Letnja škola engleskog jezika u Brajtonu

kursevi-jezika-za-decu-u-engleskoj-verbalisti

Na samo sat vremena od Londona provodimo naše uzbudljivo leto… 🙂 Jezička mreža te vodi u najpopularniji britanski grad za mlade – Brajton!

Brajton je pravi studentski grad, sa dva univerziteta i čuvenom Akademijom umetnosti. Potpuno nas opčinjava vreva i šarm ovog grada, njegove bajkolike ulice koje vode do obale, čuveni Kraljevski paviljon, predivna promenada, brojni pabovi, restorani, radnje i radnjice… Činjenica da ga je kraljevska porodica krajem 18. veka odabrala za svoju rezidenciju, dovoljno govori o njegovoj lepoti i prestižu.

Sa ovom letnjom školom jezičke mreže doživećeš sve najbolje što Engleska nudi – učenje engleskog u prestižnoj školi, brajtonsku vrevu, plaže i zabavu, oksfordsku akademsku stranu, odškrinućemo vrata britanske prošlosti posetom čuvenim zamkovima, i naravno, obilazak i šoping u fascinantnom Londonu!

Škola

moderna-skola-engleskog-jezika-kings-u-brajtonu-verbalisti
Novi moderni kampus sa sopstvenim smeštajem na idealnoj lokaciji

Od samog osnivanja 1980. godine Kings Education poseduje akreditaciju Britanskog saveta, što je nesumnjiva garancija kvaliteta. Jezička mreža, kao vodeća obrazovna i međunarodno akreditovana organizacija, vodi strogo računa da koledži sa kojima sarađuje u domenu školovanja maloletnih polaznika poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regulatornih tela kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima. U tom smislu, naš dugogodišnji partner Kings Education napravio je korak napred u odnosu na brojne škole u Engleskoj i formirao posebnu edukativnu grupu, Kings Summer, posvećenu radu samo sa maloletnim polaznicima uzrasta 12-17 godina. Kings Summer spada u najveće edukativne organizacije tog tipa. Čak 14 letnjih kampova za mlade koji se nalaze u Velikoj Britaniji i SAD svake godine redovno prolazi detaljne inspekcije britanskih i američkih kontrolnih tela sa najvišim ocenama. Akreditacije i rezultate inspekcija možete pogledati ovde.

prostran-i-moderan-skolski-restoran-kings-brighton
Za uvećan prikaz kliknite na fotografije

Potpuno nova, moderna škola u Brajtonu nalazi se u okviru kampusa gde je i studentska rezidencija. Uslovi za učenje, druženje i odmor su izvanredni a bezbednost na najvišem nivou, naročito ako se ima u vidu da smeštajni kapaciteti pripadaju školi i nalaze se pored nje. Kings Brighton poseduje učionice opremljene najsavremenijim učilima i interaktivnim belim tablama, kompjutersku laboratoriju, amfiteatar, restoran  i bogatu biblioteku. Pristup internetu je besplatan.

Kampus se nalazi u živopisnom području London Road, samo nekoliko minuta hoda od glavne železničke stanice i centralne šoping zone North Laine. Ova brajtonska četvrt posebno je omiljena među studentima jer obiluje sadržajima za zabavu i druženje. Takođe, u ovom delu nalazi se i najstariji bioskop u Velikoj Britaniji (koji i dalje radi), a smešten je u pozorištu vojvode od Jorka.  Lokaciju škole pogledajte ovde.

Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA). Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa Kings u regionu jugoistočne Evrope i ta uspešna saradnja traje više od 10 godina.

Program

na-casu-letnje-skole-engleskog-jezika-u-brajtonuLetnja škola engleskog jezika u Brajtonu za polaznike uzrasta 14-17 godina osmišljena je tako da se kroz interaktivno učenje, zabavu, vannastane aktivnosti i kulturološke poludnevne i celodnevne eksurzije stekne zavidan nivo znanja engleskog jezika, sklope dragocena prijateljstva i obiđu znamenitosti.

Nastava se odvija u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima, u internacionalnim razredima s najviše 15 polaznika u grupi. Prvog dana polaže se dijagnostički test, nakon čega se vrši raspored u razrede odgovarajućeg nivoa. Nastavni program realizuje se kroz 20 nedeljnih časova i podrazumeva što aktivnije učešće polaznika – kroz diskusije, projekte, zanimljive radionice, role play, fimove i timski rad. Takođe, tokom trajanja kursa rade se specijalizovani testovi kako bi se pratilo napredovanje. Po završetku programa dobijate sertifikat o pohađanju.

Smeštaj 

Studentska rezidencija u okviru kampusa

kvalitetan-smestaj-jednokrevetne-sobe-sa-privatnim-kupatilom-kings-brightonNova, moderna rezidencija nalazi se u okviru kampusa i namenjena je polaznicima uzrasta 16 i više godina. Veoma kvalitetan smeštaj čine jednokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. Peškire treba poneti od kuće. Studenti mogu koristiti i TV salu koja se nalazi u zajedničkim prostorijama. Na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Besplatni bežični internet dostupan je u celoj rezidenciji.

U rezidenciji, koja je pod 24-časovnim nadzorom, smešteno je i osoblje škole za vreme trajanja programa.

