Kursevi engleskog za mlade u Brajtonu

Kursevi engleskog za mlade, program active Brighton, Verbalisti

Kursevi engleskog za mlade – program active BRIGHTON (16+ god)

Da li želite da leto provedete u Londonu i da u isto vreme budete na moru? Da, i to je moguće! Jezička mreža vodi vas u Brajton, ili kako ga još zovu “mali London na moru”, i to sa popularnim programom active BRIGHTON.


active programi dugi niz godina osvajaju naše polaznike i u drugim jezičkim destinacijama, poput Njujorka, Los Anđelesa, Berlina, Beča, Majamija, Ibice, Valensije i Malte a sve ih krasi učenje stranog jezika u kombinaciji sa unapred pažljivo probranim vannastavnim aktivnostima i izletima koji kada se kupuju u paketu i preko škole pružaju najpovoljniji odnos cene i kvaliteta. Za kompletnu listu active programa kliknite ovde.

Brajton (Brighton)

brajton i brajtonska plaza

Sa dva velika univerziteta i prestižnom Akademijom umetnosti, Brajton nije samo jedno od najtraženijih turističkih mesta već je i univerzitetski centar. Zbog šarma i odličnog života i provoda Brajton je na dobrom glasu, pa tokom cele godine, a naročito u letnjim mesecima, ima i dvadesetostruko više jezičkih, univerzitetskih i drugih posetilaca nego njegovih stanovnika. Ovde ima više pabova na jednom kvadratnom kilometru nego u čitavoj Velikoj Britaniji i zato je Brajton pravi magnet za mlade ljude iz celog sveta.

Škola

moderna skola engleskog jezika kings u brajtonu verbalisti

Od samog osnivanja 1980. godine Kings Education poseduje akreditaciju Britanskog saveta, što je nesumnjiva garancija kvaliteta. Jezička mreža, kao vodeća obrazovna i međunarodno akreditovana organizacija, vodi strogo računa da koledži sa kojima sarađuje u domenu školovanja poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regulatornih tela kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima. Kings Education dugi niz godina briljira u svakom pogledu.

Čak 14 letnjih kampova za mlade obrazovne grupe Kings, koji se nalaze u Velikoj Britaniji i SAD, svake godine redovno prolazi detaljne inspekcije britanskih i američkih kontrolnih tela sa najvišim ocenama. Akreditacije i rezultate inspekcija možete pogledati ovde.

ucionica u skoli jezika kings u brajtonu

Uslovi za učenje druženje i odmor na novom kampusu su izvanredni a bezbednost na najvišem nivou, naročito ako se ima u vidu da smeštajni kapaciteti pripadaju školi i nalaze se u okviru nje. Kings Brighton poseduje učionice opremljene najsavremenijim učilima i interaktivnim belim pametnim tablama, kompjutersku laboratoriju, amfiteatar, restoran i bogatu biblioteku. Pristup internetu je besplatan.

Kampus se nalazi u živopisnom području London Road, samo nekoliko minuta hoda od glavne železničke stanice i centralne šoping zone North Laine. Ova brajtonska četvrt posebno je omiljena među studentima jer obiluje sadržajima za zabavu i druženje. Takođe, u ovom delu nalazi se i najstariji bioskop u Velikoj Britaniji (koji i dalje radi), a smešten je u pozorištu vojvode od Jorka.  Lokaciju škole pogledajte ovde.

Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA). Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa Kings u regionu jugoistočne Evrope i ta uspešna saradnja traje više od 10 godina.

Program

na casu letnje skole engleskog jezika u brajtonu
Pripremni programi za polaganje ispita IELTS počinje svakog ponedeljka

Iako je program active BRIGHTON namenjen prvenstveno mladima uzrasta 16-25 godina, gornja starosna granica praktično ne postoji. Osmišljen je tako da se kroz različite tipove kurseva u kombinaciji sa vannastavnim aktivnostima i kulturološkim poludnevnim i celodnevnim eksurzijama stekne zavidan nivo znanja engleskog jezika, sklope dragocena prijateljstva i obiđu znamenitosti.

