto ILAC International College?

ilac canada c5a1kole engleskog jezika i koledc5be u torontu i vankuveru

Radi se o apsolutnom obrazovnom lideru u Kanadi sa preko 20 godina dugom tradicijom i brojnim priznanjima i nagradama. Više od 10 hiljada studenata iz preko 75 zemalja sveta svake godine izabere neki od kurseva iz ponude ove škole na dve atraktivne lokacije – Toronto i Vankuver.

polaznici jezic48dke mrec5bee u c5a1koli ilac u torontu
Polaznici jezičke mreže Verbalisti u koledžu u Torontu

Škola u Vankuveru organizovana je u četiri velike zgrade, dok se jezički centar u Torontu može pohvaliti sa pet zgrada. Obe obrazovne institucije su u samom centru Toronta, odnosno Vankuvera.

Nastava se održava u čak 75 savremeno opremljenih učionica u Vankuveru i 92 u Torontu, a na raspolaganju su i brojne zajedničke prostorije za učenje i druženje. Besplatan WiFi dostupan je u svim zgradama.

Nastavni kadar čine predavači sa fakultetskom diplomom. Krasi ih bogato iskustvo (najmanje 5-10 godina) u podučavanju i praktičnom radu iz oblasti za koju su specijalizovani. U okviru svakog predmeta koledž angažuje i stručnjaka iz te oblasti kako bi preneo studentima dragoceno znanje i iskustvo. Gostujući predavači su lideri u svetu biznisa, ekonomije, hotelijerstva i IT sektora.

Akreditacije i članstva

Sa više od 25 izuzetnih priznanja u edukaciji, ILAC spada u najnagrađivanije škole u svetu. Potvrda visokog kvaliteta i stručnosti su brojna članstva u edukativnim organizacijama, kao i akreditacije – Languages Canada (nacionalno udruženje koje kontroliše rad privatnih i državnih škola u Kanadi), British Columbia (kontrola kvaliteta u edukaciji), Bildungsurlaub (akreditacija Vlade Nemačke za polje viskokog obrazovanja) i ALTO (Udruženje koledža, edukatora, agenata i nacionalnih asocijacija u jezičkom turizmu).

U nastavku predstavljamo Customer Service programe.

Customer Service

Ovi programi namenjeni su polaznicima koji imaju najmanje srednju školu završenu sa i bez radnog iskustva (uzrast 18 i više godina).

ilac international college u torontu i vankuveru

Koledž za Customer Service pruža mogućnost za sticanje znanja, veština i praktičnog iskustva u oblasti unapređenja odnosa sa potrošačima/kupcima. Potrošač/kupac je u svim savremenim ekonomijama sveta na prvom mestu, pa su shodno tome programi koji se bave odnosom prema potrošačima glavni predmeti na fakultetima i višim školama. ILAC Customer Service koledž ide i korak dalje tako što će vam omogućiti da stečeno znanje odmah primenite u praksi. Program je namenjen svima koji žele zaposlenje, karijeru i/ili dodatno znanje i iskustvo u domenu uslužnih delatnosti, bilo da se radi o diplomicma koji su tek završili srednju školu ili fakultet ili o mladim profesionalcima koji već rade u ugostiteljstvu i drugim uslužnim delatnostima.

Na kraju svakog ciklusa posvećenog određenom predmetu polaže se test znanja koji se može ponoviti ukoliko se ostvari negativan rezultat. U slučaju da ispit ne položite dva puta u obavezi ste da ponovite nastavu iz datog predmeta.

Tokom trajanja nastave, koledž ILAC vas na nedeljnom nivou obaveštava o ponudi poslova i organizuje intervjue sa potencijalnim poslodavcima.

U zavisnosti od broja časova i postojanja radne prakse, koledž nudi četiri vrste Customer Service programa:

 1. Communication & Service Essentials Diploma sa radnom praksom
  • trajanje 60 nedelja
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 4.0 ili njegov ekvivalent
  • Toronto kampus
 2. Service Essentials for Business Diploma sa radnom praksom
  • trajanje 40 nedelja
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 4.5 ili njegov ekvivalent
  • Toronto i Vankuver kampus
 3. Service Excellence for Business Diploma sa radnom praksom
  • trajanje 48 nedelja
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 4.5 ili njegov ekvivalent
  • Toronto i Vankuver kampus
 4. Service Excellence for Business Certificate bez radne prakse
  • trajanje 26 nedelja
  • potreban nivo znanja engleskog: IELTS 4.5 ili njegov ekvivalent
  • Toronto i Vankuver kampus

