Testovi, dužina učenja i nivoi znanja nemačkog jezika

Ovde možete pogledati postojeće nivoe kurseva nemačkog jezika koji odgovaraju nivoima Zajedničkog evropskog referentnog okvira, na osnovu čega možete izabrati nivo koji želite postići. U tabeli ispod možete videti koliko vremena je potrebno da se dostigne svaki od nivoa (ukoliko upišete jedan od kurseva koje nudi GLS škola u Berlinu.)

Testovi, dužina učenja i nivoi znanja nemačkog jezika

Nivoi se dele na sledeće:

nivoi-znanja-nemackog-jezika-verbalisti

A0 sastavljen je za potpune početnike, koji nemaju nikakvo predznanje nemačkog jezika.

A1 nivo podrazumeva da polaznik razume i koristi svakodnevne izraze, ume da predstavi sebe drugima i da im postavi jednostavna i osnovna pitanja o njihovoj ličnosti.

A2 nivo imaju osobe koje su u stanju da se sporazumeju na jednostavan način, i sposobne su da vode razgovore o poznatim situacijama i rutinama.

B1 je nivo sa kojim polaznik ume da se izrazi jasno, pričajući o uobičajenim stvarima vezanim za zaposlenje, obrazovanje, hobije i slično. Sposoban je da govori o ličnim interesovanjima, i da se snadje u svakidašnjim situacijama u nemačkom govornom području.

Po završenom B1 nivou, možete dobiti Goethe B1 sertifikat, koji se koristi za univerzitetske studije u sferi umetnosti (muzička i likovna).

B2 je nivo koji stiču polaznici kada su u stanju da se sporazumeju sa maternjim govornikom na jasan i tečan način. Sposobni su da izraze svoje mišljenje o velikom spektru tema, aktuelnih, konkretnih i apstraktnih.

Goethe B2 sertifikat je priznat od strane većine poslodavaca stiče se polaganjem testa na kraju završenog B2 nivoa.

C1 nivo označava da polaznik razume zahtevne i poduže tekstove, izražava se tečno bez primetnog napora, ume da prepozna jezičke finese i sposoban je za komunikaciju kako na ličnom tako i na profesionalnom nivou.

Kliknite na foto za njen uvećan prikaz
Kliknite na foto za njen uvećan prikaz

Goethe C1 sertifikat je priznat od strane praktično svih poslodavaca.

TestDaF je pogodan za univerzitetske studije jer se usredsređuje konkretno na teme sa kojima se susreću studenti određenih univerziteta.

C2 je najviši nivo na kom je polaznik ovladao nemačkim jezikom tečno, spontano i jasno. Govornik na ovom nivou sažima sadržaje iz različitih tekstova i usmenih izvora, uz jasna obrazloženja smisleno prikazana, razume finije nijanse značenja kompleksnih sadržaja i pravilno se služi idiomima.

Goethe C2 sertifikat je za profesore nemačkog jezika.

Svaki od navedenih nivoa može se naučiti lako i efikasno na kursevima koje jezička mreža Verbalisti nudi u saradnji sa najboljom školom u Nemačkoj – školom GLS u Berlinu. Za opis programa i cene kliknite ovde ili na link u nastavku:

Jezik se najbolje i najbrže usvaja ako se uči na svom govornom području jer se tada koristi i primenjuje na svakodnevnom nivou. Tokom decenijske saradnje sa školom GLS više od 350 polaznika jezičke mreže uspešno je završilo različite programe nemačkog jezika u toj višestruko nagrađivanoj školi. GLS takođe organizuje zanimljive vannastavne aktivnosti koje omogućuju da se znanje iz učionice utvrdi i upotpuni, kao i da se nemačka kultura i jezik shvate u širem kontekstu.

Jezička mreža organizuje individualne (jedan-na-jedan) ili časove nemačkog jezika u manjim grupama za poslovne (korporativne) korisnike u Beogradu. Ukoliko imate pitanje ili želite da se prijavite za kurs nemačkog jezika kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Save

Imate komentar ili pitanje?