Nastava se odvija u internacionalnim razredima s najviše 15 polaznika u grupi. Prvog dana polaže se dijagnostički test, nakon čega se vrši raspored u razrede odgovarajućeg nivoa. Nastavni program podrazumeva što aktivnije učešće polaznika – kroz diskusije, projekte, zanimljive radionice, “role play”, fimove i timski rad. Takođe, tokom trajanja kursa rade se specijalizovani testovi kako bi se pratilo napredovanje. Po završetku programa dobijate sertifikat o pohađanju.

Nastava

U ponudi su kursevi opšteg i poslovnog engleskog jezika različitog intenziteta. Namenjeni su polaznicima uzrasta 16 i više godina i rad se odvija u grupama od najviše 15 polaznika.

Standardni kurs engleskog

druc5beenje posle c48dasova brighton pier
Škole engleskog u Engleskoj –

Kurs je namenjen onima koji žele da usavrše znanje engleskog jezika, ali i da imaju dovoljno slobodnog vremena za obilaske, druženje i upoznavanje Brajtona i okoline. Realizuje se kroz 20 prepodnevnih nedeljnih časova a početak je svakog ponedeljka u mesecu bez obzira na nivo znanja.

Intenzivni kurs engleskog

Izvodi se sa fondom od 28 časova nedeljno, a cilj je da se omogući polaznicima da tečno progovore engleski u najkraćem mogućem roku. Predstavlja kombinaciju standardnog kursa (20 časova nedeljno) i specijalističkog programa namenjenog određenim interesovanjima i potrebama studenata (8 časova nedeljno). Akcenat je na razvijanju jezičkih veština potrebnim za rad i snalaženje u realnim situacijama na studijama ili na poslu. Nastava se odvija u periodu od 09:00-15:00 svakoga dana prema sledećem rasporedu:

09:00-10:30 – Opšti engleski
10:30-11:00 – Pauza
11:00-12:30 – Opšti engleski
12:30-13:30 – Pauza za ručak
13:30-15:00 – Specijalistički program

U zavisnosti od broja mesta i nivoa znanja možete se opredeliti za različite specijalističke programe – one na kojima se vežba fluentnost i komunikacija ili poslovni engleski ili priprema za polaganje stručnih ispita na engleskom ili priprema za studije u inostranstvu.

Pripremni programi za polaganje ispita IELTS

brighton language college na plac5bei

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate/B1), možete se opredeliti za pripremni kurs za polaganje IELTS ispita jer je Kings koledž licenciran IELTS testing centar i verovatno najbolja škola za izvođenje pripremnih programa za polaganje IELTS ispita. Svi predavači na ovom kursu su licencirani IELTS ispitivači.

IELTS je jedan od najcenjenijih i najtraženijih testova engleskog jezika za studiranje i rad u svetu. Kada je u pitanju visoko obrazovanje, većina univerziteta zahteva IELTS rezultat od 6.0 – 6.5 za diplomske, i 6.5 – 7.0 za postdiplomske studije

U Kings jezičkom centru u Brajtonu obavlja se pripremni program u trajanju od najmanje 2 nedelje sa fondom od 28 časova nedeljno. Izvodi se kroz 20 časova opšteg engleskog nedeljno i osam časova namenjenih specijalnoj obuci i strategiji kako uspešno položiti test. Posebna pažnja usmerena je na to kako pravilno razumeti šta se od vas traži, planiranje odgovora, efikasnost u zadatom vremenskom okviru i simuliranje samog ispita.

Ovaj kurs engleskog počinje svakog ponedeljka. IELTS test se posebno zakazuje i on košta oko 190£.

English Plus Marketing & Digital Media

Na casu engleskog u Brightonu Verbalisti
English Plus Marketing & Digital Media je kurs engleskog namenjen marketinškim stručnjacima ili onima koji to žele da postanu

Ovaj dinamičan i savremen kurs namenjen je onima koji se već bave marketingom i/ili digitalnim medijima ili žele da im to bude buduća profesija. Pomaže da se jezik razvije u širokom spektru poslovnog kontesta, sa posebnom pažnjom na vokabular koji se koristi u oblastima novih medija, digitalne komunikacije i kreativnih tehnologija.

