Sajam obrazovanja, jezičke edukacije i bogate španske kulture – FEDELE Spain 2017

sajam obrazovanja i jezic48dke edukacije u c5a1paniji fedele 2017 verbalisti

FEDELE 2017 – Ibiza, Palma de Mallorca i Madrid

Beograd, 16. oktobar 2017 – Edukativna grupa PRODIREKT i jezička mreža Verbalisti upravo su se vratili sa sajma obrazovanja FEDELE 2017, održanom od 08. do 13. oktobra u Španiji. Pozivnicu za taj najznačajniji sajam u oblasti jezičkog obrazovanja u Španiji dobilo je 46 najboljih agenata iz 42 zemlje sveta, a ta čast pripala je i kompaniji PRODIREKT kao vlasniku najveće i najuticajnije jezičke mreže u jugoistočnoj Evropi. Njeni predstavnici su tokom petodnevnog sajma razgovarali sa čak 30 edukatora i obišli škole na Ibici, Palma de Majorci i u Madridu.

zamak bellver u gradu palma
Zamak Bellver

Ovogodišnji FEDELE pod parolom ¡Vamos! razlikovao se od sličnih sajmova obrazovanja jer su njegovi učesnici pregovarali i razmenjivali ideje ne tokom klasičnih poslovnih sastanaka, već kroz družnje, obilaske, kulturne večeri i roleplay radionice. Početak ¡Vamos! turneje bio je rezervisan za Ibicu, gde smo, između ostalog, bili gosti naših dugogodišnjih partnera koledža Instituto de Idiomas, koje Verbalisti ekskluzivno zastupaju u regionu jugoistočne Evrope. To je bila i idealna prilika da pozdravimo naše polaznike koji su toj školi trenutno pohađali kurseve španskog.

Naredni dan na Ibici bio je ispunjen razgledanjem starog grada i zanimljivom, i kako se pokazalo veoma korisnom, roleplay radionicom gde su agenti i škole zamenili uloge, što je doprinelo većem međusobnom razumevanju i sveobuhvatnijem sagledavanju procesa jezičke edukacije – od regrutovanja i savetovanja studenata u zemljama iz kojih dolaze do njihovog obrazovanja u školama jezika u Španiji.

Nakon Ibice, pravac Palma de Majorka. Tokom obilaska kulturnih znamenitosti grada posetili smo dve škole International House Palma i Berlitz Palma. Sam glavni grad Palma oduševio je sve agente, a od posebnog značaja bio je obilazak zamka Bellver i radni sastanci koji su agenti i škole vodili u njegovom okruženju.

fedele 2017 verbalisti 20Sledeća stanica je kraljevski Madrid i nezaboravni FamTrip (putovanje koje ima za cilj upoznavanje rada jedne ili više škola, kao i same jezičke destinacije). Naši domaćini bile su četiri škole: Eureka School of Spanish, dugogodišnji partner Don Quijote, Enforex i AIL Madrid. Imali smo priliku da se na licu mesta upoznamo sa njihovim radom, nastavom, aktivnostima i smeštajnim kapacitetima, a ni ovde nismo propustili priliku da obiđemo pet naših studenata koji su svoj španski usavršavali u školi Don Quijote.

Usledila je besprekorno organizovana tura sa vodičem gde smo posetili najvažnije madridske znamenitosti, a veče je bilo rezervisano za čuveni Casa Patas restoran u kome se tradicionalno izvodi najbolji flamenko šou u Španiji. Malo je reći da smo uživali.

Video zapisima i fotografijama u nastavku prenosimo deo atmosfere i utisaka iz Španije. Dok polako pakujemo kofere za povratak kući, već razmišljamo o najvećem sajmu obrazovanja u svetu koji se svake godine održava u Berlinu. ICEF Berlin 2017 je mesto gde ćemo potvrditi odlično obavljen posao u Španiji i obradovati naše verbaliste novim, raznovrsnim programima. Pratite nas!

O FEDELE

FEDELE (Federación Española de Asociaciones de Escuelas de Español para Extranjeros) je udruženje kvalitetnih jezičkih škola u Španiji, akreditovano od strane Instituta Sevantes. Da bi postale članice FEDELE udruženja, škole prolaze višegodišnje stroge kontrole a prijem u udruženje je garancija kvaliteta i profesionalizma.

Imate komentar ili pitanje?