Boravak je na bazi punog pansiona (ishrana u školskom restoranu), a u danima celodnevih ekskurzija studenti dobijaju lanč pakete.

Važna napomena: Rezidencija poseduje samo 60 soba. Jezička mreža Verbalisti ima jedan manji broj soba rezervisan samo za svoje polaznike, tako da se toplo preporučuje što raniji upis.

Porodica

Smeštaj u pažjivo biranim i kontrolisanim porodicama u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama rezervisan je za polaznike uzrasta 14 i 15 godina. Posteljina i peškiri menjaju se takođe jednom nedeljno, a imaju i besplatan pristup internetu. Porodice se nalaze u blizini škole. Boravak je na bazi punog pansiona, a tokom celodnevnih ekskurzija studentima je obezbeđen lanč paket.

Slobodno vreme

polaznice jezicke mreze u brajtonu
“Otišle smo na plažu :)”

Kings Summer ima posebno odeljenje koje je zaduženo za osmišljavanje zanimljivih vannastavnih aktivnosti kako bi polaznici i u slobodnom vremenu što više koristili engleski jezik. One se odvijaju na kampusu, poput sportskih aktivnosti, karaoke večeri, kvizova znanja i žurki, ili van kampusa, kao što su obilasci Brajtona, šoping ili uživanje na peščanoj plaži.

Takođe, jednom nedeljno organizuju se celodnevne ekskurzije u London, Oksford, Portsmut ili Vindzor, kao i poludnevne ekskurzije u Istborn ili u predivne zamkove Arundel i Herstmonceux.

Sve aktivnosti i ekskurzije izvode se pod nadzorom osoblja škole, takozvanih activity leader-a, i uključene su u cenu programa.

Sigurnost i podrška

pratioci-grupnih-putovanja-iskusni-profesori-jezicke-mreze-verbalistiVerbalisti su poznati po lakom učenju jezika kroz zabavu i zanimljivim programima koji najmlađe učenike ostavljaju bez daha – što zbog stvari koje vide i nauče, što zbog akcije i zabave koja ih svake godine očekuje. Ipak, sigurnost i podrška tokom školovanja u inostranstvu su najvažniji, naročito kada su maloletni polaznici u pitanju. Grupni jezički programi imaju iskusnog pratioca zaduženog za brigu i nadzor nad učenicima sve vreme njihovog boravka u inostranstvu.

Sa iskusnim vodičima i pratiocima grupa jezičke mreže možete se upoznati ovde.

Letnja škola u Brajtonu izvodi se kao grupni (sa pratiocem) i individualni program. Važno je napomenuti da i u slučaju individualnih programa, polaznik je od dolaska na londonski aerodrom pa do povratka kući pod stalnim 24-satnim nadzorom školskog osoblja.

Od učenika se očekuje poštovanje svih pravila škole i britanskih zakona.

Polasci i cene

Polazak i povratak za sve programe je uvek nedeljom, dok nastava počinje ponedeljkom.

Termini početka individualnih programa u 2018. godini su: 24. jun, 1, 8, 15, 22. i 29. jul, s tim da se program završava 05. avgusta.

Termin za letnju školu engleskog sa pratnjom: dve nedelje od 29. jula do 12. avgusta

Polaznici uzrasta 14 i 15 godina smešteni su u porodici u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, dok polaznici stari 16 i 17 godina borave u jednokrevetnim sobama školske studentske rezidencije.

2018 cene letnje škole engleskog jezika u Brajtonu (uzrast 14-17 god)

cene za letnju skolu engleskog jezika u brajtonu 2018 verbalistiPolaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun obrazovne kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti nikad ne naplaćuje.

Bogat program vannastavnih aktivnosti, skola engleskog jezika Verbalisti
Uzbudljiv program vannastavnih aktivnosti

U cenu je uključeno

Usluga pratioca grupe (za grupno putovanje), kurs engleskog jezika u Kings koledžu sa fondom od 20 časova nedeljno, administrativni troškovi upisa od 75£ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, kompletan nastavni materijal, odabrani smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona, svakodnevni program vannastavnih i sportskih aktivnosti, jedna celodnevna plus jedna poludnevna ekskurzija/izlet nedeljno, pristup internetu i korišćenje praonica na kampusu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja britanske vize (oko 130€ i plaća se direktno britanskoj ambasadi) i putno osiguranje.

Važna napomena: Iznos troškova putovanja zavisi od datuma kupovine avionske karte i dostavlja se nakon što dobijemo konkretan upit/prijavu koju možete preuzeti ovde. I u ovom smislu raniji upis donosi uštedu u troškovima jezičkog školovanja. Povratni aerodromski transfer uračunat je u cenu grupnog putovanja samo ako polaznik kupi avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije Prodirekt.

Britanski vizni režim za maloletna lica: polaznici starosti 14 – 17 godina koji apliciraju za britansku vizu obavezni su da koriste organizovan aerodromski transfer bilo od strane koledža ili kompanije Prodirekt ili neke druge firme autorizovane za pružanje usluga transfera.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Imate pitanje u vezi letnje škole za mlade u Londonu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

 

Save

Save

Save

Save

Imate komentar ili pitanje?