Program je osmišljen kroz 20 + 8 nedeljnih časova, gde se prvo radi na podizanju nivoa i savladavanju svih relevantnih jezičkih veština, dok kroz osam časova svake nedelje polaznici imaju priliku da nauče više u vezi sa poslovnom terminologijom i digitalnim medijima. Pored toga, kurs uključuje i izradu istraživačkih radova na zadatu temu. Posebna pažnja se posvećuje internet marketingu, prezentacijama i korišćenju kreativnih tehnologija u poslovnom kontekstu. Organizuju se i posete lokalnim institucijama u Brajtonu kako bi studenti imali priliku da primene znanje u realnim životnim situacijama.

Za pohađanje ovog programa potrebno je da vaše znanje engleskog jezika bude bar na nižem srednjem nivou (Lower Intermediate/B1). Prosečna starost polaznika je između 18 i 30 godina, a početak je svakog ponedeljka u mesecu

Smeštaj

Na raspolaganju su tri opcije – studentska rezidencija u samoj školi KINGS, zatim smeštaj u obližnjoj univerzitetskoj rezidenciji i porodični smeštaj.

Moderna studentska rezidencija u okviru KINGS kampusa

jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom kings brighton
Prostrane i svetle jednokrevetne spavaće sobe sa privatnim kupatilom nalaze se u samoj školi

Sve sobe su jednokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. Peškire treba poneti od kuće. Studenti mogu koristiti i TV salu koja se nalazi u zajedničkim prostorijama. Na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Besplatni bežični internet dostupan je u celoj rezidenciji.

Rezidencija je pod 24-časovnim nadzorom.

Boravak je na bazi polupansiona, a obroci se služe u školskom restoranu. Doplata za ručak je 40£ nedeljno.

Važna napomena: Škola poseduje samo 60 soba. Jezička mreža Verbalisti ima jedan manji broj soba rezervisan samo za svoje polaznike zato preporučujemo što raniji upis.

Phoenix Halls rezidencija

Letnja studentska rezidencija Phoenix Halls namenjena je punoletnim polaznicima i nalazi se u okviru Brajtonskog univerziteta i to na samo tri minuta peške od škole KINGS. Sve sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilom.

Phoenix Halls rezidencija, Verbalisti

Studentima je na raspolaganju prostrana, moderno opremljena, zajednička kuhinja kao i TV sala. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama rezidencije. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. Peškire je potrebno poneti od kuće. Mašine za pranje i sušenje veša dostupne su uz minimalnu doplatu.

Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak iznosi 32£, a za polupansion (doručak i večera) 95 funti nedeljno. Obroci se služe u restoranu škole KINGS.

U odnosu na raspoloživost mesta, za ovaj veoma aktraktivan studentski smeštaj možete se opredeliti između 2. jula i 13. avgusta (kraj boravka).

Adresa rezicencije je Southover Street Brighton BN2 9WJ, a lokaciju možete videti klikom ovde.

Porodica

Smeštaj u pažjivo biranim i kontrolisanim porodicama u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama rezervisan je za studente koji žele da na pravi način dožive britanski stil života. Posteljina i peškiri menjaju se takođe jednom nedeljno, a imaju i besplatan pristup internetu. Porodice se nalaze u blizini škole. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona.

Vannastavne aktivnosti

polaznice jezicke mreze u brajtonu
“Na plaži smo :)”

Bogat sadržaj je glavna komponenta active programa jezičke mreže i glavni razlog što su oni iz godine u godinu sve popularniji među mladima. Atraktivne vannastavne aktivnosti i obilasci odabrani su pažljivo kako bi polaznicima pružili idealnu kombinaciju učenja i aktivnog odmora tokom školovanja. Pri oceni kvaliteta i poređenju cena različitih opcija jezičkog usavršavanja, treba imati u vidu znatnu uštedu koja se ostvaruje u odnosu na osnovne varijante jezičkog školovanja ili opciju kupovine različitih vannastavnih aktivnosti i ekskurzija odvojeno od programa active BRIGHTON koji već sadrži značajne popuste na cenu aktivnosti.