Uslovi za upis za sve programe School of Customer Service:

 • Znanje engleskog jezika na minimum B1 nivou, odnosno IELTS 4.0 ili IELTS 4.5 (zavisi od programa)
 • Kopija diplome najmanje srednje škole ili njen ekvivalent*
 • Ulazni jezički test ukoliko već ne posedujete zvanične rezultate testa IELTS Academic ili TOEFL; NAPOMENA: predstavnici jezičke mreže Verbalisti mogu izvršiti probni jezički evaluacioni test i/ili vas pripremiti za jezički test i intervju sa predstavnicima koledža
 • Uspešan intervju sa predstavnicima ILAC koledža

* Napomena za studente u Torontu: Zakon o obrazovanju stranih studenata nalaže da je potrebno da polažete Wonderlic test i ostvarite 14/16 poena, ili da nostrifikujete lokalnu diplomu u akreditovanim institucijama poput World Education Services ili International Credential Assessment Service of Canada. Nostrifikacija diplome košta oko 300 kanadskih dolara.

Šta je Wonderlic test?

Zakon o obrazovanju pokrajine Ontario u kojoj se nalazi Toronto propisuje da strani studenti nostrifikuju diplomu ili da polože određene testove prilikom upisivanja obrazovnih programa u Torontu. S tim u vezi koledž ILAC osmislio je besplatni online test koji sadrži 30 pitanja i radi se 8 minuta. Test nije težak, a i imate pravo da ga besplatno polažete tri puta. Čak iako ne ostvarite dovoljan rezultat ovaj uslov za upis možete ispuniti nostrifikacijom diplome.

Za upis na programe koledža u Vankuveru nije potrebna nostrifikacija diplome jer u pokrajini Britiš Kolumbija ne važi gore opisani Zakon o obrazovanju stranih studenata.

Kvalitet nastave i radne prakse jednak je u oba grada.

PROGRAMI

U saradnji sa koledžom ILAC za polaznike iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, za upis izvršen u 2022-23. godini dogovorena je posebna, znatno umanjena školarina koja uključuje popust koji se kreće čak i do 5.000 kanadskih dolara!

Sledi detaljan pregled svakog programa sa cenama i datumima početka nastave.

1. Communication & Service Essentials Diploma sa plaćenom radnom praksom (60 nedelja)

Ovaj program namenjen je polaznicima koji žele da unaprede svoje komunikacijske veštine i steknu znanje i praksu u oblasti uslužnih delatnosti i odnosa sa potrošačima. Predmeti koji se obrađuju obuhvataju veštine prodaje i prezentovanja, pružanje usluga, kao i planiranje i organizacija događaja u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i drugim uslužnim granama.

Gde i kada: Program se pohađa samo na ILAC kampusu u Torontu, traje 60 nedelja, od čega su 30 nedelja nastava i 30 nedelja praksa. Nastava se izvodi od 14:30 do 18:30.

Radna praksa: Tokom plaćene radne prakse polaznici imaju priliku da stečeno znanje u učionici primene u realnim poslovnim situacijama, kao i da steknu važne poslovne kontakte. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 30 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme, dok je puno radno vreme predviđeno za pauze u programu i plaćenu radnu praksu u trajanju od 30 nedelja.

Predmeti i dužina pohađanja: Language Fundamentals for Business (6 nedelja), English Skills Development (6 nedelja), Business Communication Skills (6 nedelja), Professional Presentation Skills (6 nedelja), Canadian Workplace Essentials (6 nedelja), Food & Beverage Service (6 nedelja), Front Desk Service (6 nedelja), Customer Service Skills (6 nedelja), Event Planning (6 nedelja), i Sales Fundamentals (6 nedelja). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2022. godini: 4. januar, 14. februar, 28. mart, 16. maj, 27. jun, 15. avgust, 26. septembar i 7. novembar.

Datumi početka programa u 2023. godini: 3. januar, 13. februar, 27. mart, 15. maj, 26. jun, 14. avgust, 25. septembar i 6. novembar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa. Tokom pauza studenti mogu da rade puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2022: 09-13. maj, 08-12. avgust i 19-30. decembar 2022.

Predviđene pauze u 2022: 08-12. maj, 07-11. avgust i 18-29. decembar 2023.

CENA PROGRAMA: 12.500 CAD
POPUST: 2.750 CAD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 9.750 USD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2022-23. god. odobrava se stipendija od 1.000 CAD – cena programa 8.750 CAD

___________________________

2. Service Essentials for Business Diploma sa plaćenom radnom praksom (40 nedelja)

Fokus ovog programa je na učenju veština prodaje i pružanju usluga, kao i na planiranju i organizaciji događaja u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i drugim uslužnim granama. Na kraju programa Service Essentials for Business Diploma izvodi se projekat u trajanju od 2 nedelje koji se bazira na primeni osnovnih principa u oblasti odnosa sa potrošačima.

Gde i kada: Program je na raspolaganju u oba ILAC kampusa – u Torontu i Vankuveru, traje 40 nedelja, od čega su 20 nedelja nastava i 20 nedelja praksa. Nastava se izvodi od 14:30 do 18:30.

Radna praksa: Tokom plaćene radne prakse polaznici imaju priliku da stečeno znanje u učionici primene u realnim poslovnim situacijama, kao i da steknu važne poslovne kontakte. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 20 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme, dok je puno radno vreme predviđeno za pauze u programu i plaćenu radnu praksu u trajanju od 20 nedelja.

Predmeti i dužina pohađanja: Canadian Workplace Essentials (6 nedelja), Food & Beverage Service (6 nedelja), Front Desk Service (6 nedelja), Customer Service Skills (6 nedelja), Event Planning (6 nedelja), Sales Fundamentals (6 nedelja) i finalni projekat (2 nedelje). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2022. godini: 4. januar, 14. februar, 28. mart, 16. maj, 27. jun, 15. avgust, 26. septembar i 7. novembar.

Datumi početka programa u 2023. godini: 3. januar, 13. februar, 27. mart, 15. maj, 26. jun, 14. avgust, 25. septembar i 6. novembar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa. Tokom pauza studenti mogu da rade puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2022: 09-13. maj, 08-12. avgust i 19-30. decembar 2022.

Predviđene pauze u 2022: 08-12. maj, 07-11. avgust i 18-29. decembar 2023.

CENA PROGRAMA: 10.400 CAD
POPUST: 2.100 CAD
cena programa za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 8.300 CAD

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2022-23. god. odobrava se stipendija od 1.000 CAD – cena programa 7.300 CAD

___________________________

3. Service Excellence for Business Diploma sa radnom praksom (48 nedelja)

U ovom programu, pored unapređenja veština prodaje i pružanja usluga, akcenat se stavlja na upoznavanje sa glavnim principima upravljanja ljudskim resursima i liderstva u poslovnom okruženju.

Gde i kada: Program je na raspolaganju u oba ILAC kampusa – u Torontu i Vankuveru, traje 48 nedelja, od čega su 24 nedelje nastava i 24 nedelje praksa. Nastava se izvodi od 14:30 do 18:30.

Radna praksa: Tokom plaćene radne prakse polaznici imaju priliku da stečeno znanje u učionici primene u realnim poslovnim situacijama, kao i da steknu važne poslovne kontakte. Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom prvih 24 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme, dok je puno radno vreme predviđeno za pauze u programu i plaćenu radnu praksu u trajanju od 24 nedelje.

Predmeti i dužina pohađanja: Canadian Workplace Essentials (6 nedelja), Food & Beverage Service (6 nedelja), Front Desk Service (6 nedelja), Human Resources Fundamentals (6 nedelja), Customer Service Skills (6 nedelja), Event Planning (6 nedelja), Sales Fundamentals (6 nedelja) i Leadership (6 nedelja). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2022. godini: 4. januar, 14. februar, 28. mart, 16. maj, 27. jun, 15. avgust, 26. septembar i 7. novembar.

Datumi početka programa u 2023. godini: 3. januar, 13. februar, 27. mart, 15. maj, 26. jun, 14. avgust, 25. septembar i 6. novembar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa. Tokom pauza studenti mogu da rade puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2022: 09-13. maj, 08-12. avgust i 19-30. decembar 2022.

Predviđene pauze u 2022: 08-12. maj, 07-11. avgust i 18-29. decembar 2023.

CENA PROGRAMA: 12.000 CAD
POPUST: 2.600 CAD
cena nastave za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 9.400 CAD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2022-23. odobrava se stipendija od 1.000 CAD – cena programa 8.400 CAD

___________________________

4. Service Excellence for Business Certificate bez radne prakse (26 nedelja)

U ovom programu izučavaju se tehnike postizanja odličnog odnosa prema potrošačima, pre svega u domenu prodaje, upravljanja ljudskim resursima i liderstva. Na kraju programa Service Excellence for Business Certificate izvodi se projekat u trajanju od 2 nedelje koji se bazira na primeni osnovnih principa u oblasti odnosa sa potrošačima.

Gde i kada: Program je na raspolaganju u oba ILAC kampusa – u Torontu i Vankuveru, traje 26 nedelja, od čega su 24 nedelje nastava i 2 nedelje za diplomski projekat. Nastava se izvodi od 14:30 do 18:30.

Važno: polaznici dok pohađaju nastavu tokom 20 nedelja imaju prava da rade skraćeno radno vreme (radno angažovanje ne sme prelaziti 20 sati nedeljno), dok je puno radno vreme predviđeno za pauze u programu.

Predmeti i dužina pohađanja: Canadian Workplace Essentials (6 nedelja), Food & Beverage Service (6 nedelja), Front Desk Service (6 nedelja), Human Resource Fundamentals (6 nedelja), Customer Service Skills (6 nedelja), Event Planning (6 nedelja), Sales Fundamentals (6 nedelja), Leadership (6 nedelja) i finalni projekat (2 nedelje). NAPOMENA: Tokom jednog semestra obično se pohađaju 2 predmeta. Detaljan opis svakog predmeta dajemo niže u tekstu, nakon opisa programa.

Datumi početka programa u 2022. godini: 4. januar, 14. februar, 28. mart, 16. maj, 27. jun, 15. avgust, 26. septembar i 7. novembar.

Datumi početka programa u 2023. godini: 3. januar, 13. februar, 27. mart, 15. maj, 26. jun, 14. avgust, 25. septembar i 6. novembar.

Pauze: deo su nastave/programa i služe za samostalno učenje i pripremu za početak narednog nastavnog ciklusa. Tokom pauza studenti mogu da rade puno radno vreme.

Predviđene pauze u 2022: 09-13. maj, 08-12. avgust i 19-30. decembar 2022.

Predviđene pauze u 2022: 08-12. maj, 07-11. avgust i 18-29. decembar 2023.

CENA PROGRAMA: 10.000 CAD
POPUST: 2.000 CAD
cena nastave za polaznike jezičke mreže Verbalisti – 8.000 CAD  

💥 PROMOCIJA: Za upis u 2022-23. odobrava se stipendija od 1.000 CAD – cena programa 7.000 CAD

___________________________

‼️ OSTALI TROŠKOVI koji se odnose na sve programe:

 • Administrativni troškovi upisa – 200 CAD
 • Ukupna cena nastavnog materijala – 750 CAD
 • Usluga pronalaženja i organizacije smeštaja – 210 CAD
 • Putno-zdravstveno osiguranje – 25 CAD nedeljno za Study Insured polisu (osiguranje vodeće osiguravajuće kuće u svetu specijalizovane za studiranje u inostranstvu). Važna napomena: putno osiguranje je obavezno tokom cele dužine trajanja školovanja
 • Troškovi gradskog prevoza – oko 150 CAD mesečno
 • Troškovi obrade kanadske vize koji se plaćaju putem interneta direktno kanadskom konzulatu ili ambasadi: 1) Onlajn prijava za vizu – 150 CAD (kanadskih dolara), i 2) davanje biometrijskih podataka, tj. uzimanje otiska prstiju – 85 CAD
 • PRODIREKT akademsko savetovanje i registracija – 500 USD

‼️  Za ukupnu uštedu u troškovima studija koja može iznositi čak 7.000 CAD, konkurišite za studentskog ambasadora obrazovne grupe PRODIREKT, za detalje kliknite ovde.

Napomena: opcije i troškove smeštaja pogledajte nakon opisa predmeta.

___________________________

ILAC TORONTO CAMPUS

ILAC VANCOUVER CAMPUS

Detaljan opis predmeta:

I DEO PROGRAMA – nastava i predmeti: 

toronto highlights
Kliknite na slike za uvećane prikaze
 • Osnove (kanadskog) radnog okruženja: izučavate poslovnu etiku, upravljanje promenama, rešavanje konflikata, pružanje konstruktivne kritike, zdravlje i sigurnost na radu, procena rizika, raznolikost na radnom mjestu. Posebna pažnja pridaje se pravilima pisanja radne biografije i pripreme za poslovne intervjue.
 • Pružanje usluga kupcima (“veštine u domenu uslužnih delatnosti”): poboljšavate znanja u domenu prodaje i učite sistemsku metodologiju usluživanja kupaca. Neke od tema za obradu su: šta kupci očekuju od prodavca; definisanje potreba i želja kupaca; kako uspešno komunicirati u prodaja; rešavanje konfliktnih situacija; ostvarivanje kvalitetnog odnosa sa kupcima.
 • Pružanje usluga u sektoru hrane i pića: bezbednost na radu i kvalitetna usluga, odgovornost zaposlenih u sektoru hrane i pića, posluživanje i priprema hrane, pripremanje i posluživanje pića.
 • Planiranje društvenih događaja: proces planiranja, organizacije i realizacije jednog društvenog događaja (koncerta, konferencije, rođendana, modne revije, koncerta, svadbe, žurke…) može biti veoma komplikovan. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, angažuju se eksperti iz ove oblasti. Tokom trajanja programa učite o: vrstama događaja, načinu finansiranja, planiranju budžeta, promociji i organizaciji događaja, rešavanju konfliktnih situacija, izradi koncepta događaja, prezentacijama i pregovaranju.
 • Recepcione usluge: prva osoba koju gost vidi prilikom ulaska u hotel je recepcionar. Ukoliko je ta osoba prijatna, nasmejana i vešta u svom poslu, gost oseća domaćinsku atmosferu i tom hotelu se rado vraća i preporučuje ga prijateljima. Veštine koje stičete kroz ovaj predmet tiču se pravilnog vođenja administracije, kvalitetnog pružanja usluga i uspešnog prevazilaženja mogućih problema.
 • Osnove prodaje: usavršavate proces uspešne prodaje kroz teme planiranja i upravljanja. Posebna pažnja obraća se na: principe prodaje u različitim poslovnim okruženjima, tehnike uspešne prodaje; sve faze prodajnog ciklusa; pravljenje uspešne strategije; izgrađivanje kvalitetnih poslovnih odnosa i ponašanje kupaca.
 • vancouver highlightsOsnove sektora ljudskih resursa: razvijate neophodne veštine i znanja za pravilnu procenu potencijalnih kandidata za određene poslove, njihovo uklapanje u radnu sredinu, treniranje, stvaranje kvalitetnog odnosa među zaposlenima i slično.
 • Liderstvo: ovaj predmet pomaže da steknete samopouzdanje, sposobnosti i kapacitete da budete na čelu određene poslovne stukture. Analiziraju se vaše lične slabosti i dobre strane, poboljšava se komunikacija i strategija neophodne za uspešno liderstvo. Radi se u timovima, koriste se tehnike motivacije i rešavanja konflikata.
 • Osnove poslovnog engleskog jezika: podižete nivo znanja opšteg engleskog jezika uz poseban fokus na jezik koji se koristi u savremenom poslovnom svetu. Bavite se gramatikom i vokabularom koji se koristi u poslovnom kontekstu i gradite neophodno samopouzdanje u svakodnevnoj komunikaciji.
 • Razvoj veština na engleskom jeziku: razvijaju se ključne poslovne veštine kroz zadatke na engleskom jeziku koji se fokusiraju na čitanje, slušanje i diskusiju. Rade se i studije slučaja kako bi se razumela opšta poslovna praksa. Kroz aktivni grupni rad polaznici predlažu svoja rešenja poslovnih problema u okviru zadatih studija slučaja.
 • Veštine poslovne komunikacije: podstiče se kritičko razmišljanje kroz usmenu i pisanu poslovnu komunikaciju. Vežba se pisanje dnevne korespondencije na radnom mestu, učestvovanje na sastancima i poslovnim intervjuima.
 • Veštine profesionalne prezentacije: pomaže vam da uspešno koristite engleski u radnom okruženju, postanete dobar govornik, a vaše prezentacije budu uspešne i motivišuće. Uči se celokupan proces pravljenja prezentacije i kako efikasno koristiti glas i jezik tela kako bi se ostvario maksimalan učinak svake prezentacije.
 • II DEO PROGRAMA – radna praksa:

  jelena na radnoj praksi u kanadi verbalisti

  Studenti imaju prava da rade i tokom nastavnog perioda, s tim da njihovo radno angažovanje ne sme prelaziti 20 sati nedeljno. Mogu odabrati neki od poslova iz ponude koledža ili ih potražiti samostalno. Važno je da napomenemo da radni sati koji se ostvare tokom nastavnog perioda ne ulaze u ukupan broj sati koji se mora ostvariti tokom radne prakse. Ukoliko želite i ukoliko postoje uslovi za to, posao koji ste obavljali tokom nastavnog perioda možete nastaviti i kao radnu praksu.

  Kada je u pitanju odabir poslova tokom radne prakse, selekciju obavlja koledž i na nedeljnom nivou obaveštava studente o ponudama na tržištu i organizuje intervjue sa potencijalnim poslodavcima.

  Cena radnog sata u Torontu iznosi oko 15 kanadskih dolara, dok se u Vankuveru kreće oko 12,5 dolara, s tim da su i troškovi života niži u Vankuveru nego u Torontu. U nastavku dajemo listu potencijalnih poslodavaca u odnosu na izabrani program:

  radna praksa u kanadi i americi studenti jezicke mreze verbalisti

  Service Essentials for Business

  • The Distillery District (Toronto), Artona (Vankuver)
  • CN Tower (Toronto), Red (Vankuver)
  • Novotel Hotel (Sport Junkies)
  • Sansotei Ramen (Toronto), Hudsons (Vankuver)
  • Tommy Hilfiger (Toronto), Abercrombie & Fitch (Vankuver)
  • ILAC (Toronto, (Vankuver)
  • Starbucks (Toronto), Blenz Coffee (Vankuver)
  • Hays (Toronto), Greenbrier Hotel (Vankuver)

  Iskustva i utisci studenata

  Slavko Apostolov
  Posao i studije u Kanadi, Jelena Trpkovic, Verbalisti jezička mreža

  Razgovarali smo sa dva naša polaznika koji su pohađali dve različite škole – Jelena iz Beograda se opredelila za School of Business dok je Slavko iz Bora studirao School of Customer Service. Pogledajte u rubrici STUDENT SPOTLIGHT njihova iskustva – Jelenino ovde a Slavkovo ovde.

  Druga iskustva naših polaznika programa koledža ILAC možete pronaći ovde na sajtu edukativne grupe PRODIREKT.

  U nastavku smo zajedno sa koledžom takođe pripremili video koji prenosi utiske pojedinih studenata koji su pohađali School of Customer Service u 2018. godini:

  Smeštaj

  Cene su date u kanadskim dolarima (CAD)

  Porodica (Toronto i Vankuver)

  smec5a1taj u porodici u torontu verbalisti

  Na raspolaganju je smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama na bazi punog pansiona. Posteljina i peškiri su obezbeđeni. Omogućen je i besplatni pristup internetu. Usluga pranja veša jednom nedeljno je takođe uključena u cenu. Udaljenost porodica od škole je između 45 i 55 minuta gradskim prevozom.

  Napomena:

  • Boravak u dvokrevetnoj sobi moguć je samo ako dva studenta putuju zajedno
  • Studenti uglavnom bukiraju smeštaj za prvih mesec dana dok ne upoznaju okruženje i steknu prijatelje. Kasnije se organizuju sa drugim studentima i samostalno nađu smeštaj tokom preostalog vremena trajanja programa
  • Cena smeštaja u porodici na bazi punog pansiona na nedeljnom nivou iznosi 295 CAD

  Studentske rezidencije/hoteli

  TORONTO

  Dream House rezidencija/apartmani

  dream house apartmani u torontu

  Fantastična, moderno opremljena rezidencija nalazi se u luksuznoj četvrti Toronta (St. Clair and Bathurst), okružena klubovima, kafićima, restoranima, na samo pola sata prevozom od škole.

  Apartmani su namenjeni za boravak dvoje ili troje studenata. Boravak je na bazi noćenja, a na raspolaganju je kompletno opremljena kuhinja. Omogućen je besplatan pristup internetu i televizija sa Netflix paketom.

  U nastavku dajemo okvirne cene na nedeljnom nivou (u kanadskim dolarima); precizne cene i raspoloživost smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu:

  • Jednokrevetna soba, kupatilo dele tri studenta – 400 CAD
  • Jednokrevetna soba, kupatilo dele dva studenta – 430 CAD
  • Jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom – 480 CAD

  Parkside rezidencija

  Luksuzna rezidencija u samom centru Toronta, na 15 minuta prevozom od škole. Sobe su jednokrevetne, kupatila spratna i dele ih po dva polaznika. Polaznik sam obezbeđuje ćebe, posteljinu, jastuk, peškire i stonu lampu. Na raspolaganju je zajednička kuhinja kao i praonica veša.

  Boravak je na bazi punog pansiona po ceni od 590 CAD nedeljno. Pecizna cena i provera raspoloživosti smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu.

  Video prezentaciju rezidencije Parkside pogledajte ovde.

  Campus One rezidencija

  Radi se o ultra modernoj rezidenciji koja pripada University of Toronto. Pored Toronto univerziteta, u neposrednoj blizini su i prestižni univerzitet Ryerson i koledž George Brown, što polaznicima pruža priliku da upoznaju i razmene iskustva sa velikim brojem internacionalnih studenata.

  Campus One rezidencija, Toronto

  Smeštaj je organizovan kroz apartmane. Po četiri jednokrevetne sobe i dva kupatila se nalaze u svakom apartmanu (dva studenta dele jedno kupatilo). Sobe su svetle i prostrane, moderno i funkcionalno opremljene. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peskire. Studentima je na raspolaganju i fitness centar i joga studio u okviru same rezidencije, kao i brojne druge zajedničke prostorije za odmor i druženje, poput mini bioskopa/pozorišta, sale za stoni tenis, digitalnog studija za video igre i slično. Campus One ima privatno obebeđenje 24/7. Polaznici mogu koristiti uslugu pranja i sušenja veša uz minimalnu doplatu.

  Od septembra do aprila boravak je na bazi punog pansiona po ceni od 635 CAD nedeljno, dok je za maj, jun, jul i avgust predviđen boravak na bazi noćenja po ceni od 460 CAD nedeljno.

  Video prezentaciju ovog sjajnog smeštaja pogledajte ovde.

  Važna napomena za sve rezidencije u Torontu: Minimalni period rezervacije je 4 nedelje. Pecizna cena i provera raspoloživosti smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje prijavu koja vas pravno ne obavezuje a možete je preuzeti ovde.

  VANKUVER

  GEC VIVA rezidencija

  Sjajna, moderna rezidencija nalazi se u centru Vankuvera okružena klubovima, kafićima, restoranima, na samo 15 minuta hoda od škole. Predviđeno je da u apartmanima borave dvoje ili troje studenata, a smeštaj je na bazi noćenja. Svi apartmani imaju kompletno opremljenu kuhinju. Pristup internetu je besplatan, a svaki TV uređaj ima i Netflix paket. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire.

  Slede okvirne cene na nedeljnom nivou (u kanadskim dolarima); precizne cene i raspoloživost smeštaja dostavlja se nakon što polaznik pošalje konkretan upit/prijavu:

  • Dvokrevetna soba, kupatilo deli do tri studenta – 345 CAD
  • Jednokrevetna soba, kupatilo deli do tri studenta – 425 CAD

  Napomena: Minimalni period na koji se može iznajmiti smeštaj u rezidenciji GEC Viva je 5 nedelja. Rezidencija naplaćuje 50 CAD za troškove registracije koji su nepovratni čak i u slučaju da polaznik ne dobije kanadsku vizu. Rezidencija vrši povraćaj uplaćenog novca samo kada joj se dostavi otkaz smeštaja u pismenoj formi i to najkasnije pet nedelja pre datuma rezervisanog za dolazak u smeštaj.

  YWCA

  soba hotela ywca u vankuveru
  Spavaća soba hotela YWCA

  Odličan hotel koji se nalazi u kraju poznatom po brojnim galerijama, restoranima i barovima i na samo desetak minuta vožnje od škole. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, sa privatnim kupatilom ili se ono deli sa još jednim studentom. Takođe. postoje i tipovi soba sa spratnim kupatilima koje deli do 5 studenata. Imaju mini frižider i TV, a internet je dostupan uz doplatu. Kuhinja je zajednička i deli se sa ostalim studentima u smeštaju. i ovaj hotel je okružen brojnim restoranima, kafićima i kulturno-zabavnim sadržajima. Adresa hotela je 733 Beatty Street Vancouver, BC. V6B 2M4. Cene na nedeljnom nivou iznose:

  • Jednokrevetna soba, kupatilo deli do 5 studenata – od 485 CAD
  • Jednokrevetna soba, kupatilo dele 2 studenta – od 555 CAD
  • Jednokrevetna soba sa velikim (duplim) krevetom (za dvoje) i privatnim kupatilom – od 605 CAD

  Detaljnije o opcijama smeštaja u hotelu YWCA na https://www.ilac.com/residence/ywca-hotel/

  polaznici jezic48dke mrec5bee na vannastavnim aktivnostima ilac toronto
  Ovako izgledaju neke od vannastavnih aktivnosti u Torontu 🙂

  Napomena koja važi za sve rezidencije:

  • Za koju god od rezidencija da se odlučite, treba planirati do 200 CAD (162 USD) za sigurnosni depozit koji se po završetku programa vraća ukoliko nije načinjena nikakva materijalna šteta
  • dolazak i odlazak su subota na subotu

  Slobodno vreme

  U odnosu na raspored i plan aktivnosti možete se opredeliti za vannastavne aktivnosti iz ponude škole koje imaju za cilj da se uz opuštanje i druženje što više vežba engleski jezik u realnim životnim situacijama. Detaljan raspored sa cenama objavljuje se na mesečnom nivou, a neke aktivnosti poput obilazaka delova Vankuvera i Toronta, poseta restoranima i noćnim klubovima su besplatne.

