Poseta Popajevom selu, popularna aktivnost letnje škole engleskog jezika

Verbalisti na snimanju filma u Popajevom selu na Malti

Gde živi mornar Popaj? Pa u Popajevom selu 🙂

Popajevo selo smešteno je u najlepšem delu Ankor zaliva, na samom severu Malte. DOBRODOŠLI!

Verbalisti, sanjari i zauvek deca u duši, ushićeno su se zaputili ka slatkom raju, kako se često drugačije naziva Popajevo selo. Osamdesedih godina prošlog veka producenti Paramount Pictures izabrali su ovaj zaliv u obliku sidra kao idealno mesto za snimanje filma o najpoznatijem mornaru na svetu.

verbalisti u popajevom selu na malti
Kliknite na foto za uvećan prikaz

Danas je to zabavni park sa 19 autentičnih, rustičnih kućeraka. Tu je i stalna postavka rekvizita korišćena na filmu.

“Ljudi, požurite, ovde je bioskop”, zove nas Marko. Ulazimo taman na početak kratkog dokumentarca o Popaju. Odmah nakon toga, Filip i Aleksandar ukrstili su svoja golferska koplja, a Dejana i Milica se slikaju sa Badžom i Perom Žderom. 🙂

Brzo, brzo, eno ga Popaj lično…Veoma smo srećni što smo uspeli da ga izvučemo iz gužve da malo popičamo sa njim. Naravno, sledi i fotkanje za uspomenu.

Nakon obilaska ove bajkolike muzejske postavke pravac plaža i spuštanje niz vodene tobogane. Nikako ne smemo da propustimo brodić koji krstari zalivom i vodi do predivnih stena i malih pećina.

Odlazimo srećni ali i pomalo tužni jer se ova uzbudljiva avantura završila. Na vrhu sela ka izlazu, još jedan pogled ka tom filmskom seocetu, i naravno, još jedna slika – za roditelje. We’ll be back, for sure! Do tada uživajte u foto galeriji koju smo vam pripremili u nastavku:

__________________

Ukoliko želiš da osetiš čari letnje škole jezika na Malti klikni ovde ili na link u nastavku za više informacija:

Malta, engleski jezik (12-17 god), IELS

Verbalisti su poznati po lakom učenju jezika kroz zabavu i zanimljivim programima koji najmlađe učenike ostavljaju bez daha – kako zbog stvari koje vide i nauče, tako i zbog akcije i zabave koja ih svake godine očekuje.

 

Imate komentar ili pitanje?