Aktivnosti i ekskurzije

Aktivnosti i eksurzije koje se uključene u cenu programa i/ili se mogu kupiti preko škole uz doplatu:

Napomena: cene date u zagradi su okvirne i predstavljaju iznos doplate

  • Prijem i dobrodošlica
  • Odbojka na plaži (3£) ili fudbal (2,5£)
  • Veče u pabu
  • Kuglanje (6,5£) ili laser tag (6£)
  • Jedno veče salse ili joge
  • Jedna poludnevna ekskurzija u Eastbourne
  • Jedna celodnevna ekskurzija u London
  • Jedna celodnevna ekskurzija u Oksford

Za opis i okvirne cene raznih vannastavnih aktivnosti i izleta kliknite ovde ili na sliku ispod.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci organizuju se 25. juna, zatim 2, 9, 16, 23. i 30. jula, kao i 5. i 12. avgusta. Program nema gornju starosnu granicu i mogu ga pohđati svi polaznici koji su navršili 16 godina.

2023 CENE, KURSEVI ENGLESKOG ZA MLADE – PROGRAM active BRIGHTON (16+ god)

Cene programa učenja engleskog - active BRIGHTON, Verbalisti
Škole engleskog u Engleskoj – Kings Brighton
Cene su date u funtama. Cenu za kurseve duže od 4 nedelje dostavljamo na upit.
(kliknite na cenovnik za uvećan prikaz)

Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi. Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti nikad ne naplaćuje.

U cenu je uključeno

odbojka na pesku brighton verbalisti

Kurs engleskog jezika, administrativni troškovi upisa koji su nepovratni (85£), kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, udžbenik, smeštaj prema ponudi u tabeli i bogat program ekskurzija (jedna poludnevna i jedna celodnevna za program u trajanju od 2 nedelje; dve poludnevne i dve celodnevne za program od 3 nedelje) i aktivnosti (uz doplatu gde je to naznačeno u napred prikazanom rasporedu aktivnosti).

U cenu nije uključeno

Registracija 50£, avionski prevoz, transferi i pripadajuće aerodromske takse, i putno osiguranje.

Važna napomena: Iznos troškova putovanja zavisi od datuma kupovine avionske karte i dostavlja se nakon što dobijemo konkretan upit/prijavu koju možete preuzeti ovde. I u ovom smislu raniji upis donosi uštedu u troškovima jezičkog školovanja. Povratni aerodromski transfer uračunat je u cenu grupnog putovanja samo ako polaznik kupi avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije Prodirekt.

Britanski vizni režim za maloletna lica: polaznici starosti 16 – 17 godina koji apliciraju za britansku vizu obavezni su da koriste organizovan aerodromski transfer bilo od strane koledža ili kompanije Prodirekt ili neke druge firme autorizovane za pružanje usluga transfera.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Pogledajte foto galeriju letnje sezone ovde.

S obzirom da slika govori hiljadu reči a video još više, proveli smo jedan dan na programu active BRIGHTON sa Loicom, našim polaznikom iz Švajcarske, i zabeležili njegovo iskustvo dok je usavršavao engeski u poznatoj školi Kings. Druga zanimljiva isustva polaznika jezičke mreže možete videti ovde, odnosno u rubrici STUDENT SPOTLIGHT.

KAKO JE STUDENT LOIC UNAPREDIO ZNANJE ENGLESKOG JEZIKA U ŠKOLI KINGS I JEDAN DAN NA PROGRAMU active BRIGHTON

Kursevi engleskog za mlade – imate pitanje u vezi sa programom active BRIGHTON? Želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Imate komentar ili pitanje?