  Tokom vikenda koledž organizuje i šoping u SAD i ekskurziju u Sijetl (iz Vankuvera), u Njujork, Čikago, Montreal i Kvebek (iz Toronta). Neizostavne su i filmske večeri, kvizovi znanja i tematske žurke.

  Proces prijave i upisa

  Važna napomena: Naša preporuka je da proces prijave započnete minimum 8 nedelja pre željenog datuma putovanja. Koledžu je potrebno oko 2 nedelje za obradu dokumentacije i procenu kandidata, a vizni proces obično traje do 6 nedelja. Jezička mreža nikada ne naplaćuje svojim polaznicima uslugu pomoći i savetovanja tokom viznog procesa.

  Prvi korak

  Podnošenje sledećih dokumenta kompaniji Prodirekt:

  • Aplikacija obrazovne grupe Prodirekt (možete je preuzeti ovde)
  • Potpisivanje Opštih uslova saradnje kompanije Prodirekt (možete ih preuzeti ovde)
  • ILAC International College aplikacija i potpisivanje Opštih uslova saradnje
  • Diploma srednje škole/fakulteta ili njen ekvivalent
  • Kopija pasoša

  Drugi korak

  pejzac5bei kanade

  Ukoliko se proceni da se možete prijaviti za program, izdaje se faktura za uplatu depozita ili celog iznosa školarine deviznim nalogom za prenos. U slučaju uplate samo depozita njegova visina je 1.000 kanadskih dolara. Važno: depozit od 1.000 dolara moguće je uplatiti samo kada se upis izvrši najmanje 60 dana pre početka programa. Sve troškove bankarskog transfera uvek snosi nalogodavac, odnosno polaznik.

  Treći korak

  Nakon uplaćenog depozita ili celog iznosa školarine, a po prijemu gore navedenih dokumenata (prvi korak), polaznik radi onlajn test engleskog jezika (ukoliko već nemate kopiju IELTS testa ili njegovog ekvivalenta).

  Zatim se zakazuje Skype ili lični intervju sa predstavnikom koledža ILAC radi procene vašeg nivoa znanja engleskog jezika i da li ispunjavate uslove za pohađanje programa (polaznici koji se prijavljuju za program u Torontu rade Wonderlic test).

  Nakon uspešno obavljenog intervjua škola izdaje upisna dokumenta koja su sastavni deo prijave za vizu.

  Četvrti korak

  Prijava za vizu (uz našu pomoć).

  Peti korak

  aktivnosti i sportovi u prirodi za vreme studiranja u kanadi verbalisti

  Ukoliko ste dobili vizu, a uplatili ste samo depozit, u roku od sedam radnih dana od datuma kada je viza izdata potrebno je uplatiti ostatak školarine. Izmirenjem celog iznosa školarine vaš upisni proces se završava. Važna napomena: Ako polaznik ne izmiri ceo iznos školarine u datom roku, škola će smatrati vaš upis nevažećim i o tome obavestiti kanadske vlasti i njihovo imigraciono odeljenje. U tom slučaju od uplaćenog depozita odbijaju se sledeći troškovi:

  • PRODIREKT akademsko savetovanje i registracija – 500 USD
  • Administrativni troškovi upisa – 200 CAD
  • Usluga pronalaženja i organizacije smeštaja – 210 CAD
  • Bankarski troškovi transfera (oko 80 USD) kako bi se izvršio povraćaj ostatka iznosa depozita

  Važna napomena: ukoliko je polaznik odbijen za vizu, vraća se celokupan iznos depozita ili uplaćene školarine, umanjen za 200 CAD na ime administrativnih troškova i 80 USD za bankarske troškove transfera.

  Po dolasku u Kanadu, na osnovu dobijene vize i upisnih dokumenata koležda, imigracioni službenik vam na ulasku u zemlju obično odmah izdaje dve dozvole: studentsku i radnu. Ukoliko vam pri ulasku u Kanadu bude izdata samo studentska viza, za radnu dozvolu se aplicira naknadno, čim započnete studije.

  Video prilozi koje smo pripremili u nastavku pomoći će vam da se detaljno upoznate sa koledžom ILAC i njegovim prestižnim kampusima u Torontu i Vankuveru.

  TORONTO KAMPUS

  VANKUVER KAMPUS

  Profesionalno usavršavanje i radna praksa u Kanadi, imate pitanje? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

  Imate komentar ili